24.1 C
São Paulo
21, novembre, 2019
Imatge predeterminada
Els nens i la SIDA Dades sobre la SIDA Salut Mental Setembre 2014 Sexe oral Quin és el risc?

SIDA Aquesta no és la fi

Julio Cesar Taietti Borges - www.juliotaietti.com

El virus de la immunodeficiència humana (VIH) és responsable de la síndrome d'immunodeficiència adquirida (SIDA) i ataca els limfòcits T-4, que són una part fonamental del sistema immune humà. Com a resultat, disminueix la capacitat de resposta del cos per enfrontar-se a infeccions oportunistes causades per virus, bacteris, protozous, fongs i altres microorganismes.

Quan aquest virus entra al cos i comença a atacar els glòbuls blancs, la persona pot desenvolupar-se, més o menys, malalties com la pneumònia, l'herpes simple, les infeccions, etc.

La malaltia també es coneix com a "Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida". Si mirem aquesta expressió, tindríem:

 • Síndrome: indica un conjunt de signes i símptomes que es desenvolupen alhora;
 • Immuno: Es refereix al mecanisme natural de protecció contra les infeccions del cos;
 • Deficiència: indica que aquest mecanisme natural no funciona bé i la capacitat de protecció del cos es debilita;
 • Adquirida: significa que la malaltia no és genètica ni hereditària, sinó que és adquirida per

persona.

Origen de SIDA

No hi ha cap certesa científica sobre l’origen del virus de la sida, tot i que molts científics creuen que aquest virus ha passat d’un animal a l’home. Els micos africans, els porcs haitians i, fins i tot, les ovelles tranquil·les d’Islàndia s’han presentat com a possibles amfitrions del virus. Els científics, no obstant això, encara no han arriscat les afirmacions sobre com i per què aquest virus va atacar els humans. Però les proves demostren cada vegada més que la malaltia és un vell conegut dels africans, ja que el sarcoma de Kaposi ja estava fent les seves víctimes a Àfrica molt abans que la malaltia explotés als Estats Units.

Els primers registres de casos es van realitzar a 1980, als Estats Units, i es van referir als casos que es van produir a 1979. A 1981, els centres dels EUA per al control de les malalties van dur a terme una investigació, on les morts en individus masculins, especialment homosexuals, drogoaddictes i hemofílics. També es va observar que tots els afectats tenien un factor comú: la presència de malalties o infeccions oportunistes a causa d'un canvi en el sistema de defensa de l'organisme.

Aquesta investigació ens va permetre detectar casos anteriors, datats de 1978.

Al Brasil, els primers casos van ser diagnosticats a 1982 en set pacients homosexuals. Tenint en compte el període d’incubació del VIH, es pot deduir que la introducció del virus al país ha d’haver-se produït a finals de la dècada de 70 i la seva difusió, inicialment, entre les principals àrees metropolitanes del centre-sud, seguit d'un procés de difusió. a les diverses regions del país durant la primera meitat de la dècada de 80.

Es creu que els caçadors de ximpanzés són els primers humans que van contreure el virus.

I que els casos de sida van aparèixer per primera vegada a Kinshasa, la capital de la República Democràtica del Congo, que seria la zona urbana més propera durant la dècada de 30.

Segons els científics, atès que els casos eren rars i els símptomes de la sida difereixen entre els individus, es necessitaven 50 anys per identificar el VIH.

Atès que SIVcpz s'ha trobat només en animals captius, hi havia la possibilitat que una altra espècie pogués allotjar tant el VIH com el SIVcpz.

Fins ara, el virus SIVcpz només s'ha detectat mitjançant anàlisis de sang, la qual cosa significa que només s'han provat animals captius.

L’estudi, realitzat amb experts del Projecte de Prevenció de la Sida del Camerun (PRESICA, en francès), va suposar l’anàlisi de les excrements del ximpanzé extretes de zones remotes dels boscos del Camerun.

Els investigadors de la Universitat d’Alabama van poder determinar la seqüència genètica del virus en els ximpanzés, la qual cosa va permetre als científics buscar virus a les excrements d’animals.

Les proves de laboratori van detectar anticossos específics i informació genètica relacionada amb la presència de virus en 35% de ximpanzés en alguns dels grups estudiats.

Alguns dels virus analitzats tenien una gran semblança amb les soques del VIH.

Els ximpanzés del sud-est del Camerun han demostrat tenir els virus que s'assemblen més a la forma més comuna de VIH al món.

SIVcpz, no obstant això, no causa cap malaltia semblant a la sida als ximpanzés.

I els científics estan intentant esbrinar per què, tot i que els humans i els ximpanzés són tan genèticament similars, no tenen símptomes.

Paul Sharp, professor de genètica de la Universitat de Nottingham, va dir: "És possible que la transmissió del virus del ximpanzé als homes es produeixi al sud-est de Camerun i es difongués a la resta del món".

"Atès que el VIH va sorgir probablement 75 anys enrere, és molt poc probable que qualsevol altre virus s'assembli més a aquell que ataca els humans", va dir.

Les causes de la sida

L’agent causant de la SIDA és un virus anomenat internacionalment VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana). Aquest virus ataca les cèl·lules del sistema immunitari, provocant canvis en la seva estructura i deixant al cos incapaç de reaccionar contra infeccions i altres malalties, anomenades "oportunistes", pel fet que "s'aprofiten" de l'individu amb les seves defenses febles. instal·lar-se en el cos humà.

En poques paraules, podríem dir que la sida és una malaltia causada per virus que destrueixen la capacitat del cos per produir anticossos, és a dir, el cos perd la seva capacitat de defensar-se contra els microbis que hi entren.

El virus de la sida penetra el torrent sanguini i s'instal·la en una cèl·lula (glòbuls blancs) anomenada limfòcit, que es considera el vaixell insígnia de la defensa immune del cos, utilitzant el codi genètic d'aquest limfòcit per reproduir-se.

Quan aquest limfòcit es divideix per establir les defenses del cos, es produeixen milers de còpies del virus, que es propaguen a través de la sang, a través de les secrecions del cos, incloent esperma i fluids vaginals, i al sistema nerviós central. llavors els virus busquen altres limfòcits, començant així un nou procés de multiplicació i destrucció.

Una característica molt important del virus és el seu caràcter mutant (canvis amb el temps); Per aquest motiu, fins ara, s'ha resistit a totes les armes de la medicina.

El virus de la immunodeficiència humana (VIH) és la causa de la síndrome d’immunodeficiència adquirida (SIDA). El VIH infecta els limfòcits T CD4, un tipus de glòbuls blancs, que debilita el sistema immunitari i fa que la persona afectada sigui susceptible a infeccions que puguin conduir a la mort. El virus envaeix els limfòcits T atacant les proteïnes CD4 a la superfície exterior de la membrana cel·lular.

Incubació de la sida

La incubació és el temps transcorregut des del moment del contagi fins al començament dels primers símptomes.

El període d’incubació és sovint molt llarg i pot trigar anys. Excepcionalment, però, pot ser molt curt, pot trigar dies entre els sis i els tretze dies, com s'ha trobat en casos aguts.

Segons dades d’experts, només el 2% dels infectats desenvolupen la SIDA en els primers anys 2 d'infecció per virus. .Més del 80% d’aquests infectats aconsegueixen els anys 5 lliures de la malaltia, encara que poden tenir algunes manifestacions menors relacionades amb el virus. Almenys 50% de les persones afectades pel virus sobreviuen els anys 10 sense desenvolupar la malaltia.

Per tant, no podem oblidar que la malaltia sol arribar després d’un llarg període d’incubació. La persona que es malaltia avui sovint va contractar el virus 2, 3 o 5 anys enrere, normalment la mitjana és de 3 a 8 anys.

El temps d’incubació varia molt de persona a persona, pot ocórrer en dies o pot trigar anys a desenvolupar-se la malaltia.

Símptomes de la sida

Molts dels símptomes associats a la sida són comuns a moltes altres malalties molt més senzilles. Entre els principals símptomes tenim:

La pèrdua de pes pronunciada inexplicada, normalment una pèrdua de 4 a 5 kg al mes.

 • Cansament intens i prolongat, sense motiu aparent, durant setmanes o mesos.

Suors intensos nocturns.

 • Febre moderada o alta que persisteix durant molts dies seguits.
 • Diarrea persistent.
 • Adenopatia, és a dir, ampliació dels ganglis a diverses regions del cos.
 • Taques de color porpra o violeta a la pell, aquestes taques tenen una consistència endurida que la pell i no causen dolor.
 • Lesions de la boca blanca, aftes.

Aïllat, qualsevol d'aquests símptomes és comú a altres malalties; Per aquest motiu, cal comprovar totes les hipòtesis abans de pensar en la SIDA.

Els principals són la febre, la diarrea persistent, els ganglis engrandits a tot el cos, taques de color porpra al cos, les lesions blanques a la boca. Si sorgiu algun d'aquests símptomes, el millor que heu de fer és demanar consell mèdic abans de desesperar-vos.

Com es detecta el virus de la sida?

Les proves estan disponibles per detectar anticossos anti-VIH al sèrum (part de la sang de la qual es prenen els glòbuls vermells). Les proves de VIH es poden fer en alguns hospitals, centres de salut i els centres d'assessorament i proves - CTA. Entre les proves utilitzades hi ha ELISA, Imonofluorescència i Western Blot més utilitzats. L’ús d’altres mètodes serveix per confirmar el diagnòstic.

Però abans i després de la prova del VIH, la persona hauria de fer un seguiment, és a dir, parlar amb un professional de la salut que estigui preparat per fer aquest treball.

Aquest professional pot ser metge, infermera, psicòleg, treballador social o assistent d'infermeria.

L'assessorament prèvia a les proves ajuda a una persona a fer preguntes sobre la transmissió i la prevenció del VIH i altres MTS. Per tant, ajuda a la persona a avaluar si poden estar infectats amb el VIH o amb un altre microbis. I, a més, explica sobre la prova anti-VIH.

Quan la persona que ha decidit fer el test de VIH rep el resultat, el professional de la salut dóna un altre assessorament.

En cas de resultat positiu, s'ofereix suport emocional i es fa referència a un servei especialitzat per tractar persones amb VIH, per al seguiment mèdic i psicològic.

En cas de resultat negatiu, el professional reforça el missatge de prevenció i discuteix la necessitat de repetir la prova.

Als centres de proves i d'assessorament, la persona no ha de dir el seu nom en fer la prova del VIH. Ella rep un número i amb aquest número rep el resultat. El judici és gratuït.

Les proves de VIH són obligatòries només per a donants de sang i òrgans. Es recomana per a dones embarassades, per a persones amb ITS i per a aquells que pensen que poden estar infectats amb el virus de la sida. En cas contrari, ningú més no haurà de fer aquesta prova.

Si una persona vol fer la prova i la ciutat no té cap lloc per fer la prova, el professional de la salut indicarà el lloc més proper per fer la prova.

Les proves de VIH es poden fer en alguns hospitals, centres de salut i els centres d'assessorament i proves - CTA. Entre les proves utilitzades hi ha ELISA, Imonofluorescència i Western Blot més utilitzats. L’ús dels altres mètodes serveix per confirmar el diagnòstic.. Per realitzar la prova és necessari recollir la sang.

Com es transmet la sida?

Qualsevol pot obtenir el virus del VIH: home o dona; casat o solitari; nen, nen o vell; rics o pobres. I no importa si es tracta de persones que viuen a la ciutat o al camp.

La infecció pel VIH pot ocórrer durant el sexe; compartint o reutilitzant agulles i xeringues contaminades; d’una mare seropositiva al fetus durant l’embaràs, al part o durant la lactància; mitjançant transfusions de sang o el consum de productes sanguinis infectats. La contaminació també pot produir-se durant una intervenció quirúrgica que impliqui trasplantaments d'òrgans o inseminació artificial quan els donants són seropositius. O, accidentalment, en el treball amb professionals sanitaris.

 1. Relacions sexuals

Un cop al torrent sanguini, el nombre més gran d’unitats de VIH es dirigeix ​​als líquids espermàtics i vaginals. I és que aquest caprici de la naturalesa permet la transmissió durant el sexe, fent que la sida sigui una malaltia de transmissió sexual (malaltia venèrea).

El virus de la sida es pot transmetre a través de relacions homosexuals, bisexuals i heterosexuals. Durant les relacions sexuals, el portador del virus transmet el material contaminat a la parella.

 • La relació analDe totes les pràctiques sexuals és probablement el més perillós, ja que el virus penetra el cos amb més facilitat, per dos motius: 1º) Durant la penetració, la pressió exercida pels músculs de l’anus al penis és invariablement irritant, la ruptura de la pell i la micro de les membranes mucoses i del teixit del penis, permetent un accés més fàcil al virus del VIH al torrent sanguini.2º) La mucosa anal té un alt poder d'absorció (el que explica l'existència de fàrmacs supositoris) Per això, la SIDA s'ha estès tan virulenta entre els homosexuals, fins i tot rebent el nom de "plaga gai".

  Val la pena recordar que la relació anal també és practicada pels heterosexuals i que la mucosa rectal femenina té les mateixes característiques que el mascle, sent igualment vulnerable a la penetració del virus.

  Durant les relacions sexuals, el virus allotjat a la corrent vaginal penetra a la uretra masculina, copeja la sang i infectant el mascle.

  No obstant això, com que el virus del VIH arriba a una major concentració en esperma que en fluids vaginals, la seva transmissió d’homes infectats a dones sanes ocorre més sovint. El virus, instal·lat a l'esperma, travessa la mucosa vaginal, entra al torrent sanguini i infecta a la dona. Això explica per què el nombre de dones amb sida està augmentant significativament a tot el món.

  • Sexe oral

  És una qüestió que divideix els experts. Alguns ho consideren com una pràctica de perill mitjà o petit. Altres són molt més rigorosos en l’avaluació. El major risc és per a la persona que participa com a activa, és a dir, amb la boca, independentment de si és masculina o femenina, perquè els espermatozoides, o les descàrregues vaginals, surten dels llavis, s'adhereixen a les mucoses, s'allotgen entre les dents i, trobant-se. Una porta d'accés: un petit tall, afta o inflamació menor de les genives pot causar infecció. Per a la persona passiva (que participa amb el penis o la vagina), el perill és significativament menor. Però encara existeix.

  El virus de la sida es transmet principalment a través del sexe sense la protecció del preservatiu.

  1. Agulles o xeringues contaminades

  Les injeccions en una vena o múscul amb una xeringa o agulla contaminades són la segona forma més comuna de contagi. Els científics creuen que en certes regions del món, on les drogues són sovint donades per injeccions musculars o venoses, en males condicions, és a dir, sense una esterilització adequada de l’instrument, les xeringues o agulles contaminades han estat un factor important en la propagació del medicament. virus.

  En el cas dels usuaris de drogues injectades, si una persona amb VIH comparteix la mateixa agulla o xeringa amb altres persones, pot contaminar altres persones que utilitzen aquesta xeringa o agulla. El contagi és immediat i irreversible.

  Quan utilitzeu drogues per injecció compartint agulles i xeringues.

  1. Transfusions de sang

  Una persona pot estar contaminada durant una transfusió de sang o rebre productes sanguinis infectats. És molt important saber si ha estat provat adequadament per a proves antivirals abans de la transfusió, ja que a més del VIH, la sang pot contenir una àmplia varietat d'altres virus, com ara hepatitis, sífilis, herpes, etc.

  La transfusió de sang contaminada pot arribar a:

  • Hemofílics: individus amb coagulació de la sang anormals a causa de la manca de factor VIII de coagulació, amb sagnat prolongat després de lesions lleus. És una malaltia hereditària, transmesa per la mare només als fills que necessiten transfusions de sang periòdiques. D'aquesta manera, el tractament que suposava salvar les seves vides es va convertir en un risc de precipitar la seva mort. La Federació d’Hemofílics del Brasil estima que més del 50% de les persones que estan hemofílics estan infectades pel virus de la sida.
  • Individus amb anèmies: les anèmies més diverses fan que les persones necessitin transfusions de sang i, si aconsegueixen contagi de sang, es contaminen.
  • Leucèmia: les leucèmies són persones que tenen anormalitats dels glòbuls blancs i necessiten rebre transfusions de sang.
  • Persones sotmeses a cirurgia o transfusions de sang d’emergència: sovint, les persones que es troben en cirurgia o una emergència requereixen transfusions de sang.

  En aquests casos, si la sang no ha estat provada prèviament, hi ha un risc de contaminació. Per aquest motiu, el Ministeri de Salut ha realitzat proves obligatòries per a la sida a tots els bancs de sang de tot el país.

  Durant la transfusió de sang. Per tant, s'ha de provar tota la sang pel VIH i altres malalties transmissibles.

  1. Contaminació perinatal

  És la transmissió del virus de mare a fill infectat, la qual cosa augmenta la mortalitat infantil per la SIDA.

  Les mares embarassades infectades amb el virus del VIH poden transmetre'ls als seus fills en aproximadament un X%. Es pot produir l’anomenada contaminació perinatal, segons experts, durant l’embaràs, al part o durant la lactància.

  Una mare infectada pel VIH pot transmetre el virus al seu nadó: durant l’embaràs, el part i la lactància.

  1. Contaminació per accident de treball

  Es realitza amb professionals sanitaris (metges, infermeres, investigadors, persones que treballen en laboratoris d'anàlisis clíniques, etc.) en l'exercici de les seves funcions. La major incidència d’accidents és amb instruments anomenats sostinguts, infectats. L’ocurrència d’aquest tipus de contagi és relativament petita i es pot reduir gairebé fins a zero si s’observen els estàndards de seguretat específics del vostre treball.

  El contagi en el treball es produeix amb els professionals de la salut en l'exercici de les seves funcions, però el risc de contagi pot ser gairebé nul si s'observen els estàndards de seguretat específics del seu treball.

  Casos en què no es transmet la SIDA

  En primer lloc, és important saber que la sida no es difon a través de la socialització, la família o els amics, el lloc de treball o la visita a un amic amb sida, perquè el virus de la sida no es difon:

  • A través de l'aire, esternuts o tos;
  • Per saliva, llàgrima o suor;
  • Per a ulleres, copes, coberts i altres estris;
  • Per a picades d'insectes;
  • Ús del mateix bany o bany privat;
  • Menjar al mateix lloc que una persona contaminada;
  • Dormir a la mateixa habitació;
  • Treballar a la mateixa habitació;
  • Assistir a escoles, clubs, piscines clorades, teatres, restaurants, metro i autobusos;
  • Abraçant o agafant la mà
  • Els dentistes, els manicuristes, les perruqueries i els acupuntors no presenten cap risc, sempre que les seves eines de treball estiguin degudament desinfectades.
  • petó: En relació amb el petó profund, que implica un intercanvi de saliva, la possibilitat és pràcticament nul·la. La concentració del virus del VIH a la saliva és mínima i només hi ha possibilitat de contaminació si la boca sagnat. Fins ara, només hi ha hagut un cas en què es creu que la contaminació s'ha produït amb un petó.

  La sida no es transmet a través de la saliva, les llàgrimes, la suor, els petons, a l'interior, com ara habitacions, autobusos o en abraçades i encaixades de mans.

  Com prevenir la SIDA

  La millor forma de protecció contra el virus del VIH és la prevenció, que s'evita en risc.

  Per a la prevenció necessitem informació que ens impedeixi posar-nos en risc. I no assumir riscos hem de prendre les següents precaucions:

  • Busqueu una relació mútuament fidel amb una sola parella: menys parelles sexuals, menor serà el risc de contraure el virus de la sida i altres malalties de transmissió sexual.
  • Teniu sexe segur, és a dir, utilitzeu sempre i correctament el preservatiu, en qualsevol tipus de relació sexual. Per a cada relació sexual, cal utilitzar un preservatiu nou, no ha de ser reutilitzat;
  • No manteniu contacte sexual amb persones que tinguin nombrosos socis;
  • No compartiu agulles ni xeringues amb altres si utilitzeu drogues per injecció;
  • Utilitzeu agulles i xeringues adequades d'un sol ús o esterilitzades, incloses les per a l'acupuntura i el tatuatge;
  • Doneu sang als bancs autoritzats i necessiteu materials sol ús. La venda de sang és il·legal;
  • Quan es realitzen proves de laboratori es requereix material sol ús;
  • Quan es transfereix, assegureu-vos que la sang s'ha provat prèviament per obtenir anticossos contra el virus de la sida;
  • No deixeu que ningú alleti el vostre fill; busqueu un banc de llet materna autoritzat o utilitzeu una fórmula segons les instruccions del Centre de salut;
  • No tingueu prestat ni demanar prestat raspall de dents, navalles, navalles, navalles, alicates i altres efectes personals que puguin haver estat en contacte amb la sang o altres secrecions del cos.

  S'ha fet un gran esforç per intentar desenvolupar una vacuna, però fins ara això no és possible.

  La millor forma de protecció contra el virus del VIH és la prevenció, per la qual cosa, en absència d'un tractament efectiu o de la vacuna, la prevenció a través d’informació adopta un enfocament preventiu per evitar la contaminació.

  La millor manera de protegir-se contra el virus del VIH és la prevenció, així que estigueu sempre ben informats, utilitzeu el preservatiu durant el sexe, no compartiu les agulles i les xeringues d’altres persones i, en rebre la transfusió de sang, proveu si ja s’ha provat. rebre-ho.

  Tractament de la sida

  El tractament d’un individu VIH-positiu dependrà de com reaccioni cada persona a la infecció. Només el metge pot indicar què s'ha de fer. Quan una persona té el virus de la SIDA, no té símptomes i les seves altres proves funcionen bé, no necessita prendre medicaments. Però necessiteu atenció mèdica.

  Quan la persona té símptomes, indica que ja tenen sida. A continuació, el tractament es fa amb una combinació d'antiretrovirals.

  Els antiretrovirals són medicaments utilitzats per combatre el sida i la seva funció és inhibir la replicació o la reproducció del virus del VIH, mantenint-lo sota control durant el major temps possible. Aquests remeis no guareixen, però disminueixen la quantitat de virus en el cos, disminuint també el desgast del sistema immunitari. Això amplia la vida útil del pacient, però no garanteix la seva cura permanent, fins ara el virus del VIH no s'ha eliminat del tot de la sang del pacient.

  A 1986 va sorgir el primer fàrmac utilitzat en pacients i es va convertir ràpidament en l'única esperança dels pacients infectats pel VIH: la azidotimidina, també anomenada AZT. Al llarg de la dècada de 90, el desenvolupament d'altres drogues i la seva combinació amb AZT van produir resultats encoratjadors.

  Actualment hi ha antiretrovirals 12, dividits en classes de drogues 3:

  • Inhibidors de la transcriptasa inversa analògics nucleósids (NRTI);
  • Anàlegs de nucleòtids dels inhibidors de la transcriptasa no inversa (NNRTI);
  • Inhibidors de la proteasa.

  El Ministeri de Salut posa a disposició d’aquests antiretrovirals la distribució gratuïta de persones amb VIH a través d’Estats de Salut SUS (Sistema Unificat de Salut), hospitals i institucions acreditades. Segons la prescripció del metge, poden administrar-se en diverses combinacions que impliquen dos, tres, quatre o fins i tot cinc medicaments, depenent de la condició clínica del pacient. La combinació d’aquests medicaments s’anomena afectuosament còctel.

  El tractament s'ha de fer a casa. La persona que té el VIH no necessita ser hospitalitzada per rebre tractament. L’hospital només s’indica quan la persona necessita un tractament especialitzat.

  Si una dona embarassada està infectada amb el virus del VIH, fins i tot sense símptomes, hauria de prendre AZT, que començarà el tercer mes de l’embaràs, ja que aquest medicament protegirà el nadó, evitant que neixi amb el virus.

  De totes les dones embarassades de 100 que prenen AZT durant l’embaràs i el part, és més probable que 90 tingui el nadó sense el virus del VIH. El bebè també hauria de prendre AZT durant les primeres sis setmanes de vida per augmentar la protecció i, a més, no pot ser alliberat per la mare que té el virus.

  En el seguiment del desenvolupament del nadó, el metge també ha de demanar proves de VIH, però aquesta prova només es pot fer quan el nen és 18 mesos, només durant aquest període el resultat de la prova del VIH del nadó és definitiu.

  Forma part del tractament de persones amb VIH o SIDA ja menjant aliments nets i frescos variats, prenent el sol al matí i es distreuen. Les preocupacions han de ser amb el cos i la ment.

  Quan una persona té símptomes de SIDA, el tractament es fa amb una combinació de medicaments anomenats antiretrovirals, que no guareixen, però disminueixen la quantitat de VIH al cos.

  El metge li demana dos exàmens. El primer revela quantes còpies del VIH té en la seva sang, per conèixer la mida de l'exèrcit enemic. El segon compta amb les cèl·lules de defensa anomenades CD4, que són les primeres en ser envaïdes i destruïdes. Si són pocs, significa que el cos està perdent la batalla. A partir d’aquestes dades, es fa la quantitat d’antiretrovirals que ha d’utilitzar el pacient.

  VIH: un virus mutant

  El problema més important als investigadors de la investigació sobre la sida avui dia és que el virus del VIH es muta ràpidament i es converteix en resistent als medicaments. Part d’aquesta resistència als medicaments s’obté de l’ús indegut de medicaments disponibles actualment. Aquest mal ús, al seu torn, prové en gran part del fet que alguns medicaments requereixen dues hores amb l'estómac buit, la qual cosa fa que es reguli la vida de les persones VIH-positives. Si els pacients no prenen correctament els medicaments, el virus finalment esdevé resistent. En aquest sentit, els nous fàrmacs, com efavirenz, per exemple, requereixen que es prenguin només una vegada al dia. La investigació mèdica en aquesta àrea es basa en la recerca de medicaments que requereixen menys sacrifici de pacients i són més resistents.

  Els estudis en aquesta àrea també busquen medicaments més barats, ja que la teràpia de còctels costa una mitjana de $ 950 al mes. Les empreses farmacèutiques ja s'han compromès a reduir els preus dels medicaments contra la sida, que ara es poden adquirir amb menys de $ 500 en alguns països africans.

  El problema més important als investigadors de la investigació sobre la sida avui dia és que el virus del VIH es muta ràpidament i es converteix en resistent als medicaments. Vegem les dues estratègies que el VIH utilitza per sobreviure als atacs.

  La situació de la SIDA avui al món i al Brasil

  Cada persona està infectada pel virus del VIH cada segon 12. Segons el Programa de les Nacions Unides sobre la SIDA (Unidas).

  Les dones són més susceptibles que mai als riscos del virus del VIH, segons l’informe. A l’Àfrica subsahariana, hi ha dones 14 infectades pel virus per cada deu homes.

  UNAIDS, l'agència de les Nacions Unides encarregada de gestionar la lluita contra la malaltia, estima que el nombre de persones que tenen el virus és proper a 39,5 milions i que la gran majoria no són conscients de la infecció.

  El nombre de persones infectades ha crescut a tot el món, però la propagació de la malaltia s’ha sentit més a l’Àsia central i oriental i a l’Europa oriental.

  Països com Sud-àfrica, Uganda, Moçambic i Swazilàndia a Àfrica també van experimentar increments en els casos que es van produir després d'una estabilització en els nivells d'infecció.

  Al voltant de 40% de les noves infeccions es produeixen en persones d’edat 15 i 24, i l’estudi calcula que 2,9 milions de persones van morir de malalties relacionades amb la sida a 2006.

  "El futur de l'epidèmia de SIDA al món depèn molt dels patrons de comportament que els joves adoptaran i els factors que influiran en aquestes opcions".

  Les Nacions Unides estimen que 38,6 milions de persones vivien amb el VIH / SIDA a tot el món a 2005 i el nombre absolut d’infectats continua augmentant simplement pel creixement de la població i perllongant les vides de persones VIH-positives utilitzant teràpies antiretrovirals.

  Tot just l'any passat, més de quatre milions de persones van contraure el virus del VIH i 2,8 milions van morir a causa de la malaltia.

  Amb prop de 620 mil infectats, el Brasil concentra la població més gran de seropositius a Amèrica Llatina, segons diu l'informe, per grandària de la població.

  A l'Àfrica subsahariana, la regió del món més afectada per la malaltia, la proporció de persones amb SIDA ha, en la majoria dels països, es va mantenir estable encara que d'acord amb ONUSIDA, això passa a costa de l'alta mortalitat d'infectats.

  "Aquesta aparent estabilització de l'epidèmia reflecteix situacions en què el nombre de persones que estan sent infectades amb el VIH és gairebé equivalent a la quantitat de persones que moren de malalties relacionades amb la sida", adverteix l'informe.

  "Una mica més d'una desena part de la població mundial viu a l'Àfrica subsahariana, on viuen gairebé 64% de totes les persones que viuen amb el VIH - 24,5 milions. Dos milions d'ells són nens menors de 15 anys ".

  Segons l'informe, al voltant de 930 mil adults i nens van morir de SIDA al sud d'Àfrica en 2005 - que representa un terç de totes les morts per la malaltia l'any passat.

  Però l'ONU també destaca les excepcions de Kenya, Zimbabwe i les zones urbanes de Burkina Faso, on la malaltia està disminuint.

  Un altre cas destacat en l'informe és la disminució d'Angola, on l'aïllament causat per 27 anys de guerra civil han contingut alguna manera la transmissió del VIH.

  En termes absoluts, l'Índia s'ha convertit en el país amb el major nombre d'infectats. Amb prop de 5,7 milions de persones infectades, superat Sud-àfrica (5,5 milions).

  L'epidèmia també segueix propagant a Europa oriental i Àsia central, les regions on hi ha 220 mil noves infeccions l'any passat, amb el que a 1,5 milions el nombre de seropositius - 20 vegades més d'una dècada abans. Amb la taxa d'infecció també augmenta la taxa de mortalitat.

  La majoria de les persones infectades pel VIH a la regió es troben a Ucraïna, on els nous casos segueixen augmentant, i Rússia, el país europeu més afectat per l'epidèmia. En el cas dels russos, però, el nombre de nous diagnòstics de confirmar la presència de VIH s'ha estabilitzat. Altres països en els quals la malaltia s'està estenent més són Kazakhstan, Tadjikistan i Uzbekistan.

  Pel que fa als Estats Units, l'ONU diu que hi va haver resultats mixtos, amb una població registre de seropositius (1,2 milions), reflectint l'èxit del tractament, mentre que pocs avenços en els esforços de prevenció basats en antiretrovirals.

  A Amèrica Llatina, l'ONU estima que 140 mil persones han contret el VIH en 2005, elevant a 1,6 milions de persones infectades. També l'any passat, la regió va perdre 59 mil per la malaltia.

  Dels 39,4 milions de persones que viuen amb el VIH al món: - 37,2 milions són adults - 17,6 milions són dones (44,7%) - 2,2 milions són nens sota 15 anys - Tot i que la despesa de la SIDA ha passat de 2,1 $ a 2001 a $ 6,1 mil milions en 2004, menys que Una de cada cinc persones als països més pobres té accés a serveis de prevenció.

Articles relacionats que us agradi llegir

Hola! Voleu fer una mica de consideració al respecte? No? D'acord Penseu en revisar aquest tema

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa