SIDA petó Petó a la boca CD4 Dades sobre la SIDA El VIH El que és CD4 sexe Sexe oral i fets Sexe oral Quin és el risc? Sexualitat Virus del papil·loma humà

Lipodistròfia associada al VIH | Lipohippertròfia, Lipoatròfia i Lipoxigtròfia

Bé, la lipodistròfia associada al VIH és una síndrome ben coneguda en medicina que es presenta en pacients infectats pel VIH que reben teràpia antiretroviral.
I, per desgràcia, aquest problema va començar a aparèixer a 1997, poc després de la implantació de la triple teràpia, en particular, connectada a la IP (proteasa inhibidors)

Lipodistròfia associada al VIH

Introducció

La lipodistròfia
Tot això problemàtic i ...

Tingueu en compte que hi ha "diversitat" en el tema, ja que les característiques de la síndrome de lipodistròfia associada al VIH inclouen la lipoatròfia, la lipohipertria o una combinació de tots dos.

Per tant, per a aquesta condició, la lipoatròfia es refereix a la pèrdua de teixit adipós subcutani perifèric, normalment a la cara (àrees malar i temporals), extremitats i natges.

D'altra banda, la lipohipertria es refereix a l'acumulació de teixit adipós visceral, una capa de greix dorsocervical conegut com a "joroba de búfala" o "joroba", així com hipertròfia de mama en homes i dones, amb un augment del coll i alguns casos, lipomes.

Així, la síndrome de lipodistròfia associada al VIH també es produeix amb hiperlipidèmia, resistència a la insulina, hiperglicèmia i disfunció endotelial, que augmentar el risc de malalties cardiovasculars.

Actualment, al segle XXI, al segle XX, la lipohipertrofia i la lipoatròfia es consideren entitats diferents implicades en una sola síndrome.

Com que no hi ha canvis morfològics uniformes, i els factors de risc i els canvis metabòlics són diferents per a la lipoatròfia i la lipohipertria i com que la lipoatròfia i la lipohipertria són difícils de tractar i el tractament és car, la prevenció és l'objectiu.

Quan la prevenció no és possible, l'objectiu és reduir el risc de malalties cardiovasculars del pacient i reduir l'estrès psicològic causat per canvis no desitjats en la forma del cos.

Lipodistròfia associada a la Etiologia del VIH

Un virus
Un virus de l'herpes atacat per anticossos

L'etiologia exacta de la lipodistrofia associada al VIH encara no està clara. Està influenciat pel tipus de teràpia antiretroviral i per la durada del tractament.

Els règims de tractament que contenen inhibidors de proteasa (PI) i els inhibidors de la transcriptasa inversa nucleòsid de la timidina (INTR) són comunament associat amb la síndrome.

I, tot i que normalment s'associen les IP lipohipertròfia i els seus efectes sobre el metabolisme dels lípids i la resistència a la insulina. Els INTI, la stavudina i la zidovudina, van estar directament implicats en la lipoatròfia.

Els efectes dels NRTI semblen augmentar o accelerar quan es combinen amb IP.

No obstant això, les manifestacions de la lipodistrofia associada al VIH són diferents de les dels pacients que només reben NRTI. Quan es combinen els INTI amb IP, hi ha un major increment del teixit adipós visceral, hiperinsulinemia, resistència a la insulina i dislipèmia.

Lipodistrofia associada al VIH
A més, és possible que la síndrome mixta resulti del tractament amb ambdues classes d’agents antiretrovirals. Els factors de risc per a la lipoatròfia són la teràpia prèvia amb INTR, edat avançada, IMC baixa abans de començar el tractament antiretroviral, la raça blanca i l'ús de PI durant més de dos anys [1]. Els factors de risc del lipoxegreciment del VIH són l'edat superior a 40 anys, femení, IMC> 25, baix nivell de CD4, ús d'anàlegs de timidina i inhibidors de proteasa. La combinació d'una major durada de la infecció pel VIH, una disminució del recompte de cèl·lules CD4 i una elevada càrrega viral poden ser un factor de risc independent per a la teràpia antiretroviral.

Epidemiologia

La prevalença de la lipodistròfia associada al VIH ha estat difícil d’establir perquè no hi ha una definició de cas.

A partir de 2014, la prevalença va variar de 10% a 80% entre totes les persones que viuen amb el VIH a tot el món. Les dones presenten un major risc de lipodistròfia que els homes.

Les femelles (entre els simis) també tenen més probabilitats d’acumular greixos abdominals i mamaris i hipertrigliceridèmia. Els mascles tenen més probabilitats que les dones de reportar l’esgotament de greixos de la cara i de les extremitats, la hipertensió i la hipercolesterolèmia.

La prevalença varia de 13% a 67% per lipoatròfia i de 6% a 93% per lipohipertria. La prevalença d’individus amb una combinació de lipoatròfia i lipohipertria oscil·la entre% 20 i 29%.

Lipodistrofia associada a la Fisiopatologia del VIH

Els mecanismes subjacents associats a la lipodistròfia associada al VIH són citocines proinflamatòries, que augmenten l’experiència que indueixen una ressonància de l’estrès en els adipòcits, causant danys físics a les cèl·lules. També es creu que la toxicitat mitocondrial, la resistència a la insulina, la genètica són alguns dels mecanismes fisiopatològics relacionats amb el desenvolupament de la lipodistròfia associada al VIH. La lipoatròfia s'ha associat amb una disfunció mitocondrial greu i una inflamació. La lipohipertria s'ha associat amb una disfunció mitocondrial discreta i una activació de cortisol estimulades per la inflamació. A més, tant la lipoatròfia a la part inferior del cos com la lipohipertria a l'abdomen estaven associades a canvis metabòlics similars a la síndrome metabòlica, especialment a la dislipèmia i resistència a la insulina.

Lipodistrofia associada al VIH i la seva Història i Física

La lipodistròfia es pot desenvolupar en homes, dones i nens. La lipoatròfia es nota més a la cara, però també pot ser visible a les extremitats i les natges. La lipohipertria es caracteritza per un marcat increment del teixit adipós visceral que augmenta el perímetre abdominal. També es pot veure com un teixit adipós dorsocervical augmentat, conegut com "joroba de búfals" i hipertròfia de mama en homes i dones. S'observa un augment de la mida del greix supraclavicular i l’acumulació de greix al coll anterior. De tant en tant, es poden observar lipomes pubians o angiolipomes múltiples. Diversos angiolipomes estan associats amb la teràpia PI.
Normalment, els signes físics de lipodistròfia apareixen progressivament. Solen augmentar la seva severitat durant un període de 18 a 24 mesos. Això segueix l'estabilització durant els propers dos anys.

Inhibidors de la transcriptasa inversa no nucleósids

La síndrome pot tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida d’una persona, tant física com psicològicament. Físicament, l'augment del perímetre abdominal pot causar símptomes de distensió abdominal, reflux gastroesofàgic i dificultat per fer exercici. Les dificultats del son poden ocórrer a causa del coll ampliat i la hipertròfia mamària significativa pot causar dolor localitzat. Psicològicament, els pacients amb lipodistròfia associada al VIH poden experimentar ansietat, depressió i pèrdua d’autoestima. En alguns grups de pacients, la lipodistròfia pot ser tan angoixant que els pacients interrompin la medicació antiretroviral.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant
%d Bloggers com aquest: