23.7 C
São Paulo
27 de gener de 2020

Infecció pel VIH i recompte baix CD4 associat amb arteriosclerosi

Imatge predeterminada
cèl · lules cd4 CD4 CD4> 500 cigarret Doenças Infeccioses El VIH El que és CD4 Primera meitat 2015 De fumar Viure amb el VIH Vida Saludable

Infecció per El VIH Els investigadors de l’edició en línia de l’art en línia han associat un augment del risc d’endurir les artèries corDoenças Infeccioses. L'estudi dels EUA va comparar els canvis en el gruix de l'artèria caròtida i la formació de placa entre el VIH positiu i el negatiu en homes i dones amb característiques demogràfiques similars i factors de risc cardiovascular similars.

En general, la infecció pel VIH no es va associar amb canvis en el gruix de l'artèria caròtida. No obstant això, les persones amb VIH tenien més probabilitats de tenir nova formació de placa, fins i tot quan càrrega viral és indetectable.

"Hem demostrat que les dones infectades pel VIH com els homes tenien un risc del 61% més de formar nova placa a l'artèria caròtida focal durant set anys en comparació amb els controls no infectats", comenten els investigadors. "El risc associat al VIH era més gran que el associat al tabaquisme". D’altra banda, l’alt risc va persistir entre els individus tractats ART [teràpia antiretroviral] - amb la supressió viral persistent del VIH, cosa que suggereix que la supressió sostinguda del RNA del VIH que circula per sota dels límits detectables no elimina l'excés de CVD [risc de malalties cardiovasculars] en el tractament de les poblacions infectades pel VIH. "

Afortunadament, les persones que viuen amb VIH tenen una cèl·lula CD4 estava per sobre de les 500 cèl·lules / mm3, tenia un risc similar de formació de nova placa en individus negatius amb VIH.

La malaltia cardiovascular és avui una causa important de morbiditat i mortalitat en persones amb VIH. Els investigadors dels Estats Units van voler veure si el VIH estava associat a la progressió de l’arteriosclerosi subclínica (enduriment de les artèries) durant un període de seguiment de set anys.

La població de l’estudi constava de 1011 dones (un 74% de VIH positives) inscrites en l’estudi interdepartamental de VIH sobre dones i aproximadament 811 homes (65% de VIH positius) en l’estudi multicèntric. SIDA Estudi de cohorts. Tots van tenir recerques d’ecografia de l’artèria caròtida repetides (gruix i nova formació de plaques) entre els anys 2003 i 2013. Dues Sistema Circulatoriles terceres parts de les dones amb VIH i tres quartes parts d'homes amb VIH prenien ART.

Els canvis en el gruix de l'artèria caròtida no difereixen segons la condició dels portadors de VIH en homes o dones. Els factors associats amb l'augment d'espessiment eren d'ètnia negra i hispànica i l'ús de crack / cocaïna. L'ús de fàrmacs antihipertensius es va associar amb una reducció del gruix de la caròtida.

La prevalença de plaques arterioscleròtiques de l'arteriosclerosi augmenta de 8 a 15% en dones i 25 a 34% d'homes durant el període de seguiment. En general, les persones que vivien amb el VIH eren 61% més propensos a experimentar una nova formació de placa comparada amb els individus VIH negatius (OR = 1,61; IC95% 1,12-2,32). L'associació entre la infecció pel VIH i la formació de placa va estar present tant en homes com en dones.

El consum actual de fumar augmenta el risc de la nova acumulació de plaques en 42%. Altres factors de risc van ser el colesterol total i l'edat més elevada.

Els investigadors van identificar a 199 persones amb VIH que prenien art, amb persistents supressions virals (16% de dones amb VIH; 29% d'homes amb VIH). Aquests pacients van mostrar un major risc de reforma de la placa en comparació amb el grup de pacients amb VIH negatius (RAR = 1,77; IC95% 1,13-2,77).

Sang Salut del Cor"La nostra constatació que els participants que van quedar suprimits pel VIH encara tenien un risc augmentat de nova formació de placa focal suggereix que la vigilància de les conseqüències adverses a llarg termini de l'art queda garantida per a totes les persones infectades amb el virus del VIH. , ”Escriu els autors.

Es va analitzar la relació entre l'estat immunològic i la formació de plaques.

Les persones amb VIH i tenien una línia CD4 recompte de cèl·lules per sobre de les cèl·lules 500 / mm3 tenien un risc comparable de nou la formació de placa en els controls VIH negatius. La situació de major risc d'una major acumulació de placa es va observar en persones amb VIH que tenien un recompte de cèl·lules sota de les cèl·lules CD4 200 / mm3 (RAR = 2,57; IC95 -1,48 4,46%).

La major durada de la teràpia amb inhibidors de la proteasa va ser un factor de risc per a l'acumulació de placa entre els homes amb VIH (RAR = 1,12 per any d'ús acumulatiu; IC 95%, 1,01 -1.25), però no a les dones amb VIH.

"Les nostres dades anteriors donen suport a l'ART, abans que el CD 4 disminueixi, cosa que pot mitigar els riscos cardiovasculars associats al VIH", conclouen els autors. "Es necessita una millor comprensió d'aquests processos, tant per prevenir o retardar el desenvolupament de CVD com per aconseguir estratègies per millorar els resultats del tractament amb la població cada cop més gran i infectada pel VIH".

Claudi el guapissimoTraduït de l'anglès original en portuguès del Brasil Per Cláudio Sants de Souza

L'original en anglès es va publicar 06 May 2015 de Michel Carter

Referència

Hanna DB et al. La infecció pel VIH està associada amb la progressió de l'arteriosclerosi caròtida subclínica. Clin infecting Dis, edició en línia, fins a 2015

Introduïu el vostre correu electrònic per poder continuar amb vosaltres.
% MCEPASTEBIN%

Articles relacionats que us agradi llegir

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Comparteix la pàgina

a prop