L'educació superior està associada a millors resultats de salut després de la iniciació de la teràpia antiretroviral

La il·lustració ampliada del mortal virus d'immunodeficiència humana (VIH / SIDA) virus amb el nom de text.
virus de la representació gràfica.

Gent amb El VIH que tenen menys educació tenen pitjors resultats després de començar la teràpia antiretroviral [ART], segons dades d'una gran cohort de col·laboració europea publicada a l'edició en línia del Diari SIDA. Les taxes de mortalitat i sida van disminuir a mesura que augmentava el nivell d’educació i l’educació també es va associar amb la supressió viral i CD4 en el moment d’iniciar la teràpia antiretroviral.

"Les diferències marcades en la mortalitat i la resposta clínica a la teràpia antiretroviral no es podrien explicar completament pel retard del diagnòstic de la infecció pel VIH o el començament tardà de la teràpia antiretroviral, ja que les diferències es van mantenir fins i tot després de les anàlisis restringides als que van començar a tractar-se amb CD4. > 350 cel·les / mm3 i sense diagnòstics previos contra la sida ", van comentar els autors. "Les associacions que trobem entre resultats escolaritzats i clínics probablement estan mediades per mitjans materials i, per descomptat, per camins psicosocials".

piramidesocial
Necessito o haig de dir alguna cosa? (…)

Fins i tot en països amb accés lliure a l'atenció sanitària, el grup que composa la "base de la Piràmide Social" amb un nivell socioeconòmic més baix s'associa amb pitjorspct resultats de salut. Els investigadors van col·laborar amb diversos estudis de cohort de VIH i la col·laboració en l'estudi observacional Investigació epidemiològica del VIH a Europa, constitueix un enfocament coherent () - i ja ha demostrat que el diagnòstic tardà del VIH i la teràpia antiretroviral precoç amb un recompte baix de CD4 s'associen amb nivells més baixos d'educació.

Els investigadors volien veure si les diferències en els resultats sanitaris de l'educació persistien després de l'inici de la teràpia antiretroviral.

Per tant, es va dissenyar un estudi per examinar les diferències en el nivell educatiu en la mortalitat i els nous ajuts després de l'inici de la teràpia antiretroviral [ART] i també la supressió viral i els canvis en els recomptes de CD4.

Les dades dels estudis de cohorts 15 en vuit països estaven disponibles per a l'anàlisi. Els pacients adults que van iniciar la teràpia antiretroviral per a la primera etapa entre 1996 i 2013 van ser elegibles per a la seva inclusió. L'escolarització es va normalitzar a través de les cohorts.

Els principals resultats van ser:

  • Totes les causes de mortalitat.
  • Nou esdeveniment de la sida o mort.
  • Supressió virològica: dos mesuraments successius de càrrega viral per sota de 400 exemplars / ml. (Nota del traductor: era el que es podia mesurar el 2013; avui hi ha proves generalment utilitzades en investigació, capaces de detectar recomptes superiors a cinc exemplars de l'ARN VIH)
  • Augment del recompte de cèl·lules CD4 durant els sis primers anys de la teràpia antiretroviral.

Els resultats es van ajustar per avaluar les diferències com ara sexe, edat d'inici de la teràpia antiretroviral, moment en el qual no hi havia la iniciació de la teràpia antiretroviral d'hora (abans de 2001, 2001-2004, 2005-2008, 2009-2013), mitjans teràpia antiretroviral abans de la mesura de la càrrega viral i / o el recompte de CD4; mesurament de la càrrega viral pre-ART contra la sida i tipus de teràpia antiretroviral.

Un total de 24,069 persones van ser elegibles per a la seva inclusió. En general, 9% no ha completat l'educació primària; 32% només tenia educació primària; 44% havia completat l'educació secundària i 14% tenia una educació universitària o equivalent.

gràfic de barres-297122_960_720

Les persones amb un nivell d'escola secundària eren més prominents en ser homes i pertànyer al grup de contagi representat com MSM (Els homes que tenen relacions sexuals amb homes - ADVERTÈNCIA dones casades). Una cinquena part de les dones es trobaven en nivells d'escolarització inferior.

Hi va haver una associació entre educació i mortalitat. Durant 132,507 persona-anys d'anàlisi, 1081 persones van morir. La mortalitat va disminuir amb l'augment del nivell educatiu (p <0,001) i aquestes diferències van persistir en models que prèviament es van ajustar per possibles factors d'error. Les persones amb educació universitària tenien un menor risc de mort que els altres grups educatius. Un patró similar de la mortalitat es va trobar en una anàlisi controlar el moment de la iniciació de la teràpia antiretroviral, el CD4 compte, el començament de l'anterior teràpia antiretroviral SIDA i també l'edat en què es va iniciar el tractament.

També hi havia una associació significativa entre el nivell educatiu, la mortalitat i la SIDA. Més de 122,765 persones-anys, hi va haver 2598 noves manifestacions clíniques o morts. Les diferències en la incidència de la SIDA / mort per nivell d'educació van ser encara més pronunciades que només per la mort (p <0,001).

No es necessita ser un geni de les estadístiques relatives a la pobresa amb menys educació i que amb la SIDA. O es creu o no, el meu cas. Me'n vaig anar a casa d'hora, no podia seguir un programa d'estudis (sic) i no s'ha rebut, el líder que he rebut com a pare en aquest món, no té sentit dels sentiments, la família, el respecte, la sexualitat, la moralitat i altres coses que, d'una manera o altres, ensenyen els carrers, cobrar un preu molt alt. Vaig pagar i, ironia d'ironies, va renunciar a un curs a la Unifesp per a la formació de les lletres, ja que, al francès que tenia dues classes setmanals de grec i això només es pot trobar en paral·lel a les tècniques refinades de tortura dels subordinats Kublay Khan
No es necessita ser un geni de les estadístiques relatives a la pobresa amb menys educació i que amb la SIDA. O bé ho creguis o no, el meu cas.
Me'n vaig anar a casa d'hora, no podia seguir un programa d'estudis (sic) i no s'ha rebut, el líder que he rebut com a pare en aquest món, no té sentit dels sentiments, la família, el respecte, la sexualitat, la moralitat i altres coses que, d'una manera o altres, ensenyen els carrers, cobrar un preu molt alt. Vaig pagar i, ironia d'ironies, va renunciar a un curs a la Unifesp per a la formació de les lletres, ja que, al francès que tenia dues classes setmanals de grec i això només es pot trobar en paral·lel a les tècniques refinades de tortura dels esbirros de Kublai Khan

Un any després d'iniciar la teràpia del VIH, 77% dels pacients havien aconseguit la supressió viral. Això es va aconseguir mitjançant 67% de les persones amb educació primària incompleta, 85% dels que tenen educació primària, 82% dels individus amb educació secundària i 87% dels que van assistir a una universitat (p <0,001).

Les diferències en els resultats entre els grups es van tornar menys pronunciades al llarg del temps i van deixar de ser significatives després de deu anys de teràpia. Després d'ajustar-se a possibles factors d'error, aquells amb educació primària o educació primària incompleta probablement obtinguessin una resposta virològica menor de només un vint-i-set per cent, respectivament, que els pacients que van assistir a la universitat.

Tornant als resultats immunològics, les dades van demostrar que com més alt era el grau d'escolarització, com més alt es comptés el CD4 al començament de l'ART. Tanmateix, no hi va haver evidència que el nivell d'escolarització s'associés amb la recuperació de comptes de CD4 sis mesos després de l'inici de la teràpia.

"Els pacients VIH positius en teràpia antiretroviral combinada que tinguessin menys educació tenien mortalitat més elevada, taxes més elevades d'esdeveniments clínics i pitjor que els pacients amb millors respostes a l'atenció, respecte a la càrrega viral que tingués més educació", escriu el autors. "Hem observat aquest tipus de diferències sanitàries durant un període de divuit anys en vuit països europeus, en què l'accés a l'assistència sanitària i a l'ART és universal".

Traduït per Claudio original Souza- a Anglès El nivell d'instrucció associada amb els resultats de salut després de començar la teràpia del VIH escrit per Michael Carter i publicat originalment en AIDSMAP.COM a 11 d'octubre de 2016. Revisat per Mara de Macedo.

Una mica més per la vostra lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: