VIH i inflamació

Et trobes Iniciació => Publicacions => VIH i inflamació

Què és la inflamació?

La inflamació és l'aparició d'una resposta a les infeccions o lesions. És una "resposta immune inespecífica". No varien en funció del tipus de lesió o infecció.

La majoria de les eines de reparació del cos circulen per la sang. Aquests inclouen anticossos, cèl·lules T i altres glòbuls blancs, factors de coagulació, productes químics que poden matar els gèrmens i els nutrients per alimentar les cèl·lules danyades.

Productes químics que passen per un procés d'alliberament de les cèl·lules danyades que es comuniquen amb el sistema immunològic. Atreuen cèl·lules curatives i productes químics. Ajuda a aquests factors curatius i la inflamació deixa el torrent sanguini i treballa en el teixit deteriorat. Amplia els vasos sanguinis, augmenta el flux sanguini a la zona danyada. La inflamació causa canvis en les estructures dels vasos sanguinis, facilitant el pas del plasma als teixits adjacents. Això fa que aparegui una "inflor". La inflamació també produeix vermellor, calor i dolor. A més, redueix la funció del teixit.

coagulació (la formació de coàguls de sang) forma part de la inflamació. Això pot passar a la pell (per exemple, aturar el sagnat d'un tall) o dins del cos (per exemple, construir una barrera al voltant dels gèrmens o protegir una zona danyada en el revestiment d'un vaso sanguini).

La coagulació ha de mantenir-se en equilibri amb el trencament i l'eliminació de coàguls. Es diu aquest procés fibrinòlisi. La fibrina és la proteïna que forma coàguls. El sufix "lise" significa reducció o destrucció. Nota de l'editor: perquè la paraula és de poca utilitat i jo no ho sabia, per comprendre millor el que traduïo, vaig anar a la meravellosa font d'informació, que és la Wikipedia:

"De Viquipèdia lliure.

A fibrinòlisi és el procés pel qual a coàgul de fibrina (producte de coagulació do sang) es destrueix. Fibrin està degradat per plasmina donant lloc a la producció de fragments circulants que després són destruïts per altres proteïnases o el ronyons efetge.

És el procés que es relaciona amb l'activació de la coagulació. És la degradació de la fibrina fragments solubles a la recanalització recipient, és important en la reconstrucció got lesionat. Hi ha una proteïna inactiva d'origen hepàtic (plasminogen), que quan s'activa en plasmina és capaç de descompondre els productes de degradació de la fibrina (PDF). Els activadors del plasminogen són actius factor XII, factor d'uroquinasa i del plasminogen tissular (TPA) present en l'endoteli vascular. La plasmina és un enzim proteolític que degrada la fibrina i el fibrinogen ".

Nota de l'editor: acabo de descobrir el que em va salvar en dos embolismes pulmonars 🙂 🙂

inflamació aguda i crònica

La inflamació aguda generalment es produeix en resposta a lesions físiques com ara un tall o esquinç, o una infecció localitzada. La inflamació aguda acaba quan circulen productes químics específics per "apagar" la inflamació.

Tanmateix, la inflamació també pot ser crònica. La inflamació crònica produeix danys en el teixit i cicatriu. Els vasos sanguinis queden permeables. Els glòbuls blancs continuen deixant la sang i s'acumulen al teixit. Les cèl·lules immunes poden "desgastar-se" i deixar de funcionar correctament. La inflamació crònica finalment destrueix el teixit circumdant i crea un teixit cicatricial. També pot contribuir a malalties d'al·lèrgia, asma o malalties autoimmunitàries com l'artritis i l'esclerosi múltiple. En les malalties autoimmunes, el cos a vegades fa anticossos que ataquen a cèl·lules sanes.

La inflamació en curs s'associa a moltes malalties cròniques. Aquests inclouen insuficiència cardíaca, problemes renals, síndrome metabòlica, diabetis, demència i fragilitat.

El VIH causa la inflamació

El VIH és una infecció crònica. Fins i tot els pacients amb càrrega viral indetectable creen nous virus. Això pot contribuir a la continuació de la inflamació. Els fàrmacs antiretrovirals redueixen les condicions inflamatòries, però no els redueixen als nivells normals.

Amb el pas del temps, el VIH (si no el tracta) debilita el sistema immunitari. Les infeccions velles poden tornar (saps que les paperas?). Gairebé tots els pacients infectats amb VIH també estan infectats amb citomegalovirus (CMV, vegeu Fet de fet 504) latent. Tanmateix, amb la disminució del recompte de CD4, CMV pot esdevenir actiu en persones amb VIH, provocant una major inflamació.

Altres infeccions o malalties (comorbiditats) són importants per entendre la salut de les persones amb VIH. Infeccions com l'hepatitis o l'herpes (vegeu Fet de fet 507) també són comuns.

intestí

síndrome d'intestí permeable

La boca i el tracte digestiu, com la pell, mantenen el cos lliure d'amenaces. El "punt d'inici" del tracte digestiu és la boca. La mala salut dental pot provocar infecció i inflamació general (vegeu Fet de fet 653.) (Llegiu també la importància de la salut oral)

El teixit limfoide associat amb l'intestí general conté aproximadament 70% de les cèl·lules immunes del cos. Els intestins tenen una superfície aproximadament igual a la mida d'un camp de futbol! El sistema immunitari a l'intestí es denomina teixit limfoide associat a l'intestí o GALT (anglès no traduïble). Protegeix el cos dels microorganismes en els aliments. El VIH causa greus danys al teixit limfoide associat a l'intestí de la infecció.

La inflamació a l'intestí fa que els gèrmens puguin sortir de l'intestí i "escapar" a la circulació del cos. Aquesta fugida contribueix a la inflamació sistèmica global (). La inflamació a l'intestí també contribueix a la malabsorció de nutrients.

Els lipopolisacàrids (LPS) són molècules que formen part del recobriment d'alguns bacteris que normalment es troben en l'intestí. LPS produeix una forta resposta immune. Els alts nivells de LPS a la sang són un signe de "síndrome de fuga massiva fecal".


El mesurament de la inflamació

La inflamació en persones amb VIH es mostra en alts nivells d'alguns elements de la sang:

  • Interleucina 6 està implicat tant en termes d'augment i reducció de la inflamació. Augmenta ràpidament després de l'exercici.
  • Proteïna C reactiva es creu que s'uneix a cèl·lules danyades, atraient substàncies que els eliminaran. És una mesura general de la inflamació. S'augmenta de forma ràpida i dramàtica durant les infeccions.
  • Dímer D es produeix quan es trenca la formació de coàguls de sang. És una mesura general de la inflamació. També s'utilitza per diagnosticar la formació de coàguls de sang, especialment coàguls de sang a les venes profundes o als pulmons
  • Cistatina C S'utilitza principalment com a indicador de salut renal. No obstant això, els alts nivells de cistatina C s'han relacionat amb malalties del cor, problemes nerviosos i augment de la mortalitat.

Tractament de la inflamació VIH

Els investigadors estudien antiinflamatoris que s'han utilitzat en altres malalties com l'artritis reumatoide i intenten aprendre d'altres estudis sobre l'activació immune, la inflamació i l'envelliment.

Una altra àrea de la investigació del VIH implica l'entorn bacterià de l'intestí. Aquests bacteris poden afectar els resultats de diverses malalties. Les intervencions que afecten a aquests bacteris poden ser útils i això inclou "probióticos" com acidòfil i altres cultures vives que estimulen el creixement de bacteris a l'intestí.

Resumeixo

La inflamació és un procés complex. La inflamació aguda és una part normal del procés curatiu del cos. La inflamació crònica pot danyar el cos i està associada a molts problemes de salut crònics i amb un envelliment normal.

El VIH és una malaltia inflamatòria i causa inflamació crònica. Això pot accelerar els canvis físics associats normalment a l'envelliment.

S'estan estudiant diversos tractaments possibles per a la inflamació crònica.

Seria interessant si es pogués seguir el proper post

Traducció de Claudio Souza l'original VIH i la inflamació Revisat per Mara Macedo a 14 Abril 2016

El permís per utilitzar els fulls

Es concedeix permís per descarregar, imprimir, duplicar i distribuir qualsevol dels materials de Infonet, proporcionat Que es distribueixen sense càrrec i s'utilitzen sense modificacions. Infonet Tots els materials són els drets d'autor © 2016 Associació Internacional de Professionals d'Atenció de la SIDA. D'acord amb la Llei d'Americans amb Discapacitats, la informació continguda en el lloc Infored està disponible en formats alternatius sota sol·licitud. La informació proporcionada per aquest servidor no representa les declaracions oficials o punts de vista de l'Associació Internacional de Professionals d'Atenció de la SIDA.

Associació Internacional de Professionals d'Atenció de la SIDA

Anuncis

Publicacions relacionades

Revisió 1

Sexe Oral Quin és el risc? Necessito utilitzar un condó? Pot contraure el VIH 28/07/2018 at 01:36

[...] Seguiment de la seva salut sexual i salut oral i salut [...]

Resposta

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.