L'hepatitis C

Què és l'hepatitis C?

-fetge Humà-anatomia-diagramaEl virus de l'hepatitis C (VHC) pot causar danys al fetge. L'hepatitis C es transmet principalment a través del contacte directe amb la sang d'una persona amb HCV. La majoria de les persones obtenen HCV a través de l'ús de drogues d'injecció amb l'ús compartit d'equips. Fins a 90% de les persones que han injectat drogues, fins i tot una sola vegada, han estat infectades amb HCV. Algunes persones han contractat HCV a través de sexe sense protecció. Això és particularment cert per a les persones VIH-positives, inclosos els homes que tenen relacions sexuals amb homes, les persones amb altres malalties de transmissió sexual, persones amb múltiples parelles sexuals, i aquells que s'involucren en activitats sexuals que causen sagnat, com ara el fisting. El tatuatge amb pintura i l'equip compartit poden causar infecció. Algunes persones infectades en funcions mèdiques, definicions a través d'equips sanitaris. Els professionals de la salut poden contractar HCV a través de mossegades accidentals amb objectes punxants. El risc de transfusions de sang i productes sanguinis als EUA és pràcticament nul.

El VHC s'estén més fàcilment que el VIH a través del contacte amb sang infectada. Als EUA, almenys 4 vegades més persones són co-infectades amb el VHC i el VIH. Pot ser infectat amb HCV i no saber-ho, ja que la majoria de la gent no té símptomes. Sobre 15% a 30% de persones eliminen el virus de l'hepatitis C, el VHC, sense tractament. La resta desenvolupa infecció crònica i el virus roman al vostre cos tret que es tracti correctament. El HCV no pot causar cap problema durant quinze o vint anys o fins i tot períodes de temps més llargs; No obstant això, pot causar greus danys al fetge coneguts com cirrosi hepàtica. Les persones amb cirrosi estan en risc de desenvolupar càncer de fetge, insuficiència hepàtica i mort. Un gran estudi a 2011 va trobar que el fet simple ... d'haver patit una hepatitis C crònica va danyar el risc de mort per qualsevol altra causa.

Com es diagnostica?

diagnòsticAlgunes persones amb VHC tenen nivells anormalment alts d'enzims. Pot el seu metge, a partir dels nivells d'aquests enzims, ordenar una prova per al VHC?

HCV. Veure 122 Full Informatiu Per obtenir més informació sobre aquestes proves. Si teniu un risc d'haver estat exposat a HVC, haureu de provar fins i tot si els nivells d'enzims hepàtics són normals. La prova de HCV es recomana per a totes les persones amb VIH, ja que la co-infecció entre ambdós virus és freqüent. En general, la primera prova de sang per al VHC és una prova d'anticossos. Un resultat positiu significa que ha estat infectat amb HCV. No obstant això, algunes persones s'han recuperat de la infecció per VHC no tractada; llavors necessiteu una càrrega viral del VHC, prova per saber si té infecció crònica. Es recomana la realització de proves de càrrega viral en cas d'haver estat en risc d'HCV o si té signes o símptomes d'hepatitis.

Les proves hep * C són similars per a la prova d'anticossos contra el VIH (vegeu 102 Full Informatiu) i les proves de càrrega viral (vegeu 125 Full Informatiu) A diferència de les càrregues virals del VIH, les càrregues virals d'Hep C són generalment molt més altes; sovint en milions. A diferència del VIH, la càrrega viral del VHC no ajuda en el pronòstic de la progressió de la malaltia.

La càrrega viral del VHC o els nivells d'enzims hepàtics no poden saber quant està malmès el fetge. Una biòpsia hepàtica és la millor manera de controlar l'estat del fetge. Veure 672 Full Informatiu per obtenir més informació. Si hi ha molt pocs danys al fetge, alguns experts recomanen controlar; si hi ha dany (cicatrius), el tractament amb HCV pot ser necessari.

Com es va tractar a l'HEPATITIS C?

Gairebé tots els casos de VHC es poden curar si el tractament amb interferó s'ha iniciat molt aviat, poc després de la infecció. Malauradament, la majoria de la gent no té signes d'hepatitis, o els pot confondre amb els de la grip. La majoria dels casos no es diagnostiquen abans anys després. A 2014, l'Organització Mundial de la Salut va publicar la seva primera guia per a les pautes de tractament del VHC.

Estan disponibles a http://www.who.int/hiv/pub/hepatitis/hepatitis-c-guidelines/en/

El primer pas en el tractament de l'HCV és descobrir quin genotip de l'HCV estàs transportant (vegeu Fet de fet 674.) La majoria de les persones amb VHC als EUA tenen el genotip 1. Els genotips 1 i 4 són més difícils de tractar que els genotips 2 o 3.

El tractament habitual del VHC va ser una combinació de dos fàrmacs, interferó pegilat i ribavirina pegIFN (RBV). 680 Full Informatiu Tens més informació sobre aquestes dues drogues. El pegIFN s'injecta una vegada a la setmana. RBV és una pastilla presa dues vegades al dia. Aquests medicaments tenen alguns efectes secundaris greus, incloent símptomes semblants a la grip, irritabilitat, depressió i baix recompte de glòbuls vermells (anèmia) o sota recompte de glòbuls blancs a la sang (neutropènia). Consulti amb el seu metge sobre com fer front a aquests efectes secundaris.

S'estan desenvolupant nous tractaments per al VHC. Actualment, aquests fàrmacs s'afegeixen a pegIFN / RBV. Veure Fet de fet 682 Per obtenir més informació sobre telaprevir (Incivek) i Fet de fet 683 No boceprevir (Victrelis).

El tractament amb HCV no funciona per a tothom i algunes persones no toleren efectes secundaris. Els pacients obtenen millors resultats del tractament quan:

 • Escriviu 2 o 3 HCV
 • Comença el tractament amb una càrrega viral inferior del VHC
 • No tingueu danys greus al fetge
 • Són dones
 • Té menys de quaranta anys d'edat
 • No pateixis co-infecció pel VIH ni per l'hepatitis B
 • Són blancs, no africans americans

el HEP C pot prevenir?

Encara que hi ha vacunes per protegir-se de la infecció amb un o Hep Hep B. Encara no hi ha una vacuna per a l'hepatitis C. La millor manera de prevenir la infecció per hepatitis C és per a evitar l'exposició a la sang que està infectada amb hepatitis C. Si no comparteix l'equip per al consum de drogues i per evitar altres contactes amb la sang de les persones infectades amb HEP C, el risc d'infecció per hepatitis C serà menor.

HEPATITIS C i el VIH JUNTS

Com que el VIH i el VHC es poden estendre a través del contacte amb sang infectada, moltes persones estan "infectades" amb dos virus. El VIH augmenta el dany hepàtic causat per l'HCV. Les persones infectades pel Co són més propensos a tenir problemes hepàtics relacionats amb l'ús d'anti-VIH TARGA, però el metge pot triar el medicament que és més fàcilment metabolitzat pel fetge.

 • La infecció està relacionada amb la progressió més ràpida de l'hepatitis C, i un major risc d'insuficiència hepàtica. D'altra banda, el VHC no sembla accelerar la progressió de la malaltia del VIH.
 • Les persones co-infectades tenen més probabilitats de tenir problemes de fetge relacionats amb els medicaments ART contra el VIH, però el metge pot triar medicaments que són fàcils de metabolitzar pel fetge.
 • Les persones amb dues infeccions tenen més probabilitats de tenir efectes secundaris greus. La depressió és un símptoma d'HCV. Això pot causar la pèrdua de dosis de medicaments (mala adherència, vegeu 405 Full Informatiu) i problemes relacionats amb la dificultat cognitiva (vegeu 505 Full Informatiu.)
 • Les persones que són seropositives per menys de cèl·lules 200 CD4 tenen un major risc de danys greus del fetge a causa del VHC.
 • Les persones co-infectades generalment tenen major càrrega viral d'HCV, el que significa que el tractament pot ser menys susceptible a mal resultats.
 • El tractament amb Hep C és menys efectiu per a les persones co-infectades. Les taxes de curació són aproximadament 20% amb el tipus 1 i 50-70% amb els tipus 2 o 3.
 • Si algú compleix les directrius per al tractament del VIH pel VIH, primer s'haurà de tractar. Deixar un VIH no tractat per una finestra de sis a dotze mesos pot tenir conseqüències greus.
 • No obstant això, de vegades el VHC s'ha de tractar primer. Si el VIH no ha de ser tractat a més (si el recompte de cèl·lules CD4 és prou alta i la càrrega viral del VIH és prou baixa), és una bona idea per tractar primer el VHC. Així, el fetge pot estar en millor posició per tractar antiretrovirals.
 • Alguns medicaments per al VIH s'han d'evitar durant el tractament amb HCV. No utilitzeu didanosina (ddI) amb RBV. Evitar el retrovir (AZT) durant el tractament amb HCV perquè augmenta el risc d'anèmia. Si està infectat, assegureu-vos que el vostre metge sap com tractar ambdues malalties.

Traducció d'originals de Claudio Souza Hepatitis C i revisat per Mara Macedo

Has rebut el teu reactiu de diagnòstic i té por? Creus que la teva vida ha acabat? Teniu pensaments "del tipus sense idea "?

Heu d’esperar!

Compreneu que la meva resistència es va construir un dia a la vegada, una malaltia després de l'altra, una SUSAN DESPRÉS DE LA ALTRA!

La resiliència no és una cosa amb la qual neixen. LLEGUEU! Una d’altres cau. Per cada caiguda, inevitablement, segueix un nou rebot!

En resum:

Dempeus

Sacseja la pols!

I gira al voltant!

El vostre metge, el vostre metge us pot fer molt per vosaltres!

La vostra família, si teniu alguna, perquè no em queda cap persona, poden o no poden fer alguna cosa per vosaltres.

Déu podia fer tot per vosaltres!

Però depèn de vosaltres que decidiu seguir endavant o seure a la vorera!

Creus que parlo massa? Si us plau, llegiu la meva història mèdica obsoleta! 🙂 Pot trigar una mica de temps!

I pel que fa a la salut, és un dret de tots i un deure de l'Estat

anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast respecte a la vostra privadesa. Podeu obtenir més informació sobre aquesta política en aquest enllaç Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

%d bloggers com aquesta: