La infecció per VIH és un factor de risc independent per a l'ictus

Et trobes Iniciació => AVC => La infecció per VIH és un factor de risc independent per a l'ictus
AVC

AVC

A Infecció pel VIH està vinculada a un risc molt major d'accident cerebrovascular, segons investigacions realitzades a Amèrica del Nord, publicades en una edició electrònica de Journal of Adquirida síndromes d'immunodeficiència.

L'associació entre la infecció pel virus de la sida i l'accident vascular cerebral es va mantenir en un nivell significatiu després d'alguns estudis i opcions per controlar la malaltia. Dels factors que estan relacionats amb la infecció pel VIH, la càrrega viral ha estat el factor més important de tots.

La possibilitat d'un accident vascular cerebral va augmentar paral·lelament al creixement de la càrrega viral, el que suggereix que un control viral inadequat i les seqüeles inflamatòries i immunològiques inherents poden agreujar el risc de risc vascular / cerebral.

Avui en dia, és un coneixement comú que el virus de la immunodeficiència humana està associat amb un major risc de patir malaltia cardiovascular. Malgrat això, l'efecte trombòxic del VIH encara no està clar i tot està en el camp de les teories; però, el risc existeix.

Era aconseguir una millor mesura aquest enllaç als científics de Boston descriu un estudi que va comparar la taxa d'incidència d'accident cerebrovascular en persones 4 308 que viuen amb el VIH entre 2005 i 2007 32 000 i la gent seronegatius com a grup de control per a la seva anàlisi.

Hi havia una gran prevalença de factors de risc per l'accident cerebrovascular en persones amb VIH, com ara pressió arterial alta, diabetis, tabaquisme infeliç, miocardiopaties, malalties del cor vàlvula d'esquerra i insuficiència cardíaca.

132 AVC s'ha observat a persones amb VIH i 782 a persones que no porten el virus. L'índex va ser 5.27 per mil pacients / any entre persones seropositives i 3.75 per mil pacients / any en persones no seropositives.

Dins d'aquesta anàlisi investigadors van demostrar la infecció per VIH està connectat a un guany d'aproximadament 40% de risc d'accident cerebrovascular (RH = 1.40; CI 95%, 1.17-1.69, p <0.001).

I fins i tot tenint en compte els factors de risc tradicionals han mitigat aquest valor, el risc d'accident cerebrovascular es va mantenir notablement alta en persones que viuen amb el virus d'immunodeficiència humana (VIH) (HR = 1.21, 95% CI, 1.01-1.46, 0.046 p = ).

"L'hàbit de fumar i la pressió arterial Hyper van ser factors de risc més freqüent entre les persones amb VIH i associats significativament amb accident cerebrovascular" emfatitzar els autors "Per tant, aquests factors poden constituir objectius d'intervenció de fet importantesjunto comunitat seropositius.

Aquest enllaç entre la infecció pel VIH i l'augment de risc d'accident cerebrovascular, va ser més significatiu per a les dones (HR = 2.16; 95% CI, 1.53-3.04, p <0.001) que en homes (HR = 1.18; CI 95%, 0.95-1.47, p = 0.14).

A més, el risc d'accident cerebrovascular agreujat en les persones que són seropositius per al virus era més restringit a les persones més joves (18 49 l'any). Com un exemple, individus seropositius d'edats compreses entre els anys 18 i 29 tenien un quatre vegades més gran risc que aquells que no porten el virus en el mateix grup d'edat utilitzat per al control (ARR = 4.42; 95% CI, 1.56-11.09).

El paper del VIH com a factor de risc de l'accident cerebrovascular pot ser molt més acusat en les persones joves, abans que els factors de risc comuns comencin a tenir un paper important en aquesta imatge, els autors escriuen.

Pel que fa a l'anàlisi dels factors específicament relacionats amb la infecció pel VIH i el seu pes real en el risc d'accident vascular cerebral, això va mostrar que la càrrega viral augmentava la durada del traç (p = 0.001).

A més banda, la durada perllongada de la teràpia antiretroviral (famós còctel) (p <0.001) i una càrrega viral més baixa 400 còpies / ml (p = 0.008) que risc significativament reduït.

D'aquesta manera, es demostra una nova troballa: el risc d'accident vascular cerebral s'incrementa en persones amb VIH en relació amb pacients del grup de control, i que aquest risc roman relativista després de la introducció del pes dels factors de risc tradicionals, conclouen els investigadors.

L'associació observada entre el virus i l'accident vascular cerebral hauria de fer que els cuidadors i els cuidadors vegin el VIH com un factor de risc plausible per, en poques paraules, un vessament cerebral i reduir encara més el llindar per a una major intervenció agressiu, amb l'objectiu de reduir el risc del trastorn del sistema vascular, el risc coronari i el risc d'accident vascular cerebral, especialment en dones i joves - Grups normalment no tipificats pel risc tractat en aquest estudi.

Referència

FC Chow et al. Comparació de la incidència d'accident cerebrovascular isquèmic en Pacients infectats pel VIH i no ho estan a el sistema d'atenció de salut dels EUA. J Acquir immune Defic Synr, edició onine. Doi: 10.1097 / QAI.0b013e31825c7f24, 2012.

Michael Carter

Traduçãopara el portuguès de Portugal:

GAT - Grup Portuguès de Tractaments activista sobre el VIH / SIDA

L'adaptació al portuguès de Brasil: Claudio Sants de Souza

Imatges similars

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa