Darunavir, més un antiretroviral

Et trobes Iniciació => Articles, traduccions i edicions => Darunavir, més un antiretroviral
?>

Darunavir És més un antiretroviral i, per tant, és una altra arma en la lluita contra la infecció pel VIH, el virus de la sida. Volia gaudir i dir-ho "El virus del VIH"No existeix. Les persones "ordinàries" que no s'ocupen d'aquesta realitat activament no tenen moltes raons per preocupar-se. Però quan veig això o aquell activista (...) parlant "Virus del VIH" és matar

És el VIH, o virus del VIH, el virus de la sida, pel qual Ronald (no el Mc Don) Reagan va prometre una vacuna en "Dos anys".

Darunavir

Què és darunavir?

El darunavir és un medicament utilitzat per tractar el VIH. Es comercialitza sota la marca Prezista, però també hi ha disponibles versions genèriques. Es pren en combinació amb altres medicaments antiretrovirals.

La dosi habitual de darunavir en adults és 800 mg una vegada al dia amb un medicament de reforç. Això es pot prendre com una pastilla 800 mg vermella presa amb un comprimit de 100 mg ritonavir (un medicament de reforç). Alternativament, la píndola combinada Rezolsta conté 800 mg de darunavir i 150mg de cobicistate (un medicament de reforç).

Si teniu un tipus de VIH resistent a alguns medicaments, el metge pot prescriure una dosi diferent que consta d'una tableta de 600 mg més una pastilla de 100 mg de ritonavir, que es prenen junts dues vegades al dia.

El Darunavir també està disponible en una tauleta de combinació anomenada Symtuza, que conté 800mg de darunavir, 200mg d’emtricitabina i 10mg a partir de tenofovir alafenamida, juntament amb 150mg de cobicistate!

Com funciona Darunavir?

El Darunavir és una classe de medicaments coneguts com a inhibidors de proteasa. El seu metge li prescriurà darunavir com a part del tractament del VIH juntament amb un medicament de reforç i antiretrovirals d’una altra classe de medicaments. És important prendre tots els medicaments prescrits cada dia. Cada classe de medicaments treballa contra el VIH d'una manera diferent.

L'objectiu del tractament del VIH és reduir el nivell de VIH del cos (càrrega viral). L'ideal seria que la càrrega viral hauria de ser tan baixa que sigui indetectable, normalment menys que les còpies de virus 50 per ml de sang. Prendre el tractament del VIH i tenir una càrrega viral indetectable protegeix el sistema immunitari i evita que el VIH es transmeti a una altra persona durant el sexe.

Com puc prendre Darunavir?

Heu de prendre darunavir amb un menjar o un aperitiu per ajudar el cos a absorbir la droga.

El tractament per al VIH funciona millor si el pren cada dia. Quan seria un bon moment per planificar el tractament? Penseu en la vostra rutina diària i quan us resulti més fàcil fer el tractament.

Si us oblideu de prendre una dosi de darunavir, feu-ho tan aviat com recordeu el menjar. Si és inferior a 12 hores abans de la següent dosi, no tingueu una dosi doble, només cal ometre la dosi perduda i continuar.

Si us oblideu regularment de prendre el tractament o si no ho esteu prenent per un altre motiu, és important parlar amb el vostre metge.

Quins són els possibles efectes secundaris de Darunavir?

Tots els medicaments tenen possibles efectes secundaris. És convenient parlar amb el metge sobre possibles efectes secundaris abans de començar a prendre un medicament. Si sents alguna cosa que pot ser un efecte secundari, parleu amb el vostre metge sobre què es pot fer. La llista completa d’efectes secundaris, incloent efectes secundaris menys comuns, s’hauria d’incloure en el prospecte que acompanya el paquet amb darunavir.

En general, dividim els efectes secundaris en dos tipus:

Comú: efecte secundari que es produeix en almenys una de cada cent persones (més de 1%) que pren aquest medicament.

Rares: efecte secundari que es produeix en menys d’una de cada 100 persones (menys de 1%) que prenen aquest medicament.

Els efectes secundaris més freqüents del darunavir són els més freqüents negreta:

 • Diarrea,
 • vòmits,
 • nàusees,
 • Dolor abdominal,
 • Inflor,
 • Indigestió,
 • Flatulència
 • Cefalea,
 • Cansat,
 • Marejos,
 • Somnolència,
 • Adormiment,
 • Neuropatia perifèrica (lesions als nervis de les mans o dels peus, causant formigueig o dolor),
 • Dificultat per dormir, debilitat.
 • Rash,
 • Pruïja,
 • Diabetis,
 • Augment dels lípids,
 • Elevació d’enzims hepàtics.

Interacciona Darunavir amb altres drogues?

Sempre hauríeu d’informar al metge i al farmacèutic sobre qualsevol altre medicament o medicament que esteu prenent. Això inclou qualsevol cosa prescrita per un altre metge, medicaments que hàgiu comprat en un químic de carrer, tractaments a base d'herbes i tractaments alternatius, i drogues recreatives o chems.

Alguns medicaments o medicaments no són segurs si es prenen junts: la interacció pot causar nivells més elevats i perillosos o pot impedir que un o tots dos medicaments funcionin. Altres interaccions farmacològiques són menys perilloses, però encara cal prendre-les seriosament. Si els nivells d’un medicament es veuen afectats, és possible que hàgiu de canviar la dosi que feu. Això només hauria de fer-se a partir del consell del metge del VIH.

S'ha d’incloure un llistat de medicaments que interactuen amb darunavir al fulletó que acompanya el paquet amb darunavir. Digueu-li al vostre metge si esteu prenent algun d’aquests medicaments i altres medicaments que no figuren a la llista.

No heu de prendre darunavir amb cap dels medicaments següents:

 • alfuzosina
 • amiodarona
 • astemizol
 • avanafil
 • bepridil
 • cisapride
 • colchicina (si també teniu problemes de ronyó o de fetge)
 • di-
 • dronedarona
 • hydroergotaminaelbasvir / grazoprevir
 • ergometrina
 • ergotamina
 • lopinavir / ritonavir
 • lovastatina
 • lurasidona
 • metilergonovina
 • midazolam (oral)
 • pimozide
 • quetiapina
 • quinidina
 • ranolazina
 • rifampicina
 • sertindole
 • sildenafil (quan s’utilitza per tractar la hipertensió arterial pulmonar)
 • simvastatina
 • Herba de Sant Joan
 • lidocaïna sistèmica
 • terfenadina
 • ticagrelor
 • triazolam.

Si esteu prenent darunavir, és especialment important consultar el VIH amb el vostre metge o farmacèutic abans de prendre altres medicaments, ja que poden interactuar amb darunavir o ritonavir o cobicistate.

Alguns medicaments habituals poden estar afectats, incloent antibiòtics, corticosteroides, anticonceptius hormonals, metformina, metadona i estatines. (Tinc ambdós amb consell mèdic)

Puc prendre Darunavir durant l’embaràs?

Si esteu pensant a tenir un nadó o penseu que pot estar embarassada, parleu amb el vostre metge tan aviat com sigui possible sobre quina combinació de medicaments contra el VIH us convé. És important prendre un tractament antiretroviral durant l’embaràs per evitar la transmissió del VIH de la mare a la mare.

El darunavir reforçat amb ritonavir es pot considerar una opció durant l’embaràs, però és important parlar amb el vostre metge. Per exemple, pot ser necessari ajustar la dosi.

L'Associació Britànica del VIH (BHIVA) recomana donarunavir amb ritonavir (en combinació amb altres medicaments) com a medicament que es pot donar a les dones que comencen el tractament del VIH durant l'embaràs, depenent de les circumstàncies individuals.

No es recomana potenciar el darunavir amb cobicistat durant l'embaràs.

Els nens poden prendre Darunavir?

El darunavir està aprovat per al seu ús en nens. Prezista solució oral o comprimits de dosi reduïda són

Parlar amb el vostre metge

Si teniu alguna preocupació sobre el tractament o altres aspectes de la vostra salut, és important parlar amb el vostre metge.

Per exemple, si teniu algun símptoma o efecte secundari, o si teniu problemes per rebre el tractament cada dia, és important que el metge sàpiga això. Si esteu prenent altres medicaments o drogues recreatives, o si teniu una altra condició mèdica, també és important que el metge sàpiga.

Construir una relació amb un metge pot trigar temps. Potser us sentiu molt còmode parlant amb el vostre metge, però algunes persones consideren que això és més difícil, especialment quan es tracta de sexe, salut mental o símptomes que resulten vergonyosos. També és fàcil oblidar les coses de les quals es volia parlar.

La preparació per a una cita pot ser molt útil. Preneu-vos un temps per pensar en el que dirreu. És possible que us resulti útil parlar primer amb algú o fer notes i portar-los a la vostra cita. La nostra eina en línia The punts de conversa us pot ajudar a preparar-vos per a la vostra propera visita: visita www.aidsmap.com/talking-points

Per obtenir informació més detallada sobre aquest medicament, visiteu asdo darunavir medicaments antiretrovirals a l'AZ.

Anuncis

Publicacions relacionades

Comentar i socialitzar. La vida és millor amb els amics!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.