20.5 C
São Paulo
11, desembre, 2019

Atazanavir / Reyataz Altres antiretrovirals Un inhibidor de la proteasa

Imatge predeterminada
Antiretrovirals

Atazanavir és un inhibidor de la proteasa. Aquests són els nous remeis que Dráuzio Varella fa en un vídeo. No obstant això, Atazanavir és molt més recent i està millor preparat. Té efectes secundaris inconvenients?

Sí!

Però molt més "Llums" que els que Mara i jo vam fer un dia.

Atazanavir / Reyataz

Què és l'atazanavir?

Atazanavir és un medicament utilitzat per tractar el VIH. Es comercialitza sota la marca Reyataz, però també hi ha disponibles versions genèriques. Es pren en combinació amb altres medicaments antiretrovirals.

La dosi habitual d’atazanavir en adults és la 300 mg una vegada al dia. Això es pot prendre com una càpsula de 300 mg presa amb mg de ritonavir 10 (a traduir) (un potenciador de la medicina). Alternativament, la píndola combinada Evotazamb 300mg d'atazanavir i 150mg de cobicistat (també per traduir): això es fa en ordre alfa del peu, obeint les meves fonts (una medicina potenciadora) i això es pot prendre una vegada al dia.

Com funciona l'atazanavir?

Atazanavir és una classe de fàrmacs coneguts com a inhibidors de proteasa. El seu metge li recetarà atazanavir com a part del tractament del VIH juntament amb antiretrovirals d'una altra classe de medicaments. És important prendre tots els medicaments prescrits cada dia. Cada classe de medicaments treballa contra el VIH d'una manera diferent.

L'objectiu del tractament del VIH és reduir el nivell de VIH del cos (càrrega viral). L'ideal seria que la càrrega viral hauria de ser tan baixa que sigui indetectable, normalment menys que les còpies de virus 50 per ml de sang. Prendre el tractament del VIH i tenir una càrrega viral indetectable protegeix el sistema immunitari i evita que el VIH es transmeti a una altra persona durant el sexe.

Com puc prendre atazanavir?

Haureu d’adoptar atazanavir amb un àpat gran o un aperitiu per ajudar el cos a absorbir la droga.

El tractament per al VIH funciona millor si el pren cada dia. Quan seria un bon moment per planificar el tractament? Penseu en la vostra rutina diària i quan us resulti més fàcil fer el tractament.

Si us oblideu de prendre una dosi d’atazanavir, feu-ho tan aviat com recordeu l’aliment. Si ja és hora d’arribar a la següent dosi, s’abandona la dosi perduda i torneu al vostre horari normal de dosificació.

Si us oblideu regularment de prendre el tractament o si no ho esteu prenent per un altre motiu, és important parlar amb el vostre metge.

Quins són els possibles efectes secundaris d’atazanavir?

Tots els medicaments tenen possibles efectes secundaris. És És una bona idea parlar amb el metge sobre possibles efectes secundaris abans de començar a prendre un medicament. Si sents alguna cosa que pot ser un efecte secundari, parleu amb el vostre metge sobre què es pot fer. Una llista completa d’efectes secundaris, incloent efectes secundaris menys comuns, s’hauria d’incloure a la fitxa del paquet que acompanya el paquet atazanavir.

En general, dividim els efectes secundaris en dos tipus:

Comú: efecte secundari que es produeix en almenys una de cada cent persones (més de 1%) que pren aquest medicament.

Rares: efecte secundari que es produeix en menys d’una de cada 100 persones (menys de 1%) que prenen aquest medicament.

Els efectes secundaris comuns d’atazanavir inclouen:

 • mal de cap, nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal, indigestió, cansament, erupció, augment dels nivells de bilirrubina, que de vegades condueixen a icterícia.

Quan es pren com Evotaz, es diu que alguns altres efectes secundaris són comuns, incloent:

 • augment de la gana, dificultat per dormir, somnis anormals, marejos, canvi de gust, inflor, flatulència, sequedat de la boca.

El desenvolupament d’un petit color groguenc de la pell i / o els ulls (icterícia) és bastant freqüent en prendre atazanavir, sobretot quan comenceu el medicament. Tot i que això pot semblar alarmant, és inofensiu i no significa que el fetge estigui danyat o que no funcioni gens.

Poques vegades, l'atazanavir pot causar una reacció d'hipersensibilitat (al·lèrgica). Si desenvolupeu una erupció cutània amb altres símptomes com febre, consulteu un metge.

v

Interactua l’atazanavir amb altres drogues?

Sempre hauríeu d’informar al metge i al farmacèutic sobre qualsevol altre medicament o medicament que esteu prenent. Això inclou qualsevol cosa prescrita per un altre metge, medicaments que hàgiu comprat en un químic de carrer, tractaments a base d'herbes i tractaments alternatius, i drogues recreatives o chems.

Alguns medicaments o medicaments no són segurs si es prenen junts: la interacció pot causar nivells més elevats i perillosos o pot impedir que un o tots dos medicaments funcionin. Altres interaccions farmacològiques són menys perilloses, però encara cal prendre-les seriosament. Si els nivells d’un medicament es veuen afectats, és possible que hàgiu de canviar la dosi que feu. Això només hauria de fer-se a partir del consell del metge del VIH.

S'ha d’incloure una llista dels medicaments que es coneixen que interactuen amb atazanavir al fullet que acompanya l’atazanavir. Digueu-li al vostre metge si esteu prenent algun d’aquests medicaments i altres medicaments que no figuren a la llista.

No heu de prendre atazanavir amb cap dels medicaments següents:

 • alfuzosina
 • astemizol
 • bepridil
 • cisapride
 • dihidroergotamina
 • ergonovina
 • ergotamina
 • gràcies de nou
 • lovastatina
 • metilergonovina
 • midazolam (oral)
 • pimozide
 • quetiapina
 • quinidina
 • rifampicina
 • sildenafil (quan s’utilitza per tractar la hipertensió arterial pulmonar)
 • simvastatina
 • herba de St
 • terfenadina
 • triazolamona.

Si esteu prenent atazanavir, és especialment important que consulteu el metge o el farmacèutic pel VIH abans de prendre qualsevol altre medicament perquè poden interactuar amb atazanavir o ritonavir o potenciadors de colbicistes.

Els fàrmacs que afecten l'acidesa de l'estómac i el tracte gastrointestinal poden impedir l'absorció de l'atazanavir, el que significa que pot no ser eficaç en la supressió del VIH. Aquests inclouen indigestions i remeis acúpids, inhibidors de la bomba de protons i antagonistes del receptor H2. Parleu amb el vostre metge si esteu prenent aquest tipus de medicaments, fins i tot de vegades.

Puc prendre atazanavir durant l’embaràs?

Si esteu pensant a tenir un nadó o penseu que pot estar embarassada, parleu amb el vostre metge tan aviat com sigui possible sobre quina combinació de medicaments contra el VIH us convé. És important prendre un tractament antiretroviral durant l’embaràs per evitar la transmissió del VIH de la mare a la mare.

L'Associació Britànica del VIH (BHIVA) recomana que les dones que ja prenen medicaments contra el VIH i que quedin embarassades continuïn prenent el mateix medicament durant l'embaràs. A més, BHIVA enumera atazanavir (en combinació amb altres medicaments) com a opció que es pot recomanar per a les dones que inicien el tractament del VIH durant l'embaràs, depenent de les seves circumstàncies individuals.

Es recomana a les dones que viuen amb el VIH no alletar perquè el VIH es pot transmetre a la llet materna. No obstant això, algunes dones decideixen alletar. Atazanavir no s’ha d’utilitzar durant la lactància, ja que una petita quantitat de medicament pot passar a la llet materna.

Quins són els possibles efectes secundaris d’atazanavir?

Tots els medicaments tenen possibles efectes secundaris. És convenient parlar amb el metge sobre possibles efectes secundaris abans de començar a prendre un medicament. Si sents alguna cosa que pot ser un efecte secundari, parleu amb el vostre metge sobre què es pot fer. Una llista completa d’efectes secundaris, incloent efectes secundaris menys comuns, s’hauria d’incloure a la fitxa del paquet que acompanya el paquet atazanavir.

En general, dividim els efectes secundaris en dos tipus:

Comú: efecte secundari que es produeix en almenys una de cada cent persones (més de 1%) que pren aquest medicament.

Rares: efecte secundari que es produeix en menys d’una de cada 100 persones (menys de 1%) que prenen aquest medicament.

Els efectes secundaris comuns d’atazanavir inclouen:

 • mal de cap, nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal, indigestió, cansament, erupció, augment dels nivells de bilirrubina, que de vegades condueixen a icterícia.

Quan es pren com Evotaz, es diu que alguns altres efectes secundaris són comuns, incloent:

 • augment de la gana, dificultat per dormir, somnis anormals, marejos, canvi de gust, inflor, flatulència, sequedat de la boca.

El desenvolupament d’un petit color groguenc de la pell i / o els ulls (icterícia) és bastant freqüent en prendre atazanavir, sobretot quan comenceu el medicament. Tot i que això pot semblar alarmant, és inofensiu i no significa que el fetge estigui danyat o que no funcioni gens.

Poques vegades, l'atazanavir pot causar una reacció d'hipersensibilitat (al·lèrgica). Si desenvolupeu una erupció cutània amb altres símptomes com febre, consulteu un metge.

Els nens poden prendre atazanavir?

Atazanavir està aprovat per al seu ús en nens majors de 10 anys. El Reyataz El pols també està disponible per a nens durant mesos 3.

Parlar amb el seu metge

Si teniu alguna preocupació pel vostre tractament o amb altres aspectes de la vostra salut, és important parlar amb el vostre metge sobre ells.

Per exemple, si teniu algun símptoma o efecte secundari, o si teniu problemes per rebre el tractament cada dia, és important que el metge sàpiga això. Si esteu prenent altres medicaments o drogues recreatives, o si teniu una altra condició mèdica, també és important que el metge sàpiga.

Construir una relació amb un metge pot trigar temps. Potser us sentiu molt còmode parlant amb el vostre metge, però algunes persones consideren que això és més difícil, especialment quan es tracta de sexe, salut mental o símptomes que resulten vergonyosos. També és fàcil oblidar les coses de les quals es volia parlar.

Prep

La preparació per a una cita pot ser molt útil. Preneu-vos un temps per pensar en el que dirreu. És possible que us resulti útil parlar primer amb algú o fer notes i portar-los a la vostra cita. La nostra eina en línia The punts de conversa us pot ajudar a preparar-vos per a la vostra propera visita: visita www.aidsmap.com/talking-points

Per obtenir informació més detallada sobre aquest medicament, visiteu asdo atazanavir medicaments antiretrovirals a l'AZ.

Traduït per Cláudio Afonso de Souza do Original a Atazanavir A 19 juny 2019.

Originalment publicat per Greta Hughson

LA RESILIÈNCIA ÉS ALGUNA VOSTRA TROBADA DE UN DIA A TOTS ELS TEMPS.

Quan el camí esdevé difícil, només podem endurir el viatge!

Una greu malaltia oportunista: Tuberculosi és una malaltia que defineix la SIDA

He mantingut aquest bloc gairebé sense ajuda des de l'any 2000! estem al final de 2019

Ningú no és tan pobre que no hi pot ajudar almenys una vegada. L’elecció és vostra. I Déu testimoni de les seves opcions

Per ajudar amb $ 10,00 Per ajudar amb $ 20,00 Per ajudar amb $ 50,00Per ajudar amb $ 100.00
El que ve després de la imatge no us permet pensar:
“Uau! Com va patir !.
És per tu que t’hi posis al cap que puguis passar encara més que això!
Quan escric que hi ha vida amb VIH és això i molt més el que parlo !!!
Malgrat la infecció pel VIH, i fins i tot poques vegades, puc somriure.
Ja ho sé! La samarreta és horrible. He provat aquest mateix somriure amb una altra samarreta. Però el motiu del somriure ja no era al voltant! 🙂 Realment ho és. Sí, aquest somriure a mi és rar

Articles relacionats que us agradi llegir

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa