SIDA SIDA després de Dos 50 petó Petó a la boca Candidiasi La càrrega viral Parelles sorodiscordants durant editorial Dades sobre la SIDA Joventut i SIDA sexe Sexe oral i fets Pot el sexe oral transmetre el VIH? Sexe oral Quin és el risc? Sexualitat Virus del papil·loma humà

El risc de transmissió del VIH durant el sexe anal és 18 superior al del sexe vaginal.

Roger Pebody, Dijous, juliol 08, 2010
Segons els resultats d’una metaanàlisi publicada a l’edició línia do International Journal of Epidemiology, el risc de transmissió del VIH durant les relacions sexuals pot ser fins a 18 vegades superior al de les relacions vaginals.

A més d’aquest treball empíric, hi han participat investigadors de la Col·legi imperial i Escola de Londres d'Higiene i Medicina Tropical va realitzar un model d’exercici per estimar l’impacte que el tractament amb VIH té sobre la infecciós durant el sexe anal. Els investigadors estimen que el risc de transmissió d'un home amb una càrrega viral suprimida es podria reduir fins a un 99,9%.

Les relacions sexuals anal condicionen l'epidèmia de VIH entre homes gai i bisexuals. A més, un percentatge substancial d’heterosexuals que tenen sexe anal tendeixen a utilitzar preservatius amb menys freqüència en aquest tipus de relacions que amb el sexe vaginal, i això pot contribuir a l’epidèmia entre heterosexuals de l’Àfrica subsahariana i d’altres llocs. .

Rebecca Baggaley i els seus col·legues van realitzar una revisió sistemàtica i metaanàlisi (una anàlisi de totes les investigacions clíniques que compleixen requisits predefinits) sobre el risc de transmissió del VIH durant relacions sexuals sense protecció. Els mateixos autors ja havien realitzat una revisió similar sobre el risc de transmissió durant el sexe vaginal i oral.

Malgrat la rellevància del tema, només els estudis 16 es van considerar prou rellevants per incloure-los en aquesta revisió. Tot i que 12 d'aquests estudis es van realitzar entre homes homosexuals i bisexuals, els altres van recopilar dades sobre heterosexuals que sovint tenien relacions sexuals. Tots els estudis es van realitzar a Europa i Amèrica del Nord.

Tot i que els investigadors van buscar estudis publicats fins al setembre de 2008, gairebé tots els informes havien utilitzat dades recollides en els anys 80 o 90 inicials, cosa que significa que les troballes no reflecteixen l’impacte de la teràpia antiretroviral combinada en transmissió d’infecció. Els investigadors no van incloure un estudi sobre homes gai australians publicat fa uns mesos.

Estimació de la transmissió del risc

Quatre estudis van proporcionar estimacions del risc de transmissió per un sol acte de sexe anal receptiu sense protecció. Tenint en compte les dades, s'estima que és 1,4% (interval de confiança 95%, 0,3% a 3,2%).

Dos d’aquests estudis es van realitzar amb homes gai i dos amb heterosexuals, i els seus resultats no van variar segons l’orientació sexual.

L’estimació del sexe anal receptiu és gairebé idèntica a l’estudi australià recentment publicat (1,43%, 95% interval de confiança 0,48 - 2,85). I aquest resultat correspon a la recollida de dades després de l’àmplia disponibilitat de la introducció de la combinació terapèutica.

La revisió no va identificar cap estimació d’actes de risc per al soci insertiu. No obstant això, el recent estudi australià va produir una estimació de: 0,62% per a homes no circumcidats i 0,11% per a homes circumcidats.

Baggaley i col·laboradors també denuncien que l'estimació per a relacions sexuals és considerablement superior a les estimades en les revisions anteriors. En estudis realitzats en països desenvolupats, el risc de transmissió durant el sexe vaginal es va estimar en 0,08%, mentre que l'estimació per a sexe anal receptiu és superior a 18. Pel que fa al sexe oral, hi ha diverses estimacions, però que no superen el 0,04%.

Transmissió estimada del risc per part del soci

Dotze estudis han proporcionat estimacions de la transmissió del risc durant tota la vida d’una persona que viu amb VIH en una relació amb un soci seronegatiu. Els autors assenyalen que la majoria d’aquests estudis no van reunir informació suficient sobre factors com la durada de la relació, la freqüència de sexe sense protecció i l’ús del preservatiu per fer les dades completament creïbles.

Deu d’aquests estudis només es van fer amb homes gai.

Per als socis que tinguin un tipus de sexe receptiu i insertiu, el resum estimat de la transmissió del risc és de 39,9% (95% interval de confiança 22,5% a 57,4%).

Per als socis que només tinguessin relacions sexuals, l'estimació obtinguda era aproximadament la mateixa, des del 40,4% (95% interval de confiança 6,0% fins al 74,9%).

Tot i això, era menor per a les persones que només tenien relacions sexuals: 21,7% (95% interval de confiança 0,2% a 43,3%). Els autors comenten que les dades donen suport a la hipòtesi que el sexe inseriu és substancialment menys arriscat que el sexe receptiu.

Els estudis individuals sobre els quals es basen aquestes estimacions sovint tenen resultats molt diferents, en part deguts a diferents dissenys i mètodes analítics. Com a resultat, els intervals de confiança per a aquestes estimacions són amplis i els autors recomanen que aquests nombres s'hagin d'interpretar amb precaució. (Un interval de confiança de 95% proporciona una sèrie de números: es creu que el resultat "veritable" es troba dins del rang, però pot ser tan alt o tan baix com els nombres addicionals).

A més, els investigadors assenyalen que les estimacions per acte no semblen ser coherents amb les estimacions del soci. Els seus resultats semblen indicar que hi hauria relativament pocs episodis de sexe sense protecció durant les relacions analitzades.

Els autors creuen que algunes d’aquestes discrepàncies poden reflectir variacions en la infectivitat i la susceptibilitat a la infecció entre els individus i en la infecció en el període d’una infecció.

L’impacte del tractament de la infecció pel VIH en el risc de transmissió

Com s'ha apuntat anteriorment, gairebé tots els estudis es van fer a l'era pre-HAART. Per tant, els investigadors van desenvolupar models de treball matemàtics per estimar reduccions del risc de transmissió en persones amb càrrega viral suprimida.

Per fer-ho, van utilitzar dos càlculs diferents per a la concordança de la càrrega viral a la transmissió d’estudis sobre heterosexuals a Uganda i Zàmbia.

El primer càlcul va ser àmpliament utilitzat per altres investigadors. En això, per cada registre es suposa una càrrega viral augmentada que la transmissió correspon a un augment de vegades 2,45. Si bé es creu que aquesta relació 2,45 és vàlida per a càrregues virals entre còpies 400 i 10 000 / ml, Baggaley i els seus col·laboradors creuen que les taxes de transmissió amb càrregues virals superiors o inferiors estan sobreestimades.

El segon, càlcul més complex, reflecteix la transmissió com a extremadament rara amb càrregues virals baixes i també que les taxes de transmissió són molt constants amb càrregues virals elevades.

Utilitzant el primer mètode, el risc de transmissió al sexe anal receptiu és 0,06%, que és 96% menor que quan no està en tractament. Tanmateix, quan s’utilitzi el segon mètode, el risc previst de transmissió serà 0,0011%, que és un 99,9% inferior al de 6 per al tractament.

Extrapolando a partir destes números, os autores calcularam o risco de transmissão do VIH num relacionamento que envolveu 1 000 actos de sexo ana l desprotegido. Usando o primeiro método, o risco seria de 45,6% e usando o segundo de 1,1%.

Els autors assenyalen que es van obtenir prediccions molt diferents quan es van utilitzar els dos tipus diferents de supòsits de càrrega viral. En el debat sobre l'ús del tractament del VIH com a prevenció, els investigadors comenten que "els models no poden ser un substitut de l'evidència empírica".

A més, un comentari sobre l'article d'Andrew Grulich i Iryna Zablotska de la Universitat de Barcelona Nova Gal · les del Sud, assenyala la manca de dades sobre la càrrega i transmissió virals durant el sexe anal (tots els estudis fan referència a poblacions heterosexuals). Afirmen que els riscos de transmissió estimats per a cada acte són molt més elevats durant el sexe anal que el del sexe vaginal, "el que és un cas fort per no simplement extrapolar dades de poblacions heterosexuals".
Baggaley i els seus col·laboradors asseguren que les seves troballes indiquen que l’elevada infecciositat de les relacions sexuals anal fa que, fins i tot si el tractament comporta una reducció substancial de la infecció, la “infecciositat residual pot tenir un risc elevat per als socis”. Tenint en compte això, defensen que els missatges de prevenció han de posar l’èmfasi en l’alt risc relacionat amb el sexe anal i la importància de l’ús del preservatiu.

Referències
Baggaley RF et al. Risc de transmissió del VIH mitjançant relacions sexuals: revisió sistemàtica, metaanàlisi i implicacions per a la prevenció del VIH. Int J Epidemiol (edició en línia), doi: 10.1093 / ije / dyq057

Grulich AE i Zablotska I. Comentari: Probabilitat de transmissió del VIH per relacions sexuals anal. Int J Epidemiol (edició en línia), doi: 10.1093 / ije / dyq101

Traducció
GAT - Grup d’activistes portuguesos sobre tractaments contra el VIH / SIDA

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant