PROBLEMES DE RENAL: La dosi diària més baixa de tenofovir, 150 mg, és segura i eficaç en persones amb discapacitat renal moderada

Et trobes Iniciació => CD4: el punt clau en la salut de les persones amb VIH => PROBLEMES DE RENAL: La dosi diària més baixa de tenofovir, 150 mg, és segura i eficaç en persones amb discapacitat renal moderada
?>

tenofovirLa dosi reduïda a tenofovir (Viread) de 150mg per dia sembla ser un tractament segur i eficaç per a les persones amb VIH i que tenen una insuficiència renal moderada, segons informen els investigadors de Tailàndia en l'edició en línia de Clinic Doenças Infeccioses. La dosi diària de 150mg d'exposició similar a la dosi de fàrmacs recomanada de 300 mg en cada 48 hores. A més, el tractament amb dosis reduïdes manté la supressió viral.

"Aquest és el primer informe d'avaluació alternativa sobre la dosi de TDF [tenofovir] en adults infectats pel VIH amb disfunció renal moderada. Les nostres dades demostren que una reducció de la dosi de TDF aprovat 300 mg cada 48 hores en adults amb un aclariment de creatinina entre 30% a <50 ml / min per 150mg un cop al dia proporciona exposicions comparables durant un període d'hores 48 després de rebre un NNRTI [inhibidors de transcriptasa inversa nucleòsids,] - o lopinavir / ritonavir - teràpia ", els autors assenyalen. "La preservació de la supressió virològica i la manca d'esdeveniments adversos van ser tranquil·litzadors".

Tenofovir és un antiretroviral àmpliament utilitzat. La dosi estàndard és 300 mg una vegada al dia en combinació amb altres medicaments antiretrovirals. El fàrmac es segrega a través dels ronyons. Un estudi farmacocinètic en pacients VIH negatius amb persones de deteriorament renal han demostrat que els subjectes amb un aclariment de creatinina inferior a 50 ml / min va ser significativament majors nivells en sang de tenofovir. En conseqüència, es va calcular que la dosi tenofovir 300 mg cada 48 hores per a les persones amb insuficiència renal moderada - aclariment de creatinina entre 30-49ml / min - proporcionar l'exposició al fàrmac similar a l'observada en persones amb la recepció de la funció renal normal la dosi diària estàndard de 300mg.

Però moltes persones creuen que administrar aquesta dosi cada hora 48 és confusa i inconvenient.

Secció transversal del ronyó humà

Les tauletes (150, 200, 250mg) han estat aprovades recentment per a persones amb menys resistència a tenofovir. El suposat fet pels investigadors és que el tractament amb 150mg un cop al dia ofereix la mateixa exposició al fàrmac a la dosi recomanada per a cada període 300 mg d'hores 48 per a adults amb insuficiència renal moderada,

A la fase I, estudi obert, farmacocinètics participació de les persones que viuen amb el VIH 40 que tenien aclariment de creatinina entre 30 i 50 ml / min, que estaven prenent una dosi de tenofovir 300 48 mg cada hora. Tots tenien les seves càrregues virals portats al punt indetectable; la meitat d'ells estaven prenent una combinació basada en un NNRTI, i l'altre 50%, un règim que conté lopinavir / ritonavir.

Els nivells sanguinis de Tenofovir es van examinar intensament durant un període de 48 hores, i també es va observar l'exposició a tenofovir intracel·lular a les cèl·lules mononucleares de la sang perifèrica. Els participants de l'estudi es van unir a una dosi de 150mg / dia de tenofovir. Després de dues setmanes, es va repetir l'anàlisi farmacocinètica.

Els participants van tenir una mitjana d'edat de 56 anys i un pes mitjà de 51kg. L'aclariment mitjà de la creatinina era 43,9 min / ml, la creatinina sèrica i la mitjana de 1,3 mg / dl. Tots tenien una càrrega viral indetectable i el recompte mitjà de CD4 era 502 cells / mm3.

Les concentracions plasmàtiques mitjanes de tenofovir eren essencialment similar per als grups que van rebre 300 i els grups que van rebre 150mg, independentment dels participants estan prenent el fàrmac en combinació amb un NNRTI o ritonavir i lopinavir.

En general, les persones que prenien lopinavir / ritonavir tenien una concentració de tenofovir a nivells plasmàtics més elevats que els que prenien NNRTI. Això es va observar amb els grups 300 i 150mg de tenofovir.

Les concentracions intracel·lulars de tenofovir eren comparables entre els dos grups; els de 300mg i els de 150mg.

"Les dades mostren que l'interruptor PTO per 150mg un cop al dia en adults infectats pel VIH amb insuficiència renal moderada condueix a una exposició comparable al corrent 300mg recomanada cada 48 hores", conclouen els autors. "Aquesta dosi diària és una opció per a aquesta subpoblació dels pacients i és preferible simplificar els seus règims antiretrovirals i facilitar l'adhesió. Tanmateix, la funció renal ha de seguir vigilant de prop en aquests pacients ".

Michael Carter

Publicat: 22 maig 2015

Claudi el guapissimoTraduït de l'original a l'anglès Baixa dosi diària de tenofovir 150mg segur i eficaç en persones amb insuficiència renal moderada per Cláudio Santos de Souza: "Ahir, ens vam amagar per sobreviure! Avui ens mostrem a viure!

Referència

Cressey TR et al. intracel·lulars i plasma farmacocinètica de tenofovir disoproxil fumarat (TDF) 300mg cada 48 hores davant 150mg / dia en adults infectats per VIH amb funció renal moderada . Clin infecting Dis, edició en línia, fins a 2015.

Informació addicional: Per obtenir més informació sobre el clic de drogues tenofovir

Anuncis

Publicacions relacionades

Revisió 1

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.