SIDA i l'envelliment

L'envelliment i el VIH

Introducció

Al final 2015, més de la meitat de totes les persones que viuen amb el virus del VIH als Estats Units tindran més de 50 anys. Una bona quantitat de persones simplement viurà molt més temps amb el VIH, i això és bo. Molts, però, contrauran el VIH quan tenen més de 50 anys d'edat, i les seves necessitats de salut seran diferents d'algú que va demostrar positiu a una edat més jove. D'altra banda, les investigacions mostren cada vegada més que les malalties que solen atacar a les persones VIH-negatives en els seus anys 60 70 i, ocorren en persones amb VIH en els seus anys 40 i 50. Aquestes preocupacions han abordat el tema de l'envelliment amb el VIH al centre de l'estadi.

Ara, una de les preguntes més grans sense respondre és per què això està succeint. No hi ha dubte que moltes malalties i condicions relacionades amb l'edat apareixen a taxes més altes ia edats més joves en persones amb VIH en comparació amb pacients amb VIH negatius; atacs cardíacs, fractures òssies, malalties renals o determinats tipus de càncer, i les taxes d'aquestes condicions en persones amb VIH són alarmants. El que no estava clar, però, és com el VIH contribueix a aquestes condicions, com s'explica per altres factors (com el tabaquisme, les drogues contra el VIH / SIDA i la coinfecció amb altres virus) i la cultura en relació amb ells.

Els investigadors estan treballant dur per respondre aquestes preguntes, però mentrestant, aquesta lliçó està dissenyada per explicar:

  1. Com funciona l'envelliment en un sentit general?
  2. Què sabem sobre el VIH / SIDA i el procés d'envelliment?
  3. Quines mesures es poden prendre per reduir el risc de patir malalties relacionades amb l'envelliment, i
  4. Quins són els tipus de tractaments experimentals que estan en l'horitzó?

La bona notícia és que la majoria de les persones amb VIH positiu poden fer molt per frenar el procés d'envelliment i protegir-se contra l'aparició de malalties relacionades amb l'edat. Abans d'arribar a això, però, és important entendre com funciona l'envelliment en primer lloc.

Sènior parella gaudint de dies fora

Què és l'envelliment, i per què ens endinsem a mesura que envelleix?

Quan pensem que algú és "vell", tendim a pensar que la persona que ha viscut un cert nombre d'anys: 70, 80, 100 és vell.

L'Institut Nacional d'Envelliment, però, el focus no està en quant de temps una persona ha viscut, sinó de la inevitable disminució de l'aptitud física i la salut, que es produeix quan una persona arriba a una etapa posterior de la vida. Però els investigadors d'envelliment no estan orientats cap als petits canvis que es produeixen amb l'edat, el cabell gris i la pell arrugada.

En canvi, estan preocupats pels canvis que provoquen la discapacitat i la malaltia. Aquí és on els esforços estan centralitzats, en el sentit d'entendre el que és potencialment lent o revertir l'envelliment.

Alhora, els investigadors van analitzar la causa principal de l'envelliment, però s'han adonat que una varietat de factors, incloent els nostres gens, el nostre medi ambient i la infecció amb virus i bacteris contribueixen al fenomen de l'envelliment es solapen.

Algunes persones han guanyat la loteria genètica. S'hereten els gens que els permetin romandre sa i ben revitalitzat en els seus anys 80 90 anys, mentre que d'altres, que van heretar els altres gens es col·loquen en major risc de desenvolupar càncer o malaltia cardiovascular en el moment en què arriben a l'any 40 .

Alguns són capaços de minimitzar els factors ambientals i conductuals coneguts per frenar el procés d'envelliment. Mengi bé, feu exercicis i mantingueu-vos involucrats social i intel·lectualment a la vida. D'altra banda, altres poden menjar una dieta saludable, evitar fumar tabac, fer exercici o dur a terme una vida socialment aïllada. Els efectes d'aquests factors ambientals i de comportament en la salut humana són profunds.

De la mateixa manera, algunes persones són capaços d'evitar l'aparició d'infecció amb la majoria de virus i bacteris al llarg de la seva vida, o tenen sistema immunològic capaç de mantenir les infeccions sota control. Altres poden tenir sistemes immunològics capaços d'afrontar infeccions perjudicials, com ara el virus de l'hepatitis B (HBV). Virus de l'hepatitis C (HCV). Papilomavirus humà (VPH). Citomegalovirus (CMV) i, sí, O- VIH, tot això pot augmentar significativament el risc de problemes de salut més endavant en la vida.

Aquests factors genètics, ambientals i biològics es poden superposar i ens condueixen a iniciar el procés d'envelliment, anomenat "senilitat", i la senescència fa que tot es redueixi al nivell cel·lular. Sí, les cèl · lules també envelleixen!

Les cèl·lules del nostre cos depenen d'un tall amb una tisora ​​d'ADN, anomenada telòmer, per reproduir-se. Quan som joves, les cèl·lules del nostre cos també solen ser joves, ja que semblen ser i actuen de la mateixa manera amb la primera generació de cèl·lules que comencen quan ens trobem a l'úter. A mesura que envelleix, però, les cèl·lules del nostre cos són molts centenars o milers de generacions de les cèl·lules originals, i el codi en les cadenes d'ADN finals, els telòmers s'escurcen. Si els telòmers tenen una bona forma, com quan són joves, cada nova generació de cèl·lules funciona bé. Tanmateix, quan els telòmers són molt curts, cada nova generació de funcions cel·lulars es reprodueix pitjor fins al punt que les cèl·lules de vegades no es reprodueixen.

Què té això a veure amb l'envelliment? Prou! Les cèl·lules defectuoses provoquen problemes reals. Si els nostres músculs i cèl·lules òssies no aconsegueixen que les noves cèl·lules funcionin bé perquè els telòmers s'han tornat massa curts, això fa que els músculs i els ossis siguin més febles. Els músculs i els ossos febles suposen un major risc de caiguda i un major risc de trencar un gran os. Els defectes en les cèl·lules cerebrals poden provocar una mala coordinació i problemes de memòria. Els defectes en les cèl·lules immunes no són capaços de mantenir les infeccions i els càncers sota control.

És l'última categoria de senescència, anomenada inmunosostenencia relacionada amb l'edat, que té especial rellevància per a les persones que viuen amb el VIH. Més endavant, s'explicarà més sobre la immunoseguretat relacionada amb l'edat, però primer és important entendre algunes de les maneres en què el VIH pot afectar el procés d'envelliment.

I que s'abordaran en el pròxim capítol.

Traducció de Claudio Souza els originals:

L'envelliment i el VIH e Què és l'envelliment i per què ens endinsem a mesura que envelleix?? Amb la revisió de valor incalculable Mara Macedo

Veure més en Com el VIH afecta el procés d'envelliment? Què és "immune Esgotament?

Anuncis

Publicacions relacionades