Aproximadament 4,2 milions de persones de més de 50 anys viuen amb el VIH

Et trobes Iniciació => Dades sobre la SIDA => Aproximadament 4,2 milions de persones de més de 50 anys viuen amb el VIH
?>

La prevalença mundial de persones que viuen amb el VIH i que tenen més de 50 anys s'ha duplicat en els darrers anys de 20

SIDA no té cura. Prejudicis que si. PreguntarLes noves i convincents dades publicades a l’edició en línia de la revista AIDS mostren l’augment de l’edat de les persones afectades per l’epidèmia del VIH. El VIH. Basant-se en les taxes de prevalença del Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH / SIDA (ONUSIDA), es calcula que el nombre de persones durant els anys 50 amb el VIH hauria arribat a 4,2 milions, més del doble que a 1995. Les dades són coherents amb les presentades per altres fonts. En concret, la informació disponible a través d’enquestes nacionals de llars confirma l’augment de les infeccions per VIH en aquest grup d’edat.

Hi ha diverses explicacions possibles per a aquest fenomen, però sembla ser particularment rellevant per a l'eficàcia de la teràpia aantirretroviral de gran activitat (TARGA), establert a mitjans dels anys noranta i van produir una notable millora en l'esperança de vida a les persones amb VIH, i l'augment de nombre de noves infeccions pel VIH entre la gent gran.

Per tal de fer una planificació coherent dels serveis mèdics necessaris per fer front a aquesta situació, cal conèixer amb precisió l'abast de l'epidèmia entre les persones grans. Principalment a causa de la relació que sembla existir entre la infecció pel VIH i el desenvolupament de malalties associades a l'envelliment (vegeu això important Estudi holandès de setembre de 2014)

Els investigadors d'ONUSIDS han estimat el nombre total de persones grans amb VIH a partir de les seves pròpies dades. També van comparar aquestes xifres amb les obtingudes de les diferents enquestes nacionals de les famílies per demostrar la fiabilitat de l'estimació.

Com a resultat, per a 2013 es va obtenir un total estimat de persones superiors a 50 amb VIH aproximadament 4,2 milions. D’aquest total, el volum es concentrava a l’Àfrica subsahariana, on es calculava que el nombre de persones durant els anys 50 amb el VIH era 2,5 milions.
Entre 1995 2013 i hauria produït un augment constant en el nombre de grans anys 50 amb VIH tal que la prevalença final va ser més gran que dues vegades la inicial. El creixement es va observar en tots els grups els grups d'edat, tot i que en graus diferents: la prevalença es va duplicar en el grup 50 54 a l'any, augmentat en un terç en el grup 55 59 a l'any, més una quarta part en el grup de 60 64 anys.

Les enquestes nacionals van coincidir àmpliament amb la ONUSIDA. En el grup dels homes dels anys 50 54, la prevalença estimada era un 10% més baix que revela a les urnes, i en el grup d'edat dels anys 55 59 27% de prevalença va ser menor. No obstant això, un examen més detingut va revelar que aquestes comparacions no eren prou importants com per causar mida de mostra insuficient. Per a les dones, els resultats de la recerca nacional ha trobat dins el grup situat entre 2 i 10% de les estimacions d'ONUSIDA. En quatre països que van realitzar la investigació per als homes i les dones els resultats de les mateixes es troben dins el grup situat entre el 10 15% i en les estimacions per al grup de menors 60 anys.

Les dades de les dues fonts han confirmat la creixent prevalença del VIH en la gent gran en els darrers anys.

L'equip d'investigació va identificar tres implicacions importants que estan sorgint de les seves conclusions: en primer lloc, cal ampliar els serveis per satisfer les complexes necessitats de les persones que viuen amb el VIH. En segon lloc, s'ha de prestar més atenció a la prevenció del VIH en persones majors de 50 anys. Finalment, la necessitat de fer més esforços per obtenir dades fiables sobre l'epidèmia del VIH a la gent gran, pas necessari per comprendre l'abast de l'impacte que genera.

Font AidsmapElaboració pròpia: (GTT-VIH).

Referència: Mahy M et al. Augment de les tendències en la prevalença del VIH entre les persones majors de 10 anys: evidència de les estimacions i dades de l'enquesta. AIDS 50, edició en línia. DOI: 10 / 1097 / QAD.0000000000000479, 2014.

Jesus Damieta - 17 / 10 / 2014

Martha Prieto
TRADUCTOR-INTERPRETADOR

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.