SIDA en els tribunals criminalitza la discriminació contra els seropositius sense perjudici

La llei que penalitza la discriminació de VIH positiu i els seus efectes

La llei que penalitza la discriminació de VIH positiu i els seus efectes pràctics en la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen amb pacients amb VIH i SIDA

Al juny portadors 3 2014 VIH i malalts de SIDA van aconseguir una important victòria amb la publicació de la llei, signada per la presidenta Dilma Rousseff, que tipifica com a delicte qualsevol forma de discriminació en la societat seropositius.

La llei estableix que sancionen els actes de discriminació contra els portadors del VIH són severament castigats. Els delictes de discriminació contra el VIH-positiu es van classificar i es publicaran en el Butlletí Oficial de garantir els drets bàsics de les persones amb VIH / SIDA.

D'acord amb la nova llei que penalitza que comenten qualsevol discriminació o actitud parcial contra els malalts de SIDA poden rebre un càstig que van d'un a quatre anys de presó. Els actes considerats discriminatoris inclouen la segregació, la negació o cancel · lació de la inscripció dels alumnes seropositius a les escoles, col · legis, guarderies i tots els altres tipus d'institucions educatives de qualsevol nivell de l'educació en les institucions públiques i privades.

La llei també tipifica com a delicte la negació de l'ocupació i el treball per seropositius, la renúncia o l'acomiadament dels professionals que tenen la malaltia, la discriminació en el lloc de treball oa les escoles, la revelació de la condició de la persona amb VIH o malalt de SIDA, tot actes que ofenen la dignitat de VIH positiu i la negació de l'atenció mèdica als hospitals, clíniques i altres centres sanitaris.

La llei ja està en marxa i promet canviar la realitat dels portadors del VIH i malalts de SIDA per garantir el dret a un tracte digne i igualitari per a tothom, independentment de la seva condició de salut.

El que pot canviar amb la nova llei?

La nova legislació brasilera tipifica com a delicte els principals actes de discriminació que afecten la societat brasilera. La llei és un intent de promoure la integració efectiva dels aspectes positius en la societat, en el mercat de treball i en entorns educatius i de formació. L'objectiu és posar fi d'una vegada per totes amb la marginació que ha estat arribant a les persones amb SIDA durant molts anys al Brasil i promoure la consciència pública real de la malaltia.

Amb la llei, els brasilers que mostren un comportament esbiaixat en contra de VIH positiu estarà subjecte a empresonament i multes. A partir d'ara, tots els tipus de discriminació estan subjectes a un sever càstig d'acord amb la llei.

La creació de la llei

La llei penalitza totes les formes de discriminació contra les persones VIH-positives en la societat va ser proposat per l'ex senador Serys Slhessarenko, el PT de Mato Grosso. La norma ha estat adoptada pels polítics i sancionada per la presidenta Dilma Rousseff.

Abans de ser aprovat i publicat pel Govern, la llei ha estat àmpliament debatut i analitzat durant 11 anys. Tot i la demora en l'aprovació de la llei, la mesura ja es considera una victòria, ia partir d'ara, les persones amb VIH tenen una autoritat legal per fer valer els seus drets i per combatre qualsevol forma de discriminació basada.

La norma és vàlida per a tot el territori nacional i arriba a tots els brasilers i els estrangers que passar per cap tipus d'actitud prejudicis al Brasil.

Els efectes pràctics de la llei

Des de la publicació de la nova llei al juny 3 2014, representants d'organitzacions no governamentals, membres de la societat civil i l'assistència sanitària i els pacients VIH positius han estat discutint els possibles efectes pràctics de la llei. La legislació es considera un gran avanç i una eina eficaç per combatre els prejudicis en la societat brasilera.

Moltes persones van criticar la necessitat d'una política específica per acabar amb els prejudicis i castigar la discriminació, però cal veure la legislació com una forma de mitigar les diverses injustícies i les barreres que històricament han estat imposades als VIH positius, com la segregació i la limitació oportunitats per al desenvolupament personal i professional.

Òbviament, va ser una discriminació intolerable en tots els sectors de la societat, però es necessita una eina per legitimar la lluita dels seropositius contra diverses formes de prejudicis que encara existeixen. A la pràctica, la nova llei garanteix el dret d'accés seropositius al treball, la salut i educació de qualitat.

La llei va ser creada per eliminar tota forma d'injustícia i discriminació en el lloc de treball, en les institucions educatives, en l'àmbit acadèmic, en el servei públic i l'atenció de la salut al Brasil. L'objectiu major d'aquesta legislació és donar cabuda a la persona amb el virus de la SIDA pot tenir una vida digna en la societat, sense cap tipus de limitació o no tenir en compte els drets fonamentals de tots els ciutadans.

La influència de la llei sobre el mercat de treball

Durant molt de temps, seropositius vivia un estigma social, especialment en el mercat laboral. ¿No eren infreqüents en el cas d'acomiadament quan els treballadors van ser diagnosticats amb VIH. La manca d'informació sobre la malaltia, en molts casos, va portar a les empreses a una posició esbiaixada.

Ara, amb la nova llei, les empreses han de tractar a les persones amb VIH, així com el tractament de qualsevol altre empleat o individu. Amb això, una persona infectada amb el virus de la sida ja no es limita a les activitats que no ofereixen oportunitats de creixement i desenvolupament professional, i que també ja no barrades a les entrevistes de treball.

La legislació donarà més possibilitats de millora professional seropositius i d'ocupació en llocs de responsabilitat en el mercat de treball i garantir una pràctica professional rutina més just. A més de garantir les condicions adequades d'ocupació, la llei també ha de posar fi a la idea errònia que les persones amb VIH han de ser tractats de manera diferent en el lloc de treball.

Les empreses que no compleixin amb els requisits legals estan subjectes a sancions i multes pels seus líders i representants.

Els efectes positius de la llei al Brasil.

El Programa de les Nacions Unides per al VIH i la SIDA va mostrar que el nombre de noves infeccions pel VIH va augmentar de 11% al Brasil entre els anys 2005 i 2013. Brasil és l'oposat de diferents nacions del món en el que els casos de VIH estan disminuint cada any.

Davant d'aquest escenari, és necessari comptar amb mecanismes legals per protegir i mantenir la seropositius. Amb l'aprovació de la llei, el país comença a caminar en direcció a la igualtat i garantida per als que pateixen de la malaltia i requerir tractament en totes les esferes dels drets de la societat.

Una nova llei brasilera també comença a alinear-se amb els mandats de l'ONU, les Nacions Unides, que estableix que els drets humans han de ser respectats en totes les circumstàncies. Actualment, Brasil té més de 700 mil persones que viuen amb el virus del VIH. Aquestes són persones que mereixen respecte i suport a totes les àrees de la vida social i professional.

La llei d'agregar beneficis a accions i campanyes que ja es duen a terme al Brasil per garantir els drets dels seropositius. El mecanisme també ha de servir com una eina per a la sensibilització i la integració social.

Resultats esperats amb nova llei

Una nova llei brasilera sens dubte representa un avenç important en el debat sobre el paper de la societat en seropositius. Cal que les persones poden prendre la SIDA sense por o tabú, de la malaltia a tractar apropiadament i pot ser vist com una condició que imposa limitacions.

El positiu del VIH pot viure sanament amb supervisió mèdica i amb els remeis que ja existeixen. Per mantenir el comportament i la vigilància adequada de la salut, els portadors del VIH i malalts de SIDA poden viure amb les persones que no tenen la malaltia, sense oferir cap tipus de risc.

Cal que la gent entengui que la SIDA no és una malaltia que acaba la qualitat de vida i les possibilitats de ser feliç. Els tractaments existents són eficaços i contribueixen de forma permanent a la seropositius pot realitzar totes les seves funcions en la societat.

La llei que penalitza la discriminació contra el VIH positiu serà fonamental per castigar accions enganyoses i prejudicis segueixen succeint en el mercat de treball i la vida social dels malalts. Amb una visió més global de la condició de seropositiu i un mecanisme que protegeix els drets d'aquestes persones, Brasil serà capaç d'evolucionar de moltes maneres.

La legislació obre un món de possibilitats per a les persones amb VIH en termes d'educació i desenvolupament professional, assegurant que puguin sostenir i portar una vida normal. Amb aquesta llei en el seu lloc, tots els casos de manca de respecte i moral portador del virus delicte seran castigats, un fet que obre espai per a més discussions sobre els drets dels pacients.

A partir d'ara, simplement negant seropositius a les escoles, empreses, hospitals i altres llocs públics. Tot posseïdor del virus que se senten segregats o humiliat poden buscar justícia a la reparació moral que és adequat per a ell. La llei també s'aplica als casos de denegació de l'assistència sanitària.

Entitats, organitzacions no governamentals i moviments de drets humans celebren aquest èxit i creiem que la llei tindrà una eficàcia significativa en el context brasiler. El fet que Brasil té una llei específica per castigar la discriminació ja mostra certa maduresa pel que fa a la causa del VIH-positiu, i assenyala el camí a seguir a partir de diverses qüestions relacionades amb la vida social dels pacients amb SIDA.

La nova llei ha d'acabar amb molts prejudicis i estigmes que envolten al VIH positiva des de principis 1980, quan l'epidèmia de la malaltia va començar a propagar-se amb més claredat. Un punt que s'ha de començar a canviar immediatament és la idea errònia i preconcebuda que la SIDA està vinculada només als homosexuals i persones que exerceixen la prostitució. La SIDA és una malaltia que pot afectar qualsevol persona, i han de ser tractats amb dignitat.

S'espera que la nova legislació brasilera podria acabar amb representacions negatives, amb el prejudici i la discriminació que encara envolta el món de seropositius. La llei és sens dubte una eina de defensa forta per als portadors del virus, que s'assegurarà diversos càstigs per als que practiquen la discriminació i el resultat en victòries legals sòlids per seropositius.

La política està clarament dirigit a la inclusió social dels seropositius, i hauria de començar a tenir un efecte positiu en els propers anys, posant fi a la discriminació, la segregació i qualsevol forma de vergonya per als pacients amb SIDA.

Amb consolidat en favor de VIH positiu i amb una política pública que prioritza l'augment de la distribució gratuïta de medicaments antiretrovirals en el sistema de salut, les lleis del Brasil pot procedir en relació amb la promoció de la igualtat i la qualitat de vida de les persones amb VIH al país .

Ara, ha de passar una veritable mobilització de la societat civil per la llei per ser posat en pràctica en tots els estats del Brasil, i que hi ha un judici ràpid de tots els casos dels prejudicis i la discriminació contra el VIH / SIDA; hem penalitzar la discriminació contra seropositius directa amb eficàcia. La nova llei pot fins i tot estar basada en la culpabilitat dels que practiquen actes de discriminació, però també requereix que la dignitat de cada ciutadà és respectat, independentment del seu estat de salut i, per tant, es reuneix i determina el que predica i Constitució brasilera , que és una condició de la igualtat de drets i deures per a tothom.

Brasil ara té una llei que tipifica com a delicte la discriminació. El següent pas és exterminar el perjudici vetllada i l'estigma que encara planen sobre la vida quotidiana de VIH positius al país.

A més, Brasil també necessita transparència en el tractament de temes sensibles com el fet que les empreses contracten als seus propis metges per descobrir els professionals de malalties infeccioses amb el virus. Encara tenim un llarg camí per eliminar la discriminació i per tant és essencial que tots els casos siguin investigats i jutjats perquè la llei es pot fer complir i que els culpables siguin degudament castigats i condemnats.

També és important destacar que la nova llei brasilera castiga a casos molt concrets de discriminació, però encara contribueix perquè les persones puguin reportar les seves experiències negatives en la recerca de reparació per les injustícies danys materials i morals soferts.

Editor de seropositius del lloc web Nota: Una llei que cdiscriminació riminaliza de seropositius és un dispositiu legal important que serveix com un "fre moral" a les persones que discriminen, sovint amb crueltat, a persones que viuen amb VIH o SIDA, perquè ara podem comptar amb una llei que ens protegeix.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

2 Sembla que el debat comença a tenir lloc aquí. Participa

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant