Anuncis

Els canvis cognitius en la infecció pel VIH i la SIDA

Et trobes Iniciació => Els canvis cognitius => Els canvis cognitius en la infecció pel VIH i la SIDA
Els canvis cognitius

Canvis cognitius en la infecció pel VIH i la SIDA

Mort llegir o ja mort?
allready morts morts o llestos?

Resumeixo

Entre les complicacions neurològiques primàries de la SIDA tenen dèficits cognitius com la demència associada al VIH i les formes més lleus, com ara deteriorament cognitiu / motor més petit, els quals poden alterar les activitats de la vida diària i reduir la qualitat de vida dels pacients. VIH-1 és la causa més comuna, predictible i tractable de dèficits cognitius en individus amb menys de 50 anys. Tot i els avenços en el coneixement de les característiques clíniques, patogènia, aspectes neurobiològics i l'ús generalitzat de la teràpia antiretroviral de gran activitat (TARGA o HAART), complicacions neurològiques i dèficits cognitius persisteixen condueix a greus conseqüències personals i socioeconòmiques convertint-se en un important repte terapèutic. En l'era pre-TARGA, la demència era una complicació freqüent de la infecció, encara que en l'era TARGA la incidència de la demència va disminuir, però la prevalença ha augmentat en particular de les formes més lleus a causa de l'augment en el nombre de persones infectades i l'augment de l'esperança de vida . deteriorament cognitiu associat amb el VIH són típicament subcortical i pot estar associada amb problemes de comportament i motors. Aquests síndromes són un diagnòstic clínic i proves neuropsicològiques, de neuroimatge i líquid cefaloraquidi corroboren el diagnòstic. Aquesta revisió és una actualització de l'estat actual de l'epidemiologia, les característiques clíniques i el diagnòstic de complicacions cognitives en el curs de la infecció per VIH.

Introducció

Des de la seva reconeixement a principis del 80, la Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida (SIDA-SIDA) estès per tot el món pel que és un dels majors reptes de salut pública de les últimes tres dècades.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que a tot el món, aproximadament 33,2 milions de persones estan infectades amb el VIH o tenen la malaltia i per 2007 2,1 produït milions de morts i uns 2,5 milions de casos nous1.

Al Brasil, ja que la identificació del primer pacient amb SIDA a 1982, 2007 fins al juny, s'ha identificat prop de 474 mil casos de la malaltia. S'estima que aproximadament el 593 milers de persones viuen avui amb el VIH o la SIDA i, segons criteris de l'OMS, la prevalença de la infecció per VIH és 0,61% de la població de 15 49 d'anys, 0,42% entre les dones i entre 0,80% homes2.

En els primers casos era evident el deteriorament immunològica greu i progressiu dels pacients infectats pel VIH, en particular el seu immunitat cel·lular. Aquest fet acabava predisposa a càncer i les infeccions, la majoria de caràcter oportunista i aquest en particular una alta morbiditat i mortalitat sempre portava per als pacients amb SIDA, i elements marcadors de la síndrome.

Al costat del sistema limfoide, el sistema nerviós central (SNC) és un important objectiu per al VIH i el virus s'ha detectat amb freqüència en el líquid cefaloraquidi (CSF) i el teixit cerebral des del començament de la infecció i al llarg de la seva evolució, independentment de presenten símptomes neurològics3. Els virus infecta i es replica en els macròfags i micròglia, cèl·lules glials multinucleadas, però és sobretot lliure i acel·lular present en el líquid cefaloraquidi 4.

El sistema nerviós central és el segon lloc més comú de les manifestacions clíniques. Això pot explicar-se pel fet que el virus és el pic neurotró- i el SNC un "santuari" per a ell, a més de l'escassa penetració dels fàrmacs antiretrovirals en presència d'una barrera hematoencefàlica intacta5.

L'afectació neurològica es produeix 40% a 70% dels pacients amb VIH al curs de la seva infecció67I, en els estudis d'autòpsia, la freqüència pot arribar a més de 90%8. Sobre 46% dels pacients hospitalitzats amb SIDA pot tenir una malaltia neurològica, ja sigui com una raó principal d'ingrés a l'hospital o com a complicacions durant l'hospitalització 9

La naturalesa dels canvis neurològics és diversa i arreu de neuroaxial pot veure afectada. El determinant més important de la susceptibilitat és el grau d'immunosupressió. El diagnòstic diferencial és ampli i implica etiologies infeccioses, neoplàstiques, cerebrovasculars, tòxic-metabòliques, nutricionals,

autoimmune i en relació amb el virus en si com neuropatia, mielopatia i canvis cognitius. També poden produir-se associacions etiologies en el mateix pacient, que és una característica dels immunocompromesos.

En el curs de la infecció del VIH, el virus entra al sistema nerviós central pot resultar en trastorns de la funció cognitiva que causen dèficits de processos mentals com l'atenció, l'aprenentatge, la memòria, la velocitat de processament de la informació, la capacitat de resolució de problemes i símptomes sensorials i motors.

Els recents avenços en el tractament de la infecció pel VIH va augmentar l'esperança de vida dels pacients, per la qual cosa és més probable que els metges i els psicòlegs estan en els pacients la pràctica clínica diària amb manifestacions neuropsiquiàtriques de la malaltia.

Les manifestacions neurològiques més comunes, directament relacionats amb el VIH, són tractades nstorno motor cognitiu i la més petita i la demència associada al VIH. Al Brasil, les conseqüències relacionades amb les malalties oportunistes del sistema nerviós central, com ara la toxoplasmosi, meningitis tuberculosa i la meningitis criptocòcica, també són causes importants de danys cognitius i psiquiàtrics. Per tant, el diagnòstic correcte i precoç d'aquestes condicions i ràpida intervenció terapèutica pot reduir al mínim les complicacions neuropsiquiàtriques.

És molt important per a quantificar el nombre de pacients amb deteriorament cognitiu, ja que afecten la qualitat de vida, la disminució de la mà d'obra i l'adhesió a causa de la teràpia antiretroviral de gran activitat (TARGA) 10,11. deteriorament cognitiu està associat amb un major risc de mortalitat, augmenta el risc de desenvolupar demència i les altes taxes d'atur i això passa fins i tot en l'era TARGA

Subscriviu-vos al nostre butlletí de notícies: és mensual, amb el millor dels millors


I tu? Què opines?

Moltes persones, "entrevistadores", miren amb menyspreu les persones amb VIH.

Un amic meu (antic amic que va prendre una clau ...) en el passat, conscient de la meva condició, es va referir a una altra persona, suposadament infectada pel VIH de la següent manera:

- "Aquest és un altre que és bichado".

Fins al dia d'avui, no entenc per què no el vaig pegar fins que no li fes un pastís de ruc, no ho sé.

Com que l’assumpció és seriosa i que les aclariments s’adapten, he fet aquest vídeo:

Durant les dècades era Tabú! Personalment he patit per això. I tu, tindríeu una relació serodivergent

Ets un portador del VIH? Si és així, heu rebut ajuts per a la jubilació o la malaltia a l’hora d’enviar-lo o heu de lluitar com un gos?Anuncis

Aquest lloc utilitza cookies i podeu rebutjar aquest ús. Però potser sapigueu el que s'està gravant en consonància amb el nostre política de privadesa