Anuncis

Vostè pot retardar el procés d'envelliment?

Et trobes Iniciació => La diabetis i la SIDA => Vostè pot retardar el procés d'envelliment?
La diabetis i la SIDA
feu la vostra donació a Seropositiu.Org

Estem lluny de trobar la font de la joventut, però una sèrie de factors s'associen constantment a reduir el risc de desenvolupar malalties i afeccions relacionades amb l'edat. Molts són vells que vam estar sentint parlar des de fa dècades, però hi ha una bona raó per la qual després de tant temps encara funcionen.

No fumo No fumo


De fumar
El tabac per fumar és una de les coses més nocives que la gent pot fer pel seu cos i les seves possibilitats de viure una vida llarga (i saludable). La majoria de la gent sap que pot causar càncer de pulmó i altres malalties pulmonars. Alguns fins i tot saben que pot augmentar el risc d'atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars. El que molts no saben és que també està associat amb moltes altres malalties relacionades amb l'edat, incloent-hi la pèrdua de minerals, la massa muscular, problemes de memòria i concentració i relacionats amb l'edat, com ara el càncer anal, la mama, càncer de cérvix i de pròstata

Minimitzar l’ús d’alcohol i drogues.

AlcoholOs Les dades suggereixen que el consum moderat d’alcohol pot protegir el cor i reduir la pressió arterial. No obstant això, l'American Heart Association recomana que els homes que beuen alcohol no hagin de consumir més de dues copes al dia i que les dones no hagin de consumir més que un. Els estudis han descobert que les persones que beuen de manera més regular que això tenen un major risc d’ictus, diabetis, obesitat i accidents greus. Les persones amb VIH amb problemes de fetge han de tenir especial cura en l’alcoholisme.

Les dades són menys clares sobre com diverses drogues recreatives afecten el procés d’envelliment, encara que l’amfetamina crònica ("cristall") i l’ús de cocaïna s’han implicat en el pensament (problemes cognitius) i problemes de memòria, pèrdua de minerals i malalties cardíac. A més, l’ús excessiu de la majoria de medicaments s’associa amb un període de vida més curt, un major risc de depressió i suïcidi i altres greus conseqüències per a la salut.

Exercici. El les persones que fan exercici regularment, de mitjana, són molt més saludables en molts aspectes que les persones que no les fan exercici. Tan dolent com fumar és a totes les parts del cos, l'exercici és bo per a ell. Els beneficis de l’exercici regular inclouen la reducció del risc de:

  • Les malalties cardiovasculars, la diabetis i la síndrome metabòlica
  • El deteriorament cognitiu associat a l'edat
  • Mineral ossi i pèrdua de múscul

L’exercici també redueix la inflamació a tot el cos, millora els símptomes de depressió i ansietat i accelera la recuperació quan es produeix la malaltia. No tothom pot exercir igualment, i un metge hauria de registrar-se per a qualsevol programa d'exercici, però hi ha diverses maneres de moure's.

Menjar bé

Les hortalisses temàtiques per menjar saludable escriuen les paraules Alimentació Saludable
Les hortalisses temàtiques per menjar saludable escriuen les paraules Alimentació Saludable

A més de fer exercici, la dieta també ajuda a determinar qui viurà més temps i més saludable. Els experts es divideixen en la dieta ideal. Alguns argumenten contra el consum de gairebé qualsevol greix. Altres diuen que els greixos (com a mínim greixos de peixos sans) no són el problema, mentre que el sucre és un gran vilà. Alguns defensen un estil de vida vegetarià, mentre que altres diuen que les carns són molt bones. Les dietes de moda, viuen per confondre les coses. Tot això pot fer que sigui molt difícil decidir la millor dieta.

El que tenen en comú les dietes més prestigioses és veure la ingesta calòrica juntament amb un èmfasi en incloure moltes fruites, verdures, grans sencers i mongetes, i després gaudir de tot amb moderació. La majoria també assenyala la importància de persones més saludables que mengin tot tipus de peixos i que limiten el consum de carn a la carn més fina, com ara el pollastre i el peru, sempre que sigui possible. Pel que fa als greixos, hi ha un consens creixent que els greixos "sans", com ara oli d’oliva, fruits secs i alvocats, són realment bons per a vosaltres.

El que diuen les dietes més reconegudes també és que massa sucre i massa aliments processats i fregits són el principal tema de la diabetis, les malalties cardiovasculars i diversos problemes de salut als Estats Units. Per a moltes persones és molt difícil canviar d’una dieta malalta a una manera sana de menjar i és per això que sovint les dietes no aconsegueixen l’èxit.

Tractament del VIH
Actualment recomanen directrius de tractament de teràpia ARV almenys tan aviat com el seu nombre de CD4 caigui per sota de 500.

La principal justificació d’aquesta recomanació prové de les dades que mostren que sense el tractament del VIH, i l’elevat nivell d’inflamació que se'n deriva, pot augmentar significativament el risc de malalties cardiovasculars, de malalties hepàtiques i altres condicions. Alguns experts en el panell DHHS que creen directrius de tractament als EUA, a més d’experts que ja han desenvolupat altres directrius, recomanen que el tractament posterior de CD4 per la mateixa raó, especialment en persones amb un risc alt subjacent a la malaltia cardiovascular, la malaltia hepàtica o altres problemes de salut.

Tanmateix, no tothom té els mateixos riscos subjacents per als tipus de malalties que el panell estava més preocupat. Per exemple, les persones amb antecedents familiars de malaltia cardíaca, que mai no han fumat, i que no tenen hepatitis C o B, presenten un baix risc basal per emportar malalties cardiovasculars, hepàtiques o renals. Per a aquesta persona, la decisió sobre quan començar el tractament pot ser diferent de la d'una persona que té antecedents familiars de malalties del cor, o que fuma o té VHC. En aquest sentit, les directrius ofereixen certa flexibilitat.

El que és clar, però, és que com més temps esperen les persones després que els seus CD4 caiguin per sota de 500, major serà el risc de desenvolupar malalties relacionades amb l'edat. De fet, un dels predictors més potents del risc més elevat per a la majoria de les malalties relacionades amb l'edat és el nombre de cèl·lules CD4 sota 200.

Nota del traductor: aquesta estratègia no és actualitzada, ja que l’ESTUDI DE l’ESTUDI ha demostrat que és de gran importància començar el tractament tan aviat com sàpiga la condició seropositiva, fet que es pot llegir aquí.

Tractar altres infeccions
El VHB i el VIH actuals recomanen que les persones amb dues infeccions pel VIH inicien el tractament (amb una columna vertebral dels tractaments que també lluiten contra el VHB) tan aviat com sigui possible. Això es deu al fet que el tractament precoç del VHB redueix significativament el risc de càncer de fetge i altres problemes de fetge sense augmentar significativament el risc d’efectes secundaris de la medicació.

Decidir quan tractar el VHC és una mica més difícil. Tot i que molts nous fàrmacs estan en fase de desenvolupament, la taxa de curació del virus del VHC en el tractament de la majoria de les persones infectades pel VIH i el VHC als Estats Units encara és relativament baixa i els efectes secundaris del tractament poden ser greus i desagradables. Tanmateix, quan no funciona una teràpia contra el VHC, es redueix significativament el risc de desenvolupar no només malalties del fetge, sinó també altres afeccions relacionades.

Prevenció de Malalties i supervisió Pautes per a la detecció
Els investigadors han començat a qüestionar si certes directrius de selecció relacionades amb l'edat poden necessitar començar a una edat més jove en persones amb VIH. Per exemple, alguns han qüestionat si l’eina de projecció més popular per avaluar el risc d’atacs cardíacs, basada en dades de l’estudi de Framingham a llarg termini, hauria de ser modificada per a les persones amb VIH.

Els experts tenen dubtes sobre si altres eines, com ara la puntuació de FRAX STRENGTH per avaluar la pèrdua de mineral a l'os, també han de ser ajustades per a les persones amb VIH. De fet, alguns recomanen que la infecció per VIH només sigui suficient, com a factor de risc per al seguiment òssia que hauria de començar a una edat més jove, especialment per als homes infectats pel VIH, que generalment es recomana. No obstant això, no hi ha pautes coherents en aquesta àrea.

S'estan realitzant estudis per ajudar a identificar si les directrius sobre la malaltia actuals per a la detecció de persones durant anys 50 són suficients per a les persones que viuen amb el VIH. Tot i que esperem els resultats dels vostres estudis, però, és important preguntar-li al metge quins són els tipus de prevenció de malalties i les pautes per a la detecció de la malaltia per a una persona de la seva edat i antecedents mèdics i per insistir en seguir aquestes pautes en la seva pròpia cura.

Estar connectat socialment i mentalment

Nombrosos estudis han trobat que les persones que mantenen connexions socials amb la seva família, amics i companys de feina i que es dediquen a activitats que sentin afegir sentit a les seves vides, no només viuen més, sinó que segueixen sent més sanes que les persones que no estan socialment aïllades. i no participar en activitats significatives. Hi ha moltes maneres d’obtenir connexions socials si no esteu a prop de la família i no teniu molts amics. Molts orgies que treballen amb persones seropositives, com ara Life Incentive Group (GIV) a São Paulo tenir grups de suport per a persones amb VIH per connectar-se entre elles. El voluntariat amb una organització benèfica que treballi sobre les causes en què creieu o amb una campanya política, també us pot ajudar a connectar-vos socialment. Diagnòstics en grups locals de persones per exercir amb els quals aconseguir dos objectius: connexió social i adequació. El lloc amorf pot ser una manera de trobar altres persones que comparteixen els seus interessos i aficions; també tenim el Radar del VIH i Xarxa Nacional d'Persones que Viuen amb el VIH o la SIDA i Pàgina de fans d'aquest lloc fins i tot per gaudir i connectar-se.

Si no es pot quedar fora de casa fàcilment, o si viu en una zona rural sense moltes oportunitats de conèixer gent de cap manera similar, és possible connectar-se amb altres jugadors en línia als fòrums. Comproveu el document Fòrums de la SIDA Per a temes que us interessin i comenceu a connectar-vos amb altres persones avui dia.

Traduït i revisat per Claudio Souza Original en És possible frenar el procés d’envelliment? la nit del 10 dia de setembre de 2015, quan la Mare de Déu Mara Macedo va ser hospitalitzat

Subscriviu-vos al nostre butlletí de notícies: és mensual, amb el millor dels millors


I tu? Què opines?

Moltes persones, "entrevistadores", miren amb menyspreu les persones amb VIH.

Un amic meu (antic amic que va prendre una clau ...) en el passat, conscient de la meva condició, es va referir a una altra persona, suposadament infectada pel VIH de la següent manera:

- "Aquest és un altre que és bichado".

Fins al dia d'avui, no entenc per què no el vaig pegar fins que no li fes un pastís de ruc, no ho sé.

Com que l’assumpció és seriosa i que les aclariments s’adapten, he fet aquest vídeo:

Durant les dècades era Tabú! Personalment he patit per això. I tu, tindríeu una relació serodivergent

Ets un portador del VIH? Si és així, heu rebut ajuts per a la jubilació o la malaltia a l’hora d’enviar-lo o heu de lluitar com un gos?Anuncis

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa