Preguntes i respostes sobre la Profilaxi Post Exposició (PEP)

pepPEP és l'ús de fàrmacs antiretrovirals després d'una sola exposició d'alt risc al VIH en un intent d'evitar que el VIH es repliqui i es constitueixi com una infecció en el cos de la persona possiblement infectada amb el VIH. S'ha d'iniciar el PEP el més aviat possible per tal que sigui eficaç i sempre dins dels últims dies de 3 d'una possible exposició. Si creieu que pot haver estat exposat al VIH molt recentment, consulteu un metge el més aviat possible per esbrinar si PEP és la millor opció per a vostè.

Què és PEP?

PEP significa profilaxi postexposició *. Es tracta de prendre medicaments antiretrovirals tan aviat com sigui possible, però no més d'hores (dies 72 3) després que pot haver estat exposats al VIH, per intentar reduir la possibilitat de convertir-se en VIH-positiu. Aquests medicaments impedeixen que el VIH faci còpies de si mateix i s'estengui pel vostre cos. Dos o tres medicaments solen prescrits, i s'han de prendre durant 28 dies. PEP definitivament no sempre és eficaç; no és una garantia que algú exposat al VIH no estigui infectat pel VIH. Nota de l'editor: per això us refoco: sempre feu servir el preservatiu correctament; no és segur que el PEP funcioni i només una targeta boja faria una aposta d'aquest nivell.

PEP és adequat per a mi?

Doctor's hand with blood sampleEl PEP s'utilitza per a aquells que poden haver estat exposats al VIH molt recentment, durant un sol esdeveniment. No és la millor opció per a les persones que poden estar exposades al VIH amb freqüència.

El vostre metge analitzarà si PEP és la millor opció per a vostè en funció del risc de la seva exposició.

Els treballadors sanitaris s'avaluen per PEP si estan exposats a la sang o fluids corporals d'un pacient infectat pel VIH. El risc d'infecció pel VIH d'aquesta manera és inferior a 1 en exposicions 100.

El PEP també es pot utilitzar per tractar persones que poden haver estat exposades al VIH durant un esdeveniment no laboral (per exemple, sexe sense protecció, compartiment d'agulles o violència sexual).

Tingueu en compte que el PEP només s'hauria d'utilitzar en situacions immediatament després d'una possible exposició al VIH. No és un substitut per a l'ús habitual d'altres mètodes de prevenció del VIH, com ara l'ús correcte i uniforme dels preservatius o l'ús d'equips d'injecció estèrils en el cas d'un consum d'injecció.

Si rep una recepta de PEP, se us demanarà que torneu a provar el VIH de 4 a 6 setmanes, 3 mesos i 6 mesos després de l'exposició al VIH. Com que PEP no sempre és eficaç, hauríeu de seguir utilitzant un condó amb socis sexuals al mateix temps que utilitzeu PEP i no hauria de compartir amb altres equips d'injecció si consumiu drogues d'injecció (Nota de l'editor: Aquesta bé, no tinc res amb això, però ... al meu entendre, és el final de la picada de drogues)

Quan puc prendre PEP?

Els PEP haurien de començar a 72 a la majoria d'hores després de l'exposició, abans que el virus pren el temps de fer moltes còpies del seu cos i resoldre com ara infecció.

PEP és el més aviat possible després de la possible exposició al VIH: la investigació ha demostrat que PEP té poc o cap efecte sobre la prevenció de la infecció pel VIH si s'inicia més de 72 hores després de l'exposició al VIH.

El VIH fa còpies de si mateix una vegada que entra al cos, i es triguen uns 3 dies perquè aquestes còpies es difonguin pel vostre cos. Quan el VIH és només en algunes cèl·lules, on s'ha introduït en el seu cos, que de vegades pot ser controlat pel sistema immune amb el suport de PEP, però quan es pren moltes cèl·lules en molts llocs en el seu cos, PEP no funcionaràr.

Dos o tres medicaments solen prescrits, i s'han de prendre durant 28 dies.

El PEP té efectes secundaris?

El PEP és segur, però pot causar efectes secundaris com a nàusees en algunes persones. Aquests efectes secundaris poden ser tractats i no amenacen la vida.

On puc aconseguir PEP?

Alguns dels llocs que podeu anar a buscar el tractament inclouen l'oficina del vostre metge, la sala d'emergències, l'atenció d'urgències a les clíniques, els centres o els centres especialitzats en VIH. {Nota de l'editor: AO text de la final va posar tres direccions a Sao Paulo i demano a la gent que llegeix aquest text i aprendre d'altres llocs on es pot obtenir PEP a presentar aquests llocs per al sistema de comentaris del bloc, vaig a posar les adreces en la mateixa llista. Ajuda a provar i a estalviar més persones ...}

Puc fer una ronda de PEP cada vegada que tinc sexe sense protecció?

El PEP només s'hauria d'utilitzar immediatament després d'una situació poc freqüent amb potencial d'exposició al VIH. Si sovint estàs exposat al VIH, per exemple, perquè sovint tens relacions sexuals sense protecció amb un soci que és seropositiu, l'ús repetit de PEP no és l'elecció correcta. Això és degut a que, quan es donen medicaments només després de l'exposició, es necessiten més medicaments i dosis més grans per bloquejar la infecció que quan es comencen abans de l'exposició i es continuen durant un temps després. És un enfocament anomenat Profilaxi pre-exposicióO Prep; PrEP significa prendre una tableta Truvada cada dia durant mesos o anys. Això manté la medicació al cos per evitar que el VIH faci còpies de si mateix i s'instal·li com a infecció pel cos sempre que estigui exposat. Si vostè està en risc permanent del VIH, parli amb el seu metge sobre PrEP o feu clic aquí per obtenir més informació sobre PEP.

Ubicacions a Sao Paulo - Capital

Casa de la SIDA - Centre de Salut Ferreira Carrer Araujo- prop de la pica de telèfon Carrer: 30341444

Traduït de l'original en anglès ubicat a l'enllaç PEP per Cláudio S Souza

Com que no respectem el nostre llenguatge i no utilitzem el signe correcte que seria el PPE, em veig obligat a traduir-se d'aquesta manera. la mateixa cosa, com un exemple, tenim per als Estats Units, que han après a l'escola que l'acrònim seria utilitzat als Estats Units, els Estats Units inadequadament EUA)

Has rebut el teu reactiu de diagnòstic i té por? Creus que la teva vida ha acabat? Teniu pensaments "del tipus sense idea "?

Heu d’esperar!

Compreneu que la meva resistència es va construir un dia a la vegada, una malaltia després de l'altra, una SUSAN DESPRÉS DE LA ALTRA!

La resiliència no és una cosa amb la qual neixen. LLEGUEU! Una d’altres cau. Per cada caiguda, inevitablement, segueix un nou rebot!

En resum:

Dempeus

Sacseja la pols!

I gira al voltant!

El vostre metge, el vostre metge us pot fer molt per vosaltres!

La vostra família, si teniu alguna, perquè no em queda cap persona, poden o no poden fer alguna cosa per vosaltres.

Déu podia fer tot per vosaltres!

Però depèn de vosaltres que decidiu seguir endavant o seure a la vorera!

Creus que parlo massa? Si us plau, llegiu la meva història mèdica obsoleta! 🙂 Pot trigar una mica de temps!

I pel que fa a la salut, és un dret de tots i un deure de l'Estat

anuncis

Publicacions relacionades

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast respecte a la vostra privadesa. Podeu obtenir més informació sobre aquesta política en aquest enllaç Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

%d bloggers com aquesta: