Malalties oportunistes! Què són? I què són? Petó a la boca Finestra immunològica Salut Oral

La importància de la salut oral per a les persones que viuen amb el VIH o la sida

La importància de la salut oral per a persones amb VIH i també per a persones amb sida
La pregunta és: quant costa mantenir la boca així?

La importància de la salut oral

La importància de la salut oral - i això és el següent a l’elitisme al Brasil

Quan una persona s'infecta amb el VIH, han de tenir cura de garantir la seva salut. En aquesta sèrie d’atenció això ha inserit la preservació de la seva salut oral.

QUÈ ÉS LA SALUT BUCAL?

La salut oral representa una part indivisible de la salut general. Tenir una salut oral no significa només tenir dents perfectes i genives saludables, sinó persones sanes amb boca sana. La boca és el mitjà a través del qual ens comuniquem i expressem els nostres millors (i pitjors) sentiments. Tenir salut oral és ser capaç de somriure quan som feliços, no és triturar les dents quan estem nerviosos, no és deixar de raspallar-nos les dents quan som trist, ansiós o deprimit.

QUÈ TÉ UNA BOCA SALUDABLE?

La boca sana és la que no té càries, sense malaltia periodontal, sense ferides, de manera que es pot mastegar, empassar, parlar i somriure. És important reconèixer la interconnexió entre els diferents sistemes del cos, per exemple: les dents sense càries i les genives saludables us fan una bona masticació, una bona masticació condueix a una bona digestió, etc.

L’estètica tan venerada també és important.

És molt genial poder somriure sense traumes, però no serveix de res

Tenir dents fortes amb genives sagnants.

El que no és genial, diria, és sagnar tot el saldo del compte bancari, estar a la mercè de l’assistència social i, al Brasil, tenir una bona salut oral, en general, és així!

Què puc fer per tenir una bona salut oral?

Tenir la salut oral és, en primer lloc, un desig i preocupació individuals, és a dir, necessiteu ser un col·laborador eficaç per promoure la salut oral.

Com pot el meu dentista ajudar?

El vostre dentista és la vostra parella. És capaç de cuidar els canvis que es puguin produir a la boca, ja siguin càries, problemes de les genives o altres malalties com la candidiasi, l’herpes, etc. Tanmateix, només treballant junts, entre vosaltres i el vostre dentista. Podreu assolir l’objectiu comú de tenir salut oral.

PER QUÈ PODEM TROBAR EL DENTISTA?

Aproximadament 50% de persones infectats amb el VIH pot tenir una malaltia relacionada amb el virus a la boca; primer es descobreix aquest problemaCom més aviat es descobreixi aquest problema, més fàcil serà tractar-lo.

Quines són aquestes malalties?

Totes les malalties descrites en aquest document no són específiques de la infecció pel VIH. El fet que un pacient tingui alguna d’elles no significa que tinguin el VIH. La càries dental i la malaltia periodontal són les principals malalties de la boca, independentment de si el pacient és o no VIH positiu. La candidiasi, l’herpes zoster, la leucoplasia, el sarcoma de Kaposi i els tipus especials de malaltia periodontal són les malalties de la boca que, encara que no són específiques, estan directament relacionades amb la infecció pel VIH.

CARIE DENTÀRIA

La càries dental és una malaltia infecciosa causada per bacteris que poden passar d'una persona a una altra.

Salut oral i càries dentals

un altre, sempre que tingueu una dieta rica en sucre. Els microorganismes que causen la càries formen colònies que s'adhereixen a la dent mitjançant una placa anomenada placa dental. Els microorganismes cariogènics d’aquesta placa acaben provocant la desmineralització de l’esmalt dental. Si aquest procés no s'interromp, la càries s'instal·la formant una cavitat.

QUÈ POTS FER MÉS DE QUE TÉ CARIES?

Alguns factors interfereixen amb la major o menor quantitat de càries que un individu pot tenir, especialment en individus infectats pel VIH.

Com per exemple, tenim:

MEDICACIONS: L’ús regular de molts medicaments pot provocar la càries en dos mecanismes: pot provocar una disminució de la saliva a la boca, reduir la capacitat de protecció o la necessitat d’ingressar-se amb una dieta amb alt contingut calòric, com és el cas de Saquinavir.

DIETA: Com es va descriure anteriorment, sovint a causa dels diversos medicaments utilitzats, el pacient necessita una dieta alta en greixos, normalment associada a diversos tipus de sucres (per exemple, xocolata) que augmenten les possibilitats de tenir cavitats.

DIFÍCIL DEL RASPORAT: De vegades, la presència de nafres a la boca pot causar dolor i dificultat de raspallar-se.

QUÈ PUC FER PER REDUIR EL RISC DE PRESENTAR CAPS?

Podeu disminuir el risc d’obtenir cavitats, fins i tot si esteu dins dels grups anteriors. Tingueu en compte que:

  1. La durada de l'estada dels aliments ensucrats a la boca i la quantitat de temps que s’administren són fonamentals per a l’aparició de la càries;
  2. El menjar més adherit és el major risc de tenir càries (galeta farcida, bala de caramel);
  3. Atenció al que mengeu, perquè sovint el menjar té sucre "amagat", com és el cas del ketchup; · Raspalli les dents correctament i regularment.
Heu de raspallar-vos les dents i llengües després dels àpats i, sobretot, de nit abans de dormir.
La importància de la salut oral
La importància de la salut oral no es té en compte a l'hora de tractar amb una gent pobra. Malgrat els pobres, aquesta és la mètrica, i sí, per descomptat, Pele estava just en les seves línies. Quan feu clic a la imatge, arribareu al lloc d’origen de la imatge. EL LLOC ÉS BELLESA HUDA EN ANGLÈS

Utilitzeu pasta de dents amb fluor, el cable o la cinta dental complementen l’acció del raspall i, per tant, s’ha d’utilitzar amb la mateixa freqüència. Recordeu sempre: com més gran sigui la freqüència de neteja, menys probabilitats de desenvolupar càries. El fluorur és una substància molt important, ja que ajuda a protegir l'esmalt de les dents, fent-los més resistents a l'atac dels bacteris. Haureu d’utilitzar regularment fluor a través del rentatge de la boca i de la pasta dental amb fluor.

RECORDI QUE LA TAULA D'sucre, caramels, xocolates i refrescos són les fonts més comunes de la sacarosa, agreujada pel consum repetit, escapades, i els aliments ensucrats AMB TENDÈNCIA per unir-se a les dents són la càries PRINCIPALS causant. UNA DIETA AMB ALTRES CALORIES NO SIGNIFICA, NECESSÀRIAMENT UNA DIETA RICA AL SUCRE.

QUÈ ÉS LA MALALTIA PERIODONTAL?
La salut oral, especialment en nens petits, es pot mantenir o, si més no, donar un manteniment reduït a una quota de sucre en quatre i només proporcionar 1 / 4
Els cubs de sucre em recorden a "Bunny Bugs". Quan li va preguntar al "personatge 1" o "xodats 2", un sempre acabaria amb el puny al cap (dos terrossos) i em mataria de riure. Per cert, fent clic a la imatge, anireu a un altre lloc, amb un material "molt interessant".

Malaltia periodontal: gingivitis o pallor

Salut Oral
Sí, és difícil de veure. I dic que moltes persones vénen "a això" a causa de factors socials. Els costos de tractament dental, i em diuen que els costos, ja que són molts, fan que la salut oral d'un "bon aspecte" requerida per treballar amb públic, acaben funcionant com una mena de "embut inicial" que nega les possibilitats d'una persona encara al final de la pubertat o, si ho preferiu, allà per 18, 19, potser 20 anys. Això és perquè no hi ha manera de tractar, perquè no es pot permetre!

Comunament conegut com a malaltia de les genives, gingivitis i piorrea, aquesta malaltia es produeix quan un o més dels teixits que componen el periodonci es veuen afectats. El periodonci (peri = al voltant, dental = dent) comprèn els següents teixits: la geniva, el lligament periodontal (fibres que uneixen la dent a l'os), el ciment de l'arrel (teixit que recobreix l'arrel) i l'os alveolar (teixit que suporta la dent). Podeu perdre les dents a causa de la malaltia periodontal.

Aquesta malaltia és causada per una placa, que és una pel·lícula o un conjunt de bacteris que s'adhereixen a la dent o a les estructures sòlides de la boca. Si aquesta placa no s’extreu diàriament amb pinzell i sigui / es una cinta dental, es converteix en una substància dura, aspra i porosa coneguda com a càlcul o tartar dental. Les toxines produïdes pels bacteris a la placa imiten la gingiva, provocant una inflamació; aquestes toxines destrueixen els teixits de suport al voltant de les dents, formant bosses que s'omplen amb més placa, causant de la malaltia periodontal, resultant en sagnat gingival, pèrdua d'os alveolar (que suporta la dent), mal alè i menjar pèrdua progressió de la dent. Només un dentista pot diagnosticar la malaltia de les genives, per la qual cosa és important que realitzi visites periòdiques, incloent-hi sempre un examen periodontal amb el sondeig de totes les dents.

QUÈ PUC LLEGAR-ME PER CREAR QUE Tinc MALALTIA PERIODONTAL?

Els signes de problemes de les genives inclouen:

  • Hemorràgia gingival (aquest és el cas en què, almenys, hipotèticament, hi hagi una sèrie de múltiples factors, que podria, lamentar-me, escriure, conduir a la contaminació personal del VIH besant la boca - ENFORMA: HIPOTÈTICAMENT. En més d’anys de 20 no s’ha produït mai cap persona infectada pel VIH a la meva història, ja que vaig prendre consciència de la meva serologia)
  • Gomes vermelles, inflades o adolorides
  • Mal alè persistent
  • Presència de pus entre les genives
  • Mobilitat o retirada de dents
  • Canviant la forma en què s’ajusten les dents quan tanqueu la boca
  • Canvi en la forma en què es posa una dentadura parcial

No obstant això, és possible que tingueu malalties periodontals i no tingueu cap d'aquests símptomes, per tant, la importància de la visita regular al dentista

COM EVITAR LA MALALTIA PERIODONTAL?

Podeu prevenir la malaltia periodontal eliminant la placa dental mentre feu el raspallat i passant la cinta dental cada dia. Consulti amb el seu dentista si la seva forma de raspallar-se les dents és correcta. La neteja professional, amb un dentista o higienista, es pot requerir almenys dues vegades l'any. Si s’està tractant per a una malaltia periodontal, és possible que necessiteu visites més freqüents.

He de dir-li al dentista que sóc VIH, positiu per al VIH o viu amb sida?

Salut Oral
Tenia tanta por de ser dentista, però fins i tot eren medievals, que vaig guanyar per molts problemes dentals. Enmig del caos que m'ha convertit la meva vida, em vaig quedar a la segona casa de suport, però no em vaig quedar molt de temps. Hi va haver una associació entre la casa de suport (que, diari, no sabia com funcionava), però com que era resident de la casa de suport, tenia dret a tenir cura. En aquells dies, es podia fer poc per a una persona seropositiva i l'únic tractament per a mi, que tenia la salut oral en fragments, era eliminar les dents més danyades. No eren recuperables. I eren una porta d’entrada a la malaltia. "Però deixeu-me calmar", ja que es faria un implant. Bé, la casa de suport tenia els seus motius. Molt afable, com la majoria de les esglésies, per expulsar-me. I així ho va fer! I, he perdut el dret al tractament. Ara estic començant, cosa que em va costar "veure els ulls per la importància de la meva salut oral

Quan visiteu el dentista, haureu d'informar del vostre estat de VIH i proporcionar informació clara i actualitzada sobre el vostre estat de salut, inclosos els resultats de les proves de laboratori i l’ús de medicaments.

HI HA ALGUN DIFERÈNCIA EN EL MEU TRACTAMENT PERQUÈ SÓC EL VIH POSITIU?

En la infecció pel VIH s'ha observat un tipus de malaltia periodontal més agressiu i resistent, però la majoria de les vegades sereu tractats de la manera convencional. aquest tractament consisteix en l'eliminació de la placa i el càlcul dental i el redreçament de la superfície dental. En casos més avançats, depenent de l'estat de la boca, poden ser necessàries cirurgia i altres modalitats de tractament.

Què és la candidiasi oral?

Salut OralAquesta lesió és més coneguda com a "afta", causada per fongs.

La candidosi es veu amb més freqüència com una placa blanca o blanca groguenc, que es pot eliminar mitjançant rascat, deixant una zona vermella o sagnant. Es pot trobar en qualsevol lloc de la boca i normalment no causa dolor.

Hi ha altres maneres de candidosa?

Candidiasi i la importància de la salut oralCandidiasi pot aparèixer en altres formes, com ara candidiasi eritematosa, una zona de color vermellós a la boca (paladar) i la llengua, o com a punts vermells dins de la galta, i com una altra lesió anomenada angular quelite, que són esquerdes o esquerdes a les cantonades de la boca que poden estar associades amb úlceres, enrogiment i plaques blanques. Normalment provoca olor a l’obertura de la boca.

QUÈ CAUSA L'APARTAMENT ÚLCER EN LA BOCA DEL PACIENT POSITIU AL VIH?

Aquest tipus de ferida a la boca d'un pacient amb VIH que pot tenir moltes causes, entre elles: · Pot ser un dolor fred · Pot ser una úlcera causada pel mateix virus VIH o altres virus, però pot ser una lesió més agressiu, com el càncer de la boca; Per tant, heu de ser conscients de totes les llagues de la boca que no es curen en dies 15. Si això no passa, hauríeu de buscar un dentista o el vostre metge.

HERPES SENZILLES

Labis de l'herpesHi ha diversos tipus de virus que poden infectar a un individu, entre ells, la infecció per virus de l'herpes simple és una de les més comunes. En boca, aquesta infecció té tres formes:

Hi ha diversos tipus de virus que poden infectar a un individu, entre ells, la infecció per virus de l'herpes simple és una de les més comunes. En boca, aquesta infecció té tres formes:

Una forma comuna de presentació consisteix en vesícules. I tingueu en compte que es troba principalment al llavi inferior i estan precedits per una zona vermella i adolorida, coneguda com l'herpes labial recurrents.

Algunes coses han de passar

Vaig conèixer a algunes persones que es van contreure del part, de la mare contaminada i de la crisi agressiva aguda.

Maktub

Aquestes vesícules es trenquen i deixen regions ulcerades, cobertes per escorces, molt doloroses i persistents.

En el pacient amb sida, les recidives poden arribar a ser més freqüents, amb lesions més grans i una major durada.

Petites vesícules que es trenquen i formen úlceres petites que poden unir-se i formar una úlcera de forma irregular més gran

En individus joves i nens, en el contacte inicial amb el virus, de vegades es pot produir una imatge greu de la implicació de la mucosa oral. que té febre alta i es coneix com a estomatitis herpètica primària.

La presència del VIH pot complicar molt aquestes condicions

En el pacient infectat pel VIH, pot presentar-se de manera més agressiva i difosa a la boca ia qualsevol edat.

Una forma comuna de presentació consisteix en vesícules, especialment en el llavi inferior, precedides d’una zona envermellida i dolorosa coneguda com herpes recurrentes. Aquestes vesícules es trenquen i deixen regions ulcerades, cobertes per escorces, molt doloroses i persistents.

En el pacient amb sida, les recidives poden arribar a ser més freqüents, amb lesions més grans i una major durada.

Petites vesícules que es trenquen i formen úlceres petites que poden unir-se i formar una úlcera de forma irregular més gran.

En individus i nens més joves, en contacte inicial amb el virus, pot aparèixer una imatge greu de la mucosa oral, que va acompanyada d'una febre alta i es coneix com a estomatitis herpètica primària. En el pacient infectat pel VIH, pot presentar-se de manera més agressiva i difosa a la boca ia qualsevol edat.

PULOSA LEUCOPLASIA

Pilosa Leukoplakia i la importància de la salut oral per a les persones que viuen amb el VIH
La imatge condueix a un article específic d'aquest tema en una altra pestanya del navegador

És una altra lesió causada per un virus, anomenat virus Epstein Barr. Es presenta com una lesió blanca, amb una superfície corrugada a la vora lateral de la llengua, que no es pot treure mitjançant rascat. La presència d'aquesta lesió a la boca d'un pacient infectat pel VIH pot representar una indicació de compromís immune. Jo, Claudio, faig una observació. Aquest text, en el seu document original, després de ser escanejat, ha estat revisat.

El text diu, estúpidament, que aquest incident indica un deteriorament immunològic.

Salut Oral

No és així!

I fins i tot si representa un possible compromís immunitari, això pot provenir de qualsevol cosa.

Lluita entre nuvis, situació de tristesa, depressió o estrès, fins i tot com a dol, angoixa, estrès i fins i tot una alegria sobtada pot conduir a un desequilibri orgànic.

Com a trist exemple, jo, si vaig a una pedrera i jugo a la "pesacria", on tothom guanya alguna cosa Jo, agafo un llapis! (sic) I si torna a intentar-ho .... Trobo una goma d'esborrar per esborrar la tinta de la ploma!

Bé, a 2000, i encara no havia començat el lloc, vaig guanyar!

Miracle entre tots els miracles, una gran quantitat de diners, a partir d'un títol de capitalització que havia comprat, perquè era un idiota que ho creia, fa poc més de dos mesos.

Bé, la primera despesa va ser pagar pel sanejament del cotxe de Felipe T Rocha, que em banyava internament com a vòmit, sense haver ingerit abans. Vaig expulsar el suc gàstric (àcid clorídic) i la bilis. És senzill!

QUÈ ÉS HERPES ZOSTER O COPER?

Salut OralNo he trobat imatges sobre el tema. He preferit no arriscar-me!

Aquesta malaltia és causada per un virus anomenat virus varicel·la - zoster (VHZ). La infecció primària d'aquest virus es denomina varicel·la, la reactivació d'aquest virus es manifesta clínicament com herpes zòster. Quan afecta a la boca, sol presentar-se com a petites ulceracions, especialment en boca o llengua, i acompanya característicament una branca d'un nervi sensorial que no excedeix la línia mitjana de la regió afectada.

Salut Oral

QUÈ ÉS LA MALALTIA CITOMEGALOVIRUS (CMV)?

Aquest virus provoca diverses infeccions, segueix llegint les malalties oportunistes en aquest bloc.

Però a la boca, pot ocórrer en qualsevol lloc, sent particularment crític quan es produeix a la gingiva, ja que pot imitar la malaltia periodontal. El diagnòstic ràpid i precís és necessari perquè la modalitat de tractament és completament diferent de la malaltia periodontal d’origen bacterià anteriorment descrita.

QUÈ ÉS LA MALALTIA DEL VIRUS HUMÀ?

Pot presentar-se clínicament en diverses formes, són les lesions conegudes com a papil·lomes, condilomes i berrugues. Lesions planes o altes, amb una superfície blanca, única o múltiple, que es pot produir en qualsevol lloc de la boca. El condiloma acuminat m (berrugues venéries) sol ser múltiple, pot ocórrer en qualsevol lloc de la boca i sovint s'associa amb lesions genitals.

QUÈ ÉS KAPOSI SARCOMA?

Claudio Souza
La gent escriu sense pensar. Aquest càncer, més freqüentment a la pell, en els homes grans pot manifestar-se en persones amb una imatge avançada de la sida, amb molt mal comptes de CD4. Quan vaig començar aquest "saite", vaig contactar amb el Ministeri de Salut i, en realitat, a l'extint programa nacional de SST / SIDA, demanant matèria i instruccions. Un dels llibres que em van enviar no tenia el títol gens suggerent: la SIDA, llegit abans d’escriure

És un tipus de tumor, el més freqüent en pacients amb sida. Les lesions poden presentar-se com a taques aïllades o múltiples, de color vermell o violaceu. També poden presentar-se com a bony o tumor (augment del volum dels teixits), que varien en grandària i color.

Els llocs més comuns són el paladar i després les genives. Les lesions de la boca poden indicar la implicació d’altres regions del cos.

Altres tumors d'origen bacterià, fúngic o viral poden afectar un pacient infectat pel VIH o la sida.

COM PODEU FER SI Tinc alguna d'aquestes ferides?

Fer l'autoexamen de la boca i buscar al seu dentista amb regularitat o en sentir-se adolorida, inflada o inflada a la boca. L’autoavaluació és senzilla i la persona mateixa pot fer-la davant d’un mirall en un lloc ben il·luminat. El seu propòsit és identificar lesions precursores del càncer de boca i qualsevol altra lesió que aparegui a la boca. A través d’aquest examen es poden identificar canvis en el color de la mucosa de la seva boca, com ara zones més blanques o vermelles, que al principi de la seva evolució no solen presentar símptomes o molèsties i són importants en el diagnòstic precoç de malalties.

d'Amarilis In Memorian

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant