L’hepatitis C també és una malaltia vírica

Imatge predeterminada
Hepatitis Viral Candidiasi: malaltia comuna que també pot definir la infecció pel VIH Dolor neuropàtic causat pel VIH El VIH

Què és l'hepatitis C?

Continguts amagar

-fetge Humà-anatomia-diagramaEl virus de l’hepatitis C (hepatitis C) pot causar danys hepàtics. L’hepatitis C es transmet principalment per contacte directe amb la sang d’una persona amb VHC. La majoria de les persones adquireixen hepatitis C mitjançant l'ús de fàrmacs injectables amb l'intercanvi d'equips. Fins al 90% de les persones que mai han injectat drogues, ni tan sols una vegada, han estat infectades amb VHC. Algunes persones van contreure Hepatitis C per relacions sexuals sense protecció. Això és particularment cert per a les persones El VIH positiu, entre els homes que mantenen relacions sexuals amb homes, les persones amb altres malalties de transmissió sexual, les persones amb múltiples parelles sexuals i les que participen en activitats sexuals que provoquen sagnat, com el puny. Tatuar-se amb tinta i equips compartits pot causar infecció. Algunes persones infectades en funcions mèdiques, definicions mitjançant equips assistencials. Els professionals sanitaris poden contractar VHC mitjançant picades accidentals amb objectes punxants. El risc de transfusions de sang i productes sanguinis als Estats Units és pràcticament zero.

L’hepatitis C es fa més fàcil

L’hepatitis C es propaga més fàcilment que el VIH a través del contacte amb la sang infectada. Als EUA, almenys 4 vegades més persones estan infectades per l’hepatitis C i el VIH. Podríeu estar infectat amb VHC i no conèixer-ho, ja que la majoria de la gent no presenta símptomes. Al voltant del 15% al ​​30% de les persones eliminen el virus de l’hepatitis C, l’hepatitis C, sense tractament. La resta desenvolupen infecció crònica i el virus roman al vostre cos a menys que sigui tractat amb èxit. El VHC no pot causar cap problema durant uns quinze a vint anys o fins i tot períodes de temps més llargs; no obstant això, pot causar greus danys hepàtics coneguts com a cirrosi hepàtica. Les persones amb cirrosi tenen risc de desenvolupar càncer de fetge, insuficiència hepàtica i mort. Un gran estudi realitzat el 2011 va demostrar que el simple fet (...) de tenir hepatitis C crònica duplica el risc de mort per qualsevol altra causa.

Com es diagnostica l’hepatitis C?

diagnòsticAlgunes persones amb Hepatitis C tenen nivells anzimament elevats d’enzims. El seu metge, en funció dels nivells d’aquests enzims, pot ordenar un test de VHC?

Hepatitis C. Vegeu 122 Full Informatiu per obtenir més informació sobre aquestes proves. Si teníeu risc d’haver estat exposat al VHC, heu de fer la prova encara que els vostres nivells d’enzims hepàtics siguin normals. El test de VHC es recomana a totes les persones amb VIH, ja que la coinfecció entre ambdós virus és freqüent. Normalment, la primera prova de sang per a l’hepatitis C és una prova d’anticossos. Un resultat positiu significa que heu estat infectats amb VHC. Tot i això, algunes persones s’han recuperat de la infecció per l’hepatitis C sense tractament; així que necessiteu càrrega viral Test de VHC per veure si té una infecció crònica. Es recomana fer proves de càrrega viral si ha estat en risc de patir hepatitis C o si té signes o símptomes d’hepatitis.

Les proves hep * C són similars per a la prova d'anticossos contra el VIH (vegeu 102 Full Informatiu) i les proves de càrrega viral (vegeu 125 Full Informatiu) A diferència de les càrregues virals del VIH, les càrregues virals d'Hep C són generalment molt més altes; sovint en milions. A diferència del VIH, la càrrega viral del VHC no ajuda en el pronòstic de la progressió de la malaltia.

La càrrega viral de l’hepatitis C o dels nivells d’enzims hepàtics no poden saber quant el seu fetge està danyat. Una biòpsia hepàtica és la millor manera de comprovar l’estat del fetge. Més informació 672 Full Informatiu per obtenir més informació. Si hi ha molt pocs danys al fetge, alguns experts recomanen controlar; si hi ha dany (cicatrius), el tractament amb HCV pot ser necessari.

Com es va tractar a l'HEPATITIS C?

Gairebé tots els casos d’hepatitis C es podrien curar si s’iniciés el tractament amb interferó molt aviat, poc després de la infecció. Malauradament, la majoria de les persones no presenten signes d’hepatitis o es poden confondre amb les de la grip. La majoria dels casos no es diagnostiquen fins anys després. El 2014 l’Organització Mundial de la Salut va publicar la seva primera Guia de VHC per a directrius de tractament.

Estan disponibles a http://www.who.int/hiv/pub/hepatitis/hepatitis-c-guidelines/en/

El primer pas per tractar l’hepatitis C és esbrinar quin genotip d’hepatitis C té (vegeu Fet de fet 674.) La majoria de les persones amb VHC als EUA tenen el genotip 1. Els genotips 1 i 4 són més difícils de tractar que els genotips 2 o 3.

El tractament habitual per a l’hepatitis C va ser una combinació de dos fàrmacs, interferó pegilat i pegIFN () ribavirina () (RBV). 680 Full Informatiu Tens més informació sobre aquestes dues drogues. El pegIFN s'injecta una vegada a la setmana. RBV és una pastilla presa dues vegades al dia. Aquests medicaments tenen alguns efectes secundaris greus, incloent símptomes semblants a la grip, irritabilitat, depressió i baix recompte de glòbuls vermells (anèmia) o sota recompte de glòbuls blancs a la sang (neutropènia). Consulti amb el seu metge sobre com fer front a aquests efectes secundaris.

S'estan desenvolupant nous tractaments per al VHC. Actualment, aquests fàrmacs s'afegeixen a pegIFN / RBV. Veure Fet de fet 682 Per obtenir més informació sobre telaprevir (Incivek) i Fet de fet 683 No boceprevir (Victrelis).

El tractament amb l’hepatitis C no funciona per a tothom i algunes persones no poden tolerar els efectes secundaris. Els pacients obtenen millors resultats del tractament quan:

 • Escriviu 2 o 3 HCV
 • Comença el tractament amb una menor càrrega vírica de l’hepatitis C
 • No tingueu danys greus al fetge
 • Són dones
 • Té menys de quaranta anys d'edat
 • No pateixis co-infecció pel VIH ni per l'hepatitis B
 • Són blancs, no africans americans

el HEP C pot prevenir?

Encara que hi ha vacunes per protegir-se de la infecció amb un o Hep Hep B. Encara no hi ha una vacuna per a l'hepatitis C. La millor manera de prevenir la infecció per hepatitis C és per a evitar l'exposició a la sang que està infectada amb hepatitis C. Si no comparteix l'equip per al consum de drogues i per evitar altres contactes amb la sang de les persones infectades amb HEP C, el risc d'infecció per hepatitis C serà menor.

HEPATITIS C i el VIH JUNTS

Com que el VIH i el VHC es poden estendre a través del contacte amb la sang infectada, moltes persones estan "infectades" amb dos virus. El VIH augmenta els danys hepàtics causats per l’hepatitis C. Les persones co-infectades tenen més probabilitats de tenir problemes hepàtics relacionats amb l’ús de ART anti-VIH, però el vostre proveïdor d’atenció mèdica pot triar el medicament que es pugui metabolitzar més fàcilment pel fetge.

 • La infecció està relacionada amb la progressió més ràpida de l'hepatitis C, i un augment del risc d’insuficiència hepàtica. D'altra banda, l'hepatitis C no sembla que acceleri el VIH fins a la progressió de la malaltia.
 • Les persones co-infectades tenen més probabilitats de tenir problemes de fetge relacionats amb els medicaments ART contra el VIH, però el metge pot triar medicaments que són fàcils de metabolitzar pel fetge.
 • Les persones amb dues infeccions tenen més probabilitats de tenir efectes secundaris greus. La depressió és un símptoma d'HCV. Això pot causar la pèrdua de dosis de medicaments (mala adherència, vegeu 405 Full Informatiu) i problemes relacionats amb la dificultat cognitiva (vegeu 505 Full Informatiu.)
 • Persones VIH positives amb menys de 200 cèl·lules CD4 tenen més risc de patir greus danys hepàtics per hepatitis C.
 • Les persones co-infectades generalment tenen major càrrega viral d'HCV, el que significa que el tractament pot ser menys susceptible a mal resultats.
 • El tractament amb Hep C és menys efectiu per a les persones co-infectades. Les taxes de curació són aproximadament 20% amb el tipus 1 i 50-70% amb els tipus 2 o 3.
 • Si algú compleix les directrius per al tractament del VIH pel VIH, primer s'haurà de tractar. Deixar un VIH no tractat per una finestra de sis a dotze mesos pot tenir conseqüències greus.
 • No obstant això, de vegades el VHC s'ha de tractar primer. Si encara no cal tractar el VIH (si el recompte de cèl·lules CD4 és prou elevat i la càrrega viral del VIH és prou baixa), convé tractar primer l’hepatitis C. De manera que el fetge pot estar en una posició millor per afrontar els antiretrovirals.
 • S'han d'evitar alguns medicaments per al VIH en el tractament de l'hepatitis C. No utilitzeu didanosina (ddI) amb VB. Eviteu el retrovir (AZT) durant el tractament. Hepatitis C perquè augmenta el risc d'anèmia. Si està infectat, assegureu-vos que el vostre metge sap com tractar ambdues malalties.

Traducció d'originals de Claudio Souza Hepatitis C i revisat per Mara Macedo

78 / 100 Puntuació SEO

Els textos a continuació us poden interessar!

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: