SIDA SIDA després de Dos 50 petó Petó a la boca Candidiasi La càrrega viral Parelles sorodiscordants durant Dades sobre la SIDA Joventut i SIDA sexe Sexe oral i fets Pot el sexe oral transmetre el VIH? Sexe oral Quin és el risc? Sexualitat Virus del papil·loma humà

El risc de transmissió del VIH durant el coit anal és 18 vegades major que durant el coit vaginal

Roger Pebody

El risc de transmetre el virus de la immunodeficiència humana en mantenir relacions sexuals pot ser 18, de vegades fins i tot durant les relacions vaginals, tal com suggereixen els resultats d’una metaanàlisi publicada a la versió digital primerenca de International Journal of Epidemiology.

A més, a més d’aquest treball empíric, els investigadors de l’Imperial College i la Facultat d’Higiene i Medicina Tropical de Londres van aplicar un model matemàtic per calcular l’impacte del tractament anti-VIH en la capacitat d’infecció durant les relacions. Anal. S'ha determinat que el risc de transmissió d'un home amb una càrrega viral suprimida es podria reduir en un 99,9%.

Les relacions sexuals anal són els motors de l’epidèmia de VIH entre homes gai i bisexuals. L’asimisme, una proporció notable de les persones heterosexuals que practiquen relacions anal, encara ha de desplegar preservatius amb menys freqüència que en el cas del sexe vaginal. Pot ser que tingueu un efecte en les epidèmies heterosexuals a l’Àfrica subsahariana i en altres llocs.

Rebecca Baggaley i un equip de col·laboradors realitzaran una revisió sistemàtica i un metanàlisi (una anàlisi de totes les investigacions mèdiques que compleixin els requisits predeterminats) del risc de transmissió del VIH durant relacions analògiques amb protecció. Els mateixos autors han fet revisions similars al risc de transmissió durant les relacions sexuals vaginals i orals.

Tot i la importància del tema, es considera que només els estudis 16 eren prou rellevants per incloure-los a la revisió. Si 12 parla d’homes gai o bisexuals, altres persones recopilen dades sobre persones heterosexuals que tenen relacions sexuals amb fruites. Tots els estudis han procedit d'Europa d'Amèrica del Nord.

Al voltant de l’equip d’investigadors es busquen estudis publicats en el passat sobre 2008, on s’han recuperat tots els informes durant la dècada 1980 o els inicis de 1990, cosa que significa que els distintius reflecteixen l’impacte de la teràpia combinada en aquesta. transmissió. Els autors no podrien incloure un estudi amb homes australians gai publicats fa uns mesos [EN ANGLÈS] [en castellà].

Càlcul del risc de transmissió de cada acte sexual

Quatre estudis van oferir càlculs del risc de transmissió durant un sol acte de sexe anal receptiu sense protecció. A més d'agrupar dades, calcular conjuntament 1,4% (interval de confiança de 95% [IC95%]: 0,3 - 3,2).

D’aquestes proves s’han realitzat amb homes homosexuals i heterosexuals, i els resultats varien en funció de l’orientació sexual.

El càlcul de la probabilitat d’infecció durant relacions analògiques receptives és idèntic al publicat anteriorment en el recent estudi australià (1,43%; IC95%: 0,48 - 2,85). Tot i que es recorden les dades australianes a través de la introducció generalitzada de la teràpia antiretroviral combinada.

La revisió no identifica cap càlcul de risc per acte en cas d’opinió d’inserció. No obstant això, el recent estudi australià ho va fer: 0,62% en els homes no circumcidats i 0,11% en homes circumcidats.

Baggaley i el seu equip de col·laboradors assenyalen que el seu càlcul del risc per a les relacions receptives és considerablement superior al obtingut en revisions anteriors. En estudis realitzats en països desenvolupats, el risc de transmissió durant les relacions vaginals es va determinar com a 0,08%, però en el cas de relacions analògiques receptives, es calcula que 18 és major. Pel que fa al sexe oral, hi ha una gamma abanica de xifres, però no superior al 0,04%.

Càlcul del risc de transmissió del VIH per parella

Estudis dolços han proporcionat dades sobre el risc de transmissió al llarg del temps en què una persona amb VIH manté una relació amb un altre seronegatiu. Els autors indiquen que la majoria d’aquestes proves recopilen informació suficient sobre factors com la durada de la relació, la freqüència de sexe amb protecció i l’ús de preservatius de manera que les dades seran completament significatives.

En aquests estudis només hi van participar homes homosexuals.

En el cas dels socis que practiquen relacions de protecció receptives i insertives, el càlcul combinat del risc de transmissió és 39,9% (IC95%: 22,5 - 57,4).

Sempre que la parella només hagi rebut relacions receptives amb protecció, el càlcul conjunt era el mateix, un 40,4% (IC95%: 6,0 - 74,9).

Tot i això, jo era menor en el cas de persones que només mantenien relacions d’inserció sense protecció: 21,7% (IC95%: 0,2 - 43,3). L’equip d’investigació comenta que les dades donen suport a la hipòtesi que les relacions d’inserció tenen un risc sensiblement menor d’infecció que les receptives.

Els estudis individuals sobre els quals es basin aquests càlculs donaran resultats molt diferents, en part a causa dels diferents dissenys i mètodes analítics emprats. Com a resultat, els intervals de confiança dels càlculs acumulats són amplis i els autors recomanen que aquestes dades siguin interpretades amb precaució (un interval de confiança de 95% ofereix una àmplia gamma de valors: es considera que el resultat "autèntic" és probable dins de l’interval, però pot ser de qualsevol valor, inclosos l’interval més alt i el més baix).

A més, l’equip d’investigadors afirma que els càlculs de risc per a cada acte no semblen coincidir amb els càlculs dels socis. Els seus resultats implicarien que es produïen relativament pocs casos de sexe sense protecció durant les relacions estudiades.

Els autors assenyalen que part d'aquesta discrepància podria reflectir variacions en la capacitat d'infecció i la susceptibilitat a la mateixa entre les persones i també en la capacitat de transmetre el virus al llarg d'una infecció.

Impacte del tractament contra el VIH en el risc de transmissió

Com es va assenyalar anteriorment, tots els estudis de l’època anterior van incloure teràpia antiretroviral d’alta activitat (TARGA). Com a resultat, l'equip d'investigadors va aplicar un model matemàtic per calcular les reduccions del risc de transmissió en persones amb una càrrega viral suprimida.

Per fer-ho, explora els diferents tipus de càlculs per establir la relació entre la càrrega viral i la capacitat de transmissió de virus, a partir d’estudis heterosexuals a Uganda i Zàmbia.

El primer càlcul ha estat àmpliament utilitzat per altres investigadors. Així, es va considerar que cada augment de 1log10 en càrrega viral augmentava 2,45 vegades la taxa de transmissió. També es creu que aquesta relació es compleix amb precisió quan les càrregues virals estan entre còpies 400 i 10.000 / mL, Baggaley i el seu equip consideren que supera el risc de transmissió tant de càrregues altes com baixes.

El segon càlcul, però més complet, reflecteix que la transmissió és extremadament rara quan les càrregues virals són baixes i també que les taxes de transmissió són força constants per a una viremia més elevada.

Complementant el primer mètode, es pot observar el risc de transmissió del VIH en el cas de relacions sexuals receptives amb protecció contra 0,06% (96% menys del tractament). Tot i així, utilitzant el segon mètode, el risc de transmissió predicat seria 0,0011%, però 99,9% és inferior a un tractament.

En extrapolar aquestes dades, els autors van calcular el risc de transmissió del VIH en una relació que comportaria casos 1.000 de relacions analògiques receptives sense protecció. Utilitzant el primer mètode, el risc seria 45,6% i el segon, 1,1%.

Els autors assenyalen que s’han obtingut prediccions molt diferents quan surten dels diferents conjunts de supòsits sobre la càrrega viral. Al debat sobre l'ús del tractament contra el VIH com a precaució, va comentar: "Els models no poden substituir els problemes empírics".

A més, en un comentari sobre l'article, Andrew Grulich i Iryna Zablotska, de la Universitat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia), indiquen que no hi ha dades sobre la càrrega i la transmissió virals durant la pràctica del sexe anal [tots els estudis es refereixen poblacions heterosexuals]. Afirma que es creu que el càlcul del risc de transmissió per acte és molt més gran durant el sexe anal que durant el sexe vaginal "és un argument sòlid no simplement per extrapolar les dades de poblacions heterosexuals".

Baggaley i el seu equip de col·laboradors indis, les sales dels quals suggereixen que l’elevat risc d’infecció durant relacions analògiques implica que, si el tractament aconsegueix una reducció substancial de la capacitat d’infecció, “la capacitat residual continuaria suposant una gran quantitat per als socis. " Dit això, els missatges de prevenció han de ser de gran rellevància per a la pràctica de sexe anal i la importància d’utilitzar preservatius.

referències: Baggaley RF, et al. Risc de transmissió del VIH mitjançant relacions sexuals: revisió sistemàtica, metaanàlisi i implicacions per a la prevenció del VIH. Int J Epidemiol (edició en línia), doi: 10.1093 / ije / dyq057.

Grulich AE i Zablotska I. Comentari: Probabilitat de transmissió del VIH mitjançant relacions sexuals anal. Int J Epidemiol (edició en línia), doi: 10.1093 / ije / dyq101.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant