El colesterol i els triglicèrids

Et trobes Iniciació => Febrer 2015 => El colesterol i els triglicèrids
?>

Hi ha dos tipus de greix o lípids - - necessàries per al bon funcionament del nostre organisme, però el seu excés o deficiència pot conduir a complicacions no desitjades.

En les persones amb pròpia infecció per VIH, la coinfecció amb hepatitis C, si escau, i el tractament antiretroviral afavorir l'aparició d'aquests canvis, que s'uneixen amb la seva pròpia edat i estan relacionades amb la manera com els nostres processos corporals greixos i sucres.

És important que el colesterol i els triglicèrids es mesuren abans d'iniciar el tractament antiretroviral i, posteriorment, a intervals regulars. Perquè els resultats d'aquestes proves són fiables, cal respondre a anàlisis de sang en dejú.

Si s'obté un resultat de l'alt colesterol total se li demani un nou examen per establir els nivells de dos tipus de colesterol: HDL i LDL, encara que molts metges ara sol·liciten tots els exàmens a l'inici.

El colesterol HDL també es coneix com colesterol "bo" perquè elimina el greix de les artèries. És aconsellable tenir una concentració superior a 40 mg / dL.

Ja el colesterol LDL, "dolent", hauria de romandre en una concentració inferior a 180 mg / dL. Aquesta molècula pren els greixos del fetge a altres parts del cos i, en excés, pot contribuir al desenvolupament de malalties cardiovasculars.

Dieta i exercici

Vostè pot millorar els nivells de colesterol i triglicèrids a la reducció dels greixos saturats i el colesterol en la seva dieta, així com l'alcohol i el tabac.

El consum d'aliments rics en àcids grassos omega-3 (com el peix blau) o suplements d'aquests àcids grassos pot reduir els nivells de triglicèrids. Omacor® és el nom comercial d'omega-3 disponible del sistema de salut pública a Espanya.

Resistència a l'exercici físic (córrer, nedar, anar en bicicleta) també pot ser molt positiu.

Un estudi sobre l'efecte de l'exercici i la testosterona a la qual van assistir els homes amb VIH assenyalar que la testosterona redueix els nivells de colesterol HDL, alguna cosa no desitjable per a les persones amb lipodistròfia que ja tenen alts nivells de triglicèrids i colesterol LDL.

El grup medicat amb testosterona va obtenir un major augment en el múscul i una major pèrdua de pes, però els nivells de HDL va augmentar en el grup que practica exercici sense la testosterona, que sembla més apropiat per a les persones amb VIH i lipodistròfia.

Els esteroides anabòlics, derivats sintètics de la testosterona, poden augmentar la massa muscular, sinó també reduir el greix, que pot empitjorar els nivells de lipoatròfia i lípids.

Hipolipemiants

Si els aliments, suplements i l'exercici no són suficients, el metge pot optar per modificar el seu tractament antiretroviral o receptar medicaments per reduir el colesterol LDL o triglicèrids. En general, els fibrats s'utilitzen per tractar nivells alts de triglicèrids i estatines per reduir el colesterol LDL.

Algunes estatines interactuen amb certs antiretrovirals i poden estar contraindicats o necessiten ajustos de dosi. El més utilitzat per les persones amb VIH que prenen medicaments antiretrovirals són fluvastatina, pravastatina i rosuvastatina.

Impacte dels antiretrovirals

Les combinacions antiretrovirals poden ser més o menys relacionats amb aquestes complicacions metabòliques, d'acord amb el tipus i el fàrmac en el formigó. La següent taula és molt útil per tenir una idea general dels efectes dels fàrmacs per separat.

Índex de resistència a la insulina Més sobre lipodistròfia (lloc Saber Viure)

Versió original:

Grup de Treball sobre el Tractament del VIH (GTT)
Declarat Entitat d'Utilitat Pública
Carrer Sardenya, 259 3º 1ª
08013 Barcelona (Espanya)
www.gtt-vih.org

Traducció al portuguès al Brasil a través de:

Raquel Cirne
Art Amb Traduccions!
www.eltesorodepalabras.com
Skype: cirnetrad

Publicació i Edició:

Claudio Souza:

SKYPE: tannwander@hotmail.com

Whats App: + 5511997080203 (tots són els contactes es registren i romanen arxivats durant tres anys)

Anuncis

Publicacions relacionades

Revisió 1

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.