Anuncis

insuficiència renal associada amb un major risc cardiovascular en persones amb VIH

Et trobes Iniciació => Medi 2º de 2016 => insuficiència renal associada amb un major risc cardiovascular en persones amb VIH
Medi 2º de 2016
Estructura dels ronyons, un importnte "filtre" que allibera la nostra sang de les toxines que generem o mengem quan bevem alcohol i aquestes coses. Recordar, sempre, que el mal no és l'ús i, sí, l'abús ...

insuficiència renal s'associa amb un major risc de malaltia cardiovascular (MCV) en persones amb VIH, segons les dades d'un gran estudi de cohort observacional publicat en l'edició en línia del terme infecciosas.No malalties diari de cinc anys de seguiment, al llarg una cinquena part de les persones amb insuficiència renal greu va desenvolupar la malaltia cardiovascular en comparació amb menys de 2% dels subjectes amb funció renal normal. Fins i tot tenint en compte l'edat i els efectes secundaris dels fàrmacs antiretrovirals, la insuficiència renal greu es va mantenir associat amb la malaltia cardiovascular, amb taxes més altes entre 30 i 40%.

"En aquesta cohort gran i heterogeni de persones amb VIH va trobar una forta associació entre els esdeveniments cardiovasculars i adjudicats centralment nivells avançats d'insuficiència renal, escriuen els autors. "Les altes taxes de MCV observat en subjectes d'edat avançada amb insuficiència renal lleu a moderada i posar en relleu la necessitat de reforçar la vigilància i la recerca de mesures preventives eficaces per combatre i prevenir l'empitjorament de la funció renal i el consegüent envelliment de les malalties cardiovasculars en la població seropositiva ".

La relació entre el deteriorament de la funció renal i la malaltia cardiovascular està ben establert en la població general. No obstant això, els estudis que examinen la relació entre les malalties renals i cardiovasculars en persones que viuen amb el VIH tendeixen a ser petites i la relació de la taxa de filtració glomerular estimada (EGFR) - un marcador de la funció renal - i les malalties cardiovasculars ha estat explorada.

Per posar remei a aquesta deficiència del coneixement, els investigadors de recollida de dades sobre els esdeveniments adversos dels fàrmacs anti-VIH han creat (D: A: D), un estudi dissenyat a partir d'un subestudi per a determinar la relació entre l'avaluació de la funció renal mitjançant TFGe i les malalties cardiovasculars. L'estudi D: A: D consisteix en onze gran cohort observacional a Amèrica, Europa i Austràlia.

Les persones que tenien almenys dos mesuraments TFGe entre 2004 2015 i van ser elegibles per a la seva inclusió. La malaltia cardiovascular es va definir com validat si l'atac cardíac, vessament cerebral, procediments invasius cardiovasculars o mort sobtada cardíaca.

La població de l'estudi va consistir en prop de 35,357 individus. Ells eren predominantment blancs (48%), sexe masculí (74%) i l'edat mitjana a l'inici de l'estudi va ser 41 anys.
Hi havia una força alta prevalença de factors de risc cardiovascular: 42% eren fumadors, 4% tenia diabetis, hipertensió 9% i una mica menys de 1% tenien un esdeveniment cardiovascular prèvia. La línia mitjana global del risc de cinc anys de la malaltia renal crònica va ser només 0,3%, i el risc mitjà d'un esdeveniment cardiovascular va ser 2%.

Hi va haver una clara relació entre la línia de l'edat i la funció renal. Els participants menors d'anys 40 87% (n = 13,660) tenia (FGE> 90 ml / min / 1,73m2) la funció renal basal normal i només 0,04% tenen insuficiència renal avançada (FGE <30 / min / 1,73 m2) . En contrast, només 16% dels participants 60 anys d'edat i majors tenien una funció renal normal a l'inici de l'estudi i 0,8% confirmat insuficiència renal avançada. Els subjectes van ser seguits durant un període mitjana de vuit anys. Durant aquest temps, la gent 1357 1646 han experimentat esdeveniments cardiovasculars, una incidència de 5,2 1000 per persones-any de seguiment.

El EGFR mitja abans d'un esdeveniment cardiovascular va ser significativament menor (FGE 85ml / min / 1,73m2) en persones que viuen en un esdeveniment en comparació amb aquells colorromàs lliure d'esdeveniments (FGE 94ml / min / 1,73m2). Hi va haver una clara relació entre la línia de base eTFG i esdeveniments incidència de malaltia cardiovascular. Més de cinc anys de seguiment, 2% dels pacients amb FGE per sobre de 90 ml / min / 1,73m2 va presentar un esdeveniment, arribant a 4% dels pacients amb FGE entre 90 ml / min / 1,73m2, 11% d'aquells amb TFGe basal entre 30 60-ml / min / 1,73m2 i 21% dels individus amb una línia per sota de eTFG 30 ml / min / 1,73m2. En l'anàlisi inicial, hi va haver una forta relació entre l'empitjorament de la línia de base de l'EGFR i el risc de malaltia cardiovascular, la taxa d'incidència (IRR) augmentar 1,00 del FGE> 90 ml / min / 1,73m2 a 14.09 del FGE <30ml / min / 1,73m2 . No obstant això, ajustant per edat explica la major part de la relació entre EGFR i el risc cardiovascular en els nivells anteriors EGFR 30ml / min / 1,73m2.

No obstant això, tots els nivells d'EGFR baix 80ml / min / 1,73m2 es van associar amb una major incidència de malaltia cardiovascular en aproximadament 30 40%. Aquesta troballa es va mantenir essencialment sense canvis després de l'ajust per a l'ús de medicaments anti-VIH associats amb l'empitjorament de la funció renal. Ajust de la puntuació de risc de Framingham - 10 anys al risc d'un esdeveniment cardiovascular - explica algunes de les relacions entre el corrent eTFG i els esdeveniments cardiovasculars, però no en la mateixa mesura que l'edat per si sola.

Una anàlisi més detallada va mostrar que les persones amb les puntuacions més altes de risc de la malaltia renal en cinc anys tenien un augment de més del doble més en el seu risc de cinc anys de malaltia cardiovascular en comparació amb els individus amb un risc modest de mitjà termini malaltia del ronyó (RRI, 2,56, 95% CI, 2,22 95). La proporció de persones amb un esdeveniment cardiovascular va experimentar un esdeveniment cardiovascular mortal estava fortament relacionada amb la puntuació eTFG actual, passant de 4% dels individus amb un FGE actual> 90 ml / min / 1,73m2 a 25% per a aquells amb una actual FGE <30ml / min / 1,73m2.

"En una gran cohort contemporània dels individus infectats pel VIH, es va trobar una forta relació entre la confirmació d'empitjorament de la funció renal i el deteriorament de les malalties cardiovasculars, els autors conclouen. "Els nostres resultats posen de relleu la necessitat d'un major seguiment dels països emergents, especialment les malalties cardiovasculars en les persones grans amb baixos nivells d'EGFR contínuament."

Traduït a 23 / 08 / 2016 per Claudio Souza de l'original a insuficiència renal associada amb un major risc cardiovascular en persones amb VIH publicat per Michael Carter a: 18 August 2016

Comentat per Mara Macedo
Referència
Ryom L et al. insuficiència renal i la malaltia cardiovascular en persones amb VIH; D: A: D estudi. J Infect Dis, edició en línia, 2016.

Subscriviu-vos al nostre butlletí de notícies: és mensual, amb el millor dels millors


I tu? Què opines?

Moltes persones, "entrevistadores", miren amb menyspreu les persones amb VIH.

Un amic meu (antic amic que va prendre una clau ...) en el passat, conscient de la meva condició, es va referir a una altra persona, suposadament infectada pel VIH de la següent manera:

- "Aquest és un altre que és bichado".

Fins al dia d'avui, no entenc per què no el vaig pegar fins que no li fes un pastís de ruc, no ho sé.

Com que l’assumpció és seriosa i que les aclariments s’adapten, he fet aquest vídeo:

Durant les dècades era Tabú! Personalment he patit per això. I tu, tindríeu una relació serodivergent

Ets un portador del VIH? Si és així, heu rebut ajuts per a la jubilació o la malaltia a l’hora d’enviar-lo o heu de lluitar com un gos?Anuncis

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa