Anuncis

El PrEP en esquemes aleatoris proporciona opcions addicionals, però l'adherència és molt millor amb la dosificació diària de PrEP


Tim Holtz i Sharon MannheimerPer a algunes persones en alguns escenaris, els règims de PrEP menys freqüents amb dosis terapèutiques associades a l’activitat sexual són viables, amb un gran nombre d’actes sexuals protegits per la PrEP, suggereixen alguns dels estudis que es van presentar dilluns a la Conferència Internacional de la Societat de la Sida de 8 a Vancouver.

Això pot donar a les persones, que volen utilitzar PrEP i als seus metges, algunes opcions addicionals, cosa que permetrà que la gent trobi un patró de PrEP que més els convingui. Però els estudis també han trobat que cada vegada hi ha més persones que poden unir-se al PrEP diari que els règims no diaris. A més, l’eficàcia real dels esquemes "aleatoris" continua sent incerta.

Els estudis presentats avui s’han inspirat en part en l’estudi francès conegut com IPERGAY, que és, fins ara, l'únic estudi que demostra que un programa de preparació aleatori, amb dosis pre i post dose, pot ser eficaç. (Va ser 86% menor la incidència d'infeccions). No obstant això, IPERGAY es va dur a terme en una població d’homosexuals que solien tenir relacions sexuals molt sovint. Per evitar la transmissió durant el sexe anal, quatre dosis per setmana semblen gairebé equivalents a set dosis. No obstant això, és possible que les persones que tracten amb menys freqüència - i per tant prenguin píndoles amb menys freqüència - tinguin nivells més baixos de medicament en el cos, cosa que pot donar lloc a concentracions de ARV que no siguin protectors eficients.

Iglu de eskimó
Iglu de eskimó

Presentat a Vancouver el dilluns a la tarda, HPTN 067 / ADAPT és un grup de tres assajos aleatoris que avaluen la viabilitat i l’acceptabilitat de diferents programes de PrEP amb tres poblacions diferents a Bangkok, Harlem, Nova York, i Ciutat del Cap. Els estudis van proporcionar informació sobre els patrons d’ús i l’adhesió, però no van ser dissenyats per respondre preguntes sobre la seva eficàcia. Serien necessaris assajos específics majors, específics de fase, per arribar a una conclusió definitiva sobre el tema.

Els investigadors van descobrir que, en un grup d’homes gai, ben educats i motivats, cada un dels tres règims de la PrEP provats es considerava viable i acceptable i que probablement protegiria contra la immensa majoria de l’exposició al virus del VIH. Els sistemes aleatoris requereixen molt menys tauletes.

Les condicions socials més difícils que experimenten els participants a Harlem i Ciutat del Cap són, en general, pitjors en els dos llocs. A més, el calendari diari va comportar una millor adherència i una protecció més eficaç contra el VIH que les que podrien protegir les opcions de PrEP a l'atzar.

Els estudis

A cadascuna de les ciutats, es va reclutar aproximadament participants 180 i assignats aleatòriament per rebre un dels tres tractaments PrEP amb Truvada.

  • Dosi diària,

  • Dosificació setmanal dues vegades + una dosi extra després del sexe o

  • Dosi dirigida per esdeveniments (una dosi fins a 48 hores abans del coit i una altra fins a 2 hores després del coit).

Es van fer un seguiment durant un període de sis mesos. L’adhesió es va mesurar mitjançant la distribució de pastilles PrEP en tancaments que enviaven un senyal electrònic quan es va obrir. Es va convocar a participants setmanals i es va recopilar informació sobre l'activitat sexual recent, que es correlacionava amb les dades de quan es van prendre les pastilles.

Les poblacions de les tres ciutats van barrejar diversos grups socials, culturals i demogràfics. Els investigadors esperaven una manera d’influir i verificar l’acceptabilitat de diferents esquemes: no esperaven trobar un esquema terapèutic adequat per a la població general.

  • Bangkok, Tailàndia: homes 176 que tenen sexe amb homes i dues dones transsexuals. La majoria eren estudiants universitaris, alguns estaven a l'atur, i l'edat mitjana era 31. Els participants van tenir relacions sexuals de mitjana una vegada per setmana.

  • Harlem, Nova York, Estats Units d'Amèrica: homes 176 que tenen sexe amb homes i tres dones transsexuals. Més de dos terços estaven a l'atur i més de dos terços eren negres. L'edat mitjana era de 30 anys. Els participants van tenir relacions sexuals de mitjana una vegada per setmana.

  • Ciutat del Cap, Sud-àfrica: dones 179. Quatre cinquenes parts estaven a l'atur, una proporció similar era sola, i la mitjana d'edat era 26 anys.

Resultats

En tots els llocs, l’adherència va ser lleugerament superior per a les activitats del PrEP diàries, en lloc de dosis aleatòries. Per exemple, a Bangkok, es van prendre 85% de les dosis diàries, el 79% de dues dosis setmanals i el 65% de "dosis impulsades per esdeveniments" com es va prescriure. A Harlem, les xifres respectives eren 65%, 46% i 41%.

El primer anàlisi va ser el percentatge d’actes sexuals protegits per PrEP, amb dosis abans i després del sexe.

A Bangkok, l'esquema diari havia protegit 85% dels actes sexuals, el doble de l'esquema setmanal que havia protegit 84% i els esquemes "orientats a esdeveniments" havien protegit 74%.

  • A Harlem, l'esquema diari havia protegit 66% dels actes sexuals, el doble de l'esquema setmanal que havia protegit 47% i els esquemes "orientats a esdeveniments" havien protegit 52%.

  • A Ciutat del Cap, l'esquema diari havia protegit 75% dels actes sexuals, el doble del règim setmanal que havia protegit 56%, i els dels esquemes "driven-event" havien protegit 52%.

Les dosis que es van perdre van ser més sovint perdudes per aquells que van rebre instrucció de realitzar la PrEP després del sexe (tant en el règim dues vegades setmanal com en els règims controlats per esdeveniments). Els participants solen estar en una situació que dificulta prendre aquesta dosi quan encara es troben amb una parella sexual o quan estan fora de casa. Nota del traductor: el text no diu, però és clar que pot succeir el sexe ocasional i no totes les persones, per no dir res, caminarien amb un "cinturó d'utilitat" com el de Batman, que portaria la cara a realitzar una operació. de la PrEP i encara hi ha el risc que la parella demani el aspecte de la "tauleta".

Els investigadors també van provar mostres de sang dues vegades durant l’estudi per veure si es podia detectar el tenofovir, restringint l’anàlisi als participants que van informar d’haver tingut relacions sexuals la setmana anterior. A Bangkok, més del 90% dels participants de cada braç de l'estudi tenia tenofovir detectable al torrent sanguini, sense diferències significatives entre els braços d'estudi.

En canvi, els participants d'Harlem i de Ciutat del Cap tenien més probabilitats de detectar Tenofovir quan se'ls va demanar que prenguessin PrEP diàriament.

Sis persones per a les quals la prescripció PrEP s'havia convertit en VIH-positives (cinc a Ciutat del Cap, una a Harlem), però cadascuna tenia nivells baixos o insignificants de Truvada en el seu cos.

Un avantatge esperat amb els règims aleatoris seria reduir el nombre de tabletes preses de manera que els efectes secundaris fossin menys freqüents. No obstant això, les dades recopilades fins ara no van mostrar diferències estadísticament significatives en l’experiència d’efectes secundaris entre els braços de l’estudi. Això pot ser parcialment degut al nombre limitat de persones en cada braç de l’estudi i al curt període de seguiment. Els efectes secundaris que es van informar (marejos, mal de cap, nàusees, diarrea, etc.) van ser lleus i es van experimentar principalment durant els dos primers mesos de PrEP.

Però els sistemes aleatoris no requereixen Truvada en un nombre estadísticament menor, que podria fer més accessible la PrEP. La conducta sexual no difereix en els diferents règims terapèutics de la PrEP.

Conclusions

Presentant les dades de Bangkok, Timothy Holtz va resumir diversos avantatges dels règims diaris: s’ha demostrat clarament que són més eficaços, poden oferir més protecció, més perdonar les dosis perdudes i ajudar a desenvolupar hàbits de prendre pastilles diàries. Random PrEP podria ser una opció per a aquells homes que tinguin poques relacions sexuals i rares, sempre que sàpiguen amb antelació quan és probable que ho facin. Els resultats suggereixen una certa flexibilitat en la prescripció del PrEP.

Robert Grant, que va dirigir els estudis HPTN 067 / ADAPTAR, va dir en una conferència de premsa que el PrEP ha de ser adaptable a les diferents circumstàncies de la vida. I de totes maneres, el "ús no quotidià" està succeint: "La gent tria la forma en què vol utilitzar Prep quan la prenen i quan no la prenen", va dir.

Escrit per Roger Pebody

Traduït per Cláudio S. de Souza de l'original publicat el dia 21º juliol de 2015 a Els règims del PrEP no diaris ofereixen opcions addicionals, però l'adherència sovint és millor amb la dosificació diària (Olink s'obre en una altra pestanya del navegador.) Mara Macedo

Nota de l’editor: Encara que la PrEP és un avanç, i he de reconèixer que conec una parella que queden en aquesta balada ja que molt abans que comencessin els estudis i que ja tinguessin dos fills nascuts sense VIH, em sento obligat a dir que, encara que es diu, avui dia, que el preservatiu només sigui efectiu%, he tingut relacions sexuals amb persones que són divergents en diverses ocasions, i mai no s’havia d’enfonsar-hi una vegada que mantenim una relació; tot això abans del meu matrimoni actual, per evitar que algunes persones donin ales a la seva imaginació (...), recomano que fins i tot utilitzeu el PrEP, utilitzeu un condó, inclòs vosaltres, un professional del sexe que, finalment, em llegeixi, ja que el condó no ho fa protegeix "només el VIH"; protegeix contra sífilis, que és una malaltia en augment, en contra gonorrea, que ha demostrat ser agressiu i resistent a antibiòtics gairebé, o no tots, coneguts (sí, pot esdevenir una malaltia incurable i fins i tot podria matar), protegeix contra vaginosi, VPH, la descàrrega i, el que és molt greu, evita embarassos no planificats o no desitjats, que gairebé sempre condueixen a l’avortament, que no veig com a solució (excepte en casos molt concrets) on fins i tot la mare de la dona embarassada està en perill de viure .

PrEP? Sí!

Sense passeig? No !!!!!!!!!!!

Referències

Holtz TH et al. Estudis HPTN 067 / ADAPTAR: una comparació de la dosi de pre-exposició de profilaxi diària i no diària dels homes que tenen sexe amb homes a Bangkok, Tailàndia. 8 Conferència Internacional sobre la Sida sobre patogènia, tractament i prevenció del VIH, MOAC0306LB abstracta de Vancouver, fins a 2015.

Mannheimer S et al. Estudis HPTN 067 / ADAPTAR: una comparació de la dosi de profilaxi pre-exposició diària i intermitent (PrEP) de la prevenció del VIH entre els homes que tenen relacions sexuals amb homes i dones transsexuals a la ciutat de Nova York. 8 Conferència Internacional sobre la Sida sobre patogènia, tractament i prevenció del VIH, MOAC0305LB abstracta de Vancouver, fins a 2015.

Grant R et al. Mètodes HPTN 067 / ADAPTAR i resultats de dones a Ciutat del Cap. 8 Conferència Internacional de la Societat de la SIDA sobre patogènia, tractament i prevenció del VIH, MOSY0103 de Vancouver, fins a 2015.

Els resultats de Ciutat del Cap havien estat prèviament presentat a CROI 2015 e reportat aidsmap.com

Anuncis

Publicacions relacionades

Revisió 1

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast respecte a la vostra privadesa. Podeu obtenir més informació sobre aquesta política en aquest enllaç Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

WhatsApp WhatsApp Us
%d Bloggers com aquest: