PROBLEMES DE RENAL: La dosi diària més baixa de tenofovir, 150 mg, és segura i eficaç en persones amb discapacitat renal moderada

Imatge predeterminada

tenofovirLa dosi reduïda a tenofovir (Viread) 150 mg al dia sembla ser un tractament segur i eficaç per a les persones amb El VIH i tenen una insuficiència renal moderada, segons els investigadors tailandesos en un informe de l'edició en línia de Clinic Doenças Infeccioses. La dosi diària de 150mg d'exposició similar a la dosi de fàrmacs recomanada de 300 mg en cada 48 hores. A més, el tractament amb dosis reduïdes manté la supressió viral.

"Aquest és el primer informe d'avaluació alternatiu per mesurar el TDF [tenofovir] en adults infectats pel VIH amb disfunció renal moderada. Les nostres dades demostren que reduir la dosi de TDF aprovada a 300 mg cada 48 hores en adults amb un clearance de creatinina entre el 30% a <50 ml / min a 150 mg una vegada al dia proporciona exposicions comparables durant un període de 48 hores. després d’haver rebut una NNRTI [inhibidors de transcriptasa inversa analògica no nucleòsids] - o teràpia de lopinavir / ritonavir ”, comenten els autors. "La preservació de la supressió virològica i la manca d'esdeveniments adversos era tranquil·litzadora".

El tenofovir és un antiretroviral molt utilitzat. La dosi estàndard és de 300 mg un cop al dia, en combinació amb altres medicaments antiretrovirals. El fàrmac és secretat pels ronyons. Un estudi farmacocinètic en pacients amb VIH-negatius amb persones amb insuficiència renal va demostrar que els individus amb clearance de creatinina per sota de 50 ml / min eren significativament més alts en els nivells de tenofovir en sang. Per tant, es va calcular que tenofovir 300 mg cada 48 hores per a persones amb insuficiència renal moderada - clearance de creatinina entre 30-49 ml / min - que ofereixen exposició a fàrmacs similars al que es veu en persones amb funció renal normal que reben. la dosi diària estàndard de 300 mg.

Però moltes persones creuen que administrar aquesta dosi cada hora 48 és confusa i inconvenient.

Secció transversal del ronyó humà

Les tauletes (150, 200, 250mg) han estat aprovades recentment per a persones amb menys resistència a tenofovir. El suposat fet pels investigadors és que el tractament amb 150mg un cop al dia ofereix la mateixa exposició al fàrmac a la dosi recomanada per a cada període 300 mg d'hores 48 per a adults amb insuficiència renal moderada,

A la fase I, estudi obert, farmacocinètics participació de les persones que viuen amb el VIH 40 que tenien aclariment de creatinina entre 30 i 50 ml / min, que estaven prenent una dosi de tenofovir 300 48 mg cada hora. Tots tenien les seves càrregues virals portats al punt indetectable; la meitat d'ells estaven prenent una combinació basada en un NNRTI, i l'altre 50%, un règim que conté lopinavir / ritonavir.

Els nivells sanguinis de Tenofovir es van examinar intensament durant un període de 48 hores, i també es va observar l'exposició a tenofovir intracel·lular a les cèl·lules mononucleares de la sang perifèrica. Els participants de l'estudi es van unir a una dosi de 150mg / dia de tenofovir. Després de dues setmanes, es va repetir l'anàlisi farmacocinètica.

Els participants tenien una edat mitjana de 56 anys i un pes mitjà de 51kg. La clearance mitjana de creatinina va ser de 43,9 min / ml, la creatinina sèrica i la mitjana de 1,3 mg / dl. Tothom tenia un càrrega viral indetectable i el recompte de CD4 la mitjana era de 502 cel·les / mm3.

Les concentracions plasmàtiques mitjanes de tenofovir eren essencialment similar per als grups que van rebre 300 i els grups que van rebre 150mg, independentment dels participants estan prenent el fàrmac en combinació amb un NNRTI o ritonavir i lopinavir.

En general, les persones que prenien lopinavir / ritonavir tenien una concentració de tenofovir a nivells plasmàtics més elevats que els que prenien NNRTI. Això es va observar amb els grups 300 i 150mg de tenofovir.

Les concentracions intracel·lulars de tenofovir eren comparables entre els dos grups; els de 300mg i els de 150mg.

"Les dades demostren que canviar TDF a 150 mg una vegada al dia en adults infectats amb VIH amb deterioració moderada de la funció renal condueix a una exposició comparable als 300mg actuals recomanats, cada 48 hores", conclouen els autors. “Aquesta dosi diària és una opció per a aquesta subpoblació de pacients i pot ser preferible simplificar els seus règims antiretrovirals i facilitar l’adherència. Tot i això, les funcions renals s’han de seguir vigilant de manera estreta en aquests pacients ”.

Michael Carter

Publicat: 22 maig 2015

Claudi el guapissimoTraduït de l'original a l'anglès Baixa dosi diària de tenofovir 150mg segur i eficaç en persones amb insuficiència renal moderada de Cláudio Santos de Souza: "Ahir ens vam poder sobreviure! Avui ens mostrem a viure!

Referència

Cressey TR et al. intracel·lulars i plasma farmacocinètica de tenofovir disoproxil fumarat (TDF) 300mg cada 48 hores davant 150mg / dia en adults infectats per VIH amb funció renal moderada . Clin infecting Dis, edició en línia, fins a 2015.

Informació addicional: Per obtenir més informació sobre el clic de drogues tenofovir

Una mica més per la vostra lectura

Una persona ja va dir alguna cosa !!! I tu, quedaràs fora !?

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: