La càrrega viral i la transmissió - un full d'informació per a les persones amb VIH

Et trobes Iniciació => La càrrega viral => La càrrega viral i la transmissió - un full d'informació per a les persones amb VIH

virus fond blancLa quantitat de VIH en el líquid corporal es denomina càrrega viral. El tractament efectiu contra el VIH (tractament antiretroviral) suprimeix la quantitat de VIH en els fluids corporals fins al punt que no es pot detectar amb les proves utilitzades a la clínica. Els metges anomenen aquesta "supressió virològica", però sovint es coneix com "tenir una càrrega viral indetectable" o "indetectable".

Tenir una càrrega viral indetectable no vol dir que vostè està curat de VIH. Això no vol dir que vostè ha de deixar de fer el tractament. Això vol dir que, mantenint la seva càrrega viral indetectable, es redueix dràsticament la probabilitat de transmetre el VIH a una altra persona.

La càrrega viral en diferents etapes

Durant les dues primeres setmanes després que una persona contreu el VIH, la càrrega viral sol ser molt alta, generalment diversos milions de còpies per mil·lilitre de sang (còpies / ml). Es tracta d'una obertura considerable de risc de transmissió del VIH en aquest punt, i moltes persones adquireixen el VIH d'algú que només recentment ha adquirit el VIH (i no pot saber).

Després d'aquest període de la infecció primerenca, la càrrega viral sol caure. Una càrrega típica viral en algú que no està tenint el tractament pot ser 50.000 còpies / ml. També hi ha el risc de transmetre el VIH. (Nota del traductor: La mina estava en més de tres milions poc després del diagnòstic)

Quan algú comença el tractament del VIH, la càrrega viral en general es converteix en indetectable dins dels sis mesos. El risc de transmissió del VIH és molt baixa quan la gent té una càrrega viral indetectable.

Prova

A 2011, es va demanar un assaig científic important HPTN 052 va trobar que el tractament contra el VIH va reduir el risc de transmetre el VIH a socis heterosexuals regulars en 96%. L'única raó que no era 100% és que una persona va contraure el VIH, però això va passar pocs dies abans o després de la seva parella va començar el tractament.

Una nota de l'Associació Britànica del VIH (BHIVA) i el Grup Assessor d'Experts sobre la SIDA (EAGA), va dir que si la parella amb VIH té èxit en el tractament del VIH és "tan eficaç com l'ús consistent del condó", el limitació de transmissió. La declaració remarca que les proves de càrrega viral regular són de vital importància i és aconsellable d'esperar sis mesos després de la primera prova de càrrega viral indetectable per assegurar-se que el tractament està funcionant.

La declaració BHIVA / EAGA s'aplica només a les relacions sexuals vaginals perquè no hi havia un nombre suficient de parelles homosexuals a HPTN 052 per mostrar si el tractament va reduir el risc en la mateixa mesura en el sexe anal.

A 2014, un estudi anomenat SOCI no van trobar una sola transmissió del VIH en les relacions entre homes i 16.400 heterosexuals homosexuals on 28.000 entre parelles amb VIH tenien una càrrega viral per sota de 200 còpies / ml (tingui en compte que la càrrega viral indetectable a continuació es considera 40 còpies d'ARN viral per mil de sang). A 2015, un estudi similar en exclusiva de parelles homosexuals, Els oposats s'atrauen tampoc van trobar transmissions associades amb una càrrega viral indetectable. Tots dos estudis recullen més dades i tindran resultats definitius en 2017.

El que això significa per a mi?

Un gran nombre de persones amb la infectivitat del VIH veure reduir i alleujar l'ansietat sobre la transmissió com un benefici molt important del tractament del VIH. Si ho desitja, Vector icona de risc biològic del virusprendre la seva càrrega viral i la seva probable infectivitat en compte en pensar en el sexe més segur.

Si voleu deixar d'usar condons, és important discutir-ho acuradament amb els vostres socis i assegurar-vos que se senti igual de còmode amb la decisió. Discutir què significa una càrrega viral indetectable amb socis negatius del VIH pot ajudar a reduir la seva ansietat per la transmissió del VIH. Tanmateix, aquesta informació probablement serà nova per a la majoria de les persones que no tenen VIH; això pot fer que algú entengui i pugui confiar en el que està dient. (Nota de l'editor: porti la persona a aquest lloc, en aquesta pàgina i els llegeixi aquest text)

Saber com el tractament del VIH pot reduir el risc de transmetre el virus pot ser especialment útil per a les persones que volen tenir un fill. Parelles en què una persona té VIH i l'altre no, vostè podria considerar la possibilitat de tenir relacions sexuals sense protecció en els dies en què la dona és més fèrtil.

És important recordar que mentre el tractament contra el VIH protegeixi els seus socis del seu VIH, no els protegeix d'altres infeccions de transmissió sexual (ists). A més, en alguns països, el sexe sense revelar el seu estat de VIH és un delicte independentment de la probabilitat de transmissió del VIH.

Si començo el tractament del VIH, el temps que pren perquè el meu càrrega viral és indetectable?

Poden trigar fins a sis mesos. Fins llavors, encara pots ser contagiós. És una bona idea per a vostè i els seus socis d'espera fins que la seva càrrega viral és indetectable durant almenys sis mesos abans de qualsevol decisió sobre si s'ha de deixar de fer servir preservatius - o deixar d'utilitzar Prep (profilaxi pre-exposició).

Tractament del VIH sempre funciona?

Al voltant d'una de cada sis persones en el seu primer tractament o mai tenen una càrrega viral indetectable o el seu tractament per al treball en el primer any. Durant el segon any de tractament, la possibilitat del seu tractament es deté de treball és d'aproximadament un de cada vint i això segueix disminuint en la pròxima dècada a al voltant d'un de cada cinquanta i possibilitat de fracàs en un any. Així que com més temps s'està en un tractament especial per al VIH, menys propensos a deixar de treballar. I gairebé tothom redueix la seva càrrega viral a nivells indetectables en el seu segon o tercer esquema.

Si tractar a algú no dóna lloc a una càrrega viral indetectable, això en general es deu al fet que està tenint problemes per prendre el seu tractament segons el prescrit, és a dir, que no pren totes les píndoles en el temps sense les dosis que falten.

Les persones amb una càrrega viral indetectable no transmeten el VIH?

És difícil provar que les persones amb una càrrega viral indetectable no transmet el VIH. Un estudi va trobar que la càrrega viral més baixa en algú que transmetia el VIH era 362 còpies / ml, encara que aquesta persona no estava en tractament. Hi ha hagut tres informes de transmissions que inclouen homes homosexuals que tenien una càrrega viral indetectable prop de la moment de la transmissió, però no sabem si tenien una càrrega viral indetectable en el moment en què es transmet el VIH.

No és la càrrega viral d'esperma, el més important via vaginal o rectal fluïda que la càrrega viral en la sang?

La càrrega viral en la sang i altres fluids del cos és generalment molt similars - si el VIH a la sang és indetectable, és probable que sigui detectable qualsevol altre lloc. A vegades les persones tenen VIH detectable a la sang i tenen baixos nivells de VIH en els fluids corporals, però poques vegades en els nivells infeccioses.

¿I què, malalties de transmissió després de tot, sobre sexual (MTS)?

Si no esteu tractant, alguns DSTS poden fer que el VIH sigui més contagiós: per exemple, la sífilis pot duplicar la càrrega viral. Els socis amb VIH negatius també tenen més probabilitats d'obtenir el VIH si tenen una ITS. No obstant això, en estudi, no hi havia transmissió única del VIH, tot i que moltes persones tenien ITS.

Traduït de l'original, La càrrega viral i la transmissió - un full informatiu per a les persones amb VIH per Claudio Souza i revisat per Mara Macedo

Aprendre més informació aquí

Anuncis

Publicacions relacionades

Revisió 1

Els comentaris estan suspesos