Anuncis

Les estatines redueixen el risc de progressió a la cirrosi en persones infectades amb VIH / HCV


Els investigadors indiquen que la estatinoteràpia redueix el risc de progressió cap a la cirrosi hepàtica en persones infectades conjuntament amb el VIH i el virus de l'hepatitis C (VHC). SIDA alfigado2 Estats Units. L’efecte protector de les estatines va ser més evident en pacients amb funció hepàtica normal, augmentant el percentatge de 30% en la quantitat d’estatines que reduïen el risc de cirrosi al voltant d’un terç. La investigació també va demostrar que diversos altres factors de risc metabòlics es van associar amb la progressió a la cirrosi, especialment en pacients amb pobres funcions hepàtiques.

"Segons el nostre coneixement, aquest és el major estudi amb pacients coinfectats pel VIH / VHC per examinar l'efecte de la teràpia amb estatines en el desenvolupament de la cirrosi", van comentar els autors. "Hem demostrat que l’ús d’ statines en pacients amb co-infecció pel VIH / VHC i la funció hepàtica normal va disminuir el risc de cirrosi, especialment entre aquells amb ALT. < 40 UI / L. Entre els pacients amb factors de risc metabòlics Alt> 40 IU / L, incloent baixa HDL i diabetis, es van associar significativament amb el desenvolupament de la cirrosi ".

Al voltant d’una cinquena part dels pacients amb VIH estan infectats conjuntament amb el VHC. A més, la malaltia del fetge és una de les principals causes de malalties greus i de mort en pacients amb sida tuberculosi (s'obre en una altra pestanya del navegador).

del sistema immunològic-1132182Les estatines tenen un efecte antiinflamatori. Els investigadors del Departament d'Afers de Veterans dels Estats Units van realitzar un estudi retrospectiu per veure si la teràpia amb estatines reduiria el risc de progressió cap a la cirrosi en pacients co-infectats. La seva anàlisi també va analitzar l’efecte d’altres trastorns metabòlics i factors de risc relacionats amb el VIH desenvolupament de malalties del fetge (també s'obre en una altra pestanya).

En l’estudi s’han inclòs pacients coinfectats 6000 aproximadament que van ingressar a l’atenció entre els anys 1999 i 2010. A més, es van recollir dades sobre factors de risc metabòlics, incloses l'obesitat, la diabetis, la hipertensió i els baixos nivells de colesterol HDL per a l’ús d’ statines.

També es va obtenir informació sobre l'edat en el diagnòstic de la infecció per VIH, l’ús d’ART, el recompte de CD4 i el percentatge de temps amb càrrega viral indetectable.

Els pacients van ser estratificats segons la seva funció hepàtica (ALT per sobre / per sota de la IU / L de 40).

Gairebé tots els participants (99%) eren homes i dos terços eren negres i l’edat mitjana al diagnòstic de la infecció pel VIH va ser de 45 anys. La durada mitjana del seguiment de 10 va ser 6,2 anys i al final del seguiment, els pacients de 2,265 presentaven cirrosi, una incidència de 6 per persona 100-any.

atorvastatina
La imatge és només per il·lustrar. No compri aquest medicament sense consell mèdic. Aquest lloc no va rebre res per exposar això. El que ve a ser una injustícia

La majoria dels pacients (83%) van rebre ART i 53% tenia un recompte de cèl·lules CD4 com a mínim de cèl·lules 350 / mm3. Les persones que desenvolupen cirrosi format un grup significativament menor que els pacients que van romandre lliures de la cirrosi que reben TARGA (80 86% enfront%) i tenir un CD4 cèl·lules comptar 350 / mm3 o superior (49 59% enfront% ). Els pacients amb cirrosi també van tenir un temps significativament menor amb la supressió de la càrrega viral que els pacients sense cirrosi (20% versus 29%).

Els factors de risc metabòlics eren molt freqüents. Més de 50% de la cohort tenia hipertensió o baix colesterol HDL i 16% eren diabètics. Alguns pacients van rebre estatines amb el tractament prescrit per a 13% i 21% de pacients amb i sense cirrosi, respectivament.

En pacients amb ALT < 40 UI / L, cada ús de les estatines 1% es va associar amb una disminució del risc de desenvolupar cirrosi (aHR = 0,98; 95% CI, 0.97-0.99). Per a cada 30% de temps prenent estatines durant el període de seguiment, cohorteu participants amb ALT < 40 UI / L tenia una reducció de 32% en el risc de cirrosi.

Per als pacients amb majors valors d’ALT, el tractament amb estatines no va reduir significativament el risc de progressió cap a la cirrosi. Per als pacients amb una taxa d'ALT per sobre de 40 UI factors / L de risc per al desenvolupament de la cirrosi inclouen diabetis (AHR = 1.15;% CI 95, 1,01-1,31) i colesterol HDL baix (AHR = 1,3; CI 95% 1,2- 1.44). La hipertensió es va associar amb un augment no significatiu de la progressió de la cirrosi en tots dos grups d’ALT. L’obesitat va ser un factor protector contra el desenvolupament de la cirrosi entre pacients amb alts nivells d’altura (aHR = 0,85, IC 95%, 0,76-0,95).

Pacients de més de 50 anys amb un índex d’ALT < 40 UI / L va tenir un doble augment del risc de desenvolupar cirrosi (aHR = 2,5; 95% IC, 1.54-1.8). L’augment de les comorbidesa també va ser un factor de risc per a la progressió de la cirrosi en pacients amb funció hepàtica normal (aHR = 3,25; 95% IC 2,3-4,5); valors ALT més alts (aHR = 1.15, IC 95%, 1,04-1,26). Un nombre de CD4 inferior a les cèl·lules 200 / mm3 es va associar amb la progressió a la cirrosi, independentment de la funció del fetge, augmentant el risc de progressió dues vegades. Els pacients amb càrrega viral indetectable durant almenys 80% del temps van reduir significativament el risc de progressió cap a la cirrosi (aHR = 0,72 per als dos grups de ALT).

Els autors agraeixen una sèrie de limitacions en la seva investigació, incloent el disseny retrospectiu i la immensa població masculina, el que significa que els seus resultats poden no aplicar-se a grups de pacients més diversos.

"Aquest estudi va demostrar que l'ús d'estadines en el VIH / VHC a la població co-infectada amb una disfunció hepàtica mínima es va associar amb un menor risc de progressió cap a malalties hepàtiques avançades", van concloure els investigadors. "L’ús de les estatines pot ser un factor cost-efectiu important en la cura de pacients infectats pel VIH / VHC."

Michael Carter

Publicat: setembre 06 2016

Traducció de Claudio Souza l'original la gent les estatines redueixen el risc de progressió a cirrosi en VIH / VHC coinfectats al setembre 06 2016

per revisada Mara Macedo (La Un) a 7 set 2016

Referència

Oliver NT et al. Els medicaments d'estatines disminueixen la progressió a cirrosi en / HCV coinfectats individus VIH. SIDA, doi: 10.1097 / QAD.0000000000001219 (2016).

Anuncis

Publicacions relacionades

4 Comentaris

Luis 14 14Àmerica / Sao_Paulo Setembre 14America / Sao_Paulo 2016 a 06: 17

Què passa amb les persones co-infectades amb el VIH i l'hepatitis B. L'ús d'aquest fàrmac beneficia el fetge també?

Resposta
Claudio Souza 14 14Àmerica / Sao_Paulo Setembre 14America / Sao_Paulo 2016 a 16: 17

No podia respondre a aquesta pregunta. Aquest és un mantenen que he trobat en un lloc web i traduir amb tota fideliladae i pel que jo recordo, per desgràcia, no trataou en l'article de l'hepatitis B.
Ho sento no pot resoldre la seva pregunta

Resposta
Fernanda 10 10Àmerica / Sao_Paulo Setembre 10America / Sao_Paulo 2016 a 16: 10

Sóc VIH positiu i em pregunto si ja existeix una cura

Resposta
Claudio Souza 11 11Àmerica / Sao_Paulo Setembre 11America / Sao_Paulo 2016 a 23: 49

Desafortunadament Fernanda. No obstant això, l'esperança de vida per a les persones que viuen amb el VIH és 70 anys. Viu amb el VIH des de fa gairebé any 22

Resposta

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast respecte a la vostra privadesa. Podeu obtenir més informació sobre aquesta política en aquest enllaç Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

WhatsApp WhatsApp Us
%d Bloggers com aquest: