Infecció pel VIH i recompte baix CD4 associat amb arteriosclerosi

Et trobes Iniciació => cèl · lules cd4 => Infecció pel VIH i recompte baix CD4 associat amb arteriosclerosi
?>

La infecció pel VIH s'associa amb un major risc d'enduriment de les artèries, els investigadors en l'edició en línia de corDoenças Infeccioses. L'estudi dels EUA va comparar els canvis en el gruix de l'artèria caròtida i la formació de placa entre el VIH positiu i el negatiu en homes i dones amb característiques demogràfiques similars i factors de risc cardiovascular similars.

En general, la infecció pel VIH no es va associar amb canvis en el gruix de l'artèria caròtida. Tanmateix, les persones amb VIH tenen més probabilitats de tenir nova formació de placa, fins i tot quan la seva càrrega viral no es pot detectar.

"Hem demostrat que les dones infectades amb VIH que els homes tenien un major risc de nova formació de placa en l'artèria caròtida focal més de set anys 61%, en comparació amb els controls no infectats", comenten els investigadors. "El risc associat al VIH va ser més alt que el relacionat amb el tabaquisme. A més, l'alt risc persistir entre els individus ART tractada [teràpia antiretroviral] - amb la supressió viral persistent de VIH, el que suggereix que la supressió sostinguda d'ARN circulant del VIH per sota dels límits detectables no eliminen l'excés de CVD [risc de malaltia cardiovascular] en el tractament de la població infectada pel VIH ".

Afortunadament, les persones que viuen amb VIH el recompte de cèl·lules CD4 estava per sobre de les cel·les 500 / mm3, tenien un risc similar de reforma de la placa en individus amb VIH negatius.

La malaltia cardiovascular és ara una causa important de morbiditat i mortalitat en persones amb VIH. Els investigadors dels Estats Units volien veure si el VIH estava associat amb la progressió de l'arteriosclerosi subclínica - enduriment de les artèries - durant més de set anys de seguiment.

La població de l'estudi va consistir en dones 1011 (74 VIH positius%) van incloure en l'estudi les dones i els homes VIH interdepartamental aproximadament 811 (65% VIH positiu) en l'estudi multicèntric de cohort SIDA. Tots tenien la repetició investigacions d'ultrasò de l'artèria caròtida - la formació de gruix i nova de les plaques - entre els anys 2003 i 2013. Dos Sistema Circulatoriles terceres parts de les dones amb VIH i tres quartes parts d'homes amb VIH prenien ART.

Els canvis en el gruix de l'artèria caròtida no difereixen segons la condició dels portadors de VIH en homes o dones. Els factors associats amb l'augment d'espessiment eren d'ètnia negra i hispànica i l'ús de crack / cocaïna. L'ús de fàrmacs antihipertensius es va associar amb una reducció del gruix de la caròtida.

La prevalença de plaques arterioscleròtiques de l'arteriosclerosi augmenta de 8 a 15% en dones i 25 a 34% d'homes durant el període de seguiment. En general, les persones que vivien amb el VIH eren 61% més propensos a experimentar una nova formació de placa comparada amb els individus VIH negatius (OR = 1,61; IC95% 1,12-2,32). L'associació entre la infecció pel VIH i la formació de placa va estar present tant en homes com en dones.

El consum actual de fumar augmenta el risc de la nova acumulació de plaques en 42%. Altres factors de risc van ser el colesterol total i l'edat més elevada.

Els investigadors van identificar a 199 persones amb VIH que prenien art, amb persistents supressions virals (16% de dones amb VIH; 29% d'homes amb VIH). Aquests pacients van mostrar un major risc de reforma de la placa en comparació amb el grup de pacients amb VIH negatius (RAR = 1,77; IC95% 1,13-2,77).

Sang Salut del Cor"El nostre troballa que els participants que van romandre supressió pel VIH també tenien un major risc de nova formació de placa focal suggereix que la vigilància pel que fa a les conseqüències d'art a llarg termini segueix sent garantits a totes les persones infectades amb el VIH , "Escriviu els autors.

Es va analitzar la relació entre l'estat immunològic i la formació de plaques.

Les persones amb VIH i tenien una línia CD4 recompte de cèl·lules per sobre de les cèl·lules 500 / mm3 tenien un risc comparable de nou la formació de placa en els controls VIH negatius. La situació de major risc d'una major acumulació de placa es va observar en persones amb VIH que tenien un recompte de cèl·lules sota de les cèl·lules CD4 200 / mm3 (RAR = 2,57; IC95 -1,48 4,46%).

La major durada de la teràpia amb inhibidors de la proteasa va ser un factor de risc per a l'acumulació de placa entre els homes amb VIH (RAR = 1,12 per any d'ús acumulatiu; IC 95%, 1,01 -1.25), però no a les dones amb VIH.

"Les nostres dades d'assistència ART anteriors, abans que disminueixi el CD 4, que poden atenuar el risc cardiovascular associat amb el VIH", conclouen els autors. "Es necessita una millor comprensió d'aquests processos tant per prevenir o retardar el desenvolupament de CVD i estratègies per millorar els resultats del tractament amb la població cada vegada més gran i cada vegada més gran infectada amb VIH".

Claudi el guapissimoTraduït de l'anglès original en portuguès del Brasil Per Cláudio Sants de Souza

L'original en anglès es va publicar 06 May 2015 de Michel Carter

Referència

Hanna DB et al. La infecció pel VIH està associada amb la progressió de l'arteriosclerosi caròtida subclínica. Clin infecting Dis, edició en línia, fins a 2015

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.