últimes

L'antidepressiu millora el deteriorament cognitiu relacionat amb el VIH

Imatge © Russell Kightley

Imatge © Russell Kightley

SSRIs (inhibidors selectius de la serotonina esgrima), com ara l'antidepressiu Paxil paroxetina () es va associar amb una modesta millora en la funció cognitiva i redueix la inflamació del sistema nerviós central entre persones amb VIH i el trastorn cognitiu relacionat amb la insuficiència, però la droga fluconazol antifúngic no va mostrar cap benefici aparent alhora que redueix l'estrès oxidatiu (designació del desequilibri entre el nivell d'oxidants (radicals lliures), que pot causar danys a nivell cel·lular, i les defenses de l'organisme - font Infopedia ), segons un estudi presentat a la Conferència sobre retrovirus i infeccions oportunistes (CROI 2016) el mes passat a Boston.

Tot i que la demència avançada relacionada amb el VIH no es considera comunament entre les persones que reben teràpia antiretroviral com a efectiva (ART), canvis més subtils en la funció cognitiva, ccom a trastorn cognitiu relacionat amb el VIH, és més freqüent (15% a 50%, depenent de com s'avalua). Tanmateix, les causes precises dels problemes cognitius (per exemple, el VIH en el cervell, la inflamació resultant, les toxicitats antiretrovirals) i la millor manera de gestionar tot això encara no s'han entès completament.

Ned Sacktor, de la Facultat de Medicina de la Universitat Johns Hopkins i col·legues, va estudiar la seguretat i l'eficàcia de la paroxetina i el fluconazol preses soles o en combinació per al tractament de MAO.

El costat està associat amb la inflamació persistent del sistema nerviós central (CNS), i l'activació dels macròfags i l'estrès oxidatiu i els coadjuvants que afecten aquests processos poden jugar un paper en la seva gestió, segons van assenyalar els investigadors.

Membres de l'equip de Sacktor prèviament seleccionats per al compost 2000 per a efectes neuroprotectors en un Model en l'estrès oxidatiu in vitro, les cèl·lules nervioses de rates exposades a les neurotoxines incloent la proteïna Tat del VIH, després de trobar que la paroxetina com de protecció i fluconazol van aparèixer al laboratori i es van tornar a avaluar aquest punt en aquest petit assaig clínic.

Els participants en l'estudi 45 subjectes seropositius sobre ART estable durant almenys 3 mesos que van demostrar evidència de deteriorament en almenys proves neuropsicològiques 2. Es va incloure un subconjunt de pacients 24 amb una millor adhesió que 90% en l'anàlisi d'un tractament.

Tres quartes parts dels participants eren dones, la majoria eren negres, l'edat mitjana era d'uns cinquanta anys i tenien una educació mitjana de 12 anys. La majoria tenien nivells indetectables de càrrega viral del VIH, el recompte mitjà de CD4 era aproximadament de cel·les 500 / mm3, i aproximadament la meitat tenia virus de l'hepatitis C. No havien pres inhibidors selectius de la recaptació de la serotonina (ISRS) en el mes anterior.

Els participants en aquest estudi doble cec (Nota del traductor: Un estudi de "doble cec és aquell en el qual metge i el pacient no sap que està prenent medicaments o placebo, amb el propòsit de compatarativo) van ser assignats a l'atzar per rebre 20 mg un cop per dia de paroxetina oralment, 100 mg dues vegades al dia, fluconazol, les mateixes dosis d'ambdós fàrmacs, o placebo durant setmanes 24.

Els investigadors van avaluar els canvis en les proves neuropsicològiques i el rendiment del sistema motor utilitzant el "NPZ8" mesura resum de les proves 8 (incloent rastre, símbol dígits, temps de reacció i el progrés temporitzada) i "CalCAP" test computat de la funció executiva. La depressió es va avaluar mitjançant l'Inventari de Depressió de Beck. Els biomarcadors mesurats de dany neuronal, l'estrès oxidatiu (incloent la ceramida), macròfags / activació de monòcits (CD163), i inflamació en el sèrum de la sang i el líquid cefaloraquidi (LCR).

Resultats

  • Els participants en els braços paroxetina - sol o en combinació amb fluconazol - van mostrar una petita però significativa millora en la seva puntuació NPZ8, mentre que aquells amb placebo fluconazol sol o mostrar un descens després de l'ajust per a la depressió (canvi mitjà + 0.16 vs establir una, respectivament).
  • Els participants a la paroxetina també van mostrar una millora significativa en la prova de temps de reacció CalCAP seqüencial (canvi mitjà 0,41 vs 0,06, respectivament).
  • Les persones que van prendre fluconazol no van mostrar millores, sinó que van agreujar algunes proves de proves de rendiment en proves neuropsicològiques.
  • No hi va haver diferències significatives en els símptomes de depressió o canvis en els braços amb o sense paroxetina.
  • Les persones que prenien paroxetina tenien una disminució de CD163, que indica una reducció de la inflamació i l'activació dels macròfags.
  • Els que van prendre fluconazol, ja sigui sols o amb paroxetina, van presentar canvis en els marcadors de lípids CSF, que van indicar la reducció de l'estrès oxidatiu.
  • La paroxetina i el fluconazol, sols o en combinació, eren generalment segurs i ben tolerats, amb freqüència global similar d'esdeveniments adversos a través dels braços.

"El tractament de la paroxetina pot associar-se a la millora cognitiva, fins i tot després de l'ajust per a la simptomatologia de la depressió", van resumir els investigadors. "La paroxetina també es pot associar amb una disminució de l'activació de la macrofagia sistèmica. Tanmateix, la millora cognitiva amb la paroxetina no es va associar amb una disminució dels marcadors de l'estrès oxidatiu de lípids de CSF ".

"La paroxetina és la primera adjuvant a demostrar la millora neurocognitiva per a un resum mesurat del rendiment cognitiu en un estudi doble cec assaig controlat per placebo per al tractament de MAO i suggereix un estudi posterior ", va concloure. "El fluconazol no estava associat a cap millora cognitiva".

"Durant un període de vint anys i després de deu assaigs clínics, aquesta és la primera vegada que hem pogut demostrar clarament el benefici en una mesura resumida del rendiment cognitiu dels pacients amb VIH associats amb trastorns cognitius", va dir Sacktor. comunicat de premsa publicat per l'hospital Johns Hopkins en 24 / 3 / 2016

Traduït per Claudio Souza en 25 2016 de març en l'original CROI 2016: amb antidepressius millora el deteriorament cognitiu relacionats amb el VIH. Comentat per Mara Macedo

categoria: Problemes Neurocognitius

Publicat el dijous, 24 2016 March 00: 00

Escrit per Liz Highleyman

Referència

NSacktor, RL Skolasky, N Haughey, et al. Paroxetina i teràpia de fluconazol per a la mà: una prova doble blindada i controlada amb placebo. Conferència sobre retrovirus i infeccions oportunistes. Boston, febrer 22-25, 2016. Resum 146.

Altres fonts

Johns Hopkins. Els antidepressius poden millorar els símptomes cognitius en persones amb VIH. Comunicat de premsa. Febrer 25, 2016.

Anuncis

Apois Seropositivo.Org

AJUDA MANTÉ AQUEST BLOG RUNNING


Sembla que no, però hi ha un gran volum de despeses per mantenir aquest lloc i qualsevol valor que podeu donar, és bo.

Fins i tot amb la idea de pagar 11% a Donació, només veure. A partir de $ 10,00 que vas venir a donar, encara tindria $ 8,90 i, fins i tot el degoteig és millor que assecar ...

Monedes en una gorra sobre fons blanc

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!