Les estatines redueixen el risc de progressió a la cirrosi en persones infectades amb VIH / HCV

El tractament amb statina disminueix el risc de progressió a la cirrosi hepàtica en persones co-infectades El VIH i virus de l’hepatitis C (VHC), SIDA alfigado2 Estats Units. L’efecte protector de les estatines va ser més evident en pacients amb funció hepàtica normal, augmentant el percentatge de 30% en la quantitat d’estatines que reduïen el risc de cirrosi al voltant d’un terç. La investigació també va demostrar que diversos altres factors de risc metabòlics es van associar amb la progressió a la cirrosi, especialment en pacients amb pobres funcions hepàtiques.

“Para o nosso conhecimento, este é o maior estudo com pacientes co-infectados por HIV/HCV para examinar o efeito do tratamento com estatinas no desenvolvimento da cirrose”, comentaram os autores. “Nós temos demonstrado que o uso de estatinas em pacientes com co-infecção HIV/HCV e função hepática normal diminuiu o risco de cirrose, especialmente entre aqueles com ALT < 40 UI/L. Entre os pacientes com Alt > 40 UI/L os fatores de risco metabólicos incluindo baixo HDL e diabetes, foram significativamente associados com o desenvolvimento de cirrose.”

Al voltant d’una cinquena part dels pacients amb VIH estan infectats conjuntament amb el VHC. A més, la malaltia del fetge és una de les principals causes de malalties greus i de mort en pacients amb sida tuberculosi (s'obre en una altra pestanya del navegador).

del sistema immunològic-1132182Les estatines tenen un efecte antiinflamatori. Els investigadors del Departament d'Afers de Veterans dels Estats Units van realitzar un estudi retrospectiu per veure si la teràpia amb estatines reduiria el risc de progressió cap a la cirrosi en pacients co-infectats. La seva anàlisi també va analitzar l’efecte d’altres trastorns metabòlics i factors de risc relacionats amb el VIH desenvolupament de malalties del fetge (també s'obre en una altra pestanya).

En l’estudi s’han inclòs pacients coinfectats 6000 aproximadament que van ingressar a l’atenció entre els anys 1999 i 2010. A més, es van recollir dades sobre factors de risc metabòlics, incloses l'obesitat, la diabetis, la hipertensió i els baixos nivells de colesterol HDL per a l’ús d’ statines.

Foram igualmente obtidas informações sobre a idade no diagnóstico da infecção por HIV, uso da ART, a contagem de CD4 e a porcentagem de tempo com carga viral indetectável.

Els pacients van ser estratificats segons la seva funció hepàtica (ALT per sobre / per sota de la IU / L de 40).

Gairebé tots els participants (99%) eren homes i dos terços eren negres i l’edat mitjana al diagnòstic de la infecció pel VIH va ser de 45 anys. La durada mitjana del seguiment de 10 va ser 6,2 anys i al final del seguiment, els pacients de 2,265 presentaven cirrosi, una incidència de 6 per persona 100-any.

atorvastatina

La imatge és només per il·lustrar. No compri aquest medicament sense consell mèdic. Aquest lloc no va rebre res per exposar això. El que ve a ser una injustícia

La majoria dels pacients (83%) van rebre ART i 53% tenia un recompte de cèl·lules CD4 com a mínim de cèl·lules 350 / mm3. Les persones que desenvolupen cirrosi format un grup significativament menor que els pacients que van romandre lliures de la cirrosi que reben TARGA (80 86% enfront%) i tenir un CD4 cèl·lules comptar 350 / mm3 o superior (49 59% enfront% ). Els pacients amb cirrosi també van tenir un temps significativament menor amb la supressió de la càrrega viral que els pacients sense cirrosi (20% versus 29%).

Els factors de risc metabòlics eren molt freqüents. Més de 50% de la cohort tenia hipertensió o baix colesterol HDL i 16% eren diabètics. Alguns pacients van rebre estatines amb el tractament prescrit per a 13% i 21% de pacients amb i sense cirrosi, respectivament.

En pacients amb ALT < 40 UI / L, cada ús de les estatines 1% es va associar amb una disminució del risc de desenvolupar cirrosi (aHR = 0,98; 95% CI, 0.97-0.99). Per a cada 30% de temps prenent estatines durant el període de seguiment, cohorteu participants amb ALT < 40 UI / L tenia una reducció de 32% en el risc de cirrosi.

Per als pacients amb majors valors d’ALT, el tractament amb estatines no va reduir significativament el risc de progressió cap a la cirrosi. Per als pacients amb una taxa d'ALT per sobre de 40 UI factors / L de risc per al desenvolupament de la cirrosi inclouen diabetis (AHR = 1.15;% CI 95, 1,01-1,31) i colesterol HDL baix (AHR = 1,3; CI 95% 1,2- 1.44). La hipertensió es va associar amb un augment no significatiu de la progressió de la cirrosi en tots dos grups d’ALT. L’obesitat va ser un factor protector contra el desenvolupament de la cirrosi entre pacients amb alts nivells d’altura (aHR = 0,85, IC 95%, 0,76-0,95).

Pacients de més de 50 anys amb un índex d’ALT < 40 UI / L va tenir un doble augment del risc de desenvolupar cirrosi (aHR = 2,5; 95% IC, 1.54-1.8). L’augment de les comorbidesa també va ser un factor de risc per a la progressió de la cirrosi en pacients amb funció hepàtica normal (aHR = 3,25; 95% IC 2,3-4,5); valors ALT més alts (aHR = 1.15, IC 95%, 1,04-1,26). Un nombre de CD4 inferior a les cèl·lules 200 / mm3 es va associar amb la progressió a la cirrosi, independentment de la funció del fetge, augmentant el risc de progressió dues vegades. Els pacients amb càrrega viral indetectable durant almenys 80% del temps van reduir significativament el risc de progressió cap a la cirrosi (aHR = 0,72 per als dos grups de ALT).

Els autors agraeixen una sèrie de limitacions en la seva investigació, incloent el disseny retrospectiu i la immensa població masculina, el que significa que els seus resultats poden no aplicar-se a grups de pacients més diversos.

“Este estudo demonstrou que o uso de estatinas em HIV/HCV na população co-infectada com o mínimo de disfunção hepática foi associado a uma redução do risco de progressão para doença hepática avançada, concluíram os pesquisadores. “O uso de estatinas pode ser um importante fator com uma relação custo/benefício eficaz adjunto ao cuidado dos pacientes co-infectados HIV/HCV.”

Michael Carter

Publicat: setembre 06 2016

Traducció de Claudio Souza l'original la gent les estatines redueixen el risc de progressió a cirrosi en VIH / VHC coinfectats al setembre 06 2016

per revisada Mara Macedo (La Un) a 7 set 2016

Referència

Oliver NT et al. Els medicaments d'estatines disminueixen la progressió a cirrosi en / HCV coinfectats individus VIH. SIDA, doi: 10.1097 / QAD.0000000000001219 (2016).

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

  1. No podia respondre a aquesta pregunta. Aquest és un mantenen que he trobat en un lloc web i traduir amb tota fideliladae i pel que jo recordo, per desgràcia, no trataou en l'article de l'hepatitis B.
    Ho sento no pot resoldre la seva pregunta

  2. Què passa amb les persones co-infectades amb el VIH i l'hepatitis B. L'ús d'aquest fàrmac beneficia el fetge també?

  3. Desafortunadament Fernanda. No obstant això, l'esperança de vida per a les persones que viuen amb el VIH és 70 anys. Viu amb el VIH des de fa gairebé any 22