Anuncis

L'educació superior està associada a millors resultats de salut després de la iniciació de la teràpia antiretroviral

Et trobes Iniciació => Càrrega viral! És important controlar la càrrega viral. Com més baixa millor. => L'educació superior està associada a millors resultats de salut després de la iniciació de la teràpia antiretroviral
Càrrega viral! És important controlar la càrrega viral. Com més baixa millor.
feu la vostra donació a Seropositiu.Org

La il·lustració ampliada del mortal virus d'immunodeficiència humana (VIH / SIDA) virus amb el nom de text.
virus de la representació gràfica.

Les persones amb VIH que tenen menys escolarització tenen pitjors resultats després de començar la teràpia antiretroviral [ART], segons dades d'una gran cohort de col·laboració europea publicada a l'edició en línia del Diari SIDA. Les taxes de mortalitat i sida es van reduir amb nivells creixents d'educació i l'educació també es va associar amb la supressió viral i els recomptes de CD4 en el moment de la iniciació de la teràpia antiretroviral.

"Marcades diferències en la mortalitat i la resposta clínica a la teràpia antiretroviral no podien ser completament explicades per retard en el diagnòstic de la infecció per VIH o el retard en l'aparició teràpia antiretroviral, ja que les diferències es van mantenir fins i tot després de proves rigoroses als que van iniciar el tractament amb CD4 > 350 cells / mm3 i cap diagnòstic previ de SIDA ", van comentar els autors. "Les associacions que trobem entre l'escolarització i els resultats clínics probablement estiguin mediades per mitjans materials i, per descomptat, per vies psicosocials".

piramidesocial
Necessito o hauria de dir alguna cosa? (...)

Fins i tot en països amb accés lliure a l'atenció sanitària, el grup que composa la "base de la Piràmide Social" amb un nivell socioeconòmic més baix s'associa amb pitjorspct resultats de salut. Els investigadors van col·laborar amb diversos estudis de cohort de VIH i la col·laboració en l'estudi observacional Investigació epidemiològica del VIH a Europa, constitueix un enfocament coherent () - i ja ha demostrat que el diagnòstic tardà del VIH i la teràpia antiretroviral precoç amb un recompte baix de CD4 s'associen amb nivells més baixos d'educació.

Els investigadors volien veure si les diferències en els resultats sanitaris de l'educació persistien després de l'inici de la teràpia antiretroviral.

Per tant, es va dissenyar un estudi per examinar les diferències en el nivell educatiu en la mortalitat i els nous ajuts després de l'inici de la teràpia antiretroviral [ART] i també la supressió viral i els canvis en els recomptes de CD4.

Les dades dels estudis de cohorts 15 en vuit països estaven disponibles per a l'anàlisi. Els pacients adults que van iniciar la teràpia antiretroviral per a la primera etapa entre 1996 i 2013 van ser elegibles per a la seva inclusió. L'escolarització es va normalitzar a través de les cohorts.

Els principals resultats van ser:

  • Totes les causes de mortalitat.
  • Nou esdeveniment de la sida o mort.
  • Supressió virològica: dues mesures successives de càrrega viral per sota de les còpies 400 / ml. (Nota del traductor: això era el que es va poder mesurar a 2013: avui hi ha proves, generalment utilitzades en recerca, capaços de detectar comptes que superen només cinc còpies de l'ARN del VIH)
  • Augment del recompte de cèl·lules CD4 durant els sis primers anys de la teràpia antiretroviral.

Els resultats es van ajustar per avaluar les diferències com ara sexe, edat d'inici de la teràpia antiretroviral, moment en el qual no hi havia la iniciació de la teràpia antiretroviral d'hora (abans de 2001, 2001-2004, 2005-2008, 2009-2013), mitjans teràpia antiretroviral abans de la mesura de la càrrega viral i / o el recompte de CD4; mesurament de la càrrega viral pre-ART contra la sida i tipus de teràpia antiretroviral.

Un total de 24,069 persones van ser elegibles per a la seva inclusió. En general, 9% no ha completat l'educació primària; 32% només tenia educació primària; 44% havia completat l'educació secundària i 14% tenia una educació universitària o equivalent.

gràfic de barres-297122_960_720

Les persones amb un nivell d'escola secundària eren més prominents en ser homes i pertànyer al grup de contagi representat com MSM (Els homes que tenen relacions sexuals amb homes - ADVERTÈNCIA dones casades). Una cinquena part de les dones es trobaven en nivells d'escolarització inferior.

Hi va haver una associació entre educació i mortalitat. Durant 132,507 persona-anys d'anàlisi, 1081 persones van morir. La mortalitat va disminuir amb l'augment del nivell educatiu (p <0,001) i aquestes diferències van persistir en models que prèviament es van ajustar per possibles factors d'error. Les persones amb educació universitària tenien un menor risc de mort que els altres grups educatius. Un patró similar de la mortalitat es va trobar en una anàlisi controlar el moment de la iniciació de la teràpia antiretroviral, el CD4 compte, el començament de l'anterior teràpia antiretroviral SIDA i també l'edat en què es va iniciar el tractament.

També hi havia una associació significativa entre el nivell educatiu, la mortalitat i la SIDA. Més de 122,765 persones-anys, hi va haver 2598 noves manifestacions clíniques o morts. Les diferències en la incidència de la SIDA / mort per nivell d'educació van ser encara més pronunciades que només per la mort (p <0,001).

No es necessita ser un geni de les estadístiques relatives a la pobresa amb menys educació i que amb la SIDA. O es creu o no, el meu cas. Me&#39;n vaig anar a casa d&#39;hora, no podia seguir un programa d&#39;estudis (sic) i no s&#39;ha rebut, el líder que he rebut com a pare en aquest món, no té sentit dels sentiments, la família, el respecte, la sexualitat, la moralitat i altres coses que, d&#39;una manera o altres, ensenyen els carrers, cobrar un preu molt alt. Vaig pagar i, ironia d&#39;ironies, va renunciar a un curs a la Unifesp per a la formació de les lletres, ja que, al francès que tenia dues classes setmanals de grec i això només es pot trobar en paral·lel a les tècniques refinades de tortura dels subordinats Kublay Khan
No es necessita ser un geni de les estadístiques relatives a la pobresa amb menys educació i que amb la SIDA. O bé ho creguis o no, el meu cas.
Me'n vaig anar a casa d'hora, no podia seguir un programa d'estudis (sic) i no s'ha rebut, el líder que he rebut com a pare en aquest món, no té sentit dels sentiments, la família, el respecte, la sexualitat, la moralitat i altres coses que, d'una manera o altres, ensenyen els carrers, cobrar un preu molt alt. Vaig pagar i, ironia d'ironies, va renunciar a un curs a la Unifesp per a la formació de les lletres, ja que, al francès que tenia dues classes setmanals de grec i això només es pot trobar en paral·lel a les tècniques refinades de tortura dels esbirros de Kublai Khan

Un any després d'iniciar la teràpia del VIH, 77% dels pacients havien aconseguit la supressió viral. Això es va aconseguir mitjançant 67% de les persones amb educació primària incompleta, 85% dels que tenen educació primària, 82% dels individus amb educació secundària i 87% dels que van assistir a una universitat (p <0,001).

Les diferències en els resultats entre els grups es van tornar menys pronunciades al llarg del temps i van deixar de ser significatives després de deu anys de teràpia. Després d'ajustar-se a possibles factors d'error, aquells amb educació primària o educació primària incompleta probablement obtinguessin una resposta virològica menor de només un vint-i-set per cent, respectivament, que els pacients que van assistir a la universitat.

Tornant als resultats immunològics, les dades van demostrar que com més alt era el grau d'escolarització, com més alt es comptés el CD4 al començament de l'ART. Tanmateix, no hi va haver evidència que el nivell d'escolarització s'associés amb la recuperació de comptes de CD4 sis mesos després de l'inici de la teràpia.

"Pacients VIH positius per anti-VIH teràpia de combinació que tenien menys educació tenien major mortalitat, taxes més altes d'esdeveniments clínics, i pitjor que els pacients amb les millors respostes a l'atenció, en relació amb la càrrega viral tingut més educació, escriure el autors. "Vam observar aquests diferencials de salut durant un període de divuit anys en vuit països europeus on l'accés a l'atenció mèdica i l'ART són universals".

Traduït per Claudio original Souza- a Anglès El nivell d'instrucció associada amb els resultats de salut després de començar la teràpia del VIH escrit per Michael Carter i publicat originalment en AIDSMAP.COM a 11 d'octubre de 2016. Revisat per Mara de Macedo.

Subscriviu-vos al nostre butlletí de notícies: és mensual, amb el millor del meu bloc


I tu? Què opines?

Moltes persones, "entrevistadores", miren amb menyspreu les persones amb VIH.

Un amic meu (antic amic que va prendre una clau ...) en el passat, conscient de la meva condició, es va referir a una altra persona, suposadament infectada pel VIH de la següent manera:

- "Aquest és un altre que és bichado".

Fins al dia d'avui, no entenc per què no el vaig pegar fins que no li fes un pastís de ruc, no ho sé.

Com que l’assumpció és seriosa i que les aclariments s’adapten, he fet aquest vídeo:

Durant les dècades era Tabú! Personalment he patit per això. I tu, tindríeu una relació serodivergent

Ets un portador del VIH? Si és així, heu rebut ajuts per a la jubilació o la malaltia a l’hora d’enviar-lo o heu de lluitar com un gos?

Cal xatejar, començar pels comentaris o aquíO costa la pàgina de fans del bloc!

Anuncis

Publicacions relacionades

Soropositivo.Org, Wordpress.com i Automattic fan tot el que estem al nostre abast Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

Cookies i política de privacitat

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa