L'antidepressiu millora el deteriorament cognitiu relacionat amb el VIH

Imatge © Russell Kightley
Imatge © Russell Kightley

Els ISRS (inhibidors selectius de la recepció de la serotonina), com l'antidepressiu Paxil paroxetina (), s'han associat amb una moderada millora de la funció cognitiva i una reducció de la inflamació del sistema nerviós central entre les persones amb El VIH i deteriorament cognitiu relacionat amb el trastorn, però el fàrmac antifúngic fluconazol no va mostrar cap benefici aparent a pesar de la reducció de l'estrès oxidatiu (designant el desequilibri entre el nivell de substàncies oxidants (radicals lliures) que poden causar danys cel·lulars i organisme - font Infopedia ), segons un estudi presentat a la Conferència sobre retrovirus i infeccions oportunistes (CROI 2016) el mes passat a Boston.

Tot i que la demència avançada relacionada amb el VIH no es sol veure entre les persones que reben teràpia antiretroviral es considera eficaç (ART), canvis més subtils en la funció cognitiva, ccom a trastorn cognitiu relacionat amb el VIH, predomina més (del 15 al 50%, segons com s’avalui). Tot i això, les causes precises de problemes cognitius –per exemple, el VIH al cervell, que produeixen inflamacions, toxicitats antiretrovirals– i la millor manera de gestionar tot això encara no s’han entès del tot.

Ned Sacktor, de la Facultat de Medicina de la Universitat Johns Hopkins i col·legues, va estudiar la seguretat i l'eficàcia de la paroxetina i el fluconazol preses soles o en combinació per al tractament de MAO.

El costat està associat amb la inflamació persistent del sistema nerviós central (CNS), i l'activació dels macròfags i l'estrès oxidatiu i els coadjuvants que afecten aquests processos poden jugar un paper en la seva gestió, segons van assenyalar els investigadors.

Membres de l'equip de Sacktor prèviament seleccionats per al compost 2000 per a efectes neuroprotectors en un Model en l'estrès oxidatiu in vitro, les cèl·lules nervioses de rates exposades a les neurotoxines incloent la proteïna Tat del VIH, després de trobar que la paroxetina com de protecció i fluconazol van aparèixer al laboratori i es van tornar a avaluar aquest punt en aquest petit assaig clínic.

Els participants en l'estudi 45 subjectes seropositius sobre ART estable durant almenys 3 mesos que van demostrar evidència de deteriorament en almenys proves neuropsicològiques 2. Es va incloure un subconjunt de pacients 24 amb una millor adhesió que 90% en l'anàlisi d'un tractament.

Les tres quartes parts dels participants eren dones, la majoria eren negres, l’edat mitjana era de cinquanta anys i tenia un nivell d’educació mitjà de 12 anys. La majoria tenia nivells de no detectables càrrega viral VIH, la mitjana CD4 tenia aproximadament 500 cel·les / mm3, i aproximadament la meitat tenia virus de l'hepatitis C. No havien pres inhibidors selectius de la recaptació de la serotonina (ISRS) en el mes anterior.

Os participantes no presente estudo duplo cec (Nota do tradutor: Um estudo “duplo-cego é aquele em que médico e pacientes não sabem quem está tomando a medicação ou o placebo, para efeitos de compatarativo) foram aleatoriamente designados para receber 20 mg uma vez ao dia via oral de paroxetina, 100 mg duas vezes ao dia, fluconazol, as mesmas doses de ambas as drogas, ou placebo por 24 semanas.

Els investigadors van valorar els canvis en les proves neuropsicològiques i el rendiment del sistema motor mitjançant la mesura resumida "NPZ8" de 8 proves (incloent rastre, símbol de dígits, temps de reacció i progrés programats) i la prova executiva computaritzada "CalCAP". Es va avaluar la depressió mitjançant l'inventari de la depressió de Beck. Es van mesurar els biomarcadors de lesions neuronals, l’estrès oxidatiu (incloses les ceramides), l’activació dels macròfags / monòcits (CD163) i la inflamació en sèrum sanguini i líquid cefalorraquidi (LCR).

Resultats

  • Els participants als braços de paroxetina (sols o en combinació amb fluconazol) van mostrar una petita però significativa millora en la seva puntuació NPZ8, mentre que els que fluconazol sols o placebo van experimentar un descens després d'ajustar-se per la depressió (canvi mitjà +0.16 vs establir-ne un, respectivament).
  • Els participants a la paroxetina també van mostrar una millora significativa en la prova de temps de reacció CalCAP seqüencial (canvi mitjà 0,41 vs 0,06, respectivament).
  • Les persones que van prendre fluconazol no van mostrar millores, sinó que van agreujar algunes proves de proves de rendiment en proves neuropsicològiques.
  • No hi va haver diferències significatives en els símptomes de depressió o canvis en els braços amb o sense paroxetina.
  • Les persones que prenien paroxetina tenien una disminució de CD163, que indica una reducció de la inflamació i l'activació dels macròfags.
  • Els que van prendre fluconazol, ja sigui sols o amb paroxetina, van presentar canvis en els marcadors de lípids CSF, que van indicar la reducció de l'estrès oxidatiu.
  • La paroxetina i el fluconazol, sols o en combinació, eren generalment segurs i ben tolerats, amb freqüència global similar d'esdeveniments adversos a través dels braços.

"El tractament amb paroxetina es pot associar amb la millora cognitiva, fins i tot després d'ajustar els símptomes de la depressió", van resumir els investigadors. "La paroxetina també es pot associar amb una menor activació del macròfag sistèmic. Tanmateix, la millora cognitiva amb la paroxetina no es va associar amb una disminució dels marcadors de CSF de l’estrès oxidatiu dels lípids ”.

"La paroxetina és el primer adjuvant que demostra una millora neurocognitiva per a una mesura resumida del rendiment cognitiu en un estudi doble cec assaig controlat per placebo per al tractament de MAO i suggereix un altre estudi ”, va concloure. "El fluconazol no estava associat a cap millora cognitiva".

"Durant un període de vint anys i després de deu assaigs clínics, aquesta és la primera vegada que hem pogut demostrar clarament el benefici en una mesura del resum del rendiment cognitiu dels pacients VIH associats a trastorns cognitius", va dir Sacktor "a comunicat de premsa publicat per l'hospital Johns Hopkins en 24 / 3 / 2016

Traduït per Claudio Souza en 25 2016 de març en l'original CROI 2016: amb antidepressius millora el deteriorament cognitiu relacionats amb el VIH. Comentat per Mara Macedo

categoria: Problemes Neurocognitius

Publicat el dijous, 24 2016 March 00: 00

Escrit per Liz Highleyman

Referència

NSacktor, RL Skolasky, N Haughey, et al. Paroxetina i teràpia de fluconazol per a la mà: una prova doble blindada i controlada amb placebo. Conferència sobre retrovirus i infeccions oportunistes. Boston, febrer 22-25, 2016. Resum 146.

Altres fonts

Johns Hopkins. Els antidepressius poden millorar els símptomes cognitius en persones amb VIH. Comunicat de premsa. Febrer 25, 2016.

Una mica més per la vostra lectura

Una persona ja va dir alguna cosa !!! I tu, quedaràs fora !?

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: