Els nens i la SIDA SIDA Dades sobre la SIDA Legislació Legislació i SIDA

SIDA i legalitat robada. Falta de respecte per les persones que viuen amb el VIH i / o la sida

Ajudes i legalitat
Aquesta escala s'enfronta a un costat sense incloure els "pesos". Una cosa sobre un fill gran i un fill menor. Els plats ja són desiguals i els seus pesos. Aquesta és la legalitat evitada que "ens protegeix"

La SIDA i la legalitat és gairebé un anatema! Aquesta sol ser terra de lleis no vinculants. Algú, en nom de tots els inferns, m’ho podria explicar? Perquè no entenc la mecànica. El que veig és que hi ha un munt de lleis que protegeixen a la persona que viu el VIH i que per a ells no serveix de res i aquest text, Un text brillant de un brillant jurista, Sandro Sardá és de fa 15 anys i continua sent actual com si ho tingués ahir escrit o com si haguéssim viatjat en el temps!

Vull fer un punt. Una amiga meva va llegir aquest text i en un moment va dir cul: fins ara, tan bo, però .... ho mostro ...

La SIDA i la legalitat és l’àmbit d’aquest text i, si no teniu mal d’estómac per als canals, no passeu d’aquí!

La relació entre les persones i la justícia s’ha de basar abans en el principi d’igualtat

Legalitat estúpida
És jo, jo ... Una mica de Ia Ia ...

Aquest treball pretén traçar un paral·lelisme entre el moviment de dret alternatiu i el moviment de persones amb VIH i SIDA.

Per complir aquesta tasca, utilitzarem com a referència la secció "Tipologia de pràctiques jurídiques orgàniques”Presentat per Edmundo Lima de Arruda Júnior, en Dret modern i canvi social.

Al mateix temps, exposarem una anàlisi del moviment en el sentit de:

  • a) fer efectiu el que estableix la legislació;
  • b) transcendiu el instituït i
  • c) plantejar les demandes sense precedents de la societat en la lluita contra l'epidèmia de VIH / SIDA.

Suposem que la realització dels drets de les persones amb VIH / sida i una gran part de la població és essencial per a l'èxit dels programes de prevenció i control de les epidèmies.

LEGALITAT I SIDA SIGGED: HIPPTESI CENTRAL

La hipòtesi central és que la tipologia analitzada correspon a una estratègia política redefinida de la guerra de posició dins de la instància jurídica, capaç de:

a) imposar els drets de les persones amb VIH / sida; i

b) permetre l'aplicació de polítiques de prevenció de les epidèmies que, sota la clàssica perspectiva dels operadors legals, trobin prohibició legal.

També pretenem demostrar la limitació del paradigma liberal / legal per resoldre molts dels problemes derivats de l’epidèmia de VIH / SIDA.

En paral·lel, exposarem una breu presentació dels problemes, reptes i solucions a què s’enfronta el moviment.

La sida i la legalitat descuidada per sempre

Davant la reiterada evasió dels drets civils, polítics i socials de les persones amb VIH i SIDA, la implementació dels legals constituïts constitueix l'estratègia principal en la lluita contra "tercera epidèmia"No correspon a la contaminació per virus i la progressió de la malaltia, sinó a les respostes exclusives i discriminatòries de la societat civil i la política.

Aquí, contràriament a la tipologia presentada, ni tan sols es tracta de donar efecte al conjunt de disposicions constitucionals de contingut progressiu, però només per assegurar l’efectivitat social de la legislació no constitucional.

En aquest pla, la racionalitat legal “oficial” encara no mostra signes d’esgotament complet i ha permès, per exemple, l’accés gratuït a medicaments (“còctel”), cobertura d’assegurança mèdica, reincorporació a l’ocupació, accés a llits hospitalaris, etc. .

En el cas de l 'accés a nous medicaments, és interessant tenir en compte que el moviment polític i legal és Les persones VIH positives, els pacients amb sida i les ONG serveixen ara com a paradigma d’altres patologies (distròfia muscular, diabetis rares, etc.) que també exigeixen legalment l’estat, ampliant el ventall de persones afavorides per les decisions dels tribunals i l’accés a la salut.

El poder judicial, que ha estat guiat històricament per decisions conservadores i omissives (funció de poder no decisori), reconeix aquest dret donant efectivitat pràctica a l'art. 6 ° de la Llei SUS i la Llei núm. 9.016 / 96 que garanteix "atenció terapèutica integral inclosa la farmacèutica".

No obstant això, no és necessari restringir la ciutadania de les persones amb VIH / SIDA. a un munt de caixes de medicaments.

El liberalisme (nom enganyós i enganyós) trunca l’accés a la salut i a la vida

I ... Tot i això, les persones que suposava que m’estimaven –la sang ens uneix– van dir que estaven disposades a pagar el preu, la meva mort i la de la meva dona, més visibles al seu horitzó per una mica més de diners. Estic decididament sóc un idiota per creure en això persona!

A més, el paradigma liberal / legal mostra signes d'esgotament per combatre diversos problemes plantejats per l'epidèmia de VIH / SIDA.

Com a exemple podem assenyalar una forta tendència del Dret Penal a responsabilitzar la difusió de l'epidèmia a les persones amb VIH / SIDA, relegant l'abandonament del poder públic i de la pròpia societat civil per crear programes per controlar i prevenir l'epidèmia.

L’esgotament del model també es pot sentir en la dificultat de fer front a noves preguntes, especialment una epidèmia que exigeix ​​respostes ràpides i força complexes a la gran part de la societat.

Si bé és cert que la societat en general ha lluitat per viure amb la sida, el poder judicial ha demostrat com de limitat, esbiaixat i poc probable es desenvolupi un sentit crític més crític, que seria el menys esperat d’un poder, en certa manera, elititzats.

Fins a aquest punt, la noia en qüestió va dir que fins ara tot estava bé. Ni tan sols li vaig dir res

justícia federal Depositphotos_120788442_original

Així, els jutges van determinar la pèrdua de custòdia del nen a la mare que després de la separació va anar a viure amb el nen a la casa d’un oncle seropositiu per motius de risc per a la salut del nen (SP);

Els tribunals van requerir proves anti-VIH com a requisit per entrar al poder judicial (SC);

Els jutges del Tribunal d’Infància i Joventut han exigit (fins avui dia (si el requisit de les parts o l’impuls oficial) la prova obligatòria dels nens com a requisit d’adopció;

Els jutges van denegar les ordres que sol·licitaven l’accés a la medicació importada pel motiu que el demandant moriria tard o d’hora (RS);

Els fiscals estatals impugnen accions al·legant que les persones amb VIH / SIDA constitueixen un perill per a la societat i, per tant, no són dignes de tenir accés a la salut (RS);

molts operadors legals ni tan sols saben distingir la diferència entre una persona VIH positiva i una amb sida, que té indubtablement repercussions legals rellevants (SC) etc.

I així, si el Poder judicial (amb certes mandíbules allà ...) pot ampliar problemes bàsics com ara l'accés a medicaments, plans de salut, etc. ha estat poc eficaç en el tractament, per exemple de preguntes sobre proves obligatòries en dones embarassades, adopció, presons, etc..

Tornant a la tipologia de la legalitat evadida, sembla correcte assenyalar la següent paradoxa:

El poder judicial i la pròpia llei, malgrat la racionalització creixent de la societat i la tendència de les relacions socials es converteixen en relacions de pèrdues, danys i indemnitzacions, allargant el paper del dret com a forma de control social, la institució comença a perdre. Aquest paper és parcialment substituït pels mitjans de comunicació i altres formes de control no coercitives que també són responsables de les formes mateixes de la denominació de la malaltia i de la construcció social de l'epidèmia (per exemple, la categoria d'ajudes).

A més, no es pot descuidar la interrelació entre relacions jurídiques, polítiques i econòmiques, ja que l'efectivitat del sistema jurídic no depèn només del dret, sinó de les condicions extra-jurídiques que permetin un dret just.

LEGALITAT RELACIONADA

Retenció de la legalitat
Es tracta del Brasil, des d’un aeroport de la porta d’entrada de la finca del senador Falastro, un governador que és més un refinador refinat que un agent polític-públic-social. I hi ha un xai per engreixar aquesta merda, "pel bé del Brasil"

Hipòtesi:

El tipus de legalitat governada, el lloc privilegiat de l’hermenèutica alternativa (com a actitud política col·lectiva), permet assolir estratègies efectives de prevenció del VIH / SIDA i la realització del dret a la salut, cosa que no seria possible dins de la lectura clàssica dels operadors legals. .

El que queda molt clar en la tipologia presentada és el fet que una societat veritablement democràtica requereix un treball d’artesania política dirigit a una reinvenció simbòlica permanent.

L’estratègia permet als juristes qüestionar-se no només com és la llei sinó com hauria de ser i no hauria de ser.

És en aquest camp que es rescata la tècnica com una forma creativa de millorar la llei, amb l'objectiu de la realització de drets socials i la possibilitat d'aplicar polítiques públiques de prevenció.

Així, com en la tipologia proposada, entenem que per al moviment de persones que viuen amb VIH / SIDA es tracta d’un pla molt complex amb grans repercussions pràctiques en la realització de drets socials i en la implementació de polítiques públiques de prevenció.

En el camp del moviment de persones VIH positives, pacients amb sida i consumidors de drogues, dos exemples assenyalen la importància de l'estratègia:

  • La necessitat d’implementar programes de prevenció d’epidèmies en els consumidors de drogues amb xeringues i a les presons, la distribució de l’hipoclorit de sodi (una forma de netejar xeringues), que segons la perspectiva clàssica, és un obstacle legal.
  • És necessari, si no és fonamental, dir a les orelles sordes dels operadors legals (fiscals) que el consum de drogues es produirà amb o sense xeringues contaminades i que les estratègies de recuperació de consumidors de drogues han trobat poca efectivitat pràctica, especialment en el model repressiu, sistema que es reprodueix ideològicament i materialment i és important destacar que les estratègies de reducció de danys van acompanyades de polítiques per tractar el consum excessiu de drogues.
  • El deteriorament de la propagació de l’epidèmia de VIH / SIDA entre la població indígena i l’aparent obstacle legal de la distribució de preservatius a les reserves, contra la legislació que prohibeix qualsevol adopció de mètodes anticonceptius en aquests grups socials.
  • Aquest fet demostra la necessitat d’una construcció simbòlica que permeti, o almenys no obviar, treballar per prevenir l’epidèmia de VIH / SIDA.

També podem establir una connexió ràpida entre el pla de rellegir la legalitat, els models de prevenció de les epidèmies i els tipus idearis weberians de la "ètica de la creença" i la "ètica de la responsabilitat".

Al primer model anomenat repressiu corresponem a l '"ètica de la creença", en què les solucions presentades estan dirigides exclusivament als fins, és a dir, s'han de prendre totes les mesures possibles per prevenir l'epidèmia, fins i tot si violen els drets humans i no. poques vegades són sense efectivitat pràctica.

En aquest model, es poden admetre proves obligatòries com a condició d’entrada a altres països (tot i que aquests països tenen el major nombre de persones VIH positives al món), polítiques d’aïllament, proves obligatòries a consumidors de drogues, dones embarassades i nens a adoptar, presoners etc.

Sembla que aquestes polítiques corresponen a un model de societat totalitària, on les solucions s’integren bàsicament en lleis penals més estrictes.

És important tenir en compte que molts dels penals actuals han tipificat la transmissió maliciosa del VIH com a intent d’assassinat i fins i tot assassinat.

Postura teòrica que ni tan sols resol el problema de l’epidèmia.

Concepte de frauDe fet, les demandes dels grups socials per a la ciutadania a la societat brasilera han anat acompanyades d’un fort model criminal repressiu, com és el cas dels treballadors sense terra.

De la mateixa manera, les demandes de les persones amb VIH / sida han estat reprimides en la categoria de "ajudes que transmeten maliciosament la malaltia".

L’anomenat model liberal es pot relacionar amb la “ètica de la responsabilitat” on les accions es guien per l’observança dels drets humans, el reconeixement de la diversitat i la pluralitat de subjectes, l’apreciació de l’emocional davant d’una informació senzilla, etc.

La prevenció de l’epidèmia, en aquest model, està relacionada amb una suposició més gran, no només d’observança, sinó de la realització de drets socials de les persones amb VIH / SIDA i d’una gran part de la població.

Així, com la tipologia weberiana, els models són de naturalesa ideal i es poden veure interrelacionats, fins i tot de manera simbòlica, entre els diversos actors socials de la construcció social de l'epidèmia.

SIDA i NO LEGALITAT

És el camp de lluita per una mínima adequació entre la racionalitat formal i la material, així com per al compliment de les reivindicacions inèdites de la societat en la lluita contra l'opressió i l'exclusió social.

Edmundo Arruda Jr. manté això "Hi ha un clar irracionalisme quan el formalisme s'accentua sense la satisfacció efectiva de les demandes socials, a partir de l'ocupació, perquè el treball és la primera condició de ciutadania, segons la feliç idea de Tarso Genro".

No dubtem que el divorci entre la racionalitat material i formal derivi en el veritable irracionalisme del sistema.

No estem d'acord, però, amb els autors en escollir l'obra com a primera condició de ciutadania.

Davant la dificultat d’establir una escala de valors i necessitats universalment vàlides, entenem que els valors socials del treball no es poden garantir si aquest dret no es pot exercir.

Així vam elegir la salut com a supòsit bàsic per a l’exercici del treball.

Em sembla que la mateixa idea d’escollir l’obra com a categoria central denuncia, amb tot el respecte, el treball expressiu dels autors, una sobrevaloració dels processos productius i industrials en detriment de la salut i de la pròpia existència humana.

Tornant a la tipologia de la legalitat evadida, correspon, en certa manera, a la necessitat de la radicalització de la democràcia com a valor universal.

No una democràcia representativa, merament formal, basada en la certesa i la seguretat jurídica, sinó com a significat del producte dels conflictes socials i la resistència a la producció d’una subjectivitat que estandarditza, estigmatitza i anul·la.

En la legalitat evadida, la democràcia es pot veure com la creació incessant de nous drets i la superació dels límits de la societat.

També entenem que no és possible centrar-se en els moviments socials la responsabilitat d’una nova racionalitat emancipadora.

Tot i això, aquests moviments no poden ser reconeguts com a responsables d’una estratègia de radicalització del joc democràtic.

En aquest sentit, la victòria de les persones VIH positives i malaltes en l’alliberament de l’AZT, la creació de xarxes de drets humans, l’accés als medicaments, el redimensionament de la relació metge-pacient, la creació d’una política de reducció de danys, etc.

Tanmateix, actualment hi ha un procés de “coopció” per part de l’Estat d’antics líders i persones VIH positives que treballen en programes municipals d’STD / SIDA, amb importants victòries per al moviment.

Finalment, la importància dels moviments socials no rau només en la realització de drets, però en la creació necessària d’una subjectivitat autònoma, resistent a la massificació social.

D’aquí la força dels moviments comunitaris en la circulació d’una singularitat i d’una subjectivitat, transgressors dels mecanismes repressius de la identitat cultural.

Així, si és ben cert que renegem d’una racionalitat emancipadora inherent als moviments socials, cal veure alguns d’aquests moviments com a punts de ruptura del model de personalitat dominant.

Així, si és imprescindible assegurar la feina de les persones amb VIH i sida, també és necessari fer circular els seus desitjos i demandes socials, reconstruint la cara de l’epidèmia i aquestes persones estigmatitzades.

Sandro Sardá.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant
%d Bloggers com aquest: