Discriminació del portador de VIH o SIDA en el mercat laboral

Et trobes Iniciació => SIDA en els tribunals => Discriminació del portador de VIH o SIDA en el mercat laboral
?>

Estigmatització i discriminació del pacient amb VIH i SIDA al mercat laboral.

[Dropcap class = "kp-dropcap estil-2"] A [/ dropcap] pitjor forma de perjudici és un que no mostra clarament, amagant-se darrere de les falses promeses d'integració i oportunitats. Els pacients amb pacients de VIH i SIDA avui formen el grup de persones més marginats i estigmatitzats al món. Malgrat un intent extrem de transmetre una imatge acceptació, encara hi ha molts prejudicis, sobretot en el mercat laboral. SIDA al mercat de treball ha estat tractat hipòcritament pels reclutadors i ocupadors i la meva experiència personal ompliria 3 llocs d'aquest amb la brutícia que sobresurt, apòcrifa, darrere dels somriures afables d'acceptació

La majoria de les empreses es mostren reticents a contractar persones amb VIH i SIDA. Fins i tot els portadors de virus que no van desenvolupar la malaltia són discriminats durant els processos selectius. Quina seria la justificació perquè les empreses es negués a tenir persones amb VIH al seu personal? Va ser un temor latent o simplement una manera d’evitar la contractació d’un treballador amb una malaltia incurable? La veritat és que no hi ha cap justificació per a aquest escenari de tant prejudici i la incidència de la sida en el mercat laboral és una cosa que cal considerar com a natural.

Som gent. Caps de famílies. Aspirem a criar els nostres fills i, més endavant, quan ens envellim, ens agradaria tenir dret a la jubilació com qualsevol altra persona. I això és tot el que ens neguen quan es neguen a admetre una persona SIDA al mercat laboral.

stop_aids (1)
.

Trista realitat

Aquesta barrera s’imposa tant per a les persones que viuen amb la sida com per als que tenen la malaltia de forma asintomàtica.

Els malalts amb VIH / sida viuen molt bé avui, gràcies a l'avenç de còctels de medicaments i medicaments que els asseguren una bona condició física. El que falta a la societat és entendre que les persones VIH-positives necessiten una inserció real, i això inclou condicions dignes de competir per una posició al mercat laboral.

Què cal que les persones amb VIH estiguin realment integrades al mercat laboral? És necessari castigar a les empreses o imposar mecanismes que facin que les organitzacions contractin eficaçment persones amb la malaltia? Serà necessari crear llocs de treball al Brasil per a persones seropositives? Hi ha moltes preguntes, però les respostes només es poden trobar a partir de la mobilització social i de l’acció política.

La reintegració dels portadors del VIH al mercat laboral és una bandera que cal plantejar i discutir. Les companyies pretenen que no veuen persones amb VIH i es tanquen amb elles. En vista d’aquest fet, es necessita una resposta forta si es volen complir els drets d’aquests ciutadans. Res no justifica tals prejudicis i discriminacions.

Proposta de llei per a la integració de portadors del VIH

Entre les accions que es poden prendre per garantir la reintegració de l'estat serològic en el mercat laboral són les polítiques públiques que estimulin a les empreses a contractar VIH-positiu com una possible exempció d'impostos sobre el treball per a aquests treballadors. Una altra mesura seria la d'ajustar la llei de quotes per obligar les empreses a tenir un percentatge de seropositius entre els empleats.

A 2010, la Cambra de diputats va analitzar un projecte de llei que incloïa portadors de VIH entre els beneficiaris de quotes a les empreses. Segons el projecte, les empreses amb més que empleats de 100 haurien de reservar des de 2% a 5% de posicions per a persones amb VIH. La justificació del projecte és que 83% de persones amb VIH SIDA tenen una edat de treball, és a dir, estan en el rang d’edat de 15 a 49 anys.

Molts activistes que lluiten per la causa dels portadors del VIH no li va agradar la iniciativa, van dir que les quotes tenien prejudicis i podria fer que les persones VIH positives encara més estigmatitzades en la societat. De totes maneres, la llei no va ser aprovat pel Congrés. Em sorprèn tal inferència, ja que no hi ha discriminació i més estigmatitzar més VIH-positiva a aquesta frontera on es va prohibir la vida social, es converteix en una càrrega per a la família i la societat equanto que el camí equivocat, cedint aquests drets, tots té molt a guanyar, inclòs el VIH positius que quan sigui poca feina.

Sé que, per cert, molts dels quals aixecar la bandera del benestar i la cistella d'aliments mensual; però aquests poden simplement no apareceere en les línies de negoci que es contratanto si el que volen és quedar-se amb la boca oberta, no sempre tan plena de dents, esperant que la mort vingui, per quedar! Però deixar espai per a aquells que, com jo, només vull treballar.

Drets de les persones VIH positives i de la sida al mercat de treball

La legislació laboral ja protegeix els treballadors del VIH. La llei estableix, per exemple, que l’empresari no pot, en cap cas, exigir a un empleat que faci la prova serològica en el moment de la contractació o com a condició per al manteniment de l’ocupació. Aquest tipus de comportament constitueix una intimidació i una falta de respecte al treballador i pot ser castigat per la llei.

Una altra mesura assegurada és que el treballador no pot ser acomiadat per ser VIH positiu. La dispensa arbitrària està prohibida per l'article 7 de la Constitució Federal.

Sempre que una persona VIH-positiva se senti perjudicada o discriminada al mercat laboral, ha d'utilitzar la llei per garantir els seus drets. Moltes empreses ja han estat demandades per danys morals i han hagut de reconsiderar els acomiadaments de persones amb VIH per la justícia.

En certa manera, aquest és ja el primer pas perquè les empreses entenguin que no poden prendre decisions basades en prejudicis i manca de coneixement sobre la malaltia. El Brasil ha d’evolucionar enormement en el tractament dels grups minoritaris i la societat ha de formar part d’aquest procés d’evolució.

Negar espai a les persones amb sida al mercat laboral és, per a mi, una cosa escrotal.


el guapoClaudio de Souza Santos

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.