SIDA i legalitat robada. Falta de respecte per les persones que viuen amb el VIH i / o la sida

Et trobes Iniciació => Els nens i la SIDA => SIDA i legalitat robada. Falta de respecte per les persones que viuen amb el VIH i / o la sida
?>

La sida i la legalitat és gairebé com un anatema! Normalment, aquest és el país de les lleis que no capturen! Algú, en nom de tots els inferns, em podria explicar això? Perquè no entenc la mecànica. El que veig és que hi ha un conjunt de lleis que protegeixen a la persona que viu amb el VIH i que això no serveix per a ells i aquest text, un text brillant d'un jurista brillant, Sandro Sardá és de 15 anys enrere i es manté tan corrent com si tingués escrita ahir o com si haguéssim viatjat a temps.

La SIDA i la legalitat són l'àmbit d’aquest text i, si no teniu estómac per canalitzacions, no passareu d’aquí.

La relació entre les persones i la justícia ha de basar-se en el principi d'igualtat davant de la Llei

Legalitat estúpida
És Iô Io ... Una mica de Ia ...

L’objectiu d’aquest article és dibuixar un paral·lel entre el moviment de lleis alternatives i el moviment de persones amb VIH i SIDA.

Per dur a terme aquesta tasca utilitzarem com a referència "Tipologia de pràctiques jurídiques orgàniques"Presentat per Edmundo Lima de Arruda Júnior, en dret modern i canvi social.

De manera concomitant, esbossarem una anàlisi del moviment en el sentit de:

  • a) implementar els establerts legalment;
  • b) transcendir la institució i
  • c) Instaurar les demandes sense precedents de la societat en la lluita contra l'epidèmia del VIH / SIDA.

Partim de l’assumpció que la drets de les persones que viuen amb el VIH / SIDA i una gran part de la població és essencial per a l'èxit dels programes de prevenció i control de l'epidèmia.

SIDA I SALUT: HIPESTESI CENTRAL

La hipòtesi central és que la tipologia analitzada correspon a una estratègia política que redefineix la guerra de posicions dins de l’òrgan jurídic capaç de:

a) realitzar els drets de les persones amb VIH / SIDA; i

b) Permetre l'aplicació de polítiques que evitin que l'epidèmia, dins de la visió clàssica dels operadors legals, estigui tancada legalment.

També volem demostrar la limitació del paradigma liberal / legal en la solució de molts dels problemes derivats de l’epidèmia del VIH / SIDA.

Al mateix temps, esbossarà la ràpida presentació dels problemes, els reptes i les solucions del moviment.

SIDA I LEGALITAT PERPETUALMENT SOUNDED

Davant de la negació reintegrada de drets civils, polítics i socials a persones i pacients VIH positius, la implementació de la institució jurídica és la principal estratègia en la lluita contra "tercera epidèmia"El que no es correspon amb la contaminació del virus i la progressió de la malaltia, sinó a les respostes exclusives i discriminatòries de la societat civil i política.

Aquí, a diferència de la tipologia presentada, no es tracta de donar efectivitat al conjunt de dispositius constitucionals progressistes, però només per garantir l’eficàcia social de la legislació infra-constitucional.

En aquest pla, la racionalitat jurídica "oficial" encara no dóna signes d’esgotament complet i ha fet possible, per exemple, l’accés lliure a medicaments ("còctel"), cobertura de plans de salut, reintegracions en l’ocupació, accés a llits d’hospital, etc. .

En el cas d’accés a medicaments nous, és interessant assenyalar que el moviment polític / legal de les persones amb sida, els pacients amb SIDA i les ONG serveixen com a paradigma per a altres patologies (distròfia muscular, diabetis rara, etc.) que també exigeixen a l'Estat judicialment, ampliant el ventall de persones afavorides per les decisions judicials i l'accés a la salut.

El poder judicial que històricament s'ha basat en decisions conservadores i d'omissió (característica de potència no decisiva), reconeix aquest dret donant efectivitat pràctica a l’art. 6 ° de la Llei SUS i la Llei núm. 9.016 / 96 que garanteix "atenció terapèutica integral, inclosa la farmacèutica".

No obstant això, és necessari no restringir la ciutadania de les persones que viuen amb el VIH / SIDA a moltes caixes de medicaments.

El liberalisme (nom equivocat i enganyós) trunca l'accés a la salut i la vida

I .... Mentrestant, People I Suposava Love Me - Blood Unites Us: van dir que volien pagar el preu, la meva mort i la meva esposa, la més visible al seu horitzó per una mica més de diners. Jo sóc, decididament un idiota per creure les paraules d’aquest persona!

A més, el paradigma liberal / legal mostra signes d 'esgotament per tal d' augmentar els diferents problemes causats per l ' VIH / SIDA.

Com a exemple, podem assenyalar una forta tendència de la llei penal a responsabilitzar les persones amb VIH / sida de la propagació de l’epidèmia, relegant la negligència del poder públic i la pròpia societat civil per crear programes per controlar i prevenir l’epidèmia.

L’esgotament del model també es pot sentir en la dificultat de fer front a nous problemes, especialment en una epidèmia que requereix respostes ràpides i molt complexes a la gran part de la societat.

Si és cert que la societat en general ha tingut dificultats per viure amb la SIDA, el poder judicial ha demostrat la seva limitació, prejudicis i és poc probable que desenvolupi un sentit crític més precís, què seria el menys esperat d’un poder, en cert sentit, elitista.

justícia federal Depositphotos_120788442_original

Així, els jutges van determinar la pèrdua de la custòdia del nen a la mare que després de la separació anava a viure amb el nen a la casa de l'oncle VIH-positiu sota la denúncia de risc per a la salut del nen (SP);

Els tribunals van exigir la prova anti-VI com un requisit per entrar a la magistratura (SC);

Els jutges del Tribunal de la Infància i la Joventut han arribat (avui dia) a exigir (a petició de les parts o si per impuls oficial) les proves obligatòries als nens com a requisit per a l'adopció;

Els jutges van denegar els càrrecs que demanaven l'accés a medicaments importats pel fet que l'autora tard o d'hora moriria (RS);

Els fiscals reclamen accions que afirmen que les persones que viuen amb el VIH / SIDA representen un perill per a la societat i, per tant, no són dignes d'accés a l'assistència sanitària (SR);

molts juristes no saben ni tan sols diferenciar entre una persona seropositiva i una persona amb sida, que sens dubte té repercussions legals rellevants (SC), etc.

I així, si el Poder judicial (amb certs maricats allà ...) pot escalar problemes bàsics com l’accés a medicaments, plans de salut, etc. s’ha demostrat ineficaç en el tractament, per exemple, de qüestions relacionades amb proves obligatòries en dones embarassades, adopció, presons, etc..

Tornant a la tipologia de la legalitat suprimida, sembla correcte assenyalar la següent paradoxa:

El propi poder judicial i el dret, malgrat la creixent racionalització de la societat i la tendència de les relacions socials a convertir-se en relacions de pèrdues, danys i indemnitzacions, ampliant el paper del dret com a forma de control social, la institució perd aquest paper, que és parcialment suplantat pels mitjans de comunicació i altres formes de control no coercitiu, també són responsables de les pròpies formes de denominació i de construcció social de l'epidèmia de la malaltia (per exemple, la categoria del pacient de sida).

A més, no es pot deixar de relacionar-se amb el tipus de qüestió la interconnexió entre jurídic, polític i econòmic, en el sentit que l'eficàcia de l'ordre no depèn només de la llei, sinó també de les condicions extrajudicials que permeten un dret just.

LEGALITAT RELACIONADA

Retenció de la legalitat
Aquest és el Brasil, des de l'aeroport a la porta principal de la granja del senador Falastrão, de governador que és més racional que un agent polític-públic-social. I hi ha chuchu per engreixar aquestes merdes, "pel bé del Brasil"

Hipòtesi:

El tipus de legalitat que es basa, un lloc privilegiat d’hermenèutica alternativa (com a postura política col·lectiva), permet assolir estratègies de prevenció efectives per al VIH / SIDA i la realització del dret a la salut, cosa que no seria possible en una lectura clàssica d’operadors legals. .

El que és molt clar en la tipologia presentada és el fet que una societat veritablement democràtica requereix una obra d’artesania política que pretén una reinvenció simbòlica permanent.

L'estratègia permet als juristes no només qüestionar com és la llei, sinó com hauria de ser i no com hauria de ser-ho.

És en aquest camp que la recuperació de la tècnica es presenta com una forma creativa de millorar la llei, que té com a objectiu la realització de drets socials i la possibilitat d’implementar polítiques públiques de prevenció.

Així, com en la tipologia proposada, entenem que per al moviment de persones que viuen amb el VIH / SIDA es tracta d'un pla molt complex amb grans repercussions pràctiques en la implementació dels drets socials i en la implementació de polítiques públiques de prevenció.

En el camp del moviment de persones VIH-positives, pacients amb sida i usuaris de drogues, dos exemples assenyalen la importància de l'estratègia:

  • La necessitat d’implementar programes de prevenció d’epidèmies per als usuaris de consumidors de drogues de xeringues i preses, la distribució d’hipoclorit de sodi (una manera de netejar xeringues), que segons la vista clàssica troba un obstacle legal.
  • Cal, si no és fonamental, explicar als sords d’operadors legals (Ministeri Públic) que l’ús de drogues es produirà amb o sense xeringues contaminades i que les estratègies de recuperació de medicaments han trobat poca eficàcia pràctica, especialment en el model repressiu, És important assenyalar que les estratègies de reducció de danys van acompanyades de polítiques per tractar l’ús excessiu de drogues.
  • L'empitjorament de la propagació de l'epidèmia de VIH / SIDA entre la població indígena i l'aparent obstacle legal per a la distribució de preservatius a les reserves, davant la legislació que prohibeix qualsevol adopció de mètodes anticonceptius en aquests grups socials.
  • Aquest fet demostra la necessitat d’una construcció simbòlica que permeti, o almenys no obstaculitzi, els esforços per prevenir l’epidèmia del VIH / SIDA.

També podem fer un ràpid acostament entre el pla de legalitat, els models de prevenció epidèmica i els tipus ideals de "convicció ètica" i "ètica de la responsabilitat".

En el primer model anomenat repressiu atribuïm correspondència a la "ètica de la convicció", en la qual les solucions presentades són exclusivament per als propòsits, és a dir, s'han de prendre totes les mesures possibles per prevenir l’epidèmia, tot i que vulnerin els drets humans i rarament no tenen efectivitat pràctica.

En aquest model, es poden admetre proves obligatòries com a condició d’entrada a altres països (tot i que aquests països tenen el major nombre de persones seropositives del món), polítiques d’aïllament, proves obligatòries d’usuaris de drogues, dones embarassades, nens que s’adoptaran, presoners, etc.

Sembla que aquestes polítiques corresponen a un model de societat totalitari on les solucions es concreten bàsicament en lleis penals més estrictes.

És important assenyalar que molts dels criminòlegs actuals tenen la transmissió voluntària del VIH com un intent d'assassinat i fins i tot un homicidi consumat.

Una posició teòrica que no resol el problema de l’epidèmia.

Concepte de frauA més, les demandes dels grups socials per a la ciutadania a la societat brasilera han estat acompanyades per un fort model criminal repressiu, com en el cas dels treballadors sense terra.

De la mateixa manera, les demandes de les persones que viuen amb el VIH / SIDA han estat reprimides sota la categoria del mantell del "malaltia que transmet la malaltia".

L'anomenat model liberal pot estar relacionat amb la "ètica de la responsabilitat" on les accions es guien per l'observança dels drets humans, el reconeixement de la diversitat i la pluralitat d'assignatures, la valoració de les emocions davant de la informació senzilla, etc.

La prevenció de l’epidèmia en aquest model està relacionada amb una hipòtesi més gran, no només d’observació, sinó de la realització de drets socials de les persones amb VIH / SIDA i d’una gran part de la població.

Així, com la tipologia weberiana, els models són de naturalesa ideal i es poden veure interrelacionats, fins i tot simbòlicament, entre els diferents actors socials en la construcció social de l'epidèmia.

SONEGADA SIDA i LEGALITAT

És el camp de la lluita per una adequació mínima entre la racionalitat formal i material, així com per a l'eficàcia de les demandes inèdites de la societat, en la lluita contra l'opressió i l'exclusió social.

Edmundo Arruda Jr. ho manté "Hi ha un clar irracionalisme quan el formalisme s'exacerba sense la satisfacció efectiva de les demandes socials, començant per l'ocupació, perquè el treball és la primera condició de ciutadania, en la feliç idea de Tarso Genro".

No dubtem que el divorci entre la racionalitat material i formal traspassi el veritable irracionalisme del sistema.

No obstant això, estem en desacord amb els autors a l'hora de triar el treball com a primera condició de ciutadania.

Atesa la dificultat d’establir una escala de valors i necessitats universals vàlides, entenem que no hi ha cap garantia dels valors socials del treball si no es pot exercir aquest dret.

Per tant, anem a triar la salut com a supòsit bàsic per a l'exercici del treball.

Em sembla que la idea mateixa de triar el treball com a categoria central denuncia, amb tot el respecte, el treball expressiu dels autors, una sobrevaloració dels processos productius i industrials en detriment de la salut i de la pròpia existència humana.

Tornant a la tipologia de la legalitat suprimida, correspon, en certa manera, a la necessitat de radicalitzar la democràcia com a valor universal.

Una democràcia no representativa, merament formal, basada en la seguretat i la seguretat jurídica, sinó com a sentit del producte dels conflictes socials i de la resistència a la producció d'una subjectivitat que estandarditzi, estigmatitzi i anul·li.

En la legalitat, la democràcia suprimida pot ser vista com una creació incessant de nous drets i la superació dels límits de la societat.

També entenem que no és possible centrar-se en els moviments socials en la responsabilitat d'una nova racionalitat emancipadora.

No obstant això, aquests moviments han de ser reconeguts com a responsables d’una estratègia de radicalització del joc democràtic.

En aquest sentit, la victòria de les persones VIH positives i de la sida en l'alliberament de l'AZT, la creació de xarxes de drets humans, l'accés a medicaments, la reescalada de la relació metge-pacient, la creació d'una política de drogues basada en la reducció de danys, etc.

No obstant això, avui dia hi ha un procés de "cooptació" per part de l'Estat d'antics líders i persones seropositives que treballen en els programes municipals de MST / SIDA, amb importants victòries per al moviment.

Finalment, la importància dels moviments socials resideix no només en la realització de drets, sinó en la necessària creació d’una subjectivitat autònoma, resistent a la massificació social.

Per tant, la força dels moviments comunitaris en el moviment d'una singularitat i subjectivitat, transgressors dels mecanismes repressius de la identitat cultural.

Per tant, si és veritat que neguem una racionalitat emancipadora inherent als moviments socials, cal veure alguns d'aquests moviments com a punts de ruptura del model de personalitat dominant.

Per tant, si és imprescindible assegurar el treball de les persones VIH positives i els pacients amb SIDA, també és necessari que circulin els seus desitjos i demandes socials, reconstruint el rostre de l’epidèmia i aquestes persones tan estigmatitzades.

Sandro Sardá.

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Sorositivo.Org fan tot el que estem a la nostra disposició pel que fa a la vostra privadesa i sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Llegiu tot a la política de privadesa

WhatsApp WhatsApp Us
Cal parlar? Aquí hi ha tres persones que ofereixen serveis de voluntariat.