Problemes de salut i envelliment SIDA Coronavirus. El començament de la Pandèmia Covid-19 De fumar
pulmons i cigarrets. No coincideixen. I encara menys amb oxigen
Imatge de Sarah Richter per Pixabay
Pulmons
Imatge de Imatges sense clero-vector- per Pixabay

Els pulmons. L’aire que respireu, la vida que “es perpetua”, relativament parlant, arriba al vostre cos des d’aquest important dispositiu, el sistema respiratori, que té un paper important en l’eliminació del diòxid de CO2 del vostre sistema cardiovascular. carboni, tòxic i potencialment letal per a nosaltres i aportant oxigen, important, vital, l’oxigen que arriba a aquests punts, proper o no als pulmons, és l’oxidant que fa l’aire necessari entre el combustible (en el nostre cas glucosa) i l’oxidant, ja exposat a oxigen. I en aquest moment, cal insulina. sense pàncrees ... (...) ...!

El seu cervell (...) potent, els seus músculs potents, la seva visió precisa, el seu sabor i l'olor "refinats" no serveixen per a res. Cinc minuts després que el subministrament d’aquest oxidant falla, el cervell mor. Què mor després? Què importa, tot acabarà morint en pocs minuts. Cuideu bé els vostres pulmons!

Tots els òrgans són importants! I els Pulmons doncs !!!

Però en temps de pandèmia de Coronavirus, és bo fer-hi una ullada.

  • Alguns problemes pulmonars poden ser més greus en persones amb VIH i es produeixen amb més freqüència.
  • Fumar és una causa molt freqüent de malalties pulmonars.
  • Els antibiòtics es poden utilitzar per tractar i prevenir infeccions pulmonars bacterianes.
  • L’exercici regular pot millorar l’eficiència dels vostres pulmons.
No és només el cor que protegeixen les costelles. En el cas del cor també hi ha el "extern", però les costelles són la primera gran paret abans de fer mal als pulmons,

Perquè entre els dos pulmons està (a?) El pulmó adequat per ser el que no sé. Tot el que sé, repeteixo, és que no en sé res!

Els pulmons són òrgans que es troben al pit, a banda i banda del cor, protegits per les costelles. El pulmó dret tendeix a ser més gran que el pulmó esquerre. Els pulmons estan recoberts d’una fina capa, o membrana, anomenada pleura, la meva, els meus amics, els lectors, els seguidors, van tenir la indecència de trencar-se en una nit, al desembre, provocant un dolor molt molest dins de la caixa. toràcica amb una altra membrana. Les dues membranes llisquen les unes sobre les altres mentre respirem, permetent que els pulmons s’expandisquen i es contreguin. A l'interior, els pulmons semblen esponges i estan formats per una massa de tubs prims. El més petit d’aquests tubs són butxaques d’aire anomenades alvèols, les parets dels quals estan cobertes per vasos sanguinis minúsculs.

Els pulmons i la respiració

El paper dels pulmons és absorbir l’oxigen de l’aire i transferir-lo a la sang, per on circula per tot el cos. Cada cop que es respira l’aire es transporta pel nas, o per la gola, a la paravent i a dos tubs més petits anomenats bronquis; una anant al pulmó esquerre, l’altra a la dreta. L’aire es divideix després en vies respiratòries més petites, anomenades bronquiols, fins arribar als alvèols. Dins dels alvèols, l’oxigen es desplaça fins als diminuts vasos sanguinis que formen les parets i és recollit pels glòbuls vermells disposats a ser transportats pel cos. Al mateix temps, els residus en forma de diòxid de carboni es mouen en sentit contrari; viatjant des de la sang fins als alvèols i endavant pels pulmons per ser exhalat.

Malaltia pulmonar

Símptomes com la tos, la respiració, tos amb sang, flegma o moc i dolor en Com tots els altres, les persones amb VIH poden patir refredats o grip (grip), que pot afectar el pit, provocant símptomes com la producció de tos i flegmes. Normalment desapareixen en pocs dies i no causen danys duradors. Hi ha, però, alguns problemes pulmonars que es veuen amb més freqüència en persones amb VIH que poden ser molt greus. Tot i que algú es pot emmalaltir pneumònia bacteriana, pleuresia (inflamació de la membrana que envolta els pulmons) i bronquitis, poden ser més greus en persones amb VIH i es produeixen més sovint, sobretot si tenen un sistema immunitari deprimit.
Pneumocistosi o Pneumònia pel VIH Com tractar?
La pneumònia per pneumocistis (PCP) afecta els pulmons i sol observar-se només en persones amb un nombre de CD4 per sota dels 200. És rar als països on la gent té accés a una assistència mèdica moderna. Càncer de Sarcoma de Kaposi e limfoma no Hodgkin, que són més freqüents en persones amb recomptes de CD4 molt baixos, també poden afectar els pulmons.

Tuberculosi

La tuberculosi (TB) es veu en augment de taxes entre les persones amb VIH i, a nivell mundial, és la causa principal de malalties i mort entre persones amb VIH. La tuberculosi es pot desenvolupar en qualsevol moment durant la infecció pel VIH. Les persones amb sistemes immunològics debilitats són més vulnerables a la infecció per TB. La tuberculosi es pot tractar i curar.
Tuberculosi i VIH

De fumar

Fumar és una causa molt comuna de problemes pulmonars i n’és la causa principal càncer de pulmó. El càncer de pulmó és més freqüent en persones VIH positives que en la població generalment negativa pel VIH. El tabaquisme també és la principal causa de malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), un grup de malalties pulmonars que causen dificultats respiratòries. Els estudis han demostrat que les persones amb VIH tenen un risc més gran de MPOC, independentment de si fumen o no. Tot i això, els fumadors són molt més propensos a presentar símptomes de MPOC. Un estudi va trobar que el tabaquisme té un impacte més gran en la MPOC en les persones que viuen amb VIH que en les persones negatives amb el VIH.

Proves

Si teniu problemes de respiració, el vostre metge escoltarà el pit amb un estetoscopi per avaluar el funcionament dels vostres pulmons. Altres proves comunes per comprovar la infecció o trastorns inclouen els rajos X del tòrax i, de vegades, un test d’esput induït, en el qual s’inhala una boira d’aigua salada per “induir” al pacient a expulsar expectoració dels pulmons. També es pot utilitzar una broncoscòpia, on es passa una càmera petita pel nas i una biòpsia transbronquial consisteix en la presa de petites mostres de teixit pulmonar per a la seva verificació. Alternativament, es pot treure un petit tros de pleura a través de la paret del tòrax; una biòpsia pleural. També es poden fer proves de funcions pulmonars, que mesuren la capacitat de transferència d’oxigen i la capacitat d’inflació dels pulmons. Es pot utilitzar una exploració corporal per buscar algunes infeccions o càncers.
Comptatge de CD4 i la seva importància en l'èxit de l'art

Tractaments

Els antibiòtics es poden utilitzar per tractar i prevenir infeccions pulmonars bacterianes, com la pneumònia, i també es poden utilitzar amb èxit per tractar PCP i TB. El tractament amb el VIH pot evitar que el vostre sistema immunològic es faci tan feble que es desenvolupi greus infeccions pulmonars. La quimioteràpia, la radioteràpia i la cirurgia s’utilitzen per tractar els càncers dels pulmons.
Antiretrovirals injectables Cada setmana de 8 generen grans resultats

Mantingueu els pulmons sans

O Fumar és responsable de moltes malalties pulmonars, de manera que deixar de fumar millorarà la salut dels vostres pulmons. Fer exercicis regulars que et deixin sense alè millora l’eficiència dels teus pulmons. Garantir-vos que rebeu revisions periòdiques a la vostra clínica de VIH significa que heu estat controlats i tractats per a possibles problemes pulmonars relacionats amb el VIH. Fer un tractament amb VIH mantindrà el vostre sistema immunitari fort. I menjar una dieta rica en fruites i verdures fresques ajudarà a promoure la vostra salut en general. Traduït per Cláudio Souza do Original núm Aidsmap em Els Pulmons de Amelia Jones, revisat per Mara Febrer de 2017 Aquesta pàgina es va revisar per última vegada el febrer de 2017. Hauria de ser revisada el febrer de 2020.

Problemes de salut i envelliment Vida saludable

https://soropositivo.org/2020/01/17/expectativa-de-vida-com-hiv/

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant
%d Bloggers com aquest: