Dones, VIH, altres malalties de transmissió sexual i la SIDA

piruleta-1578036El nombre de dones amb El VIH/SIDA continua augmentant a nivell mundial. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a finals del 17,5 2005 milions de dones estaven infectades pel VIH.

D'acord amb els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), entre 2000 2004 i, el nombre estimat de casos de sida als Estats Units va augmentar de 10% en les dones i 7 cent entre els homes.

En 2004, les dones representaven el 27% dels nous casos de sida entre els adults i adolescents 44,615. El VIH afecta desproporcionadament a les dones afroamericanes i hispanes. Junts, representen menys del 25% de totes les dones nord-americanes, sinó que representen més de 79 per cent dels casos de SIDA en dones.

Als Estats Units, la majoria de les dones estan infectades amb el VIH durant les relacions sexuals amb un home o estan infectades amb el VIH durant l'ús de xeringues contaminades amb VIH per injectar-se drogues com l'heroïna, la cocaïna i les amfetamines. De les noves infeccions pel VIH diagnosticades entre les dones als Estats Units en 2004, el CDC estima que 70% van ser atribuïts al contacte heterosexual i 28% al consum de drogues injectables.

Trobar un metge amb qui se senti còmode i que vostè confia prou com per compartir informació personal ésestetoscopi-1310973 primer i més important pas que hauríeu de prendre. Cal trobar un (a) metge (a) amb el qual es pot construir una bona relació, perquè pugui sentir-se lliure i còmode per discutir temes que són importants per a vostè com el comportament sexual, les preferències de control de la natalitat i les preocupacions relacionat amb l'embaràs sense ser jutjat de cap manera. La bona notícia és que hi ha molts metges disponibles per oferir-vos cura i enteniment en el tractament de dones VIH positives. (La traductora, que no és dona, va deixar fa uns anys "terapeuta" enmig de "una sessió d'anàlisi" quan va disparar, amb les glàndules bucals, una certa dosi de verí que, en bon portuguès, es tradueix en així: "Al capdavall, vareu ser promiscua i contractar el VIH. Us mereixeu viure així" ... tenint en compte les moltes dones que atenc en aquest lloc, decideixo imprimir les paraules que he utilitzat per respondre a la declaració contundent i contundent).

Si no sap a on anar ni a qui demanar consell sobre com trobar un metge amb molta experiència per tractar dones amb VIH, tractar de posar-se en contacte amb el representant
la ubicació del servei de salut relacionat amb la SIDA o les organitzacions no governamentals, ja que solen tenir una llista de metges que es recomanen en la seva àrea. Vostè pot obtenir el nom i número de la seva organització de serveis del local del Departament de Salut de la SIDA Sao Paulo (Brasil compleix tots) d'accés telefònic al telèfon 0800 16 25 50

Amb quina freqüència he d'anar al metge?

signe d'interrogació-icona-1444378

És important que totes les persones, independentment de si estan o no infectats amb el VIH, visitar un metge (un metge general o una malaltia infecciosa) en un moment de forma regular per a una revisió de la seva salut en el seu conjunt. Per a les dones VIH positives, revisions regulars són crucials per dues raons:

objectes-de-publicitat-1204835la infecció per VIH: L’activitat del VIH al cos, inclosos els seus efectes sobre el sistema immune i altres funcions orgàniques, s’ha de controlar de prop. En general, les dones seropositives haurien de consultar els seus metges cada sis mesos per realitzar proves de sang importants (per exemple, el recompte de cèl·lules) CD4 e càrrega viral) i una revisió general (per exemple, revisió de la pressió arterial, escoltar el cor i els pulmons, comprovar la salut dels teus ulls, orelles i boca). Un cop iniciat el tractament antiretroviral, molts metges recomanen fer proves de sang i fer una revisió ràpida cada tres mesos. Si el VIH avança, aquestes proves també poden ser necessàries per a una anàlisi de la seva condició clínica / de laboratori.

Salut ginecològica: les dones VIH positives tenen un major risc de problemes ginecològics, com ara infeccions per fongs vaginals, malalties inflamatòries pèlvicas i problemes cervicals. Com a resultat, quan una dona descobreix que s'ha convertit en VIH positiu, necessàriament ha de passar per un examen ginecològic la primera vegada que es sotmet a una consulta. Si tot és normal, el millor és repetir la prova després de sis mesos. Després d'aquestes dues consultes, un examen ginecològic anual (1) és suficient. No obstant això, si un examen ginecològic no és normal o si el metge detecta un problema que pot requerir tractament, normalment es necessitaran exàmens ginecològics més freqüents. Nota: Si alguna vegada pateix de sagnat anormal en el seu cicle menstrual o sagnat inusual, dolor, inflor o picor en o al voltant del seu abdomen o la vagina més baixos, s'ha de posar en contacte amb el seu metge immediatament. Fins i tot si no és dins de la seva rutina ginecològica, aquests problemes s'han de verificar tan aviat com sigui possible si es produeixen.

Com em preparo per a una visita amb el doctor?

Quan visiti al seu metge que pot incloure un metge (preferiblement una malaltia infecciosa), una infermera general o un metge assistent, per primera vegada, vostè ha de proporcionar tanta informació com sigui possible sobre el seu historial mèdic. La millor manera de fer això és anotar la major informació que pugui abans de veure al seu metge per primera vegada. Ha d'estar preparat per discutir el següent amb el seu metge:

 • El seu historial mèdic (qualsevol malaltia greu, malalties de transmissió sexual, cirurgies, avortaments involuntaris, avortaments, embarassos o al·lèrgies en el passat).
 • els problemes de salut del moment, incloent-hi la data i el lloc que has trobat seropositius.
 • Història sexual (nombre estimat de socis, història de relacions sexuals anals i sexe vaginal).
 • cicle menstrual.
 • La història de la salut emocional (ansietat, depressió, inestabilitat emocional, etc.).
 • Els medicaments que vostè està prenent o han pres en el passat.
 • adequats de farmacovigilància herbes, pastilles o líquids que poden estar prenent per qualsevol motiu.
 • antecedents de vacunació.
 • El seu mètode de control de la natalitat i la freqüència d'ús.
 • Qualsevol droga recreativa que ha fet ús o utilitzen actualment.
 • El consum d'alcohol i el tabaquisme història.
 • l'historial de salut de la seva família (pare, mare i germans).

No es deixi intimidar! És important que el seu metge sap tant de la seva història com sigui possible! Per exemple, la pràctica sexual i ús de drogues recreatives són dues coses que moltes persones senten vergonya de què parlar amb els seus metges. No obstant això, tots dos poden tenir un impacte important en la salut física i mental i ha de ser discutit obertament, de manera que el metge pugui saber com buscar problemes específics.

També hi ha coses que hauríeu de preparar per a un examen físic abans d'anar realment la primera cita amb el seu metge:

El millor moment per programar aquesta cita, si sap que vas a fer un examen ginecològic, és una setmana després del període menstrual, mentre que el pitjor és la setmana anterior al cicle menstrual.

injecció en temps-xeringa-amb-1524028Alguns metges recomanen que els pacients se'ls extreu sang per un flebotomista (una persona certificada per collir la sang per a proves de laboratori), generalment en un hospital o laboratori basat en clínica, de manera que les cèl·lules CD4, càrrega viral, i altres valors importants de la sang poden ser revisades en el moment de la consulta. Això en general requereix l'extracció de sang és A (1) dos (2) setmanes abans de la consulta.

Sense dutxa higiènica realitzar almenys dos o tres dies abans de la consulta.

També s'ha d'abstenir de tenir relacions sexuals per 24 hores abans de la seva prova.

Vostè es sentirà més còmode durant l'examen pèlvic, si es buida la bufeta per endavant.

Què puc esperar durant l'examen?

Hi ha diversos passos que participen en l'examen físic. Si vol saber més sobre el procés d'examen i entendre el que el seu metge està buscant, fer preguntes.

Un examen general comença amb el seu metge o infermera, mesurar la pressió arterial, el pes i el pols. Sempre ha d'informar al seu metge o infermera quan el primer dia del seu últim període menstrual i si està tenint problemes relacionats amb ella.

Seu metge escoltarà el cor i els pulmons, revisarà els pits per fer canvis o trossos i palpebrar la zona abdominal per detectar qualsevol irregularitat. Un examen fiable dels vostres pits hauria de tenir aproximadament 30 segons per pit; tingueu en compte l'abús.

Durant l'examen dels pits al seu metge de discutir l'autoexamen de mama mensual (AEM) amb vostè. El seu metge li donarà instruccions si vostè no està familiaritzat amb la forma d'executar la AME. Si vostè té 35 anys d'edat o més, el metge també ha de discutir la mamografia de cribratge per al càncer de mama.

mamografia2_1042

El seu metge també pot voler fer un examen pèlvic, que consisteix en la sensació i mirant a la vagina. Si el seu metge de capçalera o ginecòleg és un home i que estan nerviosos sobre com realitzar un examen pèlvic, pot demanar que una infermera estarà present a la sala - i tractar de resoldre tots els dubtes.

Per dur a terme un examen pèlvic, se li demanarà per ser col · locat a la taula d'examen i col·loca els seus peus a les corretges. Do, amb les cames segures en els genolls i sivelles per separar, a continuació, un espècul de metall o de plàstic s'insereix a la vagina. Aquest dispositiu permet al seu metge obtenir una millor vista de l'interior de la vagina i el coll uterí (que es troba a la part posterior de la vagina) per realitzar un examen i per dur a terme una prova anomenada prova de Papanicolau.

examenUna prova de Papanicolau és un suau raspat de les cèl·lules soltes a l'obertura del coll uterí. Un cop recollits, aquestes cèl·lules s'examinen sota un microscopi per verificar si hi ha anormalitats. L'assoliment d'una prova de Papanicolau es realitza amb un hisop de cotó llarg, que s'insereix i es pressiona suaument contra el coll de l'úter. Encara que aquestes proves no són dolorosos, pot ser incòmode durant uns segons.

Un cop finalitzada la prova de Papanicolau, el metge insereix un dit enguantat a la vagina mentre se sent la part inferior de l'abdomen amb l'altra mà per analitzar la mida, la forma i el moviment de les seves entranyes.

El metge també pot voler posar el dit en el seu anus per comprovar la salut del seu recte. El metge també pot voler fer un frotis de Papanicolau anal per examinar les cèl·lules del recte. Això es deu al fet que les dones que tenen punts de Papanicolau anormals del coll uterí també poden tenir punts de Papanicolau anormals a la zona anal.

El VIH afecta les dones de manera diferent que els homes?

Jo solc dir, "de tota la vida, que van morir mil morts." I, de fet, crec que ja he superat aquesta xifra i no puc separar en les prediccions, quantes morts que viu (...) fins que chegeu per l'addició misericòrdia, la mort del cotxe. El fet és que cada vegada que rebi un text que es refereix als danys que el VIH causa el cervell i la xarxa neuronal, argument en la seva pròpia causa, ja que, des del principi, quan mminha infecció primària per VIH s'ha configurat en un meningitis, ell, el virus s'ha actuat amb lentitud i en silenci en el meu cerbro (Veig el meu seny s'està escapant a poc a poc) i en la meva xarxa neuronal (...) i Déu sap el nivell de concentració que és necessària així que no faig errors tipogràfics, així que no perdo el fil del meu raonament i quant pateixo de dolor s, física i moral, de Neuroparia perifèrica que em corroeix el sistema nerviós. No obstant això, malgrat tot, i va morir en tant, m'agrada pensar que la mort dels cotxes vénen com ESA d'il·lustració i farà esforços herculis per arribar a mi, arrossegant-se com un cargol, cargol farsa ....
Normalment ho dic, “a sobre vida, Vaig morir mil morts ". I, de fet, crec que ja he superat aquesta xifra i no sóc capaç de desvelar, en prediccions, quantes morts viuré (...) fins que, a més de la misericòrdia, arribés la mort del cotxe físic. El cas és que cada cop que publique un text que fa referència al dany que el VIH causa al cervell i a la xarxa neuronal, lluito per la meva pròpia causa, ja que, des del principi, quan es va configurar la meva infecció primària pel VIH en una La meningitis, ell, el virus, ha actuat lentament i en silenci al meu cervell (veig que la meva lucidesa desapareix gradualment) i a la meva xarxa neuronal (...) i Déu sap el nivell de concentració necessari per No faig xifres, de manera que no perdo el fil del meu raonament i la quantitat que pateixo dels dolors, físics i morals, de la neuropatia perifèrica que corroeixen el meu sistema nerviós. Tot i això, malgrat els pesar, i haver mort tantes vegades, m’agrada pensar que la mort del cotxe físic arriba com aquesta il·lustració, fent esforços herculencs per arribar a mi, arrossegant-se com un caragol, vestit de caragol….

Per a la majoria de la gent, el VIH afecta homes i dones de la mateixa manera. Els homes i les dones amb VIH poden tenir símptomes lleus d'infecció, fins i tot abans que el virus faci malbé el seu sistema immunològic. Aquests símptomes inclouen febre baixa, suors nocturnes, fatiga i pèrdua de pes. A mesura que avança la malaltia, tant els homes com les dones corren el risc de fer-ho Les infeccions oportunistes, tais como pneumonia por Pneumocystis (PPC) I complex Mycobacterium avium (MAC). No obstant això, com els homes són més susceptibles al desenvolupament de certes malalties relacionades amb la SIDA (per exemple, Sarcoma de Kaposi, Un tipus de càncer de pell) que les dones, les dones són més propenses que els homes a desenvolupar certes complicacions relacionades amb la SIDA (vegeu més endavant).

Hi ha hagut un debat sobre si les dones VIH-positives poden progressar a la sida i moren més ràpidament que els homes infectats pel VIH. Els estudis realitzats al començament de l'epidèmia de VIH / SIDA van suggerir que hi va haver una diferència, amb dones amb una supervivència més curta que les dones que els homes. Les investigacions realitzades en els últims anys confirmen que les dones semblaven més susceptibles a la malaltia i la mort que els homes, però no a causa de les diferències biològiques. En canvi, les dones VIH positives semblen avançar més ràpidament a la sida que els homes a causa de les barreres econòmiques i socials, inclosa la manca d'accés a proves, atenció i serveis del VIH; reducció d'auto-motivació; més atenció a les necessitats de salut dels seus fills que als seus; i falta de suport. Sobre la base d'aquests resultats, els experts en salut pública han intensificat els seus esforços per augmentar les proves de VIH entre les dones i garantir que les dones amb diagnòstic positiu estiguin vinculades a serveis d'atenció i atenció sanitària adequats.

Hi ha problemes associats amb la SIDA que són específiques de les dones?

malalties ginecològiques i altres infeccions dels problemes del sistema reproductor femení possibles tant en pacients VIH positius i VIH negatives. No obstant això, les dones VIH-positives, especialment si tenen un sistema immune danyat, són més propensos que les dones VIH-negatives a experimentar problemes d'ordre ginecològic més sovint o poden tenir una major dificultat en el tractament d'aquests problemes. Algunes d'aquestes malalties ginecològiques no causen símptomes que es poden sentir, per la qual cosa és molt important que consulti al seu metge amb regularitat per mantenir un rellotge per a aquests problemes.

Herpes genital

herpes

L'herpes genital és una infecció molt comuna causada per un virus que produeix brots d'úlceres a la regió genital. Les dones VIH-positives poden experimentar aquestes úlceres amb més freqüència i més severitat que les dones amb VIH negatius. Els símptomes de l'herpes genital inclouen: pruïja i / o ardor a la zona vaginal o anal; dolor a les cames, glutis o zona vaginal; descàrrega de líquid vaginal com a mucositat i pressió a l'abdomen (intestins). Els llocs més comuns per a l'aparició de les úlceres de l'herpes en les dones són els llavis vaginals (llavis majors) externs i l'interior dels llavis vaginals (llavis petits). Per obtenir més informació sobre l'herpes genital, clica aquí.

irregularitats menstruals

tub-flip-calendari-rellotge-1418548 (1)

2002-calendari-1454641

Moltes dones experimenten canvis en els cicles menstruals dels seus períodes independentment de si estan infectats amb el VIH o no. Algunes dones declaren que els seus períodes es tornen irregulars després d'haver estat infectats amb el VIH; algunes dones VIH-positives experimenten experiències de sagnat o agreujament dels símptomes de PMS. Una altra condició és la amenorrea, sense menstruació durant més de tres mesos en dones que no estan embarassades o que no tenen menopausa.

Els estudis no han demostrat consistentment que les dones VIH-positives són més propensos a patir d'irregularitats menstruals que les dones VIH-negatives. Al seu torn, no sembla que la majoria dels experts a pensar que el diagnòstic i tractament de problemes menstruals han de ser tractats de manera diferent en les dones VIH-positives.

Hauríeu de continuar actualitzant al vostre metge sobre el vostre cicle menstrual i informar-ne qualsevol irregularitat. Si vostè té amenorrea, és important que vostè i el seu metge investiguen la causa potencial. A més de la possibilitat d'embaràs o menopausa, és cert Les infeccions oportunistes, Quists ovàrics i altres problemes ginecològics poden causar amenorrea i donar lloc a complicacions més greus.

Virus del papil·loma humà (VPH)

i-tinc-VPH-ho-do-I-do-5

El virus del papil·loma humà es divideix a través de l'activitat sexual. En les dones, pot causar diferents tipus de malalties, especialment a la zona genital o al voltant de la mateixa. Aquestes inclouen berrugues petites, berrugues petites que creixen sobre grups a la vagina o anus. També hi ha patch o displàsia cel·lular anormal que es pot produir en el coll uterí i l'anus. També hi ha càncer de cèrvix o anus, que pot ser causat per displàsia. Les dones seropositives tenen més probabilitats d'estar infectades amb el VPH que les dones amb VIH negatives. Les dones VIH positives també són més susceptibles al desenvolupament de displàsia pulmonar i, possiblement, de càncer cervical o anal com a resultat del VPH.

La malaltia inflamatòria pèlvica

Mostra del WC per a les dones
Mostra del WC per a les dones

La malaltia inflamatòria pèlvica (EIP) és una infecció greu que sovint és causada per una sèrie d'infeccions comunes, incloses les malalties de transmissió sexual gonorrea i clamídia (MTS). PID comença després d'aquestes infeccions es mouen cap amunt de la vagina a altres òrgans en el cos on poden causar danys greus. Els símptomes més comuns són mal de fons DIPs abdominals, menstruacions irregulars, secreció vaginal o l'orina és sovint dolorós.

La infecció es tracta generalment a l'hospital amb un nombre de 4 antibiòtics (per via intravenosa), i generalment requereix de dues setmanes de repòs al llit. Cada any als EUA, més d'un milió de dones desenvolupar i molts tenen PIDs d'embaràs tubàric (embarassos que es produeixen en els conductes que porten els espermatozoides dels ovaris), el que resulta en més de cent mil casos d'infertilitat. És per això que és molt important per a comunicar-se amb el seu metge sobre qualsevol problema que pugui estar enfrontant i mantenir els exàmens ginecològics regulars per buscar els problemes que vostè pot no saber existeix.

La candidiasi vaginal

infeccions fúngiques-vaginal

La candidiasi vaginal és una infecció fúngica relativament freqüent en moltes dones. No obstant això, és més comú entre les dones VIH positives que té sota recompte de cèl·lules T senyals de la candidiasi vaginal són sagnat vaginal fora del cicle menstrual i en general la formació d'escuma, amb la mala olor fluix vaginal. Per conèixer més sobre la candidiasi vaginal i sobre les maneres en què es poden tractar, clica aquí.

Són les diferents recomanacions de tractament per a les dones?

866-28-Post-facebook

Recomanacions per iniciar el tractament del VIH són similars en homes i dones - immediatament després del diagnòstic de 2014 quan el START estudi va determinar que l'inici del tractament, de manera que passa el diagnòstic es fa disminuir les complicacions o les possibilitats de desenvolupament d'antelació la infecció per VIH cap a la SIDA.
Val la pena trobar el temps per aprendre sobre els medicaments utilitzats per tractar el VIH abans de prendre una decisió sobre l'inici del tractament.

Fent tractaments funcionen de forma diferent en les dones que en els homes?
No sabem si els fàrmacs antiretrovirals funcionen de forma diferent en les dones i els homes. No obstant això, hi ha bones raons per creure que tots els medicaments utilitzats per tractar el VIH en l'actualitat funcionen tan bé en les dones que en els homes. Les dones VIH positives ara té una vida més llarga i saludable que mai.

{Traductor Nota important: Tots els enllaços apareixen ara obrir aquesta pestanya, en un altre lloc en anglès. Podria matar a l'enllaç i la pèrdua de la referència. No obstant això, a poc a poc, tinc la intenció de traduir cada un d'aquests elements, la mesura que el temps ho permet i permet a la meva salut. SI vostè té domini de l'anglès, es pot avançar, si s'estima convenient, llegir i traduir paraula per paraula el que trobi. jo donaré el luxe de tractar d'adaptar la traducció a la modesta cara del lloc. Tots els crèdits corresponents al seu treball, incloent un perfil a la cara (si ho desitja) o correu electrònic (idem) seran acreditats al seu nom o la seva empresa en el cas miraculosament, una empresa de traducció}

Sabem que les quantitats d'alguns medicaments contra el VIH són més alts i poden durar més temps en els cossos de les dones que en el cos masculí. Per exemple, la quantitat de nucleòsids transcriptasa inversa analògica Rescriptor (delavirdine) sovint és major en la sang de les dones que en els homes. Hi ha pocs estudis que mostren que els efectes secundaris poden empitjorar en les dones que en els homes. Per exemple, un estudi d'inhibidor de la proteasa Norvir (ritonavir) va trobar que les dones experimenten més nàusees, vòmits i debilitat que els homes. També hi ha estudis que suggereixen que les dones embarassades amb VIH tenen un major risc de determinats efectes secundaris que els pacients VIH positius entre homes i dones VIH positius que no estan embarassades

Les raons de l'existència de nivells superiors de fàrmac i els efectes secundaris en les dones VIH-positives encara no s'entenen. Una possibilitat està relacionada amb el pes corporal i la mida del cos. A causa de que un percentatge molt més gran d'homes que de dones inscriure en els assajos i perquè en general els homes pesen més i sovint tenen una estructura més gran en comparació amb els cossos masculins i les dosis dels medicaments utilitzats per tractar el VIH-positives les dones poden faltar a ser més grans del que és necessari per als homes i, com a resultat, l'augment de risc de desencadenar seqüències d'efectes secundaris. No obstant això, això no vol dir que les dones VIH positives han de prendre dosis més petites de les seves medicaments. Els assajos clínics per determinar que el fet que les dones poden ser tractats amb dosis més baixes de certs medicaments antiretrovirals, les dones han de continuar prenent les seves medicaments en dosis recomanades actualment per a tots els adults que viuen amb el VIH.

Les dones VIH-positives no necessiten tenir molta cura amb les interaccions medicamentoses. Concretament, certs fàrmacs d'ARV poden afectar els nivells d'altres medicaments amb recepta al cos. Per exemple, se sap que molts agents antiretrovirals poden interferir amb la forma en què el cos processa els anticonceptius orals que contenen etinilestradiol populars una forma hormonal de control de la natalitat entre els pacients negatius positius i VIH. Si esteu prenent Aptivus (tipranavir), Norvir (ritonavir), Kaletra(lopinavir / ritonavir), Prezista (darunavir), Viracept (nelfinavir), o Viramune (nevirapine), els anticonceptius orals poden no funcionar també perquè aquests medicaments disminueixen els nivells d'etinil estradiol. Si vostè està prenent Crixivan (Indinavir), Sustiva (efavirenz), Reyataz (atazanavir), Lexiva (fosamprenavir) o Rescriptor (delavirdine), és possible que estigueu prenent més etinil estradiol del que necessiteu.

Traduït de l'article POZ Magazine Online

Puc quedar embarassada si sóc VIH positiu?

Tot i que tenir fills és definitivament una opció per a persones VIH positives (homes i dones), però necessita una planificació acurada amb un metge. Inclou una planificació "esbiaixada": explorar les opcions disponibles per ajudar-lo a concebre i fer els passos necessaris durant l'embaràs (planificats o no previstos) per protegir la salut del vostre bebè.

La bona notícia és que hi ha moltes maneres de planificar un embaràs saludable i una sèrie d'estratègies que us ajudaran a reduir el risc de transmissió del virus al nadó. Clica aquí Per obtenir més informació.

Traducció de Claudio Souza l'original revista en línia POZ en aquesta adreça: VIH i les Dones (tots dos enllaços s'obren en una altra pestanya del vostre navegador) amb una revisió de Mara Macedo en 29 / 04 / 2016.

Una nota de l'editor: Com més creix aquest lloc, més em entendre com s'eleva desagradable tenir contingut que ha creat utilitzat per una altra persona i no haver trobat el nom de l'autor d'aquest text em mortifica. Si coneix el nom de l'autor, si us plau passar per qualsevol dels camins de realimentació d'aquest lloc i es col·locarà. gràcies

La nota de l'editor: Quant més aquest lloc creix, més entenc augmenta a mesura que és desagradable tenir el contingut que va crear utilitzat per una altra persona i el fet de no haver trobat el nom de l'autor d'aquest text em fa angunia. Si coneixeu el nom de l'autor, passeu-me a través d'alguna de les pistes de comentaris d'aquest lloc i es col·locarà aquí. Gràcies

Una mica més per la vostra lectura

2 Sembla que el debat comença a tenir lloc aquí. Participa

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: