Les dones i la SIDA SIDA petó Petó a la boca Dades sobre la SIDA Dones / dones Dones amb VIH sexe Sexe oral i fets Sexe oral Quin és el risc? Sexualitat Traduccions Virus del papil·loma humà

Salut menstrual i VIH

Salut menstrual

Salut menstrual i VIH

Aspectes importants:

  • Les dones amb VIH a llarg termini poden tenir més probabilitats de perdre períodes, però no és un símptoma de la recent infecció per VIH.
  • La sang menstrual que toca pell intacta no té risc de transmissió del VIH.
  • Alguns anticonceptius hormonals es poden utilitzar per suprimir períodes, però les dones que viuen amb VIH han de considerar el seu tractament a l’hora d’escollir un anticonceptiu.

El VIH pot afectar el cicle menstrual?

Moltes dones experimenten irregularitats en els seus cicles menstruals en diversos moments. Això inclou períodes irregulars, canvis en el flux menstrual i empitjorament dels símptomes premenstruals i de vegades poden indicar un problema de salut subjacent. La majoria de canvis menstruals reportats per dones que viuen amb VIH no semblen estar directament relacionats amb el virus.

No obstant això, hi ha proves que suggereixen que les dones que viuen amb VIH tenen més probabilitats de patir períodes perduts (amenorrea). Un anàlisi integral de la investigació internacional realitzada a la dècada de 1990 i principis dels 2000 a prop de 9000 dones va trobar que les dones que vivien amb el VIH tenien un 70% més de probabilitats de patir amenorrea durant més de tres mesos.

Un estudi clínic de 828 dones del 1994 al 2002 També es va trobar que les dones que vivien amb VIH van tenir més probabilitats de tenir amenorrea no explicada durant més d’un any en comparació amb les dones que no vivien amb el VIH. Per a més d’un terç de les dones que vivien amb VIH, aquesta amenorrea era reversible.

Es continuen debatent els motius exactes per a això. Encara no està clar si l’amenorrea és una complicació de la pròpia infecció pel VIH o a causa d’altres factors de risc que eren més freqüents entre les dones amb VIH en el moment de la recollida de dades, com ara un pes corporal baix, la supressió immune o una combinació. de factors. Una investigació addicional entre dones sobre antiretrovirals més moderns pot ajudar a respondre aquestes preguntes.

L’amenorrea es pot associar a infertilitat, augment del risc cardiovascular i problemes de salut òssia. Les dones amb VIH han de consultar sempre el seu metge si experimenten canvis menstruals inesperats. Potser no hi ha res dolent, però és una bona idea revisar per veure quina pot ser la causa. Hi ha informació més detallada disponible al lloc web de NHS.

El període perdut és un símptoma del VIH?

Un únic període perdut no és un signe del VIH. Els símptomes de la recent infecció pel VIH són els mateixos en homes i dones, sent més freqüents la febre, les glàndules inflades, el dolor muscular i el cansament. Una llista més detallada de es poden trobar símptomes associats a la seroconversió del VIH en una altra pàgina.

Hi ha moltes raons per les quals una dona pot faltar al seu període mensual habitual, com ara l’embaràs, l’estrès, la pèrdua sobtada de pes, el sobrepès o l’obesitat i l’exercici extrem. Qualsevol efecte que el VIH tingui sobre la menstruació està relacionat probablement amb infeccions cròniques a llarg termini.

Es pot transmetre el VIH mitjançant el contacte amb la sang menstrual?

La sang menstrual que toca pell intacta no té risc de transmissió del VIH. Si entra en contacte amb la pell trencada o s’empassa, la transmissió del VIH és possible, però encara és poc probable. Degut a l'efectivitat del tractament amb VIH, és possible que la sang menstrual d'algú que visqui el VIH que s'adhereixi a la medicació antiretroviral no tingui virus detectable. (Indetectable = No comunicable). El nombre reduït d’informes de casos que documenten la transmissió del VIH mitjançant l’exposició a la sang implicaven una quantitat important de sang procedent de la persona positiva pel VIH, així com ferides obertes a la pell de l’altra persona.

La menstruació augmenta el risc de transmissió del VIH a les parelles sexuals d’altres maneres?

Si una persona amb VIH no està en tractament antiretroviral, és probable que els nivells de VIH en el seu líquid vaginal siguin més alts durant la menstruació. Diversos estudis han demostrat que la càrrega viral del tracte genital femení pot variar durant el cicle menstrual, inclòs un estudi del 2004 que va trobar que els nivells de càrrega viral del líquid cervico-vaginal tendien a assolir el pic en el moment de la menstruació i assolir el nivell més baix immediatament abans de l’ovulació, normalment a la meitat del cicle. Això augmentaria el risc de transmissió del VIH si no s’utilitzessin mètodes preventius (com ara els preservatius o la profilaxi prèvia a l’exposició - PrEP).

Tot i això, a causa de l'efectivitat del tractament amb VIH, és probable que els líquids corporals d'algú que visqui el VIH no tinguin un virus detectable. (Indetectable = No comunicable). Els nivells de VIH a la sang i al líquid cervico-vaginal es correlacionen generalment, tot i que la càrrega viral en secrecions vaginals pot baixar més lentament que a la sang, per la qual cosa pot no ser detectable durant uns mesos després que la càrrega vírica es pugui detectar a la sang. .

Si no és segur, els preservatius, les preses dentals i el PrEP són opcions que redueixen el risc d’infecció pel VIH durant el sexe amb una persona que viu VIH menstruant.

Hi ha dones amb més risc de VIH durant la menstruació?

El sagnat menstrual durant un període no augmenta en si mateix el risc d’adquirir VIH. Tanmateix, es creu que els canvis hormonals durant els cicles menstruals suposen un risc més gran que les altres dones. La biologia de la vagina i el coll uterí significa que generalment ho són més les dones, sobretot adolescents i dones grans vulnerables al VIH i a infeccions de transmissió sexual (ETS) de la malaltia que els homes.

Un estudi del 2015 en micos va concloure que la protecció immune es troba al seu nivell més baix a la meitat del cicle, proporcionant una "finestra d'oportunitat" per a que les infeccions entrin. A més, els investigadors que van seguir un grup de 37 treballadors sexuals negatius al VIH a Nairobi, a Kenya, es va trobar una associació entre la primera etapa del cicle menstrual i factors que poden suposar una major susceptibilitat a la infecció pel VIH. Els autors van concloure que es necessita una millor comprensió del cicle hormonal natural en l’entorn immune vaginal per identificar exactament com influeix en la transmissió sexual del VIH en les dones.

Com que es necessita més investigació per establir una claredat sobre quan tenen més risc les dones, les dones sempre haurien de considerar l’ús de mètodes de barrera, com ara els preservatius masculins i femenins, per proporcionar la millor protecció contra les ITS, inclòs el VIH, independentment de etapa del cicle menstrual.

Les dones que viuen amb VIH poden utilitzar la contracepció hormonal per suprimir la menstruació?

Les dones que viuen amb VIH poden utilitzar la contracepció hormonal per regular o suprimir els seus períodes, tractin o no d’embaràs. No obstant això, és important tenir en compte el tractament del VIH a l’hora d’escollir aquestes opcions, com hi ha possibles interaccions entre els medicaments contra el VIH i els anticonceptius hormonals, els cosa que significa que la contracepció no pot funcionar.

Els mètodes que poden suprimir períodes són:

  • injeccions anticonceptuals: la seva fiabilitat no sol afectar-se als ARV.
  • dispositius / sistemes intrauterins (DIU / S): la seva fiabilitat no sol afectar els ARV.
  • Píndoles només per a progestògens (POP): alguns medicaments contra el VIH poden reduir la seva efectivitat.
  • implants anticonceptius: alguns medicaments contra el VIH poden reduir la seva efectivitat.

Els ARV amb possibilitat d’afectar l’efectivitat dels anticonceptius hormonals inclouen alguns inhibidors de la proteasa, eNVTIs efavirenz i nevirapina i elvitegravir impulsat per cobicistat.

La interacció pot produir-se perquè el medicament anti-VIH i l’anticonceptiu són processats al fetge pels mateixos enzims, de manera que l’anticonceptiu es processa més ràpidament de l’habitual. Com a resultat, els nivells d’hormones anticonceptius poden ser massa baixos per evitar l’embaràs en tot moment. Les drogues anti-VIH continuaran sent efectives i funcionen bé.

A l’hora de seleccionar mètodes anticonceptius, les dones que viuen amb el VIH han de parlar sempre amb un metge o farmacèutic per garantir la compatibilitat amb el seu règim de teràpia antiretroviral. Això també és important per a la contracepció d’emergència (la “pastilla del matí després”).

L’anticoncepció augmenta el risc de VIH de les dones?

Estudis d’investigació observacional del passat han suggerit un possible risc augmentat de VIH per a dones que utilitzin anticonceptius injectables només per progestin, com la injecció intramuscular DMPA, també coneguda com Depo-Provera. Un gran estudi recent amb una metodologia més fiableTanmateix, realitzat a quatre països africans, però, no es va trobar diferència significativa en el risc d'infecció pel VIH entre dones mitjançant mètodes anticonceptius hormonals o no hormonals reversibles (implants, injeccions o DIU).

referències

King et al. VIH i amenorrea: una metaanàlisi. SIDA, 1; 33: 483-491, 2019. doi: 10.1097 / QAD.0000000000002084. Podeu llegir més informació sobre aquest estudi al nostre reportatge.

Cejtin et al. Amenorrea i represa prolongades de menstruació en dones amb VIH. Journal of Women Health, 27, 2019.

Benki S et al. Despreniment cíclic de l’ARN VI-1 en secrecions cervicals durant el cicle menstrual. El Diari de Malalties Infeccioses, 189: 2192-2201, 2004. Podeu llegir més informació sobre aquest estudi al nostre reportatge.

EP Scully Diferències de sexe en la infecció pel VIH. Informes actuals sobre VIH / SIDA, 15: 136-146, 2018. doi: 10.1007 / s11904-018-0383-2.

Wira CR et al. El paper de les hormones sexuals en la protecció immune del tracte reproductor femení. Nature Review Immunology, 15: 217-230, 2015. doi: 10.1038 / nri3819.

Boily-Larouche G et al. Caracterització del perfil immunitari de la mucosa genital per distingir fases del cicle menstrual: implicacions per a la susceptibilitat del VIH. El Diari de Malalties Infeccioses, 219: 856-866, 2019. https://doi.org/10.1093/infdis/jiy585

Evidència per a opcions anticonceptuals i resultats del VIH (ECHO) Trial Consortium. Incidència del VIH entre les dones que utilitzen acetat de medroxipgesterona de dipòsit intramuscular, un dispositiu intrauterí de coure o un implant de levonorgestrel per a la contracepció: un assaig aleatori, multicèntric, de marca oberta. The Lancet, en línia abans de la impressió, 2019. Podeu llegir més informació sobre aquest estudi al nostre reportatge.

Agraïments

Gràcies a la doctora Melanie Murray i a la doctora Nneka Nwokolo pel seu consell.

Si heu de parlar i no heu trobat amb mi o Beto Volpe, aquesta és una opció molt més equilibrada, Beto, també podeu enviar el vostre missatge. Potser puc trigar una estona. Reviso els missatges al migdia, poc després, de fet, a les 20:00.
Cada vegada és més difícil per a mi, tot això, escriure.
I acabo necessitant un interval entre un paràgraf i un altre.

Però estigueu segurs d’una cosa que he après:

El temps i la paciència resolen gairebé tot!
----------------------------Intimitat Quan envieu aquest missatge, és implícit que heu llegit i acceptat les nostres polítiques de privacitat i gestió de dades [/ acceptació]

Lectures recomanades en aquest bloc

Suggeriments de lectura

Hola! La vostra opinió sempre importa. teniu alguna cosa a dir? Ja és aquí Té alguna pregunta? Podem començar aquí!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processen les vostres dades de comentaris.

Automattic, Wordpress i Soropositivo.Org, i jo, fem tot el que estigui en el nostre poder pel que fa a la vostra privadesa. I sempre estem millorant, millorant, provant i implementant noves tecnologies de protecció de dades. Les vostres dades estan protegides i jo, Claudio Souza, treballo en aquest blog 18 hores o dia per, entre moltes altres coses, garantir la seguretat de la vostra informació, ja que conec les implicacions i complicacions de publicacions passades i intercanviades. Accepto la política de privadesa de Soropositivo.Org Coneix la nostra política de privadesa

Cal xerrar? Intento estar aquí en el moment que vaig mostrar. Si no contesto, va ser perquè no ho podria fer. Una cosa de la qual pots estar segur. SEMPRE acabo contestant
%d Bloggers com aquest: