Anuncis

Dos fàrmacs dolutegravir-lamivudina seria rendible i aconseguiria un ampli estalvi econòmic i facilitar l'adhesió


Prova de supressió virològica antiretroviral en primera línia amb un règim de drogues de dolutegravir (Tivicay) i la lamivudina serien molt rendibles i podrien estalviar al voltant de $ 500 milions de sistemes de salut durant cinc anys, d'acord amb els resultats d'un model matemàtic publicat a l'edició online de Clinical malalties infeccioses.

A La modificació d'una quarta part dels pacients immunosuprimits al règim amb la combinació de dos fàrmacs podria arribar a assolir cinc estalvis anuals de $ 3 mil milions.

"Volem demostrar que l'estratègia de teràpies d'inducció de manteniment amb tres fàrmacs inicials DTG / ABC / 3TC [dolutegravir / abacavir / lamivudina] seguit de DTG + 3TC com a esquema de manteniment tindria rendible en els Estats Units sota hipòtesis plausibles d'eficàcia virològica i DTG + 3TC com a teràpia inicial podria ser encara més eficaç en termes de cost ", comenten els investigadors. "Hem trobat que la inducció i el manteniment de les estratègies de dos medicaments, si s'aprova, podria estalviar més de $ 500 milions, o $ 800 milions, respectivament, en els costos de la teràpia del VIH en els primers cinc anys, en comparació amb el tractament de referència actual ".

Les conclusions de l'estudi es descriuen com a "importants" pels autors d'un editorial, el que suggereix que la reducció de costos obtinguda de forma eficaç en el tractament farmacològic dual podria utilitzar-se per millorar les taxes d'interacció i la retenció en l'atenció, tant clau per controlar l'epidèmia del VIH als Estats Units.

La primera línia de la teràpia del VIH sol estar composta per tres fàrmacs antiretrovirals en dues classes diferents. Aquest tractament sol costar fins a xNUMX dòlars per pacient / any.

Els resultats d 'un estudi pilot presentat al 15th Conferència Europea de la SIDA aquest any va mostrar que la primera línia de tractament amb només dues drogues - un potent inhibidor de la integrasa lamivudina dolutegravir - tenia una excel·lent eficàcia per a la setmana 48 virològics, amb un bon perfil de seguretat / toxicològica. Els resultats complets es publicaran en l'any 2016.

Els investigadors volien veure si aquesta doble combinació de medicaments podria ser rendible i estimar els estalvis potencials que es podrien aconseguir si es tractés d'estratègies de tractament de primera línia.

Van construir un model que incloïa quatre estratègies de tractament per a pacients als Estats Units.

  • Tractament: per a la comparació de models.
  • Tractament inicial amb dolutegravir i lamivudina.
  • La inducció i el manteniment teràpia - un període inicial de tres medicaments de dolutegravir / abacavir / lamivudina, seguit de tractament de manteniment amb lamivudina-dolutegravir en pacients amb setmana supressió 48 virològics després de la teràpia d'inducció.
  • Estàndard de l'atenció: teràpia amb tres fàrmacs dolutegravir / abacavir / lamivudina.

Els autors van calcular la relació cost-efectivitat (descongelació) de cada estratègia en relació amb l'estratègia menys costosa. L'estratègia es considerava rendible si el DEGEL estava per sota del llindar de $ 100.000 per qualitat de vida per any (QALY). La qualitat econòmica anual de la vida en salut és un any de salut perfecta i el desglaç és el cost addicional de comprar un any de salut perfecta amb una nova intervenció en relació amb el nivell actual d'atenció.

Es calcula que 93% dels pacients tenen supresió virològica després de 48 setmanes de tractament amb fàrmacs. Els investigadors van adoptar un enfocament cautelós sobre l'efectivitat de la teràpia de fàrmacs dual, assumint que 87% dels pacients presenten una càrrega viral per sota de les còpies 50 / ml després d'iniciar el tractament amb aquesta combinació. També assumeixen un fracàs virològic a una taxa de 0,6% per mes per als pacients que prenen tractament de manteniment per a dos medicaments; això en comparació amb una taxa de fracàs mensual de 0,1% per als pacients que van rebre el tractament estàndard.

Després d'aplicar els descomptes, el cost anual del tractament amb dolutegravir / abacavir / lamivudina va ser de $ 24.500 i el tractament anual amb lamivudina-dolutegravir es va calcular com un cost de $ 15.200.

La taxa de supervivència de cinc anys va ser 90% per a la cura estàndard, la inducció i la teràpia de manteniment i dos per al tractament farmacològic. La proporció de pacients que es van mantenir en el tractament de primera línia en el cinquè any van des del 97% als pacients que rebien tractament estàndard i 89% als pacients que van rebre les dues primeres drogues.

Pel que fa a cap tipus de tractament, el DEGEL per a la teràpia d'inducció i manteniment era de US $ 22.500 / QALY. Pel que fa a la teràpia d'inducció i manteniment, el desenvolupament de l'estàndard de cura va ser de més de $ 500.000 / QALY i no va ser rendible. Els resultats clínics i econòmics de dos tractaments farmacològics eren gairebé idèntics a la teràpia d'inducció i manteniment (DEGEL en relació amb cap tractament, $ 26000 / QALY).

50% la captació per pacients que inicien la teràpia de manteniment TARGA o teràpia d'inducció amb dos fàrmacs es va calcular per aconseguir un costos de "cinc anys", reduint US $ i $ milions 550 800 milions, respectivament. Economia va aconseguir $ 3 MIL MILIONS si 25% dels pacients inmunosuprimidos estaven vinculats a dolutegravir-lamivudina teràpia.

"Tenint en compte el gran potencial de benefici econòmic, juntament amb excel·lents resultats clínics, si les properes dades de l'estudi pilot són prometedors, s'han de fer alguns assajos clínics totalment equipats per avaluar la no inferioritat d'aquestes estratègies", conclouen els investigadors.

Les conclusions de l'estudi es descriuen com "innovadores i atractives" a l'editorial, van comentar els autors, "dues estratègies de medicaments ofereixen possibilitats reals de reduir els costos del tractament del VIH no només als Estats Units, sinó també a altres països".

escrit per

Michael Carter
Publicat: 17 desembre 2015

Referència

Girouard MP et al. L'impacte de cost-efectivitat i el pressupost dels règims dolutegravir-lamivudina dos medicaments per al tractament de la infecció per VIH als Estats Units. Clin Infect Dis, edició en línia, 2015.

Koenig SP et al. Aturar l'onada: poden nous enfocaments per al tractament del VIH invertir la tendència d'augment de preus dels medicaments als Estats Units? Clin Infect Dis, edició en línia, 2015.

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast respecte a la vostra privadesa. Podeu obtenir més informació sobre aquesta política en aquest enllaç Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

WhatsApp WhatsApp Us
%d Bloggers com aquest: