Malalties pulmonars prèvies relacionades amb la SIDA s'associen amb el risc de càncer de pulmó en persones amb VIH

Malalties pulmonars relacionades amb SIDA és un factor important per augmentar el risc de càncer de pulmó vist en persones amb El VIH, informen investigadors dels Estats Units a Europa SIDA. cigar ditL'estudi va comparar les taxes d'incidència del càncer de pulmó i el temps de supervivència entre els pacients amb VIH i els individus VIH negatius.

"Vam trobar que la infecció per VIH per si sola no era un factor de risc independent del càncer de pulmó, però la quantitat de cigarrets amb el pas del temps i la sida, a més de les pneumònies anteriors entre els adults infectats pel VIH van ser els principals col·laboradors al desenvolupament de càncer de pulmó ”, van comentar els autors.

La incidència de càncers relacionats amb la sida (especialment el sarcom de Kaposi i el limfoma no Hodgkin) ha disminuït notablement des de la introducció d’una teràpia antiretroviral efectiva (ART). Tot i això, diversos estudis han informat d'una augment de la incidència de càncer de pulmó entre les persones amb VIH des de l'adveniment de l'art. No està clar si aquest augment es deu simplement a les altes taxes de fumar en persones amb VIH. Hi ha algunes evidències que la supressió immune associada a la infecció pel VIH i els danys pulmonars causats per infecció relacionada amb la sida com la pneumònia PPC i la pneumònia bacteriana recurrent també pot ser factors de risc importants per al càncer de pulmó.

Donada aquesta incertesa, els investigadors van dissenyar un estudi per determinar la incidència dels riscos i el temps de supervivència dels factors de càncer de pulmó entre les persones inscrites en dos estudis de cohorts longitudinals de la infecció per VIH, amb la participació de les dones (les dones VIH Estudi interdepartamentals [ WIHS]) (n = 2549), altres homes (Estudi de cohort multicèntric de la sida [MACS]) (n = 4274)). Ambdues cohorts inclouen una població de comparació de VIH negatiu en individus en risc.

Els pacients van ser seguits fins al setembre de 2012. Un incident 60 total de càncer de pulmó (46 en persones ambFumador empedreït VIH, 14 en els participants sense VIH) es van registrar entre els participants coorte.r- L'edat mitjana al diagnòstic de càncer de pulmó va ser 52 anys entre les dones amb VIH anys i 51 entre les dones VIH-negatives. Per als homes, l'edat mitjana del diagnòstic va ser de 50 anys per a aquells amb VIH i 54 anys per als pacients amb VIH negatius. Tots eren fumadors.

En general, la incidència de càncer de pulmó va ser significativament més gran entre les dones (= TIR per 151,8 100.000) que els homes (= TIR per 50,7 100.000) (p <0,001). La incidència també era més gran entre els pacients amb VIH (= IRR per 119 100.000) en comparació amb els individus VIH negatius (= IRR per 45 100.000) (p = 0,001).

Tots els casos de càncer de pulmó es van produir en els fumadors. Es van produir trenta-un casos 60 en persones que havien acumulat almenys trenta anys d'història prèvia de fumar. (Un any de paquet equival a fumar cigarrets 20 per dia durant un any). Un paquet de deu o més anys de fumar es va associar significativament amb la incidència de càncer de pulmó en una anàlisi multivariant.

La infecció per VIH no es va associar amb un risc significativament major de càncer de pulmó quan les dues cohorts es van analitzar per separat. Només quan les dues cohorts es combinaven, el VIH es va associar significativament amb el risc de càncer de pulmó (IRR = 2,64; 95% IC, 1.43-5.21).

Després de controlar possibles confusors, l'anàlisi de cohort combinada mostrava que factors associats de forma independent amb el càncer de pulmó eren l'edat, la menor educació, la intensitat del consum de tabac i un diagnòstic previ de pneumònia relacionada amb la SIDA.

"Ens vam trobar que aproximadament dos terços de l'efecte de la infecció pel VIH s'explicava per un diagnòstic previ de pneumònia", comentaven els autors sobre la sida. "S'ha demostrat que la malaltia inflamatòria i les infeccions pulmonars tenen un paper en el desenvolupament del càncer de pulmó en la població general, i això també s'ha vist entre els individus infectats pel VIH, especialment en associació amb pneumònia recurrent".

Dels pulmons de 31cancer entre dones diagnosticades de VIH, 20 tenia un diagnòstic previ de la sida, 14 del qual implicava pneumònia relacionada amb la SIDA. Dels casos de càncer de pulmó 15 entre homes amb VIH, sis persones estaven involucrades amb el diagnòstic previ de la sida, de les quals tres van tractar pneumònia.

Les dades de supervivència van estar disponibles per als pacients de 56 i durant el seguiment de 45 d'aquests individus van morir. El temps de supervivència mitjana de les dones va ser de 9,5 mesos, mentre que els homes van sobreviure durant sis mesos. L'anàlisi de tots els pacients de 56 va mostrar que l'únic factor associat amb una supervivència més prolongada era el diagnòstic després de 2001. Una història d'ús de drogues injectades es va associar amb una disminució de la supervivència.

Els investigadors, després de l’anàlisi restringida als 42 pacients amb càncer de pulmó amb VIH. L'únic factor relacionat amb el VIH associat independentment amb la supervivència del càncer de pulmó va ser un índex de CD4 per sota de 200 cèl·lules / mm3 (HR = 2,55; IC del 95%, 1,09 5,0.95).

"Les nostres dades suggereixen que els danys pulmonars i la inflamació associada a la infecció pel VIH poden causar un risc més gran de càncer de pulmó", conclouen els investigadors. Però també van assenyalar, "animar i ajudar els fumadors joves infectats amb VIH a deixar de fumar i sostenir la deixar de fumar és imprescindible per reduir la càrrega del càncer de pulmó en aquesta població".

Michael Carter

Publicat a: 22 desembre 2015 Traduït per Cláudio Souza de l'original a Malaltia pulmonar relacionada amb la SIDA anterior associat amb el risc de càncer de pulmó en persones amb VIH Revisar Mara Macedo

Referència

Hessol NA et al. Incidència del càncer de pulmó i supervivència entre pacients infectats pel VIH i no infectats entre homes i dones. La SIDA 29: 1183 93 2015-.

Una mica més per la vostra lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: