MAC (Complex Mycobacterium Avium)

MAC (Complex Mycobacterium Avium)

Què és el MAC?

MAC (Mycobacterium avium), també anomenat micobacteriosis, és una malaltia greu que es presenta en persones amb SIDA, causada per un bacteri (germen).

Gèrmens del MAC es troben en l'aire, l'aigua, la terra, els aliments i molts animals. és impossible evitar el contacte amb els gèrmens del MAC. Quan una persona respira, menja o beu, pot infectar-se. El MAC és, probablement, no es transmet de persona a persona.

Quins són els símptomes de MAC?

El MAC infecta tot el cos. Els seus símptomes poden ser els mateixos que altres malalties, amb febre alta, diarrea, pèrdua de pes, mal de panxa, fatiga i anèmia (recompte baix de glòbuls vermells). El MAC també pot causar infeccions en la sang, hepatitis, lesions a la pell, pneumònia i moltes altres malalties greus.

El MAC AIDS es produeix en persones que tenen un nombre molt baix de cèl · lules CD4. Moltes persones que contrauen el MAC són a les cèl · lules 50 CD4 / mm3. El MAC gairebé mai passa en persones majors de cèl · lules 100 CD4 / mm3. Com més una persona amb SIDA romangui amb un nombre reduït de cèl · lules CD4, major és la seva probabilitat de contraure el MAC. Persones anèmics (amb un petit nombre de cèl · lules vermelles de la sang) també tenen alt risc de desenvolupar MAC. Els usuaris d'AZT, un anti-VIH, semblen tenir el MAC amb menys freqüència.

Com sap el metge que tinc MAC?

El metge generalment utilitza una anàlisi de sang per veure si el pacient té una MAC. La prova de sang no és perfecte, cal de vegades altres proves, com les biòpsies de fetge o la medul · la espinal i la recerca en la matèria fecal. Les biòpsies consisteixen a prendre una mostra des del fetge o la medul · la òssia per mitjà d'una agulla gran. Són més dolorós, però més fiable que les proves de femta.

MAC Com es pot evitar?

Rifabutina, també anomenat micobutina, és un fàrmac aprovat per a la prevenció de MAC. una píndola s'ha de prendre cada dia. Rifabutina causa efectes secundaris com ara erupcions cutànies, problemes de la sang, i algunes persones nauseabunds. Rifabutina ajuda a alguns pacients, però no impedeix que tots els MAC. En cada cas, ha de consultar al metge per saber si rifabutina es pot utilitzar. A la llum de l'anèmia són més propensos a la MAC, el metge ha de controlar periòdicament el nombre de cèl · lules vermelles de la sang i iniciar el tractament, si és baixa.
Altres medicaments s'utilitzen per prevenir el MAC, però aquests encara no estan aprovats per a aquest propòsit. Aquests medicaments inclouen claritromicina i azitromicina. Tots dos estan comprimides. No hi ha informació sobre la possible eficàcia de la claritromicina i l'azitromicina en la prevenció de la MAC.

MAC es pot tractar?

El MAC pot ser tractat, però ha de ser utilitzat diferents medicaments. El tractament de MAC pot fer que se senti millor, però no se sap si es pot allargar la vida. S'ha d'incloure almenys dos fàrmacs, un dels quals ha de ser o claritromicina o azitromicina. El metge li recepti altres medicaments que s'administrin amb claritromicina o azitromicina. Diferents drogues causen diferents reaccions individuals, i cada un té els seus efectes secundaris, alguns més perjudicials que altres. El més greu d'aquests efectes ocorren rarament. Moltes persones no senten cap efecte secundari. Comproveu en la següent taula, els possibles efectes secundaris.

EFECTE COL · LATERAL DE PRODUCTES

La claritromicina
Mal de cap, nàusees, vòmits, diarrea.

Azitromicina
Mal de cap, nàusees, vòmits, diarrea.

La amikacina
Els problemes renals, problemes auditius.

Ciprofloxacino
Nàusees, vòmits, diarrea.

Clofazimina
Nàusees, vòmits, sensació de formigueig dolorós en mans i peus, la pell pot arribar a ser de color taronja.

Etanobutol
Nàusees, vòmits.

Rifabutin
Erupció cutània, nàusees, problemes de la sang.

Més informació: "Guia Condueix clíniques de MTS / SIDA", l'ETS / SIDA del Ministeri de Salut de la Nació
Aquest material va ser publicat a Brasil per l'Associació Brasilera Interdisciplinar de SIDA (ABIA) de la sèrie de "qüestions relatives al tractament, Fact Sheet - GMHC."

Avaluació mèdica: Dra Rosana del Bianco, Emilio Ribas II infectòleg de São Paulo i el Dr Varella Drauzio.

Jvotesystem poll = {| 3 |}

Sí, aquesta és la foto de mi! La meva neboda em va demanar que posés aquesta foto al meu perfil! ... Vaig tenir aquí una descripció que una persona va qualificar de "irreverent". Aquesta és una forma eufemística de classificar el que hi havia aquí. Tot el que sé és que una "ONG", que ocupa un edifici història 10 s'ha associat amb mi, i tinc els registres de l'època associació, que va ser un altre vampirisme perquè per a cada poble 150 que queden del meu lloc web, fent clic sobre ells, hi havia, de mitjana, un que entrava. QUAN TINC ENTRADA I ENTRADA

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Utilitzem cookies per oferir-vos la millor experiència en línia. En acceptar l'ús de les cookies d'acord amb la nostra política de galetes.

Pujar Anar a dalt
%d Bloggers com aquest: