Càrrega viral indetectable i no transmissió del VIH - un full d'informació per a persones amb VIH

Imatge predeterminada
SIDA SIDA després de Dos 50 Articles, traduccions i edicions Candidiasi La càrrega viral Parelles sorodiscordants Infecció pel VIH Finestra immunològica Joventut i SIDA El que és CD4 Pot el sexe oral transmetre el VIH? Sexe oral Quin és el risc?

Càrrega viral indetectable i A NO Transmissió del VIH

La quantitat de El VIH en els líquids corporals s’anomena el càrrega viral. El tractament efectiu del VIH (teràpia antiretroviral) suprimeix la quantitat de VIH en els líquids corporals fins al punt que les proves estàndard no són capaces de detectar el VIH, o només poden trobar una petita traça. Els metges diuen això “Supressió virològica", Però sovint es coneix com a" tenir càrrega viral indetectable ”o“ ser indetectable ”. Tenir un càrrega viral indetectable no vol dir que tingueu cura del VIH. Si deixeu de prendre tractament, la vostra càrrega viral augmentaria i seríeu de nou detectables. Tenint una càrrega viral indetectable 1/2 que no hi ha prou VIH en el teu cos per a transmetre el VIH durant el sexe. Dit d’una altra manera, no sou infecciós. Sempre que la vostra càrrega viral sigui indetectable, la possibilitat de transmetre el VIH a una parella sexual és nul·la. Com diu l’eslògan de la campanya, "Indetectable és intransmissible" o "U = U". Aquest full informatiu està escrit per a persones amb VIH. També es tracta aquest tema una fitxa escrita per a persones que no tenen VIH.

Càrrega viral en diferents etapes

Durant les primeres setmanes després algú té VIH, la càrrega viral sol ser molt alta, normalment de diversos milions "còpies virals per mil·lilitre de sang(Còpies / ml). Hi ha un risc considerable de transmetre el VIH en aquest moment. De fet, moltes persones obtenen el VIH d'algú que recentment l'ha adquirit (i no el conec) Després d'aquest període d'infecció precoç, la càrrega viral generalment disminueix. Una càrrega vírica típica en algú que no rep tractament pot ser de 50.000 còpies / ml. Hi ha encara un risc considerable de transmissió de VIH. Després de començar tractament per al VIH, la càrrega viral generalment disminueix ràpidament. Al cap de tres a sis mesos, la càrrega viral de la majoria de les persones es va tornar a detectar (per sota de 50 còpies / ml). Es recomana esperar fins que tingueu almenys dos resultats no detectables consecutius, durant un període de sis mesos, abans de confiar en ells. Si manteniu una càrrega viral indetectable durant sis mesos com a mínim i seguiu bé adhesió, l'Associació Britànica del VIH diu que no hi ha risc de transmissió del VIH.

British British Association Council

La campanya "Indetectable és igual a intransferible" (U = U) compta amb el suport de la British VIH Association (BHIVA), que és l'associació professional per a metges i altres professionals sanitaris que treballen amb el VIH al Regne Unit. BHIVA diu que l’ús constant del tractament del VIH per mantenir una càrrega viral indetectable és una forma altament eficaç de prevenir la transmissió sexual del VIH. BHIVA diu que els professionals de la salut han de compartir aquesta informació amb totes les persones que viuen amb VIH. Aconsella als professionals sanitaris que expliquin les evidències científiques que hi ha darrere de U = U, destacant la importància d’una excel·lent adhesió al tractament del VIH i emfatitzant que U = U depèn de mantenir una càrrega viral sostinguda indetectable.

L'evidència científica

El primer gran estudi que indica que les persones amb càrregues virals baixes no són infeccioses prové d’un estudi de 415 parelles heterosexuals l’any 2000. Això va trobar que cap soci VIH positiu amb una càrrega viral inferior a 1500 còpies / ml transmetia VIH. El 2011, es va anomenar un important estudi científic HPTN 052 va concloure que el tractament del VIH va reduir el risc de transmetre el VIH a un soci heterosexual habitual en 96%. L’única raó per la qual no va ser 100% és que una persona en l’estudi té VIH, però això va passar uns dies després que la seva parella iniciés el tractament. Al llarg de l’estudi de quatre anys, cap persona amb càrrega viral indetectable transmetrà el VIH a la parella.

PARTNER 1 i PARTNER 2 Studies

Els resultats finals del programa PARTNER 1 e PARTNER 2 es van anunciar estudis el 2016 i el 2018, respectivament. Entre tots dos, van reclutar 972 parelles gai i 516 parelles heterosexuals en les quals una parella tenia VIH i l’altra no. Al llarg de l'estudi, les parelles gai van tenir sexe sense penetració i les parelles heterosexuals 77.000 actes. Els estudis PARTNER no van trobar una única transmissió del VIH per part d’un soci seropositiu que tingués una càrrega viral indetectable (per sota de 36.000 còpies / ml). El 200, un estudi similar amb exclusivitat de 2017 parelles gai, Els oposats s'atrauen, tampoc no han trobat transmissions de socis amb càrrega viral indetectable en 17.000 actes de sexe anal sense condó.

No hi ha transmissió del VIH d'un soci sexual amb càrrega viral indetectable

Entre els tres estudis, no es va observar cap transmissió del VIH per part de parella sexual amb una càrrega viral indetectable en gairebé 130.000 actes de relacions sexuals sense preservatiu. Això significa que el risc de transmissió per part d’un soci amb una càrrega viral indetectable equival estadísticament a zero. Alguns dels socis negatius pel VIH en aquests estudis fez adquirir el VIH. Però amb proves genètiques, els investigadors van poder demostrar que totes aquestes infeccions provenien d’altres persones i no de la seva parella principal.

El que això significa per a mi?

Moltes persones amb VIH veuen el fet que no són infeccioses com un alleujament important de l’ansietat de transmissió com un benefici molt important del tractament amb VIH. L’augment de la consciència pública de la U = U també pot reduir l’estigma cap a les persones que viuen amb el VIH. Si voleu deixar d’utilitzar Els condons, probablement és una bona idea discutir-ho amb els vostres socis i comprovar si estan a gust amb la decisió. De la mateixa manera, si la vostra parella utilitza el PrEP (profilaxi pre-exposició), però sentiu que ja no en necessiteu, haureu de parlar amb ells. Discutir què significa una càrrega viral indetectable amb els socis seronegatius pot ajudar a reduir l’ansietat per la transmissió del VIH. Però és probable que aquesta informació sigui nova per a la majoria de les persones que no tenen VIH i pot trigar algun temps a entendre i confiar en el que està dient. El NAM també ha elaborat un full d’informació per a persones que no tenen VIH per ajudar-los a comprendre l’impacte d’una càrrega viral indetectable en la transmissió del VIH. Saber que “Indetectable és igual a intransferible” és especialment útil per a persones que desitgin tenir un fill. Les parelles en què una persona té VIH indetectable i l’altra és negativa pel VIH poden tenir sexe sense protecció per concebre. Tanmateix, potser la llei contra el VIH no ha arribat a la ciència. En alguns països, el sexe sense preservatiu sense revelar el vostre estat VIH és un delicte, independentment de la possibilitat de transmissió de VIH. Per obtenir informació sobre països concrets, visiteu criminalisation.gnpplus.net

I les infeccions de transmissió sexual (MTS)?

És important recordar que mentre el tractament del VIH protegeix els seus socis del VIH, no els protegeix ni d’altres infeccions de transmissió sexual (MTS). Per aquest motiu, control de salut sexual es recomana.

L'ús del preservatiu us ajudarà a evitar MTS.

Una altra preocupació és si tenir ITS pot comportar un augment de la càrrega viral. Això succeeix amb persones amb VIH que no reben tractament: per exemple, la sífilis pot duplicar la seva càrrega vírica. Els socis negatius al VIH també són més propensos a contreure VIH si tenen ITS. Però no és el cas de les persones tractades pel VIH que tinguin una càrrega viral indetectable. En els estudis PARTNER i Opposites Attract, no hi ha hagut una transmissió única del VIH, tot i que moltes persones presenten ETS. Si manteniu una bona adherència al tractament amb VIH, la detecció d’una ITS no augmentarà la vostra càrrega viral de “indetectable” a “detectable”. Un tractament eficaç impedeix la transmissió sexual del VIH, fins i tot si hi ha altres ETS.

Si tinc una càrrega viral indetectable, puc VIH?

Les persones amb una càrrega viral indetectable de vegades experimenten els anomenats “pitjos” en la seva càrrega viral. La vostra càrrega viral augmenta de l'indetectable a un nivell baix, però detectable, abans de tornar-se a detectar a la prova següent. Per exemple, la càrrega viral pot augmentar temporalment fins a 60 còpies / ml o 150 còpies / ml. Això no ha de ser motiu de preocupació. Recordeu que en els estudis PARTNER i Opposites atraure, "Indetectable" s’ha establert a sota de les còpies 200 / ml. Aquests estudis han demostrat que la transmissió no es produeix per sota d’aquest nivell. Tanmateix, un blipe pot indicar un problema si es produeix aproximadament al mateix temps que les dosis perdudes o tardanes del medicament, o si la càrrega viral roman per sobre de detectable en dues proves consecutives.

La càrrega viral en semen, fluids vaginals o rectes no és més important que la càrrega viral en sang?

La càrrega viral en sang i altres fluids corporals sol ser molt similar: si el VIH a la sang és indetectable, és probable que sigui indetectable en altres llocs. De vegades, les persones tenen un VIH indetectable a la sang i tenen nivells baixos de VIH en altres fluids corporals, però molt rarament a nivells infecciosos.

El tractament del VIH sempre funciona?

Aproximadament una de cada sis persones en el seu primer règim de tractament del VIH mai no té una càrrega viral indetectable ni el seu tractament deixa de funcionar durant el primer any. Durant el segon any de tractament, la possibilitat que la vostra teràpia no funcioni és d’un de cada vint anys, i que disminuirà encara més en la propera dècada fins a uns 50 en la possibilitat de fracassar qualsevol any. Així, com més estiguis en teràpia específica del VIH, menys probabilitats de deixar de treballar. Gairebé tots els que segueixen un segon o tercer règim redueixen la seva càrrega viral fins a un nivell indetectable.
La pertinença és molt important
Si el tractament d'algú no fa que la càrrega viral sigui indetectable, això sol ser perquè tenen problemes per prendre el tractament, ja que no prenen totes les pastilles en el moment adequat sense perdre dosis. Si teniu problemes per mantenir el tractament, parleu amb el vostre metge i podran trobar una combinació de medicaments que us convingui millor.

U = U S'aplica a tots els tipus de sexe?

Una càrrega viral indetectable evitarà la transmissió del VIH durant el període sexe oral, sexe vaginal i sexe anal. Preservatius no són necessaris per evitar la transmissió del VIH quan la seva càrrega viral no és detectable.

S'aplica U = U a la transmissió no sexual del VIH?

Aquesta pàgina tracta sobre la transmissió del VIH durant el sexe. Però una càrrega viral indetectable també és crucial per a la concepció, l’embaràs i el part. Si manteniu una càrrega viral no detectable durant embaràs, el risc de ser transmès al vostre nadó és només 0,1%, o un de cada mil.
Lactància materna
Durant el dia lactància materna, una càrrega viral indetectable redueix en gran mesura el risc de transmissió del VIH, tot i que no elimina completament aquesta possibilitat. Al Regne Unit i altres països on es disposa d’aigua neta i equips d’esterilització, l’ampolla de fórmula de llet és la forma més segura d’alimentar el vostre nadó. Si utilitzeu drogues injectables i compartir agulles o un altre equipament, el tractament del VIH i la càrrega viral indetectable redueixen considerablement el risc de transmissió del VIH, però no sabem quant.

Aquesta fitxa ha de ser revisada al gener de 2022

Els textos a continuació us poden interessar!

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

%d Bloggers com aquest: