Anuncis

Les persones que viuen amb el VIH a l'edat avançada pateixen de múltiples morbiditats però no amb l'envelliment prematur

Et trobes Iniciació => El VIH => Les persones que viuen amb el VIH a l'edat avançada pateixen de múltiples morbiditats però no amb l'envelliment prematur
El VIH

La dona gran a prop del llac a l'estiu, fons borrós
La dona gran a prop del llac a l'estiu, fons borrós

Cada vegada més, els proveïdors d'atenció clínica per a les persones que viuen amb el VIH estan gastant menys temps administrant resistència als medicaments i les toxicitats associades a curt termini TARGA i més temps en l'administració malalties associades amb l'envelliment. Aquest canvi en la cura es subratlla per informes que la majoria de les morts per a aquesta població són el resultat de malalties no relacionades amb la sida. Les persones infectades pel VIH creixen més ràpidament? Les paraules "envelliment accelerat (o envelliment prematur)" s'utilitzen sovint per descriure la trajectòria d'envelliment dels adults majors amb VIH. Aquesta percepció va ser reforçada per diversos informes d'investigació que mostren els adults majors estan desenvolupant malalties típicament associats amb l'envelliment i en alguns casos a una edat més primerenca que la forma en què podrien aparèixer.

En 2010 Martin i Volberding ens recorden que l'envelliment accelerat de la infecció per VIH en les persones grans és una hipòtesi "intrigants" i que no han de permetre que es converteixi arrelada en la cultura tractament del VIH abans que s'hagi desembolicat. No obstant això, fins a 2015, la percepció comuna que hi ha un envelliment accelerat es manifesta en adults majors amb VIH.

Prova la hipòtesi de "El VIH no causa un envelliment prematur" requereix trobar grups coincidents que siguin adequats per produir resultats vàlids. Els investigadors han de controlar tantes variables com sigui possible per aïllar l'efecte del VIH. Però a mesura que un grup d'adults infectats pel VIH prova d'una constel·lació prolífic de característiques que són úniques, cadascun pot tenir un impacte significatiu sobre l'estat de salut d'una persona. Aquestes variables inclouen: història d'abús de drogues, el tabaquisme i consum d'alcohol, la infecció pel VHC (virus de l'hepatitis C), les infeccions de transmissió sexual, l'estigma, el que porta a l'aïllament social, depressió crònica no administrat o sense tractar, el trastorn d'estrès posttraumàtic (TEPT) , vida financera, problemes d'habitatge i / o allotjament a l'alberg (Nota de l'editor: Sovint preferia dormir al carrer per entrar en aquestes trampes) habitatge i inseguretat alimentària, així com la cura de la vida sexual, barreres de raça / ètnia i identitat sexual.

La infecció pel VIH es produeix amb molta incidència en comunitats de minories econòmicament desfavorides, on la bona nutrició i l'èmfasi en l'exercici habitual són pràcticament inexistents. Aquesta panoplia de variables, així com l'estat en què resideix un pacient, són alguns exemples de predictors de disparitats i resultats de salut. Controlar eficaçment aquestes variables és un desafiament la resolució és sovint imperceptible.

En estudis en els quals aquestes variables estan perfectament controlades, incloent estudis recents de Dinamarca, així com els estudis de cohort gran Vacs, hi ha poca evidència per donar suport a la hipòtesi d'envelliment accelerat (o principis). Però aquests estudis controlats de manera òptima, juntament amb les dades de diversos informes d'investigació, l'evidència de morbiditat en les persones adultes infectades pel VIH, major arriba a ser la regla més que l'excepció. De la mateixa manera, en una carta a l'editor de JAIDS 2015Caroline Amy Justícia, MD, PhD

L'autor conclou que "les dades actuals no són consistents amb la hipòtesi d'envelliment accelerat" i que les dades acumulades no donen suport l'opinió que es produeix un augment del risc de comorbiditats relacionades amb l'edat. A més, el cos pro El VIH en l'article de ressenya de 2015 va concloure que el concepte d'envelliment primerenc no és compatible. Un investigador sobre el VIH i l'envelliment, Amy Caroline Justícia, MD, doctorat amb les grans cohorts de VACS, ha aconsellat constantment contra la conclusió que l'envelliment accelerat s'està produint. Una revisió exhaustiva d'aquest tema pels autors d'aquest volum de comentaris conclou que l'envelliment accelerat no és compatible.

Diversos informes de recerca confirmen que els adults majors que viuen amb el VIH (EUA i el món) mostren una freqüència significativament major de multimorbiditat. La multimorbiditat es defineix com que té dues o més malalties cròniques. La necessitat de gestionar la multimorbesa en l'envelliment de la població adulta infectada amb el VIH està causant canvis tectònics inexorables en la forma en què es presta atenció. Es planteja la hipòtesi que aquest augment de la multimorbesa està relacionat amb la cascada inflamatòria que es produeix a causa de la infecció pel VIH. Fins i tot en pacients amb VIH ben administrats amb càrregues víriques no detectables, els biomarcadors inflamatoris es van mantenir elevats. Tanmateix, aquest elevat estat inflamatori també està influenciat per la co-infecció per HVC (virus de l'hepatitis C) i la presència d'altres factors de risc esmentats anteriorment. Amb aquest estat de coneixement actual, no hi ha dubte que l'ART s'hauria d'iniciar en tots els pacients VIH positius primerenca per reduir els efectes acumulatius de la inflamació crònica. Aquesta acció agressiva s'ha de combinar amb la reducció de factors de risc cardiovascular, especialment l'hàbit final de fumar, i un seguiment adequat dels càncers, les malalties renals i l'osteoporosi.

La gestió d'aquest alt risc per al desenvolupament de la multimorbesa és el gran problema per als adults majors amb VIH i els seus equips sanitaris. El sistema mèdic ha d'adaptar-se d'una manera més completa per respondre a les necessitats de l'envelliment i la creixent població d'adults majors que dominaran l'epidèmia. Finalment, la millora del sistema sanitari actual és necessari per proporcionar un millor tractament, prevenció i atenció integral als adults infectats pel VIH. Part d'aquesta millora requereix optimització enfàtica dels principis relatius a l'atenció gerontològica, alterant la percepció errònia que està produint l'envelliment accelerat.

Traduït de l'original en Infectats pel VIH adults majors desafiat per multimorbilitat però no l'envelliment accelerat per Cláudio Souza a 13 al febrer de 2015

Subscriviu-vos al nostre butlletí de notícies: és mensual, amb el millor del meu bloc


I tu? Què opines?

Moltes persones, "entrevistadores", miren amb menyspreu les persones amb VIH.

Un amic meu (antic amic que va prendre una clau ...) en el passat, conscient de la meva condició, es va referir a una altra persona, suposadament infectada pel VIH de la següent manera:

- "Aquest és un altre que és bichado".

Fins al dia d'avui, no entenc per què no el vaig pegar fins que no li fes un pastís de ruc, no ho sé.

Com que l’assumpció és seriosa i que les aclariments s’adapten, he fet aquest vídeo:

Durant les dècades era Tabú! Personalment he patit per això. I tu, tindríeu una relació serodivergent

Ets un portador del VIH? Si és així, heu rebut ajuts per a la jubilació o la malaltia a l’hora d’enviar-lo o heu de lluitar com un gos?

Cal xatejar, començar pels comentaris o aquíO costa la pàgina de fans del bloc!

Anuncis

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

Cookies i política de privacitat

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa