Márcia: ART ha arribat tard

Et trobes Iniciació => Històries positives => Márcia: ART ha arribat tard
?>

ART va arribar tard a Márcia, en Memorian

Tot i que ja no era resident de la casa de suport i, com que no podia aconseguir feina, vaig oferir-me voluntari al CRT-A i a la casa de suport, cuidant una persona tristament afeblada, que em va ensenyar molt sobre humilitat, per tant, tot i que era home, calia netejar el seu penis i no tindria la cara de trucar a una infermera perquè "a la polleta no ho entenc".

Per tant, Vaig ajudar a la gent i vaig rebre dos àpats al dia, un al CRT-A i l'altre a la casa de suport, on em vaig negar a viure en aquest infern. Això, en certa manera, pot semblar cínic, o fins i tot hipòcrita, però una persona amb sida, sense medicament, sense habitatge, sense haver de poder alimentar-se, sempre considerarà aquest expedient lícit, especialment en el fosc escenari de la dècada 90,

ART va arribar a la fi de la segona meitat de la dècada 90 del segle XX

Després va arribar el còctel i, amb ell, el que vaig anomenar "el final de la primera onada" (la triple teràpia - el còctel acabava d'implantar-se i encara hi havia molta gent en una situació de mala salut) no va ser difícil de trobar què fer.

L’ART també va arribar tard Waldir

Tot i que no formava part del públic objectiu, vaig tenir un Suport a la casa Brenda Lee, el meu antic gerent, Elisabete Waldir, que va morir uns dies després de 65, va ser víctima d’una cosa que apareixia al certificat de defunció com a tuberculosi mil·lenària i em va semblar clar que la tuberculosi es va estendre per tot el cos (un dia m'alegro i explico aquesta altra història). Va morir de pobresa o de Waldir.

Però la història de Waldir no és que arribi a explicar aquí, en aquesta pàgina, és Márcia's, que vaig tenir el plaer de conèixer-me mentre l'acompanyava a Waldir.

La "Lliurament" de Waldir, ja a l'Era de ART

Després de "lliurar" Waldir per rebre la seva cura, que era innumerable i va prendre tot el dia, vaig ser lliure per anar a casa i només vaig venir a trobar-lo a la tarda (mireu aquí és posar a la cadira de rodes i portar a l’ambulància), que era de la casa de suport, coneguda com a papa tots (...); però preferia quedar-me a l’hospital, encerclar els passadissos, entrar a cada habitació, parlar amb la gent i tenir l’oportunitat de lliurar un got d’aigua a una persona oblidada o, de vegades, alimentar l’esperit d’una persona amb certa esperança que jo mateix jo no tenia i, com podeu veure, es va equivocar. Crec Vaig donar tanta esperança que acabava de convèncer-me.

Així doncs, vaig conèixer a Lia, Edna, Pedro, Angela (anys hemofílics de 19), uns altres (com aquella noia que tenia toxoides i les seves complicacions viuen conscientment i en posició fetal, depenent de tothom durant tot el temps); entre aquests altres, Marcia, que em porta llàgrimes, fins i tot ara, després de tants temps.

La por de saber

Va contreure el VIH del seu marit i va ser capturada per sorpresa per un diagnòstic positiu del VIH a causa d’una sèrie d’infeccions oportunistes que van atacar i van matar al seu marit en un període de mesos.

Tampoc no era genial (sempre em pregunto com una persona es va cansar d’aquest o d’aquest i ningú es molesta per fer un examen més exhaustiu; també em pregunto com la persona no s’adona que alguna cosa està malament i deixa anar fins al final. Ha de ser la por a conèixer.

Però quan la vaig conèixer, estava millor, estava de peu, com una mica d’ànec (sempre li vaig dir això, va somriure ...), i estava plena d’esperança.

No era com Ultragas, cada dos dies, ultragas a la porta

Però havia de ser allà cada dia i rebre medicaments per via intravenosa; les punxades la torturaven, no hi havia cap veta que es pogués trobar sense buscar 30, 50 minuts ... i va plorar només per veure l'agulla (crec que això empitjorava la situació en les seves venes encara pitjor) i sempre hi he passat per allà 8 i mitja dotzena al matí per tractar d'ajudar (la va abraçar i va continuar parlant sense sentit a l'oïda, va passar a cantar pelut a la noia de trenta-set anys i va riure com un nen.

I ella "tenia alta"

Això va durar uns mesos i que tenia 2 alta.
Mesos després, jo estava fora de la casa de suport, vaig entrar al CRTA per cuidar-me i vaig baixar per les escales de 8 per les escales, passant per cadascuna de les habitacions i vaig acabar trobant a Marcia, que dormia, amb els ulls oberts, bastant abatuda. Tan deprimit que vaig tenir por. També es va espantar per l'arribada sobtada d'una persona i es va despertar.

El cansament ... .. ho sé

No hi havia molt que dir. No crec en res més ... i em va dir així:

CláudioEstic cansat, no vull viure més.

Fins i tot sense esperança, la vaig renyar i li vaig dir que visqués, lluités, no renunciés ara que estava tan a prop (que!), Per continuar un dia més.

Em vaig quedar amb ella tant com vaig poder, però vaig haver de marxar, era un divendres i la vida em va cridar fora, exigint obligacions i compromisos ...

Una última mirada

Quan em vaig anar, em va abraçar i va dir:

Gràcies per tot.

Vaig plorar (quan ploro ara) i no tinc cap paraula ... Va ser l'última vegada que la vaig veure viva, a la Terra ... va morir a casa, al costat d'ella, que es va sentir immensament alleujada.

És una història normal, comuna a qualsevol hospital del món. Només un detall d’aquesta història em diu:

El dilluns al matí, vaig córrer a l’hospital, encara no sabia quina era la seva destinació i volia informació.

La nevera

Va ser llavors quan Dona Teresa, infermera capdavantera de l’hospital de dia, dama de 55 anys, de cabell gris, ulls feliços (la imatge de l’avi) em va dir que havia mort.

Abans de la meva sorpresa i la meva tristesa, va dir:

Per què ets així? Ja sabeu, les persones amb VIH i les persones que viuen amb la sida sempre acaben així ...

Durant un segon estava a punt de tirar-la des del quart pis, però jo la vaig donar ...

Mai no vaig parlar amb ella. Em sembla absolutament absurd que un professional de la salut pugui ser tan insensible ...

Márcia, estimada, sé que em esteu mirant allà on sigueu: Gràcies per les lliçons que heu donat i per l’oportunitat de servir i començar de nou, després d’un RESET, per aprendre a estimar

Anuncis

Publicacions relacionades

7 Comentaris

VIH positiu: però no un més! - Seropositiu. Org 14/12/2018 at 10:38

[...] Per descomptat, no tenia molta experiència per ser el meu príncep blau, però el millor va ser que el nen tenia espectacle serà comigo..e continuar amb mi quan atéééé..sabe Déu. [...]

Resposta
Ara, sí! SIDA i esperança de vida normal! - Seropositiu. Org 16/12/2018 at 00:32

[...] No hi va haver res per avaluar i jo era el seu últim pacient, meu infectòleg, i parlem de moltes, moltes coses, de les quals només compartirem amb tu. La Drª Angela ja no és el meu metge, creix professionalment. I a tots els nivells. Vaig compartir un correu electrònic d'ella amb un amic i ell, que ni tan sols sabia qui era, va dir que era un "ésser humà molt especial". Això dóna notícies del meu dolor amb aquesta pèrdua. pèrdua irreparable que vaig drenar al meu analista ahir a la nit, divendres, desembre 14 2018, com una de les pèrdues! [...]

Resposta
1 2

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.