SIDA SIDA després de Dos 50 petó Petó a la boca Candidiasi La càrrega viral Parelles sorodiscordants com Dades sobre la SIDA Joventut i SIDA sexe Sexe oral i fets Pot el sexe oral transmetre el VIH? Sexe oral Quin és el risc? Sexualitat Virus del papil·loma humà

Proposar mesos sense sexe com a treballadors del VIH en països maltractats

Keith Alcorn

Els principals investigadors en l’àmbit del VIH asseguren que els països afectats per l’epidèmia hauran de demostrar la seva promoció d’un programa nacional d’abstinència sexual que pugui retardar la propagació del virus i interrompre la taxa de transmissió durant l’etapa altament infecciosa. - de la infecció.

El professor Alan Whiteside, divisió de recerca en economia de la salut i el VIH / SIDA (HEARD) de la Universitat de Kwazulu-Natal, i el doctor Justin Parkhurst, facultat d’higiene i medicina tropical de Londres (LSHTM) indiquen que els seus models matemàtics demostren que la idea té potencial i que les campanyes s’han de dur a terme a escala nacional per posar en risc aquesta hipòtesi.

El professor de Whiteside afirma que Swaziland aprecia la idea.

Els nivells de VIH arriben al màxim entre un mes i sis setmanes després de la infecció, abans que les respostes immunes comencin a controlar el virus. Les persones en aquesta fase d'infecció estan implicades entre 10 i 45% de transmissions de virus.

Si es pot evitar que els grans racons de la persona recentment infectada transmetin el virus durant un mes, podrien tenir un efecte semblant a un "tronc d'arbre" de la mateixa manera que els arbres es conreen en un bosc per evitar que els incendis es propaguen.

El professor Whiteside i el doctor Parkhurst planten la hipòtesi d'una de les raons per les quals els països àrabs presenten una prevalença molt inferior del VIH, però també per a la consecució universal de la circumcisió: durant el mes del Ramadà abstenir-se de mantenir relacions sexuals durant les hores diürnes.

Tot i això, malgrat que la conversió d'una persona a una religió no es tradueixi en una estratègia pràctica per a la salut pública, els autors assenyalen els dies de "sense tabac" de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i suggereixen que els camperols [inclosos els temporals] ] pot reduir les conductes de risc en una població.

"Després de contemplar l'orgull i les unitats nacionals compartides pels ciutadans del Sudan durant la Copa Mundial de la FIFA, estic convençut que els moviments comunitaris poden funcionar. Això podria suposar un gran avenç en algunes de les comunitats mal afectades. Aquest tipus d’iniciatives podrien proporcionar als països hiper-endèmics una adaptació i un tall excepcionals que siguin rendibles, fàcils de controlar i que no generin estigmes addicionals ”, va dir Alan Whiteside.

"És difícil canviar el comportament de les persones de forma permanent, però quan es mouen comunitats per actuar conjuntament, no és impossible imaginar períodes regulars de canvi de conducta compartits per comunitats enterrades o fins i tot a tot el país."

Els problemes que pot tenir la majoria de la gent són simultànies, tindrien un efecte protector més gran que cadascú pretén fer de manera independent. Per tant, aquest esforç s’hauria de dissenyar per adaptar-se als contextos i cultures locals, però ofereix una altra estratègia possible per a la lluita contra el VIH ”, va advertir Justin Parkhurst.

Els autors assenyalen que un mes de "sexe / sexe segur" també proporcionarà dades fàcilment verificables pel que fa al grau d'adhesió, cosa que quedaria evidenciada pel nombre de naixements que es produiran mesos després de la campanya.

"A la vista del fet que els índexs d'incidència continuen sent elevats al sud d'Àfrica, podem trobar que aquest tipus d'estratègia nova per abordar l'epidèmia és una oportunitat real de prevenció", va dir Whiteside.

Els investigadors suggereixen que la idea s’hauria d’adaptar a diferents poblacions, segons quin factor impulsi l’epidèmia. Entre les mines de Sud-àfrica, per exemple, un mes de "sense sexe comercial" podria ser el més adequat. En altres contextos, podria valer la pena promoure un mes de pràctica del "sexe únic segur".

"Per a algunes persones, la monogàmia permanent pot ser un objectiu difícil de mantenir a grans trets, però" un mes de monogàmia "podria proporcionar un punt de partida útil (...). Als països hiper endèmics, els responsables polítics, els colons i els polítics estan oberts a noves idees per fer front a l’epidèmia ”, va concloure.

Referència: Parkhurst J, Whiteside A. Respostes innovadores per prevenir la transmissió del VIH: el valor protector de les interrupcions de l'activitat de risc a tota la població. South Africa Journal of HIV Medicine, 19-21, abril 2010.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant