Nombre d'infeccions pel VIH s'estabilitza, diu l'ONU

Imatge predeterminada
La pandèmica de la sida de 2000 a 2013 El VIH
Taj Mahal
L’Índia ha superat Sud-àfrica en nombre de persones infectades El VIH

La proporció de persones amb VIH /SIDA pot estar estabilitzant-se en general al món, però en determinats països com la Xina i Indonèsia, la malaltia continua creixent, indica l'informe anual del Programa de les Nacions Unides per a la sida.

Segons el document, donat a conèixer el dimarts, les infeccions semblen haver arribat al seu màxim l'any 90 i després romandre en un nivell relativament estable.

Com es creu que és la imatge més precisa de la malaltia en el món s'han fet, l'ONU diu que és la primera vegada que el nombre de noves infeccions no creix en 25 anys.

Tot i així, l’ONU calcula que 38,6 milions de persones vivien amb VIH / SIDA al món el 2005 i el nombre absolut de persones infectades continua augmentant a causa d’un simple creixement demogràfic i de la prolongació de vida Persones VIH positives mitjançant teràpies antiretrovirals.

Tot just l'any passat, més de quatre milions de persones van contraure el virus del VIH i 2,8 milions van morir a causa de la malaltia.

Amb prop de 620 mil infectats, el Brasil té la major població de seropositius a Amèrica Llatina, diu l'informe, per grandària de la població. Com en els darrers anys, l'ONU elogia el programa del Brasil per combatre la malaltia.

Àfrica

A l'Àfrica subsahariana, la regió del món més afectada per la malaltia, la proporció de persones amb SIDA ha, en la majoria dels països, es va mantenir estable encara que d'acord amb ONUSIDA, això passa a costa de l'alta mortalitat d'infectats.

"Aquesta aparent estabilització de l'epidèmia reflecteix situacions en què el nombre de persones infectades amb VIH són gairebé equivalents al nombre de persones que moren per malalties relacionades amb la sida", alerta l'informe.

"Una mica més d'una desena part de la població mundial viu a l'Àfrica subsahariana, que acull gairebé el 64% de les persones que viuen amb VIH - 24,5 milions. Dos milions d’ells són nens menors de 15 anys. ”

També segons l'informe, prop de 930 adults i nens van morir de sida al sud d'Àfrica el 2005, el que representava un terç de totes les morts per la malaltia l'any passat.

Però l'ONU també destaca les excepcions de Kenya, Zimbabwe i les zones urbanes de Burkina Faso, on la malaltia està disminuint.

Un altre cas destacat en l'informe és la disminució d'Angola, on l'aïllament causat per 27 anys de guerra civil han contingut alguna manera la transmissió del VIH.

En termes absoluts, l'Índia s'ha convertit en el país amb el major nombre d'infectats. Amb prop de 5,7 milions de persones infectades, superat Sud-àfrica (5,5 milions).

L’epidèmia també es continua estenent a Europa de l’Est i Àsia Central, regions on hi va haver 220 noves infeccions l’any passat, portant el nombre de persones VIH positives a 1,5 milions - 20 vegades més que una dècada abans. Amb la taxa d’infeccions, la taxa de mortalitat també augmenta.

La majoria de les persones infectades pel VIH a la regió es troben a Ucraïna, on els nous casos segueixen augmentant, i Rússia, el país europeu més afectat per l'epidèmia. En el cas dels russos, però, el nombre de nous diagnòstics de confirmar la presència de VIH s'ha estabilitzat. Altres països en els quals la malaltia s'està estenent més són Kazakhstan, Tadjikistan i Uzbekistan.

Pel que fa als Estats Units, l'ONU diu que hi va haver resultats mixtos, amb una població registre de seropositius (1,2 milions), reflectint l'èxit del tractament, mentre que pocs avenços en els esforços de prevenció basats en antiretrovirals.

A Amèrica Llatina, l'ONU estima que 140 mil persones han contret el VIH en 2005, elevant a 1,6 milions de persones infectades. També l'any passat, la regió va perdre 59 mil per la malaltia.

Els textos a continuació us poden interessar!

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: