Les drogues contra el VIH mostren una promesa en el tractament de malalties oculars comunes

IrisL’epiteli pigmentari de la retina (fronteres de cèl·lules vermelles) tractat amb medicaments contra el VIH / SIDA es pot veure en una foto d’un llançament sense data, cortesia de Younghee Kim de la Universitat de Kentucky.

(Reuters) - Un grup de fàrmacs utilitzats durant tres dècades per persones infectades amb el virus que causa la SIDA poden ser eficaços per tractar la principal causa de ceguesa entre les persones grans.

Els medicaments contra el VIH anomenats inhibidors de la transcriptasa inversa nucleòsidica (INTR), incloent AZT i altres tres, van bloquejar la degeneració macular relacionada amb l'edat en ratolins i es van realitzar bé en experiments amb cèl·lules de retina humanes al laboratori. dimarts.

A les persones infectades pel VIH, els INTRs bloquegen un enzim que el virus utilitza per crear més còpies de si mateix. La nova investigació mostra que els fàrmacs també bloquegen l’activitat d’una via biològica responsable de l’activació dels processos inflamatoris del cos.

Aquesta qualitat no reconeguda anteriorment fa que els NRTI siguin una promesa en el tractament de la degeneració macular, així com en la malaltia de l'empelt contra l'hoste, una malaltia més rara que pot ocórrer després d'un trasplantament de medul·la òssia o de cèl·lules mare.

El oftalmòleg de la Universitat de Kentucky, la Dra. Jayakrishna Ambati, que va dirigir l'estudi publicat a la revista ciència, va dir que la degeneració macular afecta aproximadament 50 milions de persones a tot el món.

"Amb l’envelliment de la població, es preveu que afecti 200 milions de persones l’any 2020. Per tant, és fonamental que desenvolupem tractaments nous i millorats per a aquesta malaltia que creixi com una epidèmia ", va dir Ambati.

La degeneració macular provoca la mort de les cèl·lules a la màcula, una part de l'ull situada prop del centre de la retina que permet la visió en un detall agradable.

La malaltia crònica té dues formes: "seca" i "humida". Hi ha diversos tractaments per a la degeneració macular "humida", però només aproximadament un terç dels pacients obtenen milloresUntersuchung bei Augenarzt mit Spaltlampes significatius en la visió. No hi ha tractaments aprovats per a la forma "seca", que és molt més comuna però menys severa.

Un tipus "humit" es produeix quan els vasos sanguinis anormals creixen sota la màcula i es tendeixen sang i líquids. La forma "seca" es produeix quan les cèl·lules de la màcula es trenquen.

En el nou estudi, els NRTI van bloquejar una potent col·lecció de proteïnes que poden matar les cèl·lules de la retina, preservant la visió en ratolins.

Els investigadors estan planejant assajos clínics per als propers mesos i això es podria conèixer en uns dos o tres anys si els medicaments són eficaços per al tractament de la degeneració macular a les persones, va dir Ambati.

Atès que aquestes drogues barates ja estan aprovades per l’Administració de medicaments i aliments dels Estats Units i tenen un bon registre de seguretat, podrien ser "propenses" ràpidament per tractar altres malalties, va afegir.

CRÈDITS: REUTERS / YOUNGHEE KIM / KENTUCKY UNIVERSITAT / VIA REUTERS COMUNICACIÓ

(Reportatge de Will Dunham; Frances Kerry)

Traducció al portuguès:Rodrigo Pellegrini Sgobbi

Reimpressió i il·lustració Cláudio Souza

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.